Haluatko valokuvasi Helsingin Sanomien kanteen? OnePlus etsii nyt parasta syyskuvaaKommentit pois päältä artikkelissa Haluatko valokuvasi Helsingin Sanomien kanteen? OnePlus etsii nyt parasta syyskuvaa
OnePlus käynnistää Suomessa innostavan valokuvauskilpailun, jossa etsitään parasta OnePlus-puhelimella otettua syksyistä kuvaa. Kilpailun voittajakuva saa harvinaisen kunnian paikan Helsingin Sanomien etusivulla, joka on yksi Suomen näkyvimmistä ja arvostetuimmista mainospaikoista. Kampanja jatkuu 31. lokakuuta asti, ja voittajakuva julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.
Kilpailu on osa OnePlussan pyrkimystä innostaa käyttäjäyhteisöään valokuvaamaan ja inspiroitumaan upeista syysmaisemista. Osallistuminen on yksinkertaista: jaa syksyinen otoksesi Instagramissa käyttäen #SinunSyksy-hashtagia, ja olet mukana kilpailussa. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan uusi OnePlus 12 -puhelin, jonka huippuluokan kamera on kehitetty yhteistyössä legendaarisen kameravalmistaja Hasselbladin kanssa.
Ehtona voittajalle on, että kuva tulee olla otettu OnePlus-laitteella. Helsingin Sanomien kanteen pääsevässä kuvassa näkyy myös kuvaajan nimi. Tarkemmat osallistumisohjeet ja lisätietoa kampanjasta löydät Instagramista @oneplussuomi-tililtä.
“OnePlus-yhteisö on meille kaikki kaikessa, ja haluamme innostaa käyttäjiämme vangitsemaan syksyn kauneuden. On hienoa tarjota yhteisöllemme mahdollisuus saada oma valokuva yhteen Suomen näkyvimmistä paikoista, Helsingin Sanomien etusivulle,” kertoo OnePlus Suomen maajohtaja Elias Salmi.
Nyt on mahdollisuus tehdä syksyisistä hetkistäsi näkyviä – ja kuka tietää, ehkäpä juuri sinun kuvasi koristaa pian Helsingin Sanomien kantta!
OnePlus Nord -sarja syntyi aikanaan lupauksesta tuoda lippulaivapuhelinten ominaisuuksia ja kokemuksia saavutettavampaan keskihintaluokkaan. Vuosien varrella sarja on etsinyt identiteettiään, mutta Suomessa 8. heinäkuuta 2025 julkaistu OnePlus Nord 5 pyrkii palaamaan kunnianhimoisesti omille juurilleen. Se tekee sen tavalla, joka on sekä vaikuttava että täynnä tarkkaan harkittuja kompromisseja, mutta toki alkuun kevyiltä mielensäpahoituksiltakaan ei voinut välttyä.
OnePlussan markkinointi maalaa kuvan laitteesta, joka on ”Light Speed. Night Legend.” – nopea ja legendaarinen yökuvauksessa. Lupaukset ovat kovia: lippulaivatason 50 megapikselin kamerat sekä edessä että takana, massiivinen akku ja joukko uusia, älykkäitä tekoälytoimintoja. Suomessa puhelin asettuu erittäin kilpailtuun hintaluokkaan, 449 euron (8+256 Gt) ja 499 euron (12+512 Gt) hinnoillaan.
Tässä arvostelussa pureudutaan siihen, onko Nord 5 todellinen ”lippulaivantappaja”, vai onko kyseessä järkevä kompromissi kilpailtuun keskihintaluokkaan.
Premium-tuntua muovikehyksellä, joka kevyesti saa ikävöimään kesää 2024
Puhelin on suhteellisen kookas, mutta tuntuu kädessä silti erittäin tasapainoiselta. Materiaalivalinnoissa on siirrytty alumiinikehyksestä muoviin, mikä toisaalta harmittaa OnePlus Nord 4:sen hulppeaan ”Made of Metal” -teemaan kiintyneenä.
Selventääkseen siis: Viime vuoden Nord-mallistoa markkinoitiin näyttävästi ”Made of Metal” -teemalla, ja brändin kasvoina nähtiin jopa Lordi, jota myös Errorin puolella päästiin haastattelemaan kampanjan vuoksi. Tänä vuonna tyyli on vaihtunut siltä osin hyvinkin paljon maltillisempaan suuntaan. Nord 5:n muovirunko ja kiiltävä selkäpaneeli tuntuvat kyllä mukavilta ja viimeistellyiltä, mutta kokonaisuus ei ole yhtä rohkean erottuva kuin edeltäjässään. Tyylisuunta on muuttunut hillitymmäksi, mikä jakanee takuulla minunkin lisäkseni mielipiteitä.
