Huhu: Uusi Splinter Cell -peli kehitteillä Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Uusi Splinter Cell -peli kehitteillä

Splinter Cell

on huhujen mukaan näyttänyt vihreää valoa uudelle Spinter Cell -pelille. Peli olisi ensimmäinen sarjassa sitten vuoden 2013 pelin Splinter Cell: Blacklist.

Huhujen taustalla ovat VGC -sivuston mukaan useammat kehitystahot. Näiden mukaan peli olisi parhaillaan kehityksen alkuvaiheilla ja alustavaa paljastusta kaavailtaisiin ensi vuoden puolelle.

Vielä ei ole varmaa työskenteleekö pelin parissa Ubisoftin lippulaivastudio Montreal vai viimeisimmän Blacklist -pelin kehittänyt Toronto.

Alkuvuodesta 2021 Ubisoft kertoi tuovansa Assassin’s Creed ja Splinter Cell -pelejä -laitteille.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -toimintapelin uusi pelikausi alkaa ilmaisviikonlopulla Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -toimintapelin uusi pelikausi alkaa ilmaisviikonlopulla

Rainbow Six Siege

Siege -toimintapeli on nyt saatavana ilmaiseksi 6. joulukuuta asti sekä PC:llä ja konsoleilla. Lisätietoja ilmaisviikonlopusta löytyy täältä.

High Calibre -pelikausi laajentaa operaattorivalikoimaa irlantilaisella Thorn-puolustajalla. Samalla pelilaajennus esittelee uudistetun Outback-taistelukartan. Kuudennen pelivuoden neljäs kausi tuo myös mukanaan muutoksia pelin käyttöliittymään sekä muita pienempiä uudistuksia.

Thorn on puolustava sotilas, jonka erikoisvälineenä ovat heitettävät Razorbloom Shell -ajastinräjähteet. Mikäli räjähdealueelta ei pääse ajoissa karkuun sytyttimen käynnistyttyä, Razorbloom Shell tekee lähialueella oleville operaattoreille massiivista vahinkoa. Viisaasti sijoitettuna nämä räjähteet ovat äärimmäisen tehokkaita puolustuslaitteita, varsinkin muiden operaattorien omien hidasteiden ja esteiden kanssa yhdessä käytettynä.

Keskinopealla vauhdilla liikkuva ja keskiraskaalla panssarilla suojattu Thorn voi valita aseikseen joko M870-taisteluhaulikon tai täysin uudenlaisen UZK50Gi-konepistoolin. Pienestä koostaan huolimatta tämä isokaliiberinen ase on tehokas ja kykenee jopa lattioiden ja seinien tuhoamiseen. Käsiasevaihtoehtoina Thornilla on joko 1911 TACOPS- tai C75-AUTO -pistooli.

Uuden operaattorin lisäksi uusi pelikausi tarjoaa pelaajille uusitun Outbreak-kentän. Sekä alueen päärakennus että sen ulkoiset alueet ovat kokeneet melkoisia kohennuksia, mikä tekee kentän taisteluista entistä dynaamisempia ja liikkumisesta sujuvampaa. Tiellä olevaa romua on vähennetty ja hyökkääjien reittimahdollisuuksia on lisätty, mikä tekee kentän taisteluista entistäkin tiiviimpiä ja jännittävämpiä. Myös yleinen sisustus on muuttunut aiemmasta.

Siege on saatavilla 5, PlayStation 4, Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle. Se on saatavilla myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa.

Kommentoi

Tanssii telkkarin kanssa – arvostelussa Just Dance 2022 Kommentit pois päältä artikkelissa Tanssii telkkarin kanssa – arvostelussa Just Dance 2022

Just Dance 2022 -pelin pelikuvaa

Just Dance 2022 (Switch)

8.9 / 10
Hyvää Hauskaa liikuntaa, pitkän ajan kuluessa hiottu pelattavuus. Huonoa Ei tänäkään vuonna Immortalin Blashyrkhiä biisilistalla

