Habbo Hotel sai nostalgisen paluun vuoteen 2005 Kommentit pois päältä artikkelissa Habbo Hotel sai nostalgisen paluun vuoteen 2005

Monet 20-jotain pelaajat muistavat varmasti MMO-peli Habbon, tai tuttavallisemmin Hotellin, nuoruudestaan. Peli julkaistiin vuonna 2000, ja vuonna 2020 paljastui, että peliin oli rekisteröitynyt huimat 316 miljoonaa pelaajaa – lukemaa, jota COVID-19-pandemia vielä nosti.

Pelikehittäjä on nyt ilmoittanut, että nettipeli saa uuden tulemisen Origins -version myötä. Tavoitteena on replikoida MMO:n ulkoasua vuodelta 2005, joka monien mielestä oli pelin kulta-aikaa.

”Haluamme säilyttää ja suojella tuon varhaisen Habbo-version yksinkertaisuutta, viehätystä ja taikaa, joten aiomme olla varovaisia sen suhteen, mitä lisätään ja milloin”, kehittäjä sanoo.

”Jos pelasit vuonna 2005, hotellin pitäisi tuntua juuri siltä miltä muistat sen olleen”, Sulake sanoo. ”Olemme olleet hyvin tarkkoja siitä, että hotellin tunnelma on samanlainen kuin yli 18 vuotta sitten. Tämä tarkoittaa rullien pinoamista, kättä ja kimaltelevia HC-merkkejä.  Pelistä ei löydy ostettavia vaatteita, ei rajoitettuja erikoiseriä, ei keräilyesineitä eikä lemmikkilohikäärmeitä. Koko pelissä on vähemmän kuin 10 merkkiä!”

Sulake toteaa myös, että tämä Habbo-versio tulee olemaan demokraattisempi. Samalla poistetaan pois joitakin vähemmän miellyttäviä MMO:n osa-alueita, kuten uhkapelejä ja NFT-esineitä.

Habbossa pelaajat voivat luoda oman virtuaalihahmon ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa, rakentaa omia huoneita ja osallistua erikoistehtäviin.

Hollantilainen Azerion osti Elisan osuuden kotimaisesta Sulake-yhtiöstä: toiminta jatkuu entiseen tapaan, pääkonttori yhä Suomessa Kommentit pois päältä artikkelissa Hollantilainen Azerion osti Elisan osuuden kotimaisesta Sulake-yhtiöstä: toiminta jatkuu entiseen tapaan, pääkonttori yhä Suomessa

Hollantilainen peli- ja mainosteknologiayhtiö on ostanut Elisa Oyj:n osuuden -yhtiöstä. 49% osuuden myyntihintaa ei osapuolien yhteissopimuksesta paljasteta julkisuuteen.

Sulakkeen hallitus ja 96 työntekijää jatkavat töitään, ja toiminta jatkuu edelleen Sulakkeen pääkonttorissa Helsingissä.

Elisa toimi Sulakkeen sijoittajana ja omistajana sen alusta asti vuodesta 2000 lähtien. Aiemmin Orange Games -nimen alla toiminut Azerion osti alun perin 51% Sulakkeesta vuonna 2018, ja yhtiön tuotto kasvoi vuosien 2019 ja 2020 välillä 46%.

Sulake tunnetaan erityisesti menestyksekkäästä Hotel -selainpelistään, joka on tällä hetkellä pystyssä 115 maassa. Sivustolla on kuukauden aikana yli 800 000 kävijää.

“Azerion on ollut tukemassa Habbon ja Hotel Hideawayn kasvua jo yli kaksi vuotta, joten omistuksen siirtyminen täysin Azerionille on luonnollinen jatkumo. Meistä on hienoa jatkaa matkaa ja Habbon sekä Hotel Hideawayn kehitystä yhdessä Azerionin kanssa, sillä yritysten liiketoiminnassa on paljon synergiaa. Azerionin tuella pystyimme päivittämään Habboa nykyaikaan ja mahdollistamaan sen tulevaisuuden uudella alustalla. Kuten tähänkin saakka, Sulakkeen tiimi jatkaa itsenäisenä yksikkönä ja vastaa täysin Habbosta ja Hotel Hideawaystä. Tänä vuonna kasvatamme ja kehitämme molempia tuotteita entisestään ja katsomme myös mahdollisuuksia uusien pelien suunnitteluun, nykyisten pelien teknologiaa hyödyntäen”, Sulakkeen toimitusjohtaja Valtteri Karu kommentoi.