Hiomattomuus pilaa lupaavan oloisen konseptin – arvostelussa Elex 2 Kommentit pois päältä artikkelissa Hiomattomuus pilaa lupaavan oloisen konseptin – arvostelussa Elex 2

Elex 2 (PC)

5.2 / 10
Hyvää Suuri mielenkiintoinen maailma, rakettirepulla liitely, kiehtova idea, kerättäviä asioita löytyy paljon. Huonoa Hyviä ideoita ei ole hiottu loppuun, selkeän tutoriaalin puuttuminen, huonot mekaniikat. Elex 2 ei ole nykyisen hintalappunsa väärti miltään osin.

Saksalainen pelinkehittäjä sekä julkaisija THQ Nordic ovat julkaisseet juuri uusimman avoimen maailman roolipelinsä , joka on jatkoa vuoden 2017 pelisarjan ensimmäiselle osalle. Elex-sarjan pelit vievät pelaajan maailmanlopun jälkeiseen Magalanin tieteisfantsiamaailmaa, jota tällä kertaa voikin tutkia täysin uudenlaisella vapaudella rakettireppua käyttäen. Pelin eeppiseksikin mainitussa tarinassa voi edetä haluamallaan tavallaan, joten kaikki valinnat vaikuttaa lopulta kaikkeen.

Ensimmäisen Elexin tapahtumista on kulunut jo useita vuosia, kun Jax kukisti Hybridin. Nyt taivaalta on kuitenkin saapumassa täysin uusi uhka, joka lopulta vapauttaa pimeän Elexin vaaralliset voimat ja asettaa koko planeetan elämän vaaraan. Magalanin rauhan puolustamiseksi ja taatakseen perheensä turvallisuuden Jaxin on yhdistettävä ryhmittymä hyökkääjiä vastaan sekä löydettävä poikansa Dex, josta hän ajautui eroon.

Lähtökohdiltaan peli antaa itsestään hyvän ensivaikutelman eeppisen soundtrackin turvaamana. Ja mikäs siinä, pelin idea ja juoni kieltämättä herättävät kiinnostusta. Elex 2:sen laaja maailma avautuu välittömästi, ja sitä pääseekin tutkimaan mielensä mukaan apunaan edellä mainittu rakettireppu. Visuaalisesti peliympäristö jää kuitenkin ns.suurempien esikuviensa varjoon, joista takuulla Piranha Bytes vaikutteitaan yrittääkin ammentaa. Pelin ”cutscenet” ovat tönkköjä ja tylsästi toteutettuja. Ne kuitenkin kuljettavat sujuvasti pelin tarinaa eteenpäin, joten täysin skipattavia kokonaisuuksia ne eivät kuitenkaan ole. Magalanin planeetan maailman muiden hahmojen kanssakäymäsi vuorovaikutukset muistetaan ja se voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, liittyykö joku ryhmääsi tai poistuuko siitä. Maailmassa on paljon kerättävää materiaalia, joiden avulla pääsee päivittämään ja hankkimaan mm. uusia aseita, joka tekee taistelemisesta mielenkiintoisempaa ja helpompaa.

Elex 2:sen mekaniikat vaatisivat hiontaa, sillä niiden huonot toteutukset syövät pelifiilistä huomattavasti. Etenkin taistelumekaniikat ovat todella sekavan oloiset, joten pelin taistelut päättyvätkin usein täysin aivottomaan ohjaimen rämpyttelyyn, jonka jälkeen pelaaja miettiikin ”Mitenhän minä tämän(kin) juuri onnistuin tekemään?”. Taistelua Elexin maailmasta löytyykin runsaasti, joten on suuri sääli ettei pelistudio ole pystynyt tämän parempaan suoritukseen kyseisenkään osion kohdalla.

