Harvey Weinstein -paljastuksesta kertova She Said -elokuva saapuu SkyShowtimelle heinäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Harvey Weinstein -paljastuksesta kertova She Said -elokuva saapuu SkyShowtimelle heinäkuussa

She Said

Carey Mulliganin ja Zoe Kazanin tähdittämä Harvey Weinstein -paljastuksesta kertova -elokuva saapuu yksinoikeudella SkyShowtimeen 18. heinäkuuta. Voit katsoa leffan trailerin alta.

Kaksinkertainen Oscar-ehdokas Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) ja Emmy-ehdokas Zoe Kazan (The Plot Against America, The Big Sick) esittävät New York Timesin reporttereita Megan Twoheyta ja Jodi Kantoria, jotka toivat yhdessä esiin yhden sukupolvensa tärkeimmistä tarinoista ja päättivät seksuaalista väkivaltaa Hollywoodissa vuosikausia ympäröineen hiljaisuuden. Samalla he käynnistivät amerikkalaisessa kulttuurissa yhä vaikuttavan muutoksen.

Elokuvan taustavoimina ovat elokuvien 12 Years a Slave, Moonlight, Minari, Selma ja The Big Short Oscar-palkitut tuottajat sekä Zero Dark Thirtyn ja American Hustlen Oscar-ehdokkaana ollut tuottaja. Elokuva perustuu Jodi Kantorin, Megan Twoheyn ja Rebecca Corbettin artikkelisarjaan New York Timesille sekä Jodi Kantorin ja Megan Twoheyn New York Times -menestyskirjaan She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement.

Tutkivan journalismin tärkeydestä kertova She Said kuvaa, kuinka reportterit ja vastaavat toimittajat jahtasivat totuutta väsymättä ja tuo esiin rohkeuden, jolla hyväksikäytön uhrit ja todistajat nousivat estämään lukuisista seksuaalirikoksista syytettyä saalistajaa vahingoittamasta lisää ihmisiä. Heidän yhteinen sitoumuksensa ja sitkeytensä herättivät maailmanlaajuista keskustelua, vauhdittivat #MeToo-liikettä ja pakottivat hyväksikäyttäjää tukeneen järjestelmän katsomaan peiliin.

Pohjimmiltaan She Said on inspiroiva tositarina ihmisistä, monet heistä naisia ja äitejä, jotka uskaltautuivat puhumaan aiheesta ja hakemaan oikeutta – eivät vain itselleen, mutta myös tuleville sukupolville, Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa. Elokuva on vetävä ja liikuttava muistutus siitä, miten yksittäiset ihmiset voivat sitkeydellä ja sisulla muuttaa maailmaa yhdessä.

Elokuvassa nähdään myös Oscar-ehdokas Patricia Clarkson (Shutter Island, Pieces of April), Emmy-voittaja Andre Braugher (Homicide: Life on the Street, Thief), Tony-voittaja Jennifer Ehle (Zero Dark Thirty, Pride and Prejudice), Oscar-ehdokas Samantha Morton (Minority Report, In America) sekä Emmy- ja Golden Globe -ehdokas Ashley Judd (Double Jeopardy, Bug) omana itsenään.

She Saidin ohjasi Emmy-voittaja Maria Schrader (I'm Your Man, Unorthodox-minisarja) Oscar-palkitun Ida-elokuvan käsikirjoittaneen Rebecca Lenkiewiczin käsikirjoituksen pohjalta. Elokuvan tuottivat Oscar-voittajat Dede Gardner ja Jeremy Kleiner Plan B Entertainmentilta ja sen vastaavia tuottajia ovat Oscar-voittaja Brad Pitt ja Lila Yacoub sekä Oscar-ehdokas Megan Ellison ja Sue Naegle
Annapurna Picturesilta.

-palvelu on saatavana suoraan asiakkaille SkyShowtime-sovelluksen kautta Apple iOS-, tvOS- ja Android-laitteissa, Android TV:ssä, Google Chromecastilla, LG:n ja Samsungin älytelevisioilla sekä verkkosivustolla. SkyShowtimen kuukausihinta on 6,99 € (ilman mainoksia) ja palvelua voi kokeilla maksutta seitsemän päivän ajan.

Nämä sarjat ja -leffat nähdään SkyShowtimella kesäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä sarjat ja -leffat nähdään SkyShowtimella kesäkuussa

Mayor of Kingstown

on julkaissut kesäkuun sarja- ja leffauutuuksia, joiden joukossa on mm. odotettu kolmas kausi, historiallinen draamasarja sekä -elokuvan uusinto.