Kuva: Jaakko Nygård / Errori
Uutena lisänä runkoon on lisätty ohjelmoitava Plus Key -painike, joka korvaa aiemmin nähdyn Alert Sliderin. Tässä kohtaa allekirjoittanut kyllä muutamaan otteeseen kirosi, että ”p*rkeleen OnePlus minkä teki”, sillä itse olen ollut suuri Alert Sliderin fani. Aika aikaansa kutakin. Puhelimen niin sanottu Plus Key, on jotain aivan muuta. Vasemmalta kyljestä löytyvä nappula toimii yhä profiilinvaihtajana, kuin tuo rakastettu sliderikin (äänetön, värinä, äänet päällä), mutta nyt sen saa koulutettua myös uusiin temppuihin.
Plus keyn voi asetuksista asettaa mm. avaamaan kameran, sytyttävän taskulampun, avaamaan kääntäjän tai pyöräyttävän käyntiin Mind Space -tekoälytilan. Tämä tuo mukavasti lisäarvoa ja tekee laitteesta monipuolisemman ja nopean työkalun. Nappulan käyttöönotossa oli alkuun hieman mutisemista, mutta pitemmän testisession jälkeen ”vanhan jäärän” oli annettava periksi, ja todettava, että kyllähän tässä on melko kätevä uudistus kyseessä.
Näyttö on yksi Nord 5:sen komeimmista puolista
Nord 5:n 6,83 tuuman Swift AMOLED -näyttö on yksi puhelimen kovimmista ässistä hihasta. 1.5K-tarkkuus, jopa 144 Hz:n mukautuva virkistystaajuus ja 10-bittinen väritoisto tekevät käyttökokemuksesta sulavan ja miellyttävän niin mobiilipelaamisessa- kuin muussakin viihdekäytössä. Ja kyllähän kyseisellä näytöllä multimedian parissa touhuaminen on kivaa katseltavaa. Kirkkaus nousee 1800 nittiin, joka kyllä ajaa asiansa kesäisellä terassilla, mutta jää siinä mielessä varjoon ihan kärkiluokan puhelimista ja myös hieman edellisen vuoden mallistosta.
Näytön kohdalla hinta-laatu on siltikin erittäinkin kohdillaan, petraten tietyiltä osin Nord 4:sta, mutta hieman karsien myös näytön kirkkaudesta. Muutoin näytöstä ei tässä hintaluokassa jää juurikaan mitään negatiivista sanottavaa, vaan se on kyllä erinomainen taikatemppu OnePlussalta.
Kuva: Jaakko Nygård / Errori
Konepellin alla ei ole turboa, mutta….
Snapdragon 8s Gen 3 -piirisarja on huippuluokan suoritin, joka tuo puhelimeen kevyehkön lippulaivaviban heti ensihetkistä lähtien. Yhdistettynä LPDDR5X-muistiin ja UFS 3.1 -tallennustilaan, puhelin toimii sujuvasti niin sovelluksissa kuin vaativimmissa mobiilipeleissäkin
Vaikka järjestelmäpiiri todellisuudessa on teknisesti hieman karsitumpi versio kuin Snapdragon 8 Gen 3, käytännön suorituskyky on kohtuullisella tasolla, ja tässä hintaluokassa ei ole kyllä hevosen hampaita suuhun katsominen. Lämpenemistä hallitaan hyvin, eikä tehon rajoittamista esiinny normaalikäytössä. Jäähdytys toimi varsin hyvin myös melko tukalissa olosuhteissa paahtavan ranta-auringon alla.
Nord 5:llä on myös toinen ässä hihassaan ja se on kamera, mutta toinen puoli kortista on edelleenkin kulunut
OnePlus on päättänyt, että huippukameroiden ei pitäisi olla vain premium-luokan puhelinten etuoikeus. Siksi Nord 5:ssä on tarjolla lippulaivaluokan kuvatekniikkaa molemmilla puolilla luuria.
Nord 5:n etukamera on varustettu 50 megapikselin ISOCELL JN5 -sensorilla, joka on toistaiseksi tarkin OnePlussan etukamera. Samaa sensoria käytetään erään toisen valmistajan vuoden 2025 Ultra-mallin takakamerassa, joten mistään perus-selfiekamasta ei todellakaan ole kyse.
Kameran suuri kenno nappaa runsaasti valoa, mikä näkyy yksityiskohtaisina ja eloisina kuvina myös hämärässä. Dual VTG -tekniikka vähentää kohinaa ja parantaa sävyjen erottelua erityisesti haastavassa valaistuksessa. Lisäksi kamerasta löytyy automaattitarkennus, mikä on harvinaista herkkua etukameroissa ja mikä tekee siitä loistavan valinnan myös ryhmäkuviin ja vaikkapa vloggaamiseen.
