Helsinkiläinen pelistudio 4Good Games keräsi varoja vastuullisen pelaamisen edistämiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Helsinkiläinen pelistudio 4Good Games keräsi varoja vastuullisen pelaamisen edistämiseen

Planet Patrol

Helsinkiläinen pelistudio on kerännyt 330 000 euron siemenrahoituksen yhteiskunnallista kehitystä edistävien mobiilipelien tuottamiseen.

Rahoituskierrosta johti Jukka Pihlman, joka on tunnettu vastuullisen rahoitustoiminnan ammattilainen. Enkelisijoittajien huipputiimiin kuuluvat lisäksi muun muassa Rovion perustaja Niklas Hed ja entinen -johtaja Jouni Utriainen.

4Good Gamesin perustajien Ilmari Hakkolan ja Markus Eräpolun visiona on innostaa pelaajia hyvän tekemisellä. Jokainen pelikerta tuntuu merkityksellisemmältä, kun se kytkeytyy konkreettisiin ympäristötekoihin. Yhtiön tavoitteena on ohjata puolet voitoistaan hyväntekeväisyysjärjestöille, kansalaisjärjestöille ja muille organisaatioille, jotka tukevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Aluksi yritys panostaa etenkin ilmastotoimien ja ympäristönsuojelun tukemiseen.

”Tehtävämme on muuttaa maailmaa haluamaamme suuntaan sellaisten pelien kautta, jotka edistävät positiivista yhteiskunnallista muutosta”, sanoo 4Good Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Ilmari Hakkola. ”Monet yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tähtäävät pelit ovat suurelle yleisölle vaikeasti lähestyttäviä. Saadaksemme aikaan todellisen muutoksen, meidän on luotava markkinoiden parhaita pelejä. Haluamme tehdä hyvän tekemisestä hauskaa.”

”Yksityishenkilöiden ja yritysten rooli on entistä suurempi kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa”, sanoo Jukka Pihlman. ”Uskon vahvasti, että sijoitukseni yhtiöön vaikuttaa tähän muutokseen paljon enemmän kuin mikään muu itse tekemäni asia.”

”4Good Gamesilla on lupaava liiketoimintakonsepti, mutta tärkeämpää on, että heidän toimintansa lisää yhteiskunnallista hyvinvointia”, sanoo Rovion perustaja Niklas Hed, yksi 4Good Gamesin enkelisijoittajista. ”On ilahduttavaa huomata, että hyvään tähtäävä yritys on ensimmäisen pelinsä testilanseerauksessa osoittanut, kuinka hyvin kestävän kehityksen tavoitteet puhuttelevat pelaajia.”

Sega ostaa Angry Birds-kehittäjä Rovion Kommentit pois päältä artikkelissa Sega ostaa Angry Birds-kehittäjä Rovion

-universumista tunnettu suomalainen pelikehittäjä myydään Segalle, kuten BBC on vahvistanut.

Sammy Holdings maksaa diilistä 706 miljoonaa euroa (625 miljoonaa puntaa / 776 miljoonaa dollaria), ja neuvottelut vahvistettiin viikonlopulla. Perjantaina kaupankäynnin päätyttyä Rovion pörssiarvo oli 707 miljoonaa dollaria (571 miljoonaa puntaa).

Angry Birds, Rovion kuuluisin tuote, julkaistiin vuonna 2009 ja siitä tuli raporttien mukaan ensimmäinen mobiilipeli, joka ylitti miljardin latauksen rajan. Siitä on tehty jatko-osia, tuotteita ja kaksi Hollywood-elokuvaa, mutta Rovio on kamppaillut saavuttaakseen saman vaikutuksen muiden peliensä kanssa, mikä johti myyntipuheiden syntymiseen.

Rovio, jolla on noin 550 työntekijää ympäri maailmaa ilmoitti aiemmin tänä vuonna tarkastelevansa liiketoimintaansa ja käyneensä neuvotteluja myynnistä suuremmalle yritykselle. Israelilainen kilpailija Playtika nousi potentiaaliseksi ostajaksi, mutta neuvottelut kariutuivat.

Supercell osti enemmistöosuuden brittiläisestä mobiilipelifirmasta Kommentit pois päältä artikkelissa Supercell osti enemmistöosuuden brittiläisestä mobiilipelifirmasta

Love & Pies

Kotimainen mobiilipelikehittäjä on ostanut enemmistöosuuden brittiläisestä -mobiilifirmasta 60 miljoonalla dollarilla. Trailmix tunnetaan parhaiten sen rennosta -pelistä.

Kaupasta huolimatta Trailmix jatkaa itsenäisenä studiona kuten ensimerkiksi Space Ape Games, johon yritys sijoitti vuonna 2017.

Kaupan myötä Trailmix aikoo viedä rennon mobiilipelaamisen uudelle tasolle ja pystyy kokeilemaan uusia ideoitaan sekä palkkaamaan uusia työntekijöitä.

Viime vuonna ilmestynyt Love & Pies -pelissä yhdistyy pulmanratkonta ja palikoiden yhdisteleminen. Pelaajien tarkoituksena on selvittää Windmill -kahvilan mysteeri.