Hiomattomuus pilaa lupaavan oloisen konseptin – arvostelussa Elex 2 Kommentit pois päältä artikkelissa Hiomattomuus pilaa lupaavan oloisen konseptin – arvostelussa Elex 2

Elex 2 (PC)

5.2 / 10
Hyvää Suuri mielenkiintoinen maailma, rakettirepulla liitely, kiehtova idea, kerättäviä asioita löytyy paljon. Huonoa Hyviä ideoita ei ole hiottu loppuun, selkeän tutoriaalin puuttuminen, huonot mekaniikat. Elex 2 ei ole nykyisen hintalappunsa väärti miltään osin.

Saksalainen pelinkehittäjä sekä julkaisija THQ Nordic ovat julkaisseet juuri uusimman avoimen maailman roolipelinsä Elex 2, joka on jatkoa vuoden 2017 pelisarjan ensimmäiselle osalle. Elex-sarjan pelit vievät pelaajan maailmanlopun jälkeiseen Magalanin tieteisfantsiamaailmaa, jota tällä kertaa voikin tutkia täysin uudenlaisella vapaudella rakettireppua käyttäen. Pelin eeppiseksikin mainitussa tarinassa voi edetä haluamallaan tavallaan, joten kaikki valinnat vaikuttaa lopulta kaikkeen.

Ensimmäisen Elexin tapahtumista on kulunut jo useita vuosia, kun Jax kukisti Hybridin. Nyt taivaalta on kuitenkin saapumassa täysin uusi uhka, joka lopulta vapauttaa pimeän Elexin vaaralliset voimat ja asettaa koko planeetan elämän vaaraan. Magalanin rauhan puolustamiseksi ja taatakseen perheensä turvallisuuden Jaxin on yhdistettävä ryhmittymä hyökkääjiä vastaan sekä löydettävä poikansa Dex, josta hän ajautui eroon.

Lähtökohdiltaan peli antaa itsestään hyvän ensivaikutelman eeppisen soundtrackin turvaamana. Ja mikäs siinä, pelin idea ja juoni kieltämättä herättävät kiinnostusta. :sen laaja maailma avautuu välittömästi, ja sitä pääseekin tutkimaan mielensä mukaan apunaan edellä mainittu rakettireppu. Visuaalisesti peliympäristö jää kuitenkin ns.suurempien esikuviensa varjoon, joista takuulla vaikutteitaan yrittääkin ammentaa. Pelin ”cutscenet” ovat tönkköjä ja tylsästi toteutettuja. Ne kuitenkin kuljettavat sujuvasti pelin tarinaa eteenpäin, joten täysin skipattavia kokonaisuuksia ne eivät kuitenkaan ole. Magalanin planeetan maailman muiden hahmojen kanssakäymäsi vuorovaikutukset muistetaan ja se voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, liittyykö joku ryhmääsi tai poistuuko siitä. Maailmassa on paljon kerättävää materiaalia, joiden avulla pääsee päivittämään ja hankkimaan mm. uusia aseita, joka tekee taistelemisesta mielenkiintoisempaa ja helpompaa.

:sen mekaniikat vaatisivat hiontaa, sillä niiden huonot toteutukset syövät pelifiilistä huomattavasti. Etenkin taistelumekaniikat ovat todella sekavan oloiset, joten pelin taistelut päättyvätkin usein täysin aivottomaan ohjaimen rämpyttelyyn, jonka jälkeen pelaaja miettiikin ”Mitenhän minä tämän(kin) juuri onnistuin tekemään?”. Taistelua Elexin maailmasta löytyykin runsaasti, joten on suuri sääli ettei pelistudio ole pystynyt tämän parempaan suoritukseen kyseisenkään osion kohdalla.