Puhelimen pääkamerana toimii 50 megapikselin Sony LYT-700 -sensori, joka on tuttu myös OnePlusin huippumalleista. Kamerassa on kolmella akselilla toimiva optinen kuvanvakain (OIS), joka pitää kuvat terävinä myös liikkeessä. HDR- ja luonnollisen värintoiston algoritmit ovat suoraan OnePlus 13 -sarjasta, ja ne takaavat tasapainoiset sävyt ja hyvän valotuksen haastavissakin olosuhteissa.
Mukana on myös 8 megapikselin ultralaajakulma, joka sopii mainiosti maisemakuvaukseen ja laajoihin ryhmäkuviin.
Nord 5 tukee myös Live Photo -ominaisuutta, joka tallentaa 1,5 sekuntia ennen ja jälkeen jokaisen kuvan. Uutena temppuna Live Photot tukevat nyt Ultra HDR -laatua, joka tuo kuviin enemmän dynamiikkaa ja syvyyttä. Halutessasi voit poimia Live Photosta minkä tahansa yksittäisen hetken ja tallentaa sen 4K HDR -still-kuvaksi yhdellä napautuksella.
Pääkamera tuottaa erinomaisia kuvia hyvässä valossa, ja yökuvaus on kyllä melko asiallisella tasolla. Väritoisto on tasapainoa pullollaan, yksityiskohtien määrä hyvä, ja automaattinen HDR toimii sukkelaan. Etukamera on yllättävä voimannäyte,50 MP tarkkuus tuo selfieihin terävyyttä, joka jokseenkin on harvinaista kyseisessä hintaluokassa. Joten tässäkään ei mässäillty pelkillä mainospuheilla.
Heikkouksia löytyy ultralaajasta, mikä on edelleenkin sarjan puhelimen heikoin lenkki, tässä tapauksessa siis erittäinkin vaatimaton. OnePlus Nord 5 osaa kuvata 4K-videota 60 ruudun sekuntivauhdilla niin etu- kuin takakamerallakin, ja tämä on kyllä komea suoritus.
OnePlus Nord 5:n tekoälytoiminnot auttavat kuvien sommittelussa ja editoinnissa. Ne toimivat vaihtelevalla menestyksellä, mutta tarjoavat hauskaa kokeiltavaa ihmisille, jotka haluavat helppoa lähestymistapaa luovempaan toimintaan.
Alla muutamia testikuviani galleriana:
Mitenkäs se akku?
Akku on 5200 mAh, mikä on kokoluokassaan suuri. Kevyemmällä käytöllä virtaa riittää helposti muutamaksi arkipäiväksi, ja aktiivikäytössäkin akku kestää koko päivän ongelmitta. Aktiivikäyttö minun tapauksessani oli aktiivista kameran kyykyttelyä ympäri Pohjois-Savon luontoa.
OnePlussan 80W SUPERVOOC-pikalataus lupaa akun täyttymisen reilussa puolessa tunnissa mutta muistutuksena: laturi ei tule pakkauksen mukana. Langatonta latausta ei ole, mutta tässä hintaluokassa sitä ei aina odotetakaan. Täten omalla laturillani ei ihan näin hurjiin lukemiin päästy, mutta arvioltani akku täyttyi 45-50min ajassa nollasta sataan.
Puhelimessa pyörii OxygenOS 15, joka perustuu Android 15:ään. Kokemus on edelleenkin puhdas, kevyt ja sulava, mutta mukana on nykyään enemmän esiasennettuja sovelluksia kuin aiemmin. Neljän vuoden Android-päivityslupaus ja kuuden vuoden tietoturvapäivitykset ovat reipas lupaus tässä hintaluokassa, joten siitäkään ei voi kylillä ihmisille juurikaan valittaa.
Uudet AI-toiminnot, kuten Mind Space (visuaalinen haun työkalu) ja Smart Cutout, ovat kokeilun arvoisia, mutta eivät vielä arkipäivän must-have-ominaisuuksia, eivätkä omassa käytössä toimineetkaan ihan niin kuin mainospuheet väittävät.
Yhteenveto
Viime vuotiseen ulkoiseen suoritukseen pettyneenä voin kuitenkin suoraselkäisesti todeta, että älkäämme rakkaat veljet ja sisaret koskaan luottako pelkkään ensivaikutelmaan – ja ei, en puhu itsestäni.
