System Shock 3 pelin tulevaisuus vaakalaudalla – kehitystiimi irtisanoutui Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock 3 pelin tulevaisuus vaakalaudalla – kehitystiimi irtisanoutui

System Shock 3

Näyttäisi siltä että odotettu scifikauhupeli olisi hyllytetty toistaiseksi – pelin koko kehitystiimi on joko irtisanoutunut tai irtisanottu. Asiaa on ollut selvittämässä nohevimmat fanit pelinkehittäjä OtherSiden foorumilla.

on hakenut pelille julkaisijaa jo vuoden verran ja kuluneen 5 kuukauden sisään pelin käsikirjoittaja ja ohjaaja, pääohjelmoija sekä design johtaja ovat jättäneet yrityksen. Nimettömän kehittäjän mukaan koko pelin kehitystiimi olisi jättänyt projektin.

Myös pelisarjan ensimmäinen osa vuodelta 1994 on saamassa uusinnon Nightdive Studion toimesta. Samainen firma on myös tekemässä System Shock 2 pelin HD -versiota System Shock 2: Enhanced Edition. Kummallakaan näistäkään peleistä ei ole vielä julkaisuajankohtaa.

Kommentoi

System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista

System Shock

Nightdive Studios on julkaissut tulevan System Shock -uusinnon uuden demon Steam ja GOG -palveluissa.

Alunperin vuonna 1994 julkaistu peli on tuotu tähän päivään täysin uudistetuin grafiikoin sekä parannetuilla kontrolleilla. Pelistä on aiemmin ollut saatavilla vain videomateriaalia, mutta nyt peliä päästään vihdoin käpistelemään kunnollisesti.

Kehittäjä on luvannut, että vaikka peliä on visuaalisin osin päivitetty on kuitenkin sen alkuperäinen fiilis pyritty säilyttämään. Esimerkiksi pelissä kuullaan ikonisen pääpahis SHODAN -tekoälyn alkuperäinen ääninäyttelijä.

Pelattavaa demossa on n. 40-60 minuuttia ja sen voi ladata Steam ja GOG -palveluista. System Shock -uusinto ilmestyy tänä vuonna PC:lle.

Pelisarja on saamassa jatkoa myös -pelin muodossa, jonka kiinalainen Tencent otti juuri haltuun OtherSide Entertainmentilta.

Kommentoi

Tencent ottaa haltuun System Shock 3 -pelin kehityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Tencent ottaa haltuun System Shock 3 -pelin kehityksen

System Shock 3

Kiinalainen pelijätti Tencent on ottamassa haltuun OtherSide Entertainmentin -projektin ja mahdollisesti myös sen jatko-osan.

OtherSide Entertainment varmisti asian Twitter -tilillään. System Shock 3 -pelin kehitys alkoi jo vuonna 2015 ja mukana oli myös pelisarjan ensimmäisen osan tuottaja Warren Spector. Projekti ajautui kuitenkin vaikeuksiin vuonna 2018, kun pelin julkaisija Starbreeze ajautui taloudellisiin ongelmiin.

OtherSide kuitenkin irtaantui Starbreezestä vuoden 2019 alussa ja vannoi pelin kehityksen olevan puolessavälissä ja jatkuvan normaalisti. Saman vuoden syyskuussa kuitenkin huhut kehittäjien lähtemisestä alkoivat kiertelemään netissä.

Nähtäväksi jäänee jatkaako OtherSide projektin parissa vai otetaanko kehitykseen mukaan joku muu taho. Tencent on myös avaamassa ensimmäistä omaa pelistudioaan Yhdysvalloissa.

Itse System Shock -pelisarjan omistusoikeudet ovat tällähetkellä Nightdive Studiosin hallussa. Kyseinen taho on parhaillaan kehittämässä uusintoa pelisarjan ensimmäisestä osasta. OtherSidellä on ollut ainoastaan rajoitettu lisenssi jatko-osan kehitykseen.

Kommentoi