Uudet sarjat:

Mayor of Kingstown – kausi 3 – 6.6.

Mayor of Kingstown seuraa McLuskyn valtaperhettä Michiganin Kingstownissa, missä kukoistaa ainoastaan vankilatoiminta. Sarja käsittelee järjestelmällisen rasismin, korruption ja epätasa-arvon teemoja, ja seuraa perheen pyrkimyksiä tuoda lakia ja oikeutta kaupunkiin, josta ei löydy kumpaakaan.

The Tattooist of Auschwitz – 7.6.

Heather Morrisin kansainväliseen menestysromaaniin ‘The Tattooist of Auschwitz' perustuva kuusiosainen sarja on saanut inspiraationsa Lali ja Gita Sokolovin tosielämän tarinasta. Pari tapasi toisensa ollessaan vankeina Auschwitzin keskitysleirillä holokaustin aikaan. Pian saapumisensa jälkeen Lalista tehtiin Tätowier (tatuoija), jonka tehtävä oli tatuoida tunnistenumeroita muiden vankien käsivarsiin. Eräänä päivänä hän tapaa Gitan (Anna Próchniak) tatuoidessaan hänelle vankinumeroa. He rakastuvat ensisilmäyksellä, ja siitä alkaa rohkea, unohtumaton ja inhimillinen tarina.

Jatkuvat sarjat:

Apples Never Fall – päätösjakso 4.6.

Liane Moriartyn New York Times -menestysromaaniin perustuvan Apples Never Fall -sarjan keskiössä on päälle päin täydellisen oloinen Delaneyn perhe. Entiset tennisvalmentajat Stan (Sam Neill) ja Joy (Annette Bening) ovat myyneet menestyksekkään tennisakatemiansa ja valmistautuvat elämänsä kultaisiin vuosiin. He odottavat tilaisuutta viettää aikaa neljän aikuisen lapsensa (Alison Brie, Jake Lacy, Conor Merrigan-Turner, Essie Randles) kanssa, mutta kaikki muuttuu, kun haavoittunut nuori nainen koputtaa Joyn ja Stanin ovelle ja tuo mukanaan heidän kaipaamaansa jännitystä. Kun Joy katoaa yllättäen, lapset joutuvat tarkastelemaan vanhempiensa täydelliseltä vaikuttanutta liittoa uusin silmin ja perheen synkimmät salaisuudet alkavat paljastua.

PAW Patrol – uusia jaksoja 14.6. alkaen

PAW Patrol on esikouluikäisten tietokoneanimoitu toimintaseikkailusarja, jonka pääosissa ovat kuusi sankarillista koiranpentua ja heidän johtajanaan toimiva teknologiaa taitavasti hyödyntävä 10-vuotias Riku. Ongelmanratkaisutaitoja, hienoja kulkuneuvoja ja fyysistä huumoria ainutlaatuisella tavalla yhdistelevä PAW Patrol suojelee yhteistyössä Jännälahden yhteisöä. Palokoira Samppa, poliisikoira Vainu, kopterillaan lentelevä Kaja ja muut pennut täydentävät kukin tiimiä omalla ainutkertaisella persoonallisuudellaan ja taidoillaan. Yhteistyö ja tunnollisuus ovat sarjan kantavia teemoja. Jokaisella pennuista on apunaan oma erikoisreppunsa kaikenlaisten tilanteiden varalta, oli kyseessä sitten kissanpentujen pelastaminen tai junan pelastaminen kivivyöryltä! Ja oli seikkailu miten suuri tahansa, PAW Patrolin jäsenillä on aina aikaa leikkiä, nauraa ja ottaa vastaan korvarapsuja Rikulta.

Concordia – päätösjakso 6.6.

Concordia on tulevaisuuden kunta: kaikki perustuu valvontaan ja tiedonkeruuseen – ei itsekkäistä tai pahantahtoisista syistä, vaan yhteiskunnan kansalaisten parhaaksi. Kunnan johto haluaa luoda vapaamman, oikeudenmukaisemman ja inhimillisemmän yhteiskunnan. Kahden vuosikymmenen jälkeen Concordia on jo kiistaton menestys, kunnes kaksi katastrofia iskee: kunnassa tapahtuu ensimmäinen murha ja joku hakkeroi läpäisemättömänä pidetyn tekoälyjärjestelmän vaarantaen sen perustan ja laajentumismahdollisuudet. Tästä käynnistyy kilpajuoksu aikaa vastaan hakkeroinnin jälkien korjaamiseksi, murhan selvittämiseksi ja laajentumissuunnitelmien toteuttamiseksi, mutta tutkijat törmäävät pian syvästi järkyttävään salaisuuteen, joka uhkaa tuhota kaiken… Concordian pääosissa nähdään Ruth Bradley (Ted Lasso), Nanna Blondell (Black Widow) ja Hugo Becker (Leonardo), ohjaajana toimii Barbara Eder (Barbarians) yhdessä showrunnerin Frank Doelgerin (Game of Thrones) kanssa.