Esittelyltään vaikuttaa mahtipontiselta ja toimivalta idealta. Kunnianhimoisuutta (tai aikaa?) Piranha Bytesin studiolla ei kuitenkaan tunnu olevan ja siksi hyvät ideat on sössitty hätäisellä ja loppuunhiomattomalla toteutuksella. Kiehtovan oloinen pelimaailma ja konpsepti eivät pelkästään kuitenkaan tule vakuuttamaan pelikansaa puolelleen. Eikä varsinkaan, kun pelin hintalappuna on lähes samanmoinen summa kuin hyllyssä tällä hetkellä makaavilla suurten massojen priimaluokan teoksilla. Kun Elex 2 joku kaunis päivä kuitenkin löytyy ”ale-korista” sopivaan hintaan, voisi sitä suositella rauhallisesta, tarinaan keskittyvästä fiktiivisestä kokemuksesta pitävälle pelaajalle. Nykyisellä hinta-laatusuhteeltaan Elex 2 jäänee kuitenkin allekirjoittaneilta pölyttymään kaupan hyllylle.

Arvostelu ja teksti: Sytyke / Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

Company of Heroes 3 ilmestyy marraskuussa – katso uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Company of Heroes 3 ilmestyy marraskuussa – katso uusi traileri

Company of Heroes 3

Reaaliaikainen strategiapeli ilmestyy vihdoin marraskuun 17. päivä :lle Steamin kautta. Voit katsoa pelin uuden trailerin alta.

sijoituuu Toisen maailmansodan välimeren näyttämölle ja siinä liittoutuneet taistelevat läpi Pohjois-Afrikan ja jatkavat siitä Eurooppaan Italian kautta. Pelissä pelaajat voivat ohjata sekä maa-, ilma- ja merijoukkoja.

Company of Heroes 3 -peli ilmestyy :lle Steamin kautta marraskuun 17. päivä.

Kommentoi

Parhaat ilmaiset PC kauhupelit vuonna 2022 Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat ilmaiset PC kauhupelit vuonna 2022

:llä on paljon ilmaisia ​​pelejä esimerkiksi maailman suurimmat pelit, kuten ja League of Legends. Jos olet laiskottelevalla tuulella tai odotat seuraavaa Steam -alennusta sukeltaaksesi peliin, josta joudut maksamaan etukäteen, katso alta muutama nostamamme ilmaispeli. Ilmaiset pelit eivät maksa rahaa, mutta ne maksavat aikaasi. Kaikki pelit, joihin käytät täällä muutaman arvokkaan tunnin, on hyvin käytettyä aikaa.

No Players Online

Pelottavassa No Players Onlinessa kirjaudut vanhalle FPS serverille, mutta olet ainoa pelaaja turhanpäiväisessä lipun kaappauspelissä.
https://papercookies.itch.io/no-players-online

We Are Broken

Interaktiivinen visuaalinen novelli, jossa sinun täytyy estää vampyyriä syömästä sinua. We Are Broken loihtii synkän ja julman maailman terävillä visuaaleilla ja musiikilla, jotka saavat ihosi kananlihalle.
https://raulqueisso.itch.io/we-are-broken

Bleakshore

Tämä hyytävä seikkailu käyttää PS1-aikakauden 3D-grafiikan sumeaa, lo-fi estetiikkaa luodakseen vaikuttavan aavemaisen tunnelman, kun varjoisa olento vaanii sinua maiseman poikki.
https://boaheck.itch.io/bleakshore

Faith

Faith houkuttelee sinut tuntemaan olosi turvalliseksi, joskin hieman hermostuneeksi retroestetiikallaan. Ennen kuin se ylittää rajansa yhdellä järkyttävän pelottavalla hetkellä.
https://airdorf.itch.io/faith

Teaches Typing

Se, mikä alkaa elokuvaohjaaja David Lynchin ystävälliseltä kirjoitustunnilta, laskeutuu hitaasti surrealistiseksi, hämmentäväksi painajaiseksi. Jossain vaiheessa sinun täytyy koskea ällöttävään nykivään ötökkään.
https://rhinostew.itch.io/david-lynch-teaches-typin

Kommentoi