OnePlus Nord 5 on kuin ensitreffeillä ohitettu flanellipaitainen ja hiljainen tyyppi, joka paljastuu pikkuhiljaa täydeksi helmeksi. Ulkoisesti ja ensivaikutelmaltaan se on ensin hieman tylsähkö, eikä pakettiin sisälly koreita lahjuksia. Mutta sen pinnan alta löytyy suorituskykyä, näyttöä ja kameraa, jotka kilpailevat suoraan hieman kalliimpien laitteiden kanssa.
Kyseessä ei ole kompromissien uhri, vaan itseään työstävä laite, joka päästää irti menneisyydestään kehittyäkseen ja kasvaakseen vieläkin suuremmaksi. Oikeista kohdista riisuttu, mutta ydinasioissa säkenöivä. Jos etsit alle 500 eurolla luuria, joka tekee arjesta sujuvaa, viihteestä sulavaa ja kuvista kauniita, Nord 5 ei katso sinua nokanvartta pitkin. Se ojentaa lopulta kukkasen ja katsoo sinua suoraan silmiin….
OnePlus Nord 5
8 / 10
Hyvää+Huippuluokan näyttö +Laadukas pää- ja etukamera +Ohjelmistotuki +Akkukesto +Mukava kädessä +Plus key on lopulta onnistunut lisä +Edistyneet video-ominaisuudetHuonoa-Runko on huomattavasti vaatimattomampi kuin edellisenä vuonna -Ei parhainta mahdollista vesitiiveyttä -Tekoälytoiminnot jäävät valjuksi -Langaton lataus puuttuuYhteenvetoOnePlus Nord 5 on kuin ensitreffeillä ohitettu flanellipaitainen ja hiljainen tyyppi, joka paljastuu pikkuhiljaa täydeksi helmeksi. Ulkoisesti ja ensivaikutelmaltaan se on ensin hieman tylsähkö, eikä pakettiin sisälly koreita lahjuksia. Mutta sen pinnan alta löytyy suorituskykyä, näyttöä ja kameraa, jotka kilpailevat suoraan hieman kalliimpien laitteiden kanssa.
Kyseessä ei ole kompromissien uhri, vaan itseään työstävä laite, joka päästää irti menneisyydestään kehittyäkseen ja kasvaakseen vieläkin suuremmaksi. Oikeista kohdista riisuttu, mutta ydinasioissa säkenöivä. Jos etsit alle 500 eurolla luuria, joka tekee arjesta sujuvaa, viihteestä sulavaa ja kuvista kauniita, Nord 5 ei katso sinua nokanvartta pitkin. Se ojentaa lopulta kukkasen ja katsoo sinua suoraan silmiin....
OnePlus julkisti tänään viisi uutta tuotetta vahvistaakseen asemaansa yhtenä johtavista teknologiabrändeistä. Uutuuksien joukossa on mm. odotettu OnePlus Nord 5 -älypuhelin, jonka Errori laittoi arvontaan yhteistyössä OnePlussan ja Radio Hiekan kanssa.
OnePlus Nord 5 on Nord-sarjan kaikkien aikojen tehokkain laite. Se hyödyntää Snapdragon 8s Gen 3 -mobiilialustaa, joka tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja pelaamista tehostavan Snapdragon Elite Gaming™ -teknologian. Puhelimen 144 Hz:n AMOLED-näyttö, LPDDR5X RAM, ja edistynyt Cryo-Velocity VC -jäähdytys tekevät siitä erityisen kiinnostavan teho- ja pelikokemuksen kannalta.
Uusi Plus Key -painike toimii oikopolkuna erilaisiin toimintoihin ja tekoälyominaisuuksiin, kuten AI Plus Mind, joka tunnistaa näytön sisällön ja tallentaa sen käyttäjän ”Mind Space” -tilaan. Tämä mahdollistaa kalenteritapahtumien automaattisen luomisen ja tietojen helpon haun.
Google Gemini on esiasennettuna ja tarjoaa käyttäjille henkilökohtaisen tekoälyavustajan, jonka avulla voi ideoida, oppia ja hallita päivittäisiä tehtäviä. Kolmen kuukauden ilmainen kokeilujakso Google AI Prosta sisältyy laitteen ostoon.
Kamerapuolella Nord 5 tarjoaa kaksi 50 MP:n kameraa – takana lippulaivamallista tuttu LYT-700 ja edessä ISOCELL JN5. Molemmat tukevat 4K 60 fps -videokuvausta ja Live Photo -ominaisuus on päivitetty tukemaan Ultra HDR -laatua.
Nord 5 on saatavilla kolmessa värissä: Phantom Grey (musta), Dry Ice (vaaleansininen) ja Marble Sands (valkoinen).
Arvontaan voit osallistua Errorin Instagrammissa aina 22.7 asti. Linkki alla: