Grand Theft Auto: San Andreas saapuu Oculus Quest 2 VR-laseille Kommentit pois päältä artikkelissa Grand Theft Auto: San Andreas saapuu Oculus Quest 2 VR-laseille

Facebook on paljastanut hiljattaisessa Facebook Connect 2021 tapahtumassa, että suosittu Grand Theft Auto: San Adreas on saapumassa 2 VR-laseille.

Pelaajat pääsevät kokemaan siis tutut Los Santosin, San Fierron sekä Las Venturaksen maisemia virtuaalitodellisuudessa.

San Andreas on saamassa myös uusinnon Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition trilogian muodossa, johon kuuluvat myös ja Grand Theft Auto: Vice City.

Vielä ei ole varmaa milloin peli tulee ilmestymään Oculukselle tai onko kyseessä pelin alkuperäinen vai uusittu versio.

San Adreas liittyy monien hiljattain VR-laseille uusittujen pelien sarjaa. Aiemmin mm. 4 on saanut VR-versioinnin samaisille laseille.

Kommentoi

Nostalgia ei pysty pelastamaan tätä roskispaloa – arvostelussa GTA: The Trilogy – The Definitive Edition Kommentit pois päältä artikkelissa Nostalgia ei pysty pelastamaan tätä roskispaloa – arvostelussa GTA: The Trilogy – The Definitive Edition

Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition (PS4)

3.7 / 10
Hyvää Radioasemat edelleen hyviä (joskin alkuperäisistä versioista poiketen lisenssisyistä jotkin ikoniset biisit on jouduttu vaihtamaan) Huonoa Remasterointi joka ei ole parempi kuin alkuperäiset versiot missään suhteessa.

Sen piti olla pomminvarma suunnitelma – Julkaista miljoonien rakastamat klassikkopelit parannelluilla grafiikoilla ja naureskella matkalla pankkiin.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition vie meidät aikaan jolloin Rockstar vielä julkaisi jatko-osia peleilleen tasaiseen tahtiin. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana GTA-sarjaa olemme päässeet pelaamaan vain alati uudelleenjulkaistun V:n muodossa, kun taas GTA: The Trilogy – The Definitive Editionin kolme peliä julkaistiin vain kolmen vuoden sisällä toisistaan. Jokainen oli edeltäjäänsä suurempi kooltaan ja ominaisuuksiltaan. Itse en koskaan omistanut Playstation 2-konsolia ja kateudesta vihreänä sain kokea nämä monumentaaliset klassikkopelit lähinnä vierestä katsellen. Niinpä kun aloimme saada uutisia että tämä trilogia julkaistaisiin parannelluilla grafiikoilla ja uusitulla ohjausmekaniikalla olin varsin mielissäni. Huolestuin kuitenkin kun varsinaista pelikuvaa jaettiin medioille varsin niukasti ja arvostelukopiotkin lähetettiin vasta julkaisupäiväksi…

Grand Theft Auto III – The Definitive Edition
Vuoden harmain päivä

Syy tähän selvisikin nopeasti kun käynnistin III:n ja sen alkuanimaatio nyki, äänimaailma tuntui olevan sekaisin ja kuvanlaatu ei todellakaan tuntunut olevan -tasoa. Viime vuosien varrella on nähty erittäin onnistuneita remasterointeja vanhoista peleistä mutta tämä tapaus ei selkeästi ollut yksi niistä. Kun aloin suorittamaan tehtäviä todellinen epäusko valtasi mielen. Ruudunpäivitys sakkasi PS4 Pro konsolilla ja objektit ilmestyvät yhtäkkiä taivaanrantaan… Nyt puhutaan kuitenkin 20 vuotta vanhasta pelistä jonka ei varsinaisesti pitäisi rasittaa nykykonsoleiden tehoja kovinkaan paljon. Nämähän on julkaistu kännyköilläkin? Niin, näitä remaster-versioita ei oltukaan tehty -versioiden pohjalta. Pelin käännöksen on tehnyt Grove Street Games ja Rockstar on toiminut vain julkaisijana. Grove Street Games on käyttänyt käännöksensä pohjana peleistä tehtyjä kännykkäversioita ja tuntuu että tämän remasteroinnin takana ovat TET-harjoittelijat ja taksvärkkiläiset…

Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Edition
Pikku-Vice Cityn talot ovat niin kuin keksipaketteja

Samat ongelmat jotka esiintyvät GTA III:n uusintaversiossa vaivaavat myös kokoelman GTA: Vice Cityä ja GTA: San Andreasta. Vaikka jotain yksityiskohtia kuten nurmikkoa ja valonheijastuksia on lisätty, pelit pyörivät nykien ja esimerkiksi jalankulkijat ilmestyvät tyhjästä. Myös peleissä esiintyvät hahmot näyttävät jotenkin vääristyneille ja osassa on jopa vähemmän yksityiskohtia kuin originaaleissa versioissa. Uusittu tähtäysmekaniikka on myös hutiloitu. Tähtäys lukittuu milloin mihinkin viholliseen ja taisteluista tulee sekavaa räiskimistä. En myöskään muista -versioissa ajamisen olleen näin vaikeaa. Pienestäkin kolarista autot pyörivät ympäri ja olenpa saanut pakettiauton kaatumaan suoralla tiellä vain hieman muita autoja väistellen. Veikkaan että pelien fysiikkamoottorillekin on tehty jotain säätöä ja autot käyttäytyvät kuin luistinradalla. Pelatessa aloinkin kauhulla odottamaan tehtäviä joissa joudutaan ajamaan autolla… Tai ampumaan…

Pelialaa seuraaville ei liene mikään salaisuus enää tässä vaiheessa että GTA: The Trilogy – The Definitive Edition on hirvittävä pettymys. Tämä remasterointi nykytilassaan on kelvollinen lähinnä materiaalina surkuhupaisille meemeille. Rockstar on jo pyydellyt julkisesti anteeksi ja luvannut korjata pelin päivityksillä. Tästä tulee väistämättä mieleen viime vuoden 2077-julkaisu jossa mentiin samalla lailla metsään ja julkaistiin täysin keskeneräinen versio joulumarkkinoiden dollarinkuvat silmissä. Toivotaan että Rockstar pitää lupauksistaan kiinni ja keskittää nyt resurssejaan näiden pelien mahdollisimman pikaiseen korjaukseen, koska tässä nykyisessä tilassa on mahdotonta suositella tätä kokoelmaa kenellekään. Kannattaa mieluummin kaivaa vanhat -versiot esiin jos mahdollista.

Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition
Se fiilis kun pelaat GTA: The Trilogy – The Definitive Editionia

Pisteytyksessä arvostelen nyt ensi kädessä tämän Remasteroinnin onnistumista, en alkuperäisiä pelejä. Toki niiden monet pelimekaniikat ovat vanhentuneita eikä niitä voi verrata uudempiin avoimen maailman peleihin laajuudeltaan. Itsessään ne ovat kuitenkin klassikkopelejä joita muistellaan lämmöllä aivan syystä. Ehkä juuri siksi GTA: The Trilogy – The Definitive Edition tuntuukin suorastaan pyhäinhäväistykselle.

Kommentoi

Warhammer -aiheinen Tempestfall ilmestyi VR-laitteille – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Warhammer -aiheinen Tempestfall ilmestyi VR-laitteille – katso julkaisutraileri

Warhammer Age of Sigmar: Tempestfall

Steam VR, Viveport ja Oculus -laitteille juuri ilmestynyt Age of Sigmar: Tempestfall -pelistä on saatu vielä uusi julkaisutraileri, jonka voit katsoa alta.

Pelissä pelaajat pääsevät omaksumaan Lord-Arcanumin roolin ja käyttämään legendaarisia aseita sekä taikoja. Kulje kuoleman valtakunnassa ja johdata Stormcast Eternalin joukot noutamaan kadonneiden veljien sielut.

Peli sijoittuu Age of Sigmarin maailmaan ja Tempestfall tarina alkaa tapahtumasta nimeltään Necroquake. Nighthauntin joukot nousevat kuolevaisten valtakuntaan ja Stormcast Eternalit kutsutaan tutkimaan tätä uutta uhkaa.

Age of Sigmar: Tempestfall on saatavilla Steam VR, Viveport ja Oculus -laitteille.

Kommentoi