Esittelyltään Elex 2 vaikuttaa mahtipontiselta ja toimivalta idealta. Kunnianhimoisuutta (tai aikaa?) Piranha Bytesin studiolla ei kuitenkaan tunnu olevan ja siksi hyvät ideat on sössitty hätäisellä ja loppuunhiomattomalla toteutuksella. Kiehtovan oloinen pelimaailma ja konpsepti eivät pelkästään kuitenkaan tule vakuuttamaan pelikansaa puolelleen. Eikä varsinkaan, kun pelin hintalappuna on lähes samanmoinen summa kuin hyllyssä tällä hetkellä makaavilla suurten massojen priimaluokan teoksilla. Kun Elex 2 joku kaunis päivä kuitenkin löytyy ”ale-korista” sopivaan hintaan, voisi sitä suositella rauhallisesta, tarinaan keskittyvästä fiktiivisestä kokemuksesta pitävälle pelaajalle. Nykyisellä hinta-laatusuhteeltaan Elex 2 jäänee kuitenkin allekirjoittaneilta pölyttymään kaupan hyllylle.

Arvostelu ja teksti: Sytyke / Digiosaamisella työelämään -hanke

Vampire Dynasty -toimintaroolipeli ilmestyy ensi vuoden lopulla – katso ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Vampire Dynasty -toimintaroolipeli ilmestyy ensi vuoden lopulla – katso ensimmäinen traileri

Vampire Dynasty

Puolalainen kehitysstudio ja julkaisija ovat julkistaneet uuden -pelin, joka on uusi tulokas rakastettuun Dynasty-pelisarjaan. Se vie tunnetun genrejä yhdistelevän kaavan synkkään fantasiakierteeseen, sekä lisää siihen syvän tarinan ja haarautuvan dialogin lisäksi myös verta… paljon verta.

Ensimmäistä kertaa Dynasty-sarjan historiassa lähtökohta jättää historialliset viittaukset taakseen ja yhdistää avoimen maailman tutkimisen, fantasiakauhutoiminnan ja haarautuvan tarinan fiktiivisen Balkanin alueen Sangavian kulisseihin.

Vampyyrihyökkäyksestä hengissä selvinneenä uhrina sinun on paitsi opittava käyttämään uusia kykyjäsi myös löydettävä paikkasi yhteiskunnassa, jossa vampyyrit ovat ravintoketjun huipulla.

Voit varmistaa vampyyriklaanisi etenemisen joko yksin tai liittoutua jopa kolmen muun pelaajan kanssa yhteistyötilassa ja tutkia rikasta pelimaailmaa, paljastaa sen salaisuuksia, taistella vampyyrinmetsästäjiä vastaan sekä rakentaa linnakkeen todistukseksi ikuisesta valtakaudestasi.

Rakenna uuden valtakuntasi ylle kohoava linna ja paljasta linnavuoren alla piilevät salaisuudet. Mutta ole varovainen – tuo löytö antaa sinulle lähes ehdottoman ja turmelevan vallan ihmisalamaistesi yli.

Haarautuvan dialogin ja peliä muuttavien valintojen avulla sinä päätät, mihin Vampire Dynasty vie sinut. Pelissä on useita loppuja, jotka voit kokea ennen kuin jatkat matkaa ja tutkit Sangavian visuaalisesti upeaa maailmaa, joka on mahdollista Unreal Engine 5:n voimin.

”Olemme innoissamme saadessamme Dynasty-sarjan synkälle ja pahaenteiselle tielle”, sanoo Michał Ciastoń, Mehuman Gamesin toimitusjohtaja ja Vampire Dynastyn pääsuunnittelija. ”Otamme vastaan haasteen tarjota pelikokemus, josta sekä Dynastyn veteraanipelaajat että synkän fantasian ja kauhupelien fanit voivat nauttia yhtä lailla. Olemme aina olleet sekä okkulttisten ja synkkien että hiekkalaatikkopelien faneja. Emme malta odottaa, että pääsemme näyttämään teille enemmän siitä, mitä saimme aikaan yhdistämällä nämä kaksi maailmaa.”

