”Ihminen on ihmeellinen olento tuollaisissa ääritilanteissa” – haastattelussa The Bridge -sarjan juontaja Antti Reini Kommentit pois päältä artikkelissa ”Ihminen on ihmeellinen olento tuollaisissa ääritilanteissa” – haastattelussa The Bridge -sarjan juontaja Antti Reini

Prime Video on julkaissut palvelussaan nyt kokonaisuudessaan ensimmäisen paikallisen alkuperäisrealitysarjan The Bridgen, jossa 12 toisilleen tuntematonta kilpailijaa kohtaa keskellä kaunista, mutta ankaraa pohjoismaista luontoa. Voittajaa odottaa 50 000 euron palkintopotti, joka löytyy saarelta 300 metrin päässä rannasta.

Päästäkseen saarelle on kilpailijoiden rakennettava yhteistuumin silta. Apuvälineinä on ainoastaan perustyökalut sekä hyvin rajallisesti muita tarvikkeita. Aikaa on rajoitetusti, vain kaksi viikkoa. Tähän kiteytyy kuitenkin vain pelin fyysinen puoli ennen varsinaista psykologista valtakamppailua. Tekevätkö kilpailijat epäitsekkäästi yhteistyötä vai lentävätkö puukot selkien takana alusta lähtien, kun kukin tavoittelee palkintoa omakseen?

Sarjan juontajana toimii näyttelijänä, muusikkona ja kirjailijanakin tunnettu Antti Reini, jonka .net tavoitti videopuhelun välityksellä. Voit lukea haastattelun alapuolelta.

Moi Antti! Kerrotko lyhyesti alkuun omin sanoin mistä The Bridgessä oikein on kysymys?

Antti Reini: Kyseessä on ensimmäinen kansainvälisen streamerin ostama reality Suomesta. Tässä on 12 kilpailijaa, jotka on viety Pohjolan erämaahan ja ainoa mitä he tietää tästä ohjelmasta on se, että siinä on iso rahapalkinto, jonka voivat voittaa. Pitää tulla toimeen ryhmässä jollain muotoa eli siellä on siis muitakin ihmisiä paikalla ja että heillä on perusfasiliteetit kunnossa. Mitään muuta he ei tiennyt, kun he lähti tänään mukaan. Ja kun he pääsevät sinne paikan päälle he saavat selville, että heidän pitää rakentaa 300m pitkä silta lähisaareen, missä on torni. Tornin juurella on aarre ja ihan perustyökaluilla, käsikäyttöisillä työkaluilla, heidän pitää rakentaa sinne tietyssä ajassa silta. Ja sitten he rupeavat sitä tekemään ja totta kai matkan varrella tulee vaikka minkälaisia haasteita, miten niistä selviydytään ja miten niihin suhtaudutaan, niin sen näkee sitten ohjelmassa. Vähän erilainen kuin yleensä, kun yleensä kilpaillaan keskenään ja taistellaan keskenään, tässä joutuvat tekemään yhteistyötä. Joutuvat opetella tietyn tyyppistä samaan hiileen puhaltamista. Sen verta vielä sanon, että ohjelma on muuten tosi hyvä!

Missä sarja on tarkallen kuvattu? Aiheuttiko lokaatio suurempia haasteita sarjan teossa?

Antti Reini: Sitä ei paljasteta, missä tarkalleen ottaen on kuvattu. Niin syvällä perämetsässä kuitenkin, ettei löydy edes kartasta *naurahtaa*. Kaukana somealueiden kuuluvaisuusalueilta. Se on aika tavalla haastavaa, kun menet metsän keskelle, jossa ei hirveästi ole mitään infraa. Meidän piti löytää, missä me majoitutaan, meillä oli aika iso tiimi, miten me saadaan kilpailijat sinne majoitettua, miten saadaan kaikki tekniikka, työryhmät, ruoka, kaikki tällaiset asiat. Niin kyllä se oli aika haastavaa. Kyllä se olisi helpompaa tehdä tuossa kaupungin keskustassa, mutta se ei ihan palvelisi lopputulosta. Että kyllä se on aina haastavaa, kun pitää koko tuotanto viedä. Mitä kauemmaksi ihmisasutuksesta se viedään sitä haastavampaa se on tehdä. Säätilakin olivat melko vaihtelevat, mutta pahempaakin se olisi voinut toki olla. Sarjahan siis kuvattiin onneksi kesäkuun tiennoilla.

