Hollywoodin studiot ovat vihdoin saavuttaneet alustavan sopimuksen näyttelijöiden lakon päättämiseksi Kommentit pois päältä artikkelissa Hollywoodin studiot ovat vihdoin saavuttaneet alustavan sopimuksen näyttelijöiden lakon päättämiseksi

Yli 100 päivän ja kahden neuvottelukierroksen jälkeen ja Hollywoodin studiot ovat vihdoin saavuttaneet alustavan sopimuksen näyttelijöiden lakon päättämiseksi.

SAG-AFTRA ilmoitti keskiviikkona Hollywoodin kauppa-alan medioissa julkaistussa lausunnossaan, että lakko päättyisi virallisesti torstaina klo 12.01, ja neuvottelukomitea hyväksyi sopimuksen yksimielisesti. Sopimus menee nyt SAG-AFTRA:n kansallisen hallituksen hyväksyttäväksi perjantaina.

Tämä odotettu ilmoitus tapahtui pitkän odottelun jälkeen, kun SAG-AFTRA ja Hollywoodin studiot ovat neuvotelleet jatkuvasti viime viikkojen aikana. Viimeisimpänä, tiistai-iltana annetussa lausunnossa SAG-AFTRA kertoi viettäneensä 10 tuntia harkitessaan päivän aikana ja selvittäneensä joitakin keskeisiä kysymyksiä, kuten tekoälyä.

118 päivän kestonsa vuoksi tämä lakko päättyi SAG-AFTRA:n historian pisimmän lakkoon, ylittäen vuoden 1980 lakon, joka kesti 95 päivää.

Huomio. Artikkelikuvan lakko ei liity tapaukseen millään muotoa!