Digitaalisia lautapelejä törkeän halvalla Kommentit pois päältä artikkelissa Digitaalisia lautapelejä törkeän halvalla

Korona on nostanut lautapelien sekä roolipelaamisen suureen suosioon. Kaikki etsivät nyt hyviä ideoita kaverien sekä perheenjäsenien kanssa puuhaamiseen. Yksi mahtava tapa pysyä selväjärkisenä on pelata lautapelejä verkossa. Tähän on vastannut digitaalisen hyväntekeväisyyden Tesla eli Humble Bundle. Paketeissa on aina muuta eri osia jonka saat maksettua enemmän. Rahoista menee osa hyväntekeväisyyteen ja kaikki saavat hyvän mielen.


Pieni maailma ja paljon eri rotuja. Jokainen pelaaja aloittaa rodulla joka on sattumanvaraisesti valittu sekä rodulle liitetyllä erityispiirteellä. Joskus tästä erityispiirteestä on hyötyä, toisinaan ei lainkaan. Lisäksi roduilla itsellään on jo heihin vaikuttava sääntö joka vaikuttaa miten pelaaja saa pisteitä. Pelaajat valtaavat elintilaa parhaaksi katsomallaan tavalla ja kun rodun elinkaari alkaa näyttää loppuvan voi pelaaja valita uuden rodun ja antaa vanhan kansan kuolla pois. Oikein hauska ja värikäs koko perheen kokemus. Valtavasti uudelleen pelaamis arvoa, varsinkin kun paketissa tulee tuhottomasti eri rotuja sekä karttoja.


Ranskan legendaarisen linnoituskaupungin nimeä kantava peli jossa rakennetaan laatoista linnoja, maatiloja sekä kappeleita. Kun olet sattumanvaraisesti valitun laatan asettanut pöydälle voit laittaa siihen työläisen, papin yms. hommailijan jolla saat vallattua aluetta itsellesi. Peliin on valtava määrä lisäosia jotka tuovat yleensä muutaman lisäsäännön ja erikoisnappulan mukanaan. Peli on helppo omaksua mutta kokenut pelaaja moppaa pisteet itselleen varsinkin kun kokematon ei tiedä kaikkia pelin säännöistä ulkoa. Pisteenlasku pelin lopussa on varsin silmiä aukaiseva kokemus kun luulet että olet johdossa mutta maatilalliset tuovat toiselle tuplasti pisteitä. Carcassonne on kauan ollut jo tableteilla ja myös siinä toimii erinomaisesti.


Lisää kevyttä seurapelaamista tuo Splendor. Jalokivillä leikittely ja yhdistely on mukavaa ajanvietettä näin rahallisesti runtelemassa yhteiskunnassa. Kerää jalokiviä ja osta niillä kauppiaita ja kojuja jotka antavat lisää jalokiviä sekä voittopisteitä. Se kenellä on 15 voittopisteittä lopettaa pelin ja voittaa jos kukaan ei saa häntä kiinni kuluvalla vuorolla. Kevyttä pelaamista joka soveltuu jokaiseen illanistujaiseen tai grillijuhlaan, tähän haavaan sitä voi pelata verkossa.


Viljaa ja rautaa! Scythe on erittäin kaunis lautapeli joka kääntyy hienosti myös digitaaliseksi versioksi. Tässä todella suositussa lautapelissä yhdistyy isot mechat ja viktorian aikainen tiede. Ota haltuusi pieni valtakunta ja tee siitä imperiumi. Jaa resurssit oikein ja rakenna itsellesi kerrostalon kokoinen sotakone. Scythessä taistellaan aina samoista alueista, eli jos olet pelannut ennemmin, olet hieman etulyöntiasemassa. Jokaisella maalla on oma alkupaikka ja omat vahvuudet kuin heikkoudet. Scythe on nopea tempoinen ja varsin nautittava lautapeli. Pelissä ei tuurilla pärjää vaan pelaajan on mietittävä mitä on tekemässä ja miksi. Scythen ulkonäkö on silmiä hivelevää ja siihen uppoutuu erittäin mielellään. 1920 luvun höyryävä mekaniikka ja itä-euroopan harmaat sävyt loihtivat mahtavan tunnelman. Peli näyttää hyvin monimutkaiselta mutta oikeasti se on todella helppo kun tajuaa sen perusmekaniikan. Tämä ei ehkä toimi kuin Monopoly vaan tarvii hieman enemmän valmisteluja ja kiinnostuneen peliporukan. Täysin 5/5 es materiaalia.

Voit hankkia paketin täältä.

Kommentoi

Humble Bundle tarjoaa Cities: Skylines -peliä ja lisäosia pikkurahalla Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundle tarjoaa Cities: Skylines -peliä ja lisäosia pikkurahalla

Cities: Skylines

Parhaillaan PS Plus ilmaispelinä oleva Cities: Skylines on uuden paketin keskipisteessä. Paketti tarjoaa itse peliä ja 11 lisäosaa pikkurahalla.

  • Itse pelin ja Deep Focus Radio -lisäosan saa maksamalla vähintään euron.
  • Maksamalla vähintään 7,42 euroa saat edeltämainittujen lisäksi myös Concerts, Content Creator Pack: High-Tech Buildings, Snowfall ja Natural Disasters -lisäosat.
  • Pulittamalla vähintään 16,50 euroa saat kaikkien aiemmin mainittujen lisäksi myös Mass Transit, Green Cities, Industries, Campus, Content Creator Pack: Art Deco sekä European Suburbia -lisäosat.

Voit hankkia paketin täältä.

Kommentoi

Humble Bundle uusin paketti tarjoilee Bandai Namcon pelejä pilkkahintaan – mukana mm. Man of Medan Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundle uusin paketti tarjoilee Bandai Namcon pelejä pilkkahintaan – mukana mm. Man of Medan

Humble Bundle Bandai Namco 4

Humble Bundlen uusin pelipaketti tarjoilee Bandai Namco -pelejä pikkurahalla. Mukana on mm. kauhuselviytymispeli Man of Medan, Tekken 7, Katamari Damacy Reroll sekä Tales of Berseria. Paketissa on yhteensä pelejä n. 250€ edestä ja osa tuotoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

  • Jos maksat vähintään 1 euron saat PAC-MAN 256, Enslaved: Odyssey to the West ja Get Even -pelit.
  • Maksamalla vähintään 9,18 euroa saat edellämainittujen lisäksi myös .hack//G.U. Last Recode, Katamari Damacy Reroll ja RAD -pelit.
  • 14 eurolla saat kaikkien aiempien pelien lisäksi myös Tekken 7 ja Tales of Berseria -pelit.
  • Ja lopuksi, mikäli maksat vähintään 23 euroa saat kaikkien mainittujen pelien lisäksi myös Man of Medan -pelin.

Pelit ovat Steam -palvelun koodeja ja toimivat PC:llä. Voit tarkastella pakettia tarkemmin täällä.

Kommentoi