Elokuvat:

Milli Vanilli – 1.6.

Tämä vangitseva dokumentti kertoo 1990-luvun huulisynkkaskandaalissa ryvettyneen pop-duo Milli Vanillin huikean nousun ja julkisen tuhon tuntemattomat taustat.

The Exorcist: Believer – 12.6.

Ohjaaja David Gordon Green (Halloween-trilogia) palaa karmivaan tarinaan, joka löi lipunmyyntiennätyksiä, voitti kaksi Oscaria ja vaikutti kauhuelokuvien kehitykseen. Leslie Odom Jr. tähdittää tätä suoraa jatko-osaa ensimmäiselle elokuvalle, yhdessä alkuperäisen Exorcist-tähden Ellen Burstynin kanssa, joka palaa rooliinsa Chris MacNeilina. Kun 12-vuotias tyttö joutuu mystisen demonisen olennon riivaamaksi, hänen isänsä etsii epätoivoisesti apua ja tapaa naisen, jonka tytär selviytyi samankaltaisesta riivaustapauksesta 1970-luvulla.

Trolls Band Together – 20.6.

Kahden elokuvan mittaisen tosiystävyyden ja jatkuvan flirttailun jälkeen Poppy ja Branch ovat nyt vihdoin virallisesti pariskunta (#broppy)! Kun he lähentyvät, Poppy saa tietää Branchin salaisesta menneisyydestä. Branch oli aikoinaan mukana Poppyn suosikkipoikabändissä BroZonessa, samoin kuin hänen neljä veljeään: Floyd, John Dory, Spruce ja Clay. BroZone hajosi Branchin lapsuudessa, samoin koko perhe, eikä Branch ole nähnyt veljiään sen jälkeen. Kun ilkeät poptähtipahikset Velvet ja Veneer kidnappaavat Branchin Floyd-veljen tämän musiikkilahjojensa takia, Branch ja Poppy lähtevät riipaisevan tunteikkaalle matkalle tuodakseen veljekset takaisin yhteen ja pelastaakseen Floydin kohtalolta, joka on vielä pahempi kuin pop-kulttuurin unohtamaksi joutuminen.

Mean Girls (2024) – 26.6.

Komedianero Tina Fey esittelee uuden näkemyksen nykyklassikko Mean Girlsistä. Uusi oppilas Cady Heron (Angourie Rice) nousee koulun sosiaaliseen eliittiin päästessään mukaan The Plastics -nimellä tunnettuun suosittujen tyttöjen porukkaan, jota johtaa juonitteleva Regina George (Reneé Rapp) rinnallaan kätyrinsä Gretchen (Bebe Wood) ja Karen (Avantika). Asiat muuttuvat, kun Cady erehtyy ihastumaan Reginan eksään Aaron Samuelsiin (Christopher Briney) ja löytää itsensä Reginan vihalistalta. Kun Cady päättää taistella Reginaa vastaan hylkiökavereittensa Janisin (Auli'i Cravalho) ja Damianin (Jaquel Spivey) avustuksella, hänen on opittava pitämään kiinni todellisesta minästään keskellä ympäristöistä julminta: lukiota.

Oppenheimer teki selvää jälkeä Oscar-gaalassa Kommentit pois päältä artikkelissa Oppenheimer teki selvää jälkeä Oscar-gaalassa


Christopher Nolanin elokuva hallitsi 96. -gaalaa voittaen yhteensä seitsemän palkintoa, mukaan lukien parhaan elokuvan. Elokuva voitti vahvat kilpailijat, kuten ja .

Nolan voitti parhaan ohjauksen, kun taas Cillian Murphy sai parhaan miespääosan palkinnon roolistaan J. Robert Oppenheimerina. Robert Downey Jr. voitti parhaan miessivuosan palkinnon, vahvistaen elokuvan näyttelijäosaamista. Oppenheimer menestyi myös teknisissä kategorioissa voittaen parhaan leikkauksen, parhaan alkuperäisen musiikin ja parhaan kuvaamisen.