Olen itse myöhäisherännäinen pelisarjaan, koska en ensinnäkään edes kuuntele erityisen tanssittavaa musiikkia. Sekin edes etäisesti elektronista musiikkia muistuttava joka soittolistaltani löytyy on sen laadun minimaalista technoa, jonka tahtiin joko nörtit nyökkäilevät rillit huurussa tai yön sankarit liitävät MDMA-päissään Berliinin yöhön hytkymään aamuun asti. Itse kuulun nyökkäileviin nörtteihin, jotka viettävät yönsä selvin päin nukkumalla. Soittolista ei ole ihan omaan makuuni. Sen sijaan minulla on tenavia, jotka pitävät juuri siitä radiohötöstä mitä suunnilleen kaikissa rytmipeleissä, mukaanlukien, on.

Lasten kanssa vietetty aika on instrumentaalista, eli hyödyllistä hupia ja kunhan siihen lisää vielä liikunnan, saadaan aika hyvä kombo. Jopa niin hyvä, että musiikkimaulla ei ole ollut pitkään aikaan mitään väliä, tietenkin siihen asti kunnes ei vaan lähde Good 4 u tai Believer. Tässä kohtaa täytyy muistuttaa myös, että mukana ei ole pelkkiä musiikkikappaleita vaan myös leikkejä, joita usein ohjastavat jonkinlaisissa kostyymeissa olevat tanssijat. Nämä sopivat erityisesti pienemmälle väelle, jotka eivät ole monen alakoululaisen tavoin altistuneet pop-musiikin kaupallisimmalle terälle.

Gyroskopiaa

Peli toimii aivan rikollisen hyvin siihen nähden miten paljon se nojaa liikeohjaukseen, joka on totuttuun tapaan ollut epätarkkaa. Pelisarjaan aikaisemmin tutustuneet tietävät tämän toki jo, mutta aloitin itse skeptikkona. Siksi ohitin aika usein sarjan pelit vain omalla ennakkokäsitykselläni, että eihän tämä nyt millään voi toimia kunnolla. Olen myös itse pelinkehittäjä ja tiedän kokemuksesta miten haastavaa on saada aikaan kunnolla toimiva gyroskooppinen ohjaus.

Biisilistasta. Se on, sanotaanko nyt vähän ulkopuolisen tarkkailijan toimesta, aika hyvä. Pelkkää länsimaista tavaraa plus K-pop ei ole, vaan on otettu jokunen kappale muualtakin. HLBTI-väkeä on myös muistettu Todrick Hall -yhteistyön lisäksi parilla klassikolla, joista toinen on Bronski Beatin seesteisempi Smalltown Boy ja toinen taas yli kolme vuosikymmentä sitten edesmenneen Sylvesterin diskobängeri You Make me Feel (Mighty Real). Yleisesti ottaen biisilistoja kokoavat tuntuvat olevan aika hyvin perillä tämän hetken momentumista, josta kertoo ainakin se, että K-popia on tälläkin listalla melko paljon, joka on maailmanlaajuiseksi levinneenä ilmiönä positiivinen globalisaation sivujuoni.

Yhteenveto

Pelimoodeja on kivasti. Peruspelin ohelle löytyvät ainakin lapsille sopivat leikit, kaksin voi pelata niin vastakkain kuin yhteen pistepottiin tähdäten ja treenaamiseen sopiva hikimoodikin löytyy. ja sarjansa on keskeisimpiä Switchille saatavia exergaming -pelejä, joilla saa varmasti kunnon kohoamaan kunhan jaksaa sitoutua

Mitä voin tästä sanoa? Onko tämä hyvä? Ilman muuta. Onko tämä järjellistä liikuntaa? Ehdottomasti. Ei tämä samoista naruista vedä kuin joku muu joulumarkkinoiden kärkilistalla oleva peli, mutta jos haluaa koko perheelle oikeasti hyvän liikunnallisen pelin, niin tämä kannattaa laittaa pakettiin. Lasten energiaa tällä saa myös aika hyvin purettua. Sen saa Nintendon omasta kaupasta ja myös todennäköisesti sieltä mistä sen maidonkin ostaa.

Kommentoi