Ikoninen videopeli Tetris täytti 35 vuotta – tältä näyttää sen uusi logo Kommentit pois päältä artikkelissa Ikoninen videopeli Tetris täytti 35 vuotta – tältä näyttää sen uusi logo

Ikoninen videopeli viettää tänä vuonna 35-vuotisjuhlaa ja on sen kunniaksi uudistanut logonsa. The Tetris Company, Inc. -nimellä kulkevan yrityksen repertuaariin kuuluu pelien lisäksi lukuisia erilaisia tuotteita aina vaatteista leluihin.

Tältä näyttää Tetriksen uusi logo.

Vuonna 1984 luotu peli löytyy tähän mennessä yli 500 miljoonasta mobiililaitteesta ja sitä on käännetty yli 50 erilaiselle alustalle 200 eri maahan. Tetris on myös lisensoitu yli 60 erilaiselle yhteistyökumppanille.

Tältä vanha logo näytti.

”Mene ulos, hae raitista ilmaa. Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite” – Sky Newsin juontaja lähetti tylyt terveiset tuoreelle Tetris-mestarille Kommentit pois päältä artikkelissa ”Mene ulos, hae raitista ilmaa. Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite” – Sky Newsin juontaja lähetti tylyt terveiset tuoreelle Tetris-mestarille

Kuten jotkut teistä ehkä jo tietävätkin, 13-vuotias Willis Gibson saavutti mahdottomalta tuntuvan saavutuksen voittaessaan Tetriksen Nintendon 8-bittisellä konsolilla, jota monet pitivät vielä muutama vuosi sitten täysin saavuttamattomana.

Kun pelin ”tapporuutu” ilmestyi yhtäkkiä hänen ennätystä tavoittelevien lukuisten live-pelisessioidensa aikana, hurraa-huudot ja ylistys olivat välittömiä. Sky Newsin toimittajalla oli kuitenkin erilainen näkemys asiasta, ja hän päätti sen sijaan haukkua poikaa.

”Äitinä sanoisin vain, että astu pois ruudun äärestä, mene ulos, hae raitista ilmaa… Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite.”

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

NES Tetris on vihdoin voitettu 34 vuoden jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa NES Tetris on vihdoin voitettu 34 vuoden jälkeen

34 vuoden jälkeen 13-vuotias Willis ”Blue Scuti” Gibson -niminen ”ihmelapsi” on vihdoin voittanut Tetriksen NES-version. Saavutukseen yllettiin joulukuussa 2023, kun Tetriksen pelattavuuteen oli tehty useita innovaatioita ja parannuksia.

Tetriksen NES-versiota pidetään yhtenä pelin haastavimmista versioista, koska siitä puuttuu ominaisuuksia, kuten mahdollisuus tallentaa paloja. Monien vuosien ajan sitä pidettiin mahdottomana suorittaa loppuun. Vuonna 2021 käyttöön otettu uusi tekniikka nimeltä ”rolling” mullisti kuitenkin -yhteisön ja johti lukuisiin uusiin maailmanennätyksiin.

Blue Scutin voitto on vedenjakaja Tetris-yhteisölle, ja se on innoittanut pelaajia jatkamaan pelin rajojen pidentämistä. Jotkut pelaajat katsovat nyt jopa mahdollisuutta saavuttaa taso 255, mikä olisi todellinen osoitus heidän taidoistaan ja päättäväisyydestään.