Matthias Wünsche, Toplitz Productionsin toimitusjohtaja, lisää: ”Dynasty-sarjan osalta tutkimme aina uusia konsepteja ja ympäristöjä. Mehuman Gamesin uskomattoman lahjakas tiimi on laittanut sydämensä, sielunsa ja paljon verta Vampire Dynastyyn nostaakseen rimaa sen suhteen, mitä genrejä sekoittavalla kaavalla on mahdollista tehdä. Silti he pysyvät uskollisina juurille, jotka kiteyttävät rakastetun pelikokemuksen, jota Dynasty-fanit ympäri maailmaa odottavat.”

Ominaisuudet

Tutki avointa maailmaa
Valtavan pelimaailman vuoristot, metsät, luolastot, suot ja muut alueet ovat täynnä vaarallisia vihollisia ja valloitettavia kyliä, mutta ne tarjoavat myös paljon salaisuuksia ja valtavia palkintoja kaikille, jotka uskaltavat kiusata kohtaloa ja tutkia sitä. Koe laaja tarina ja synkkä maailma joko yksin tai yhdessä ystäviesi kanssa yhteistoiminnallisessa moninpelissä.

Rakenna unelmiesi linna
Voit rakentaa ja muokata kauniita keskiaikaisia tai goottilaisvaikutteisia linnoja, jotka ovat useita kerroksia korkeita ja kilpailevat kreivi Draculan kodin tai Vlad Seivästäjän Poenarin linnan kanssa.

Kasvata seuraajamäärääsi
Sinä päätät, kuka elää, kuka kuolee ja kuka on ikuinen seuraajasi. Hyödynnä heidän vahvuuksiaan varmistaaksesi, että vain kaikkein taitavimmat liittyvät riveihisi, ja turvataksesi vampyyriperimäsi jatkuvuuden.

Käytä voimiasi
Yli-inhimillinen voima, kohonnut havaintokyky, nopeus ja paljon muuta. Nauti epäinhimillisyyden eduista – näe, kuule ja maista kuolevaisten saavuttamatonta maailmaa. Voit jopa muuttua lepakoksi ja kulkea laajoissa maisemissa lentäen.

Valinnoilla on väliä
Iske pelkoa vihollistesi ja vasalliesi sydämiin tai tule hyväntahtoiseksi hallitsijaksi. Ikuisuus on sinun muokattavissasi. Valinnoistasi riippuen voit kokea monenlaisia mahdollisia päätarinan loppuja, ennen kuin jatkat avoimen maailman tutkimista.

Yhteistyömoninpeli
Kutsu ystäväsi mukaan yön olentoihin! Vapauttakaa luovuutenne rakentamalla tukikohtanne yhdessä, tutkikaa pimeää ja hämärää Sangaviaa ja todistakaa taitonne voittamattomina taistelijoina.

Vampire Dynasty löytyy parhaillaan Steamistä, jossa sen voi lisätä toivelistalle. Peli saapuu Early Accessiin vuoden 2024 lopulla.

Valve on helpottanut Quest-laitteiden yhdistämistä suoraan SteamVR:ään Kommentit pois päältä artikkelissa Valve on helpottanut Quest-laitteiden yhdistämistä suoraan SteamVR:ään

julkaisi tänään ensimmäisen sovelluksensa Meta VR -alustalle. Link mahdollistaa käyttäjille nopean ja helpon langattoman yhteyden Quest-laitteeseensa SteamVR:ään, jotta he voivat pelata VR -sisältöä tai tietokoneen näytölle suunniteltuja pelejä.

/ Air Link on vuosien ajan mahdollistanut minkä tahansa Quest-laitteen yhdistämisen tietokoneeseen PC VR -sisällön pelaamiseksi, mutta se vaatii käyttäjien asentavan ja käyttävän vanhentunutta Oculus PC -ohjelmistoa. Monissa tapauksissa tämä on vain ärsyttävä ylimääräinen vaihe, jonka lopulta päätyy SteamVR:ään, jolla on paljon aktiivisempi VR-sovellusten ja käyttäjien kirjasto.