”Heitä, väistä, voita ja toista” – arvostelussa Oddballers Kommentit pois päältä artikkelissa ”Heitä, väistä, voita ja toista” – arvostelussa Oddballers

OddBallers

Oddballers (Xbox Series X)

4 / 10
Hyvää Kontrollit ovat helposti omaksuttavia. Tarjoaa edullista viihdettä kaveriporukalla pelaamiseen. Huonoa Täynnä hyviä ideoita, joita ei ole vain viety täysin loppuun. Online-pelistä on toisinaan vaikea löytää seuraa.

Polttopallo on kaikkien tuntema palloleikki, jossa muita pelaajia pudotetaan pois pelistä osumalla heihin pallolla. Tästä yksinkertaisesta ideasta on alkunsa saanut myös intensiivisyyspainikkeen yhteentoista vääntävä OddBallers. Se tuo tuttuun leikkiin kahmalokaupalla hauskuutta, värikylläistä leikkisyyttä ja mielikuvitusta kutkuttavaa absurdiutta.

-bilepelin keskiössä on helposti opittava pelattavuus ja iloluonteinen pelimaailma sekä tietenkin keskeisenä asiana hauska pelaaminen. Koska polttopallo on leikkinä yksinkertainen, OddBallers on lisännyt joukkoon runsaasti omia mausteita ja villejä ideoita. Näin myös pelaajilta odotetaan epäreilujen keinojen ja luovien ratkaisujen käyttöä pelissä menestyäkseen. Mukana on aimo valikoima viihdyttäviä minipelejä, joilla tarjotaan pelaajille hauskanpitoa myös lyhyempiin pelihetkiin.

Mukana on yli 30 erilaista pelikenttää ja yksilöllistä minipeliä, jotka tarjoavat viihdettä ja stressinpurkua pienissä erissä. OddBallers myös kannustaa pelaajia tarttumaan kaikenlaiseen kättä pidempään pelin tiimellyksessä ja syöksemään apuvälineet sekä ammukset muiden pelihahmojen pärstävärkkeihin.

Pelaajan tavoitteena on saada kisapiste, joka on saavutettavissa keräämällä ennalta määrätty määrä pelipisteitä. Kisapiste voidaan kääntää voitoksi voittamalla kierros minipelissä. Tyypillinen ottelu kestää kymmenestä kahteenkymmeneen minuuttia pelaajien määrittämien voittotavoitteiden mukaan.

Värikkäitä pelihahmoja voi räätälöidä oman maun mukaisesti päästä varpaisiin sadoilla erilaisilla vaihtoehdoilla. Näihin lukeutuvat paitsi erilaiset vaatteet ja asusteet, myös monipuoliset kampaukset.

Let's play ball

Jo ensimmäisillä peliminuuteilla Oddballers osoittautuu yksinkertaiseksi minipelikokoelmaksi. Se ei vaadi pelaajilta syvällistä keskittymistä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kevyeksi ajanvietteeksi. Ystävien kanssa pelattaessa Oddballers tarjoaa hauskat hetket, ja se toimii myös loistavasti taustahupina, kun kaipaat jotain rentoa tekemistä.

Pelin kontrollit ovat yksinkertaiset ja helppokäyttöiset. Pelaajan tarvitsee hallita vain kolmea näppäintä analog ohjauksen lisäksi: Heitä/Puske (B tai RT), Väistä/Nappaa (A tai LT) ja Tartu&Puske (Y tai RB). Pelaaja voi mukauttaa näppäinten toimintoja pelin asetuksista, mikä on aina positiivinen lisä. Hetken pelaamisen jälkeen pelaaja hahmottaa intuitiivisesti, mitä mikäkin näppäin tekee, mikä tekee pelikokemuksesta sujuvaa.

Oddballersin äänimaailma on minimalistinen. Vaikka pelissä ei ole erityisen mieleenpainuvaa ääniraitaa, se ei vähennä pelikokemuksen nautittavuutta. Pelissä on etunsa myös hiljaisuudessa – pelaajat voivat keskustella ja nauttia yhdessä pelistä ilman, että äänimaailma häiritsee. Peliin voi siis sukeltaa täydellä volyymilla tai ilman ääntä – molemmat ovat validi tapa nauttia Oddballersista.

Maailma ei mullistu, mutta hintaansa nähden tarjotaan kuitenkin ihan pätevää viihdettä kaveriporukassa

Oddballers ei ehkä ole mullistava moninpeli, mutta se on hauska ja kevyt lisäys pelivalikoimaan. Monet minipelit saattavat tuntua tutuilta, mutta joukosta löytyy myös uniikkeja ideoita. Erityisesti polttopallon teemalla pelaaminen tuo mukavaa vaihtelua.

Kontrollit ovat helppoja omaksua ja minipelit tarjoavat rentoa hauskanpitoa. Vaikka Oddballers ei ole ”must-have” pelikokemus, se on loistavaa ajankulua ystävien kanssa, varsinkin jos omistaa ylimääräisiä ohjaimia. Verkkopeli on mahdollinen, mutta pelin todellinen arvo on lokaalissa moninpelissä, jossa ystävät voivat kokoontua samaan huoneeseen nauttimaan yhdessä. Eikä niitä kavereita muuten sieltä verkosta meinaa löytää!

Jos olet nauttinut peleistä kuten Mario Party yhdessä kavereiden kanssa, Oddballersista löytyy paljon hauskuutta, mutta paljon vaatimattomampaan tapaan. Vaikka se ei välttämättä ole jokaisen pelaajan pakollinen hankinta, se on varmasti monille oiva lisä pelikokoelmaan, sillä hinta ei tällä hetkellä päätä huimaa.

Arvostelu: Jere S.