Grand Theft Auto VI -hakkeri passitettiin psykiatriseen vankimielisairaalaan Kommentit pois päältä artikkelissa Grand Theft Auto VI -hakkeri passitettiin psykiatriseen vankimielisairaalaan


Brittiläinen tuomari on tuominnut 18-vuotiaan hakkerin vankimielisairaalaan hänen roolistaan Grand Theft Auto VI -materiaalin vuotamisessa ja useiden suurten yritysten kyberhyökkäysten toteuttamisessa.

Arion Kurtaj, Oxfordin asukas Englannissa, todettiin syylliseksi elokuussa syytteeseen -kehittäjä Rockstar Gamesin, Uberin ja Nvidian hakkeroinnista. Oikeus totesi, että Kurtaj oli toteuttanut hyökkäykset, vaikka hän oli juuri saanut takuita aikaisemmista yrityksistään hakkeroida muita yrityksiä.

Torstain tuomioistuinkäsittelyn aikana kuultiin, että Kurtaj oli ollut väkivaltainen ollessaan pidätettynä ja ilmaissut halunsa jatkaa kyberrikollisuutta. Tuomari päätti, että Kurtaj aiheutti merkittävän uhan yleisölle ja määräsi hänet pysymään turvallisessa sairaala-ympäristössä aina siihen saakka, kunnes lääkärit katsovat hänen eivät enää ole uhka.

Kurtaj'n osallisuus Lapsus$-hakkeriryhmään paljastui viime syyskuussa, kun hän vuoti 90 videota GTA VI -pelin pelaamisesta. Ollessaan poliisin suojeluksessa hotellissa Kurtaj onnistui käyttämään Rockstar Gamesin järjestelmiä Amazon Fire Stickin, älypuhelimen, näppäimistön ja hiiren avulla. Hänet pidätettiin uudelleen pian tapahtuman jälkeen.

Toinen 17-vuotias Lapsus$-jäsen sai 18 kuukauden yhdyskuntapalvelurangaistuksen ja hänet kiellettiin käyttämästä virtuaalisia erillisverkkoja (VPN).

Virallinen GTA VI -traileri julkaistiin aiemmin tänä kuussa ja se on kerännyt satoja miljoonia katselukertoja, huolimatta vuodoista ja ennenaikaisesta julkaisusta.

arvioi joutuneensa käyttämään 5 miljoonaa hyökkäysten seurausten korjaamiseen. Yritys on myös ryhtynyt toimenpiteisiin parantaakseen tietoturvatoimenpiteitään vastauksena Lapsus-tapaukseen.

Odotettu GTA VI julkaistaan syksyllä 2025 – Take-Two raportoi 2,9 miljardin dollarin tappiot Kommentit pois päältä artikkelissa Odotettu GTA VI julkaistaan syksyllä 2025 – Take-Two raportoi 2,9 miljardin dollarin tappiot

Pelisarjayhtiö Take-Two Interactive on ilmoittanut, että sen tytäryhtiö julkaisee suuresti odotetun pelin Grand Theft Auto VI:n syksyllä 2025. Uutinen tuli julki torstaina, kun Take-Two raportoi vuoden 2024 neljännen neljänneksen ja koko tilikauden tuloksensa. Yhtiön tappiot olivat 2,9 miljardia dollaria ajanjaksolla tammikuu-maaliskuu 2024.

Aiemmin Take-Two oli arvioinut tappioiksi kyseiselle neljännekselle 170–153 miljoonaa dollaria. Yhtiö kertoo, että neljännen neljänneksen 2,9 miljardin dollarin tappioon sisältyi 2,18 miljardin dollarin liikearvon poisto, 304,3 miljoonan dollarin yrityskauppamenot ja 93,3 miljoonan dollarin uudelleenjärjestelykustannukset.

Tarkkaa julkaisupäivämäärää syksyä 2025 tarkemmin Take-Two ei vielä paljastanut. Toimitusjohtaja Strauss Zelnick sanoi Variety-lehdelle, ”Jätämme asian toistaiseksi tähän,” viitaten Rockstar Gamesin omaan tapaan markkinoida peliä.

Grand Theft Auto VI:n traileri rikkoi katseluennätyksiä YouTubessa sen julkaisun jälkeen joulukuussa. Tämä kertoo pelistä vallitsevasta suuresta kysynnästä, sillä edellisestä GTA-pelistä, GTA V:stä, on kulunut jo yli vuosikymmen.

Red Dead Redemption tulossa PC:lle 14 vuoden odotuksen jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Red Dead Redemption tulossa PC:lle 14 vuoden odotuksen jälkeen

PC-pelaajat ovat toivoneet Red Dead Redemptionin tuloa PC:lle jo vuodesta 2010, jolloin peli julkaistiin alun perin PS3:lle ja Xbox 360:lle. Pelin jatko-osa, 2, sai PC-version vuotta myöhemmin konsoliversion julkaisun jälkeen, mutta ensimmäisestä osasta ei koskaan hiiskuttu mitään.

Uusi vuoto viittaa kuitenkin siihen, että Red Dead Redemption on vihdoin tulossa PC:lle. Tunnettu Rockstar-yhteisön dataminer Tez2 kertoo Twitterissä löytäneensä viitteitä pelin PC-julkaisusta. Todisteena hän jakaa kuvankaappauksen viestistä, jossa sanotaan ”Red Dead Redemption ja sen zombi-jatko-osa Undead Nightmare ovat nyt pelattavissa PC:llä.”

Tez2 lisää viestin olevan peräisin ”Rockstarin oman launcherin tiedostoista. He päivittivät tiedostoja tänään ja lisäsivät nämä merkit. Kyseessä on markkinointimateriaali, aivan samalla tavalla kuin Rockstar mainostaa GTA V:tä.”

Viestistä ei selviä tarkkaa julkaisupäivämäärää, mutta sanasto viittaa vahvasti siihen, että Rockstar on valmis julkaisemaan pelin PC:lle pian.

PC-pelaajat ovat odottaneet Red Dead Redemptionin tuloa PC:lle jo pitkään, joten toiveena on varmasti se, että PC-versio on merkittävä parannus viime vuoden pettymyksellä vastaanotetusta PS4- ja Switch-versiosta. Rockstarin klassikkopelit eivät ole viime vuosina saaneet ansaitsemaansa huomiota, mistä esimerkkinä on GTA Trilogy -kokoelman katastrofaalinen julkaisu, jota on vain osittain korjattu jälkikäteen.

Lähde: Gamesradar.com