Oliko The Bridgeen paljon hakijoita? Minkälaisia kriteerejä osallistujille oli?

Antti Reini: Ohjelmaan oli kyllä aika paljon hakuja. Mielenkiintoista oli myös se, että meillä ei tällä kertaa ollut perinteistä kanavaa, missä oltaisiin voitu markkinoida esim. mainos-tv tai näin. Me jouduttiin käyttämään aika paljon sosiaalista mediaa eli haettiin kilpailijoita Instagramissa, Facebookissa, YouTubessa, että sieltä kautta pystyi hakemaan mukaan ja aika hyvin tuli erilaisia osallistujahakemuksia, että oltiin siihen kyllä aika tyytyväisiä. 

Mehän pyritään muodostamaan mahdollisimman hyvä ryhmä, että siinä on erilaisia ihmisiä hyvin erilaisista taustoista. Ei voi sanoa, että olisi olemassa olemassa tietty yhtä persoonaa tai tiettyä tyyppiä mikä olisi hyvä hakija, vaan se muodostuu siitä kokonaisuudesta. On yritetty löytää mahdollisimman sopiva ryhmä. Se on se, mitä tällaisiin ohjelmiin etsitään.  

The Bridge -kilpailijat

Pudotetaanko kilpailijoita kesken kilpailun? Jos niin millä kriteerein tämä tapahtuu?

Antti Reini: Tästä en voi valitettavasti voi kertoa, sillä se on juonenkäänteisiin liittyvä asia. Mutta heillä oli sellainen viestijärjestelmä siellä, elikkä heille tulee viestejä. Siellä ammuttiin aina sellainen raketti, joka oli merkkinä siitä että tulee jonkin sortin viesti. Viestit saattoivat olla hyviä tai huonoja. Siellä oli erilaisia käänteitä, mikä on aika hauskaa, koska ei voi suoraan sanoa, mitä on tulossa. 

Miten osallistujat majoittuivat?

Antti Reini: Nehän asu siellä luonnon keskellä sellaisessa mökissä yhteismajoituksessa hirsirakennuksessa pienellä saarekkeella. Siellä oli nuotiopaikkaa ja sellaista, mutta myös mahdollisuus vetäytyä omaan rauhaan. Erittäin luonnonkaunis paikka mielestäni!

Minkälaiset varusteet osallistujilla oli? Saivatko esimerkiksi itse päättää vaatteet?

Antti Reini: Heillä on omat vaatteet siinä sarjassa. Se mitä me annettiin heille lähtökohdaksi kun he pakkasivat laukkunsa, hehän eivät siis tienneet minne olivat tulossa niin me sanottiin, että voi olla niin kuin Suomen kesässä oltaisiin, eli voi olla ihan jäätävän kylmä tai voi olla hirveen lämmin. Eli pakatkaa sen mukaan eli sellaista erähenkistä tavaraa. Pitää olla hyvät kengät, pitää kuitenkin olla lämmintä mukana eli laidasta laitaan. Tämä oli se, millä eväin he pakkasivat laukkunsa ja tulivat lentokentälle. 

Minkälainen rooli juontajalla tarkalleen oli? Olitko itse jatkuvasti siis paikanpäällä?

Antti Reini: Sen verran voin paljastaa, että itse osallistujat eivät nähneet mua koskaan. Olin kyllä tarkkailemassa, mutta harvemmin näyttäydyin heille. Ehkä heidän unissaan, ei voi tietää. Olin kilpailijoita aina askeleen edellä!

The Bridge - Antti Reini

Miten The Bridgessä toteutettiin esimerkiksi osallistujien ruokailut? Pitikö eväät hankkia itselleen kuin ”Selviytyjissä” konsanaan?

