Greta Gerwigin Little Women -traileri julkaistiin Kommentit pois päältä artikkelissa Greta Gerwigin Little Women -traileri julkaistiin

Louisa May Alcottin alkuperäisteokseen perustuva , josta julkaistiin edellisen kerran vasta viime vuonna kehnon vastaanoton saanut elokuva, sai nyt ensimmäisen trailerinsa. Oscar-ehdokkaanakin olleen nuoren ohjaaja Greta Gerwigin elokuvassa nähdään muun muassa , , ja .

Marriage Story on tarina epäonnistuneesta avioliitosta Kommentit pois päältä artikkelissa Marriage Story on tarina epäonnistuneesta avioliitosta

Marriage Story

Marriage Story (Netflix)

8.7 / 10
Hyvää Erinomainen elokuva kipeästä aiheesta joka väistää draaman kliseet ja esittää näyttelijöidensä parhaat puolet. Huonoa Varakkaat Hollywood-tyypit ja heidän ongelmansa ovat tylsä aihe. Yleisesti Yksi vuoden ehdottomista elokuvakohokohdista ja yksi vuosikymmenen väkevimmistä draamoista.

Ohjaaja Noah Baumbachilla on itsellään avioero takanaan ja kadunkulmilla kuulleen puheen mukaan se toimi mallina elokuvalle. Sitä ei ole vaikea uskoa, sillä Scarlett Johanssonin ja Adam Driverin esittämät päähenkilöt ovat elokuvantekijän lailla esittävän taiteen ammattilaisia. Scarlett esittää näyttelijää, Driver ohjaajaa, joka lähestyy läpimurtoaan New Yorkin indieteatterin maailmassa. Parilla on yhteinen lapsi ja asunto New Yorkissa, jossa mies alunperin asui. Sitten ajan kanssa alkoivat asiat niin sanotusti kuivua kasaan, jonka jälkeen menevät lusikat jakoon.

Tänä vuonna Netflix on julkaissut kolme vähintään neljän tähden elokuvaa ja kaikki loppuvuonna. Ilahduttava , vaikuttava joskin mielipiteitä jakava ja viimeisenä . Marriage Story on tässä seurassa vahvin ehdokas ja tulee todennäköisesti olemaan yksi vahvimmista ehdokkaista saamaan parhaan elokuvan palkinnon. Marriage Story ei yritä itkettää eikä lohduttaa, koska se uskaltaa olla laadukas. Siinä ei myöskään ole opetusta, ja moni onkin kritisoinut tätä jälleen yhdeksi varakkaiden valkoisten ihmisten kivun tarinaksi. Sitä se ehkä on, mutta teos on sen verran hyvä että se ei haittaa.

Marriage Story on samankaltainen tarina kuin Kramer vastaan Kramer, mutta ei pääse ihan samalle tasolle. Se on kuitenkin erillinen, oma tarinansa jolla ei välttämättä muuta paikkaa maailmassa kuin olla erinomainen elokuva jossa näyttelijät näyttävät parhaimmat puolensa. Päähenkilöiden lisäksi kahta keskenään kilvoittelevaa juristia näyttelevät ja ovat erinomaisia rooleissaan ja vierailijat, kuten ja Hei me lennetään -elokuvista tuttu Julie Hagerty täydentävät osaavaa kaartia hienosti.

Marriage Story on yksi vuoden kohokohtia ja pakkokatsottavaa hyvän elokuvan ystäville. Kohtaukset jossa parin riita menee nollasta sataan ja missä Johansson vuotaa lopulta kaiken juristilleen ovat osoituksia siitä että elokuvassa ei ole mitään muuta kuin alansa ehdottomia huippuja.