Hyviä uutisia PC-pelaajille: PlayStation VR2 toimii PC:llä elokuusta 2024 alkaen Kommentit pois päältä artikkelissa Hyviä uutisia PC-pelaajille: PlayStation VR2 toimii PC:llä elokuusta 2024 alkaen

PSVR2

-pelaajat voivat iloita, sillä he pääsevät pian pelaamaan suosittuja VR-pelejä PlayStation VR2 -virtuaalitodellisuuslaseilla. julkaisee elokuussa 7. päivä adapterin, jonka avulla PS VR2:ta voi käyttää PC:n kanssa. Adapterin hinnaksi on ilmoitettu 60 dollaria.

Aiemmin huhuttiin, että Sony kehittää adapteria PS VR2:lle PC-yhteensopivuutta varten. Tuolloin ei ollut tietoa liitännästä (PS VR2 käyttää normaalisti yksittäistä USB-C-kaapelia), mutta nyt Sony on selventänyt tilannetta. Adapteri liitetään DisplayPort 1.4 -yhteensopivaan porttiin, mutta tarvitset lisäksi oman DisplayPort-kaapelin. Adapterissa on myös USB-liitäntä ja HDMI-lähtö pelin tallentamista tai näytön jakamista varten.

Lähde: Engadget

Seuraavan sukupolven Galaxy AI PC on täällä – tällainen on uusi Galaxy Book 4 Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraavan sukupolven Galaxy AI PC on täällä – tällainen on uusi Galaxy Book 4

Galaxy Book4 Edge

Yhdessä alan johtavien kumppanien kanssa Electronics kiihdyttää tekoälyn kehitystä ja tuo saataville seuraavan sukupolven tekoälytietokoneen: Galaxy Book4 Edgen. 45:n TOPS:n NPU -suorituskyvyn sekä huipputason hybridi-AI-integraatioiden avulla tehostaa -käyttökokemusta ja auttaa luomaan tiiviin mobiili-AI-ekosysteemin.

“Galaxy Book4 Edge laajentaa näkemystämme tekoälyllä tehostetusta liitettävyydestä. Se tuo mobiililaitteet ja PC-tietokoneet lähemmäs toisiaan sekä muokkaa AI-käyttökokemuksen kautta sitä, miten laitteiden kanssa toimitaan. Nämä uuden sukupolven AI PC:t tuovat mukanaan seuraavan tason suorituskyvyn, jonka mahdollistavat Samsung Galaxy -käyttöliittymämme sekä ohjelmisto- ja laitteistoyhteistyömme alan johtavien toimijoiden kanssa”, Samsung Suomen maajohtaja Mika Engblom sanoo.
Galaxy Book4 Edge

Galaxy Book4 Edgen Galaxy AI-ominaisuudet mahdollistavat kattavat, Wi-Fi 7-yhteyksillä tuetut laitteiden väliset yhteydet sekä tuovat laitteen sisäisen ja pilvipohjaisen prosessoinnin yhteen. Tämän hybridi-lähestymistavan myötä käyttäjät voivat hyödyntää tekoälyominaisuuksia myös offline-tilassa ilman, että tietoturva kärsii. Laitteensisäisen tekoälyn myötä älykäs Snapdragon-alusta oppii käyttäjiltä, parantaa tuottavuutta ja optimoi AI-kokemuksia.

Galaxy Book4 Edgen myötä Galaxy-laitteiden kattavien tekoälyparannusten hyödyntäminen on helpompaa kuin koskaan. Edge on + PC, joka sallii käyttäjien olla tuottavampia ja luovempia käyttämällä yksinkertaista arkikieltä, joka muuttaa laitteen käyttötapoja. Yhdistä mobiililaitteesi Galaxy Book4 Edgeen ja koe -ominaisuudet entistäkin suurempina immersiiviseltä näytöltä Link to Windows -sovelluksen avulla. Peilaa Circle to Search with Google-haun tulokset tietokoneen näytölle ja liitä ne suoraan tiedostoihin nopeasti ja saumattomasti. Galaxy Book4 Edge tuo myös tietokoneelle käyttäjien suosikkitoiminnot: Chat Assist ja Live Translate.

Galaxy Book4 Edge

Samsung tuo yhteistyössä Microsoftin kanssa Copilot in Windows -ohjelmiston Galaxy Book -sarjaan, luoden täydellisen yhdistelmän laitteensisäistä ja pilvipohjaista ä. Käyttäjät voivat hyödyntää mobiililaitettaan Copilotin äänikomentojen kautta ja esimerkiksi asettaa hälytyksiä, hakea yhteystietoja ja lähettää viestejä. Copilot tukee myös älykkäitä toimintaehdotuksia tuottavuuden lisäämiseksi.

Uusimmat kannettavat tietokoneet ovat saatavilla Suomessa valituilla jälleenmyyjillä 18. kesäkuuta alkaen.

Sony hakee PlayStation VR2 -adapterille PC-sertifiointia Kommentit pois päältä artikkelissa Sony hakee PlayStation VR2 -adapterille PC-sertifiointia

PSVR2

on toimittanut PlayStation VR2 -virtuaalitodellisuuslaseille tarkoitetun -adapterin sertifiointia varten Etelä-Koreassa. Tämä viittaa siihen, että yritys aikoo tuoda laitteistonsa saataville myös muille alustoille kuin PlayStation 5:lle.

Tieto asiasta nousi esiin, kun Twitter-käyttäjä Brad Lynch havaitsi Etelä-Korean kansallisen radiotutkimuslaitoksen verkkosivuilta löytyvän listauksen ”PlayStation VR2 PC -adapterista”. Listaus ei kuitenkaan sisällä muita lisätietoja adapterista.

Sony on jo aiemmin helmikuussa 2024 ilmoittanut suunnitelmistaan tuoda PSVR2 -laitteet PC:lle, ja tämä adapteri saattaa olla ratkaisu sen toteuttamiseen.

”Olemme iloisia voidessamme kertoa, että testaamme parhaillaan mahdollisuutta, jonka avulla PS VR2 -pelaajat voisivat pelata myös PC-pelejä. Tavoitteena on tarjota PS VR2 -pelien lisäksi entistä laajempi pelivalikoiman”, Sony kertoi helmikuussa 2024. ”Toivomme voivamme tarjota tämän tuen vuoden 2024 aikana. Pysykää kuulolla lisäpäivitysten varalta.”
PlayStation VR2

Vaikka sertifiointi ei vielä ole virallinen ilmoitus, se viittaa siihen, että Sony on aikataulussa tuodakseen PS VR2 -laitteet PC:lle vuoden 2024 loppuun mennessä.

549 dollarin hintainen PlayStation VR2 -laite julkaistiin yksinoikeudella 500 dollarin PlayStation 5:lle helmikuussa 2023. Jotta laitteella voisi pelata, tarvittiin siis molemmat laitteet, mikä tarkoitti yli tuhannen dollarin investointia. Sony toivoo varmasti, että PC-julkaisu tuo laitteelle lisää vauhtia, sillä myynti ei ole ilmeisestikään vastannut odotuksia.

Sony Interactive Entertainmentin maailmanlaajuisen liiketoimien johtaja Eric Lempe sanoi joulukuussa 2023, että myynti ”sujuu hyvin”, mutta myönsi myös, että ”odotukset VR:n vaikutuksesta pelaamiseen olivat yleisesti ottaen korkeammat”.

Lähde: IGN