Antti Reini: Niin perusfasiliteetit oli kunnossa, elikkä siellä oli ruokatarvikkeita heille, mutta heidän piti itse määritellä miten se ruoka sieltä hyllyltä suuhun hyppää. Koska luonnossa oltiin niin toki niitä mahdollisuuksia mitä siellä luonnossa oli pystyttiin myös hyödyntämään. Sen näkee sitten, että mitä kaikkia he siellä metsästivät vai metsästivätkö ollenkaan. 

Mitkä ovat perusteet kuka kilpailun lopulta voittaa?

Antti Reini: Sitä mä en voi kertoa, että millä kriteereillä se kilpailu sitten voitetaan. Se säilyy aika pitkään itse asiassa yllätyksenä ja se on myös yksi osa tätä ohjelman viehätystä. Se on tällainen juonenkäännöksellinen asia, joka säilyy salaisuutena. 

Minkälaista oli juontaa The Bridgeä?

Antti Reini: Henkilökohtaisesti pidin tosi paljon siitä, koska pitää olla luonnossa ja mä pidän tuollaisista olosuhteista, jossa ollaan pois tietyntyyppisiltä mukavuusalueilta. Se oli erittäin nautinnollinen työrupeama mulle. Pidin todella paljon ympäristöstä, tuotantoyhtiö oli järjestänyt asiat myös mun osalta erittäin hyvin. Ei se nyt pelkkää lomaa ollut, taikka onhan lomia toki monenlaisia* naurahtaa *.

Siinä yhdistyi hyvin mun luontainen kaipuu tuollaisiin paikkoihin, mutta myöskin itse työn tekeminen. Olen tosi kiitollinen, että olen saanut olla mukana. Oli minulle myös hyvin inspiroivaa ja mielenkiintoista seurata miten kilpailijat toimii keskenään ja puhaltaa yhteen hiileen, miten asiat etenee ja miten ihminen reagoi ja käyttäytyy kaikenlaisissa tilanteissa. Se oli hyvin mielenkiintoista minulle. Olen itse enemmän sellainen yksinäinen susi. Tuollainen tarkkailijana oleminen sopii minulle hyvin. Opinpahan itsestänikin välillä esimerkiksi miettien, että miten olisin itse duunannut kilpailijoiden tekemiä asioita. Se herätti paljon kysymyksiä myös itsessäni sisällä, miten toisten ihmisten kanssa tulee toimeen ja miten pitäisi opetella tulemaan toimeen esim. kommunikaatiokyky ja silleen. Oppimatka yhdistettynä upeilla maisemilla ja rennosti välillä ottaen tietenkin.

Jäikö joku asia parhaiten mieleen?

Antti Reini: Ihminen on ihmeellinen olento tuollaisissa ääritilanteissa. Loukkasin oman nilkkani siellä, mutta sitä ei varmaan huomaa siellä missään tilanteessa. Silloin kun keskittyminen on jossakin mitä sä teet, niin silloin saa tehtyä sen duunin loppuun asti vaikeuksista huolimatta. Lisään vielä, että me tosiaan oltiin tosi syvällä metsässä, missä ei hirveen paljon ihmisiä ollut. Se oli kahden susilaulamareviirin keskellä se kuvauspaikka. Siinä meni joki ja susilaumat tuli molemmille puolella ja ne kävi ulvomassa siinä toisilleen sen joen molemmilla puolilla. Oltiin siis todella syvällä erämaassa! 

Alkuperäisessä sarjassa ”El Puentte” kilpailijoilla oli 30 päivää aikaa. Miksi tässä versiossa on vain kaksi viikkoa?

Antti Reini: *naurahtaa*Espanjalaiset ovat tämän aikanaan kehitelleet. Siinä on sellainen kulttuurinen ero eli mä itse asiassa tulin just Espanjasta, olin siellä pari viikkoa. Siellä on siesta, ei ruokatunti, siesta kestää 2-3 h. Eli kun lisäät sen 2-3 h joka päivä, niin siitä tulee aika nopeasti kymmenen päivää lisää. Se on ihan kulttuurillinen juttu!

