Huomenna ilmestyvän Gollum -pelin musiikkeihin perehdytään uudella videolla Kommentit pois päältä artikkelissa Huomenna ilmestyvän Gollum -pelin musiikkeihin perehdytään uudella videolla

The Lord of the Rings: Gollum

PAN Visionin jakelemassa ja NACONin julkaisemassa -toimintaseikkailussa kuultava musiikki poikkeaa Taru sormusten herrasta -tarinoiden tavanomaisesta tyylistä.

Valtavat ja eeppiset tarinat saavat yleensä rinnalleen isoja orkestereita, massiivisia sovituksia ja suorastaan sinfonisen mittaluokan musiikkikokemuksia. Koska muista Taru sormusten herrasta -tarinoista poikkeava Klonkun oma peli keskittyy yksittäiseen antisankariin, eikä niinkään suuriin taisteluihin, myös pelin musiikin suhteen on tehty näistä poikkeavia ratkaisuja. Siinä missä isot tapahtumat usein vaativat taustalleen massiivista äänivallia, Klonkun kohdalla kyse on pienemmistä asioista, yksityiskohdista ja vähäeleisyydestä. Klonkun tarina on intiimi ja tunteiltaan monimuotoinen, mikä myös kuuluu sen musiikissa.

The Lord of the Rings: Gollum -pelin musiikissa on haluttu tavoittaa monitahoisen hahmon eri tuntemuksia sekä pelissä nähtäviä kokemuksia, jotka heijastavat Klonkun matkaa läpi pelimaailman. Tämä myös kuuluu pelin sävellyksissä, joissa esiin nousevat enemmän yksittäiset soittimet ja näiden yksityiskohdat eikä niinkään isot orkesterisovitukset.

The Lord of the Rings: Gollum ilmestyy - ja sekä S -konsoleille, että :lle 25. toukokuuta. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo Switch -konsolille.

Strategiapeli Field of Glory II: Medieval ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Strategiapeli Field of Glory II: Medieval ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Field of Glory II: Medieval

Vuonna 2021 julkaistu on nyt saatavilla täysin ilmaiseksi :lle Steamissä 17. heinäkuuta asti.

Kyseessä on vuoropohjainen taktinen strategiapeli, joka sijoittuu korkeaan keskiaikaan vuosien 1040 ja 1270 välille. Pelaaja pääsee komentamaan monia historiallisia armeijoita, kuten anglosakseja, normanneja, mongoleja, puolalaisia, teutoniritareita, viikinkejä, unkarilaisia ja monia muita. Taisteluita käydään sekä valmiiksi suunnitelluissa skenaarioissa että itse luoduissa kamppailuissa, joissa taktikointi ja yksikköjen sijoittelu ovat avainasemassa.

Peli on saanut positiivista palautetta erityisesti historiallisesta tarkkuudestaan ja taktisesta syvyydestään. Siinä on yli 100 yksikkötyyppiä, 57 armeijalistaa ja runsaasti vaihtoehtoja sekä yksinpelille että moninpelille.

Jos keskiajan sotastrategia kiinnostaa, nyt on oiva hetki napata tämä nimike kokoelmaan – täysin ilmaiseksi.

PlayStation-klassikko teki laittoman loikan Xboxille – ja katosi yhtä nopeasti Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation-klassikko teki laittoman loikan Xboxille – ja katosi yhtä nopeasti

Konsolisodat saivat hiljattain uuden, koomisen käänteen, kun yksi PlayStationin ikonisimmista peleistä, futuristinen kaahailupeli , ilmestyi täysin yllättäen myyntiin Microsoftin Xbox-kauppapaikalle. Moni hieraisi silmiään ihmetyksestä: olivatko vanhat kilpakumppanit Sony ja Microsoft tehneet salaa sovinnon? Todellisuus oli kuitenkin paljon yksinkertaisempi ja samalla häpeämättömämpi.

Kyseessä ei suinkaan ollut virallinen julkaisu, vaan peli oli naamioitu nimellä ”Anti-Gravity Racing WipEout”. Todellisuudessa paketti sisälsi heikosti emuloidut versiot alkuperäisestä -pelistä Wipeout sekä sen jatko-osasta. Tämän luvattoman käännöksen takana oli tuntematon pelitalo LLS Games, joka oli paitsi käyttänyt luvatta Sonyn omistamaa peliä, myös ”lainannut” YouTubesta fanin tekemän modernisoidun intro-videon ja liittänyt sen osaksi peliään.

Huijaus ei kuitenkaan kestänyt kauan. Pelialan teknisiin analyyseihin keskittyvä Digital Foundry -kanava julkaisi videon, jossa se paljasti karun totuuden pelin surkeasta teknisestä toteutuksesta. Peli pyöri heikosti, kärsi graafisista ongelmista ja oli kaikin puolin huonompi versio rakastetusta klassikosta. Videon myötä tieto laittomasta porttauksesta levisi kulovalkean tavoin pelaajien keskuudessa.

Kun asia nousi julkisuuteen, reaktio oli nopea. Microsoft poisti pelin ripeästi kauppapaikaltaan, ja Sonyn tavaramerkkiä rikkonut peli katosi yhtä äkkiä kuin oli ilmestynytkin. Vaikka monet fanit ovat vuosien varrella haaveilleet Wipeoutin saapumisesta muillekin alustoille, tämä röyhkeä yritys rahastaa klassikolla ei ollut se tapa, jolla sen toivottiin tapahtuvan. Tapaus jää historiankirjoihin huvittavana esimerkkinä siitä, kuinka digitaalisilla kauppapaikoilla voi joskus nähdä mitä kummallisimpia yllätyksiä.