Vielä loppuun kysymys, mitä olet mieltä tällä hetkellä kotimaisten realitysarjojen tilasta?

Antti Reini: Mä en osaa ehkä silleen puhua laaja-alaisesti siitä, että mihin suuntaan se on menossa. Henkilökohtaisesti koen ettei reality ole mihinkään kuolemassa. Ihmiset tykkää katsoa ihmisiä. Ihminen on aina mielenkiintoinen toiselle ihmiselle. Sitä voi tehdä sellaisessa muodossa että se on hyvän puolella eikä millään tavalla ketään nöyryyttävää eikä millään tavalla ilkeällä kulmalla tehty. Se on sellainen asia, mihin toivon suunnan olevan menossa. Että ihmiset myös kiinnostuisivat sellaisesta. Kannattaa luottaa siihen että ihminen itsessään on mielenkiintoinen, ei tartte sen enempää jippoja.  

Kiitos haastattelusta Antti!

Antti Reini: Kiitoksia!

The Bridge nyt katsottavissa kokonaisuudessaan Prime Videossa

Haastattelu: Milla Lintula & Säde Saari

Amazonin tilausvideopalvelu, Prime Video on nyt saatavilla Suomessa. Katso Amazonin alkuperäissarjoja ja muuta eksklusiivista sisältöä Prime Video- palvelusta. Prime jäsenillä on pääsy sarjoihin ja loistaviin elokuvaklassikoihin, kuten Clarkson’s Farm, The Wheel of Time, The Grand Tour, The boys, Nine Perfect Strangers, Without Remorse, The Tomorrow War, The Office, Jack Ryan, Fleabag, Marvelous Mrs Maisel ja paljon muuta. Uusi video julkaistaan joka maanantai, keskiviikko ja lauantai kello 17:00.

Kommentoi

Musikaalidraama Daisy Jones & The Six ilmestyy maaliskuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Musikaalidraama Daisy Jones & The Six ilmestyy maaliskuussa – katso traileri

Daisy Jones and The Six - First Look

on julkaissut maistiaisen 3. maaliskuuta starttaavasta Daisy Jones & The Six -musikaalidraamasta. Trailerissa kuullaan pätkä Regret Me -nimisestä kappaleesta, joka on yksi sarjan 24 alkuperäiskappaleesta, jotka on tuotettu yksinomaan sarjaa varten ja jotka tulevat julkaisuun ensi-illan myötä.

Daisy Jones & The Six -sarja perustuu Taylor Jenkins Reidin hittiromaaniin, joka sukeltaa syvälle 70-luvun Los Angelesin rockmaailmaan ja Daisy Jones & The Six -yhtyeen nousuun ja tuhoon. Prime Videolla alkavaa minisarjaa tähdittävät Riley Keough, Camila Morrone, Sam Claflin, Suki Waterhouse.

saapuu palveluun maaliskuun 3. päivä.

Kommentoi

Nämä sarjat ja leffat nähdään Prime Videolla helmikuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä sarjat ja leffat nähdään Prime Videolla helmikuussa

Star Trek: Picard

Suoratoistopalvelu Prime Video on julkaissut sarjoja ja leffoja joita tullaan näkemään palvelussa helmikuussa 2023. Mukana on mm. rakastetun Harlem sarjan toinen kausi, draamaelokuva Somebody I Used To Know sekä fantasiasarja Carnival Row:n toinen kausi.

Harlem kausi 2

3.2.2023

Kirjailija Tracy Oliverin (Girls Trip) rakastettu Harlem tekee paluun. Neljän tyylikkään ja kunnianhimoisen ystävättären matka jatkuu amerikkalaisessa monimuotoisuuden mekassa New Yorkin Harlemissa. Uudella kaudella Camille (Meagan Good) keräilee rikkoutuneita palasia katkenneen uransa ja romuttuneen rakkauselämänsä jäljiltä, Tye (Jerrie Johnson) hakee elämässään uutta suuntaa, Quinn (Grace Byers) lähtee puolestaan matkalle etsimään itseään ja Angien (Shoniqua Shandai) uralla tapahtuu lupaava käänne. Yhteistuumin kaverukset pääsevät suurkaupunkiunelmiensa seuraaviin vaiheisiin.

Somebody I Used To Know

10.2.2023

Somebody I Used to Know -elokuvassa TV-tuottajana työskentelevä työnarkomaani Ally (Alison Brie) kohtaa suuren ammatillisen takaiskun, jonka seurauksena hän palaa takaisin kotikaupunkiinsa. Viettäessään tunnerikasta iltaa muistellen ensirakkauttaan Seania (Jay Ellis), Ally kyseenalaistaa kaiken, mitä hänestä on tullut. Tunnelma tiivistyy, kun Sean menee naimisiin Cassidyn (Kiersey Clemons) kanssa, jonka itseluottamus ja luovuus muistuttavat Allya henkilöstä, joka hän joskus oli. Dave Francon ohjaama ja Franco & Brien käsikirjoittama Somebody I Used to Know on poikkeuksellinen rakkaustarina kolmesta ihmisestä, jotka odottamattomasti auttavat toisiaan löytämään heidät, joita he joskus olivat.

Carnival Row kausi 2

17.2.2023

Carnival Rown toisella ja viimeisellä kaudella palataan tutun fantasiamaailman tapahtumiin. Eläköitynyt komisario Rycroft Philostraten, Philon (Orlando Bloom), tutkii raakojen murhien sarjaa, jotka nostattavat yhteiskunnallisia jännitteitä. Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) ja Black Raven hautovat kostoa The Burguen ihmisjohtajille Jonah Breakspearille (Arty Froushan) ja Sophie Longerbanelle (Caroline Ford) takaisinmaksuna epäoikeudenmukaisuudesta ja sorrosta. Tourmaline (Karla Crome) perii yliluonnollisia voimia, jotka uhkaavat hänen ja koko Carnival Row’n tulevaisuutta. Paettuaan Burguen kaupungista ja kostonhimoiselta veljeltään Ezralta (Andrew Gower), Imogen Spurnrose (Tamzin Merchant) ja hänen kumppaninsa Agreus Astrayon (David Gyasi) kohtaavat suuresti muuttuneen yhteiskunnan, joka laittaa heidän suunnitelmansa uusiksi. Kun ihmiset ja keijukaiset jakautuvat leireihinsä vapauden ollessa vaakalaudalla, joutuu jokainen sarjan hahmo kohtaamaan mahdottomia ongelmia ja sielua raastavia haasteita Carnival Row’n eeppisellä päätöskaudella.

Star Trek: Picard kausi 3

17.2.2023

Patrick Stewart palaa Star Trek: Picard -sarjan kolmannella ja viimeisellä kaudella tuttuun Jean-Luc Picardin rooliin, jota hän tähditti seitsemän kauden ajan Star Trek – uusi sukupolvi -sarjassa. Hänen rinnallaan kaudella nähdään näyttelijät LeVar Burton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Jeri Ryan ja Michelle Hurd.

The Consultant kausi 1

24.2.2023

The Consultant on kiero komedia-trillerisarja, joka kertoo esimiehen ja työntekijän synkästä suhteesta. Sarjassa konsultti Regus Patoff (Christoph Waltz) palkataan tehostamaan mobiilipeliyhtiö CompWaren liiketoimintaa. Tehostamisen myötä työntekijöille asetetaan uusia vaatimuksia ja haasteita, jotka asettavat koko toiminnan – ja työntekijöiden oman elämän kyseenalaiseksi.

Muita tulevia sarjoja ja leffoja:

  • Venom: let There be Carnage, 7.2.2023
  • The Hurt Locker, 7.2.2023
  • Clarkson’s Farm kausi 2, 10.2.2023
  • Kick Ass, 12.2.2023
  • Die Hart, 24.2.2023
  • Zombieland (2009), 27.2.2023

Kommentoi