Immortals: Fenyx Rising on yllättävän nautittava avoimen maailman ubisoft-seikkailu Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Immortals: Fenyx Rising on yllättävän nautittava avoimen maailman ubisoft-seikkailu Switchille

Immortals Fenyx Rising

Immortals: Fenyx Rising (Nintendo Switch)

8.7 / 10
Hyvää Pelaaminen on pitkästä aikaa kivaa. Peli tarjoaa mielekästä tekemistä ja viimeisen päälle hiotut mekaniikat. Huonoa Käsikirjoitus ja dialogi ovat oppikirjaesimerkki huonosta komediakirjoittamisesta. Visuaalisesti peli on tylsä. Yleisesti Se vuoden 2020 Ubisoft-julkaisu, joka kannattaa poimia hyllystä kotiin.

Ensikosketukseni Immortals: Fenyx Risingiin ei välttämättä ollut silkkinen, myönnän, mutta osasin odottaa oleellisen voittavan ennen pitkää. Ubisoftin avoimen maailman pelejä kutsutaan ubipeleiksi ei-niin-mairittelevaan sävyyn sen vuoksi, koska niissä nähdään toistavia ei-niin-innostavia elementtejä toistuvan vuodesta toiseen jo kohta kolmannella vuosikymmenellään. Ilmaannut jonkin konfliktin kautta pelimaailmaan. Joudut todennäköisesti tappamaan koiria tehdäksesi niiden nahoista uuden kukkaron. Joudut kiipeämään torneihin avataksesi karttaa ja valtaamaan tukikohtia saadaksesi jatkuvat vihollisten ilmestymiset pois tutkimusmatkailusi tieltä. Tutkimusmatkailusi joka paljastaa todennäköisesti viheliäisiä minipelejä, arkkuja joista saa kolme kultarahaa ja tarvitset kolmetuhatta. Sulkia, kirjoja, mitä ikinä joita pitää kerätä kolme sataa, että saa jonkin saavutuksen. Niin paljon joutavaa ja joskus vastenmielistäkin (koirien tappaminen, yök) tekemistä että pelit muistuttavat Kummelin tamppaaja-sketsiä joutavan toiminnan skaalassaan.

Immortals: Fenyx Rising ei saa Ubipeli-bingosta kovin helposti täyttä riviä. Arkut ovat jonkinlaisten puzzlejen takana, joiden ratkominen on välillä jopa ihan kivaa. Tukikohdat on korvattu Tartaros-porteilla, joista pääsee joka kerta mielenkiintoiseen ja hyvin suunniteltuun pelialueeseen ja tehtävät ovat ihan hupia. Elämme ajassa jolloin videopelien pelaaminen ei ole enää erityisen kivaa. Pelaaminen tänä päivänä muistuttaa erään vain melko huonon 2000-luvun Adam Sandler-komedian, nimeltään Klik, kaukosäädintä jossa ihminen pystyi ohittamaan tiettyjä elämänvaiheita, mutta hintana oli se että sen teki eräänlaisella ”autopilotilla”. Tarkoitus on tuhota sitä kallisarvoista aikaa aikaa ja soutaa kohti kuolemaa pudottamatta koukkua veteen kalastaakseen. Toinen hirvitys on sitten se 'carpe diem' -elämäntapa. Se, että aina pitäisi olla inspiroitumassa. Jos on koko ajan liekeissä palaa väistämättä ennen pitkää loppuun. Pienessä puuhastelussa taas ei ole mitään vikaa. Sen täytyy vain olla edes jotenkin mielekästä. Kalmiston lailla hengittävän kartan kahlaaminen on yhtä joutavaa kuin jauhojen kaataminen maahan vain korjatakseen ne harjalla ja kihvelillä takaisin jauhopussiin ja toiminnon toistaminen. Ironisesti pahis Vaas Montenegro hoki kolmosessa hulluuden määritelmää – teet toistuvasti samaa asiaa ja odotat eri lopputulosta.

Aloitetaan ensimmäisestä asiasta minkä Fenyx Rising tekee oikein. Tekemistä on, mutta se on mielekästä. Usein siinä on myös tarina, jota megaärsyttävät Zeus ja Prometheus resitoivat ääneen pelaajan puuhastellessa. Mennään siitä myös ensimmäiseen hutiin, joka on kirjoittaminen. Kirjoittaja voi olla etevä henkilö, jonka edessä on ollut mahdoton tehtävä. Ensinnäkin komedia on genreistä haastavin ja toisekseen ne raamit, joita videopelikirjoittajan täytyy seurata voivat olla yhtä hankalat. Halutaan roisia huumoria joka käy kaikille, ei ota kantaa mihinkään eikä myöskään oikein uskalla nauraa itselleen koska korporaatio korporatisoi sitä korporatismia mitä korporaatio korporatisoi. Valitettavasti huumori ilman konfliktia ei ole huumoria. En tarkoita sitä, että jonkin ukkelin pitäisi voida solvata rahasta lavalla heikompiosaisia ja sen pitäminen mänttinä olisi jotankin haram, vaan sitä että huumori nousee usein arjen vaikeuksista ja epäsuhdasta. Tässä on selvästi tehty niin että on naurettu jollekin tuhansia vuosia sitten ilmeisesti uskontona pidetylle ja tehty sen ajan jumalista vajavaisia – jonka näiden jumaltarustojen aikalaiset osasivat tehdä ihan tarpeeksi hyvin.

Silloin kun pelin riisuu pelkiksi mekaniikoiksi, siitä tulee lopulta melko syvä ja mielenkiintoinen. Tämä ei ole mikään kovin pieni vahvuus, vaan se nostaa pelin korkeimpaan pelitalonsa sarjaan. Pomotaistelut ovat tarpeeksi hyviä tuodakseen mielenkiintoa peliin vaikka usein hyökkäyksien määrä näillä on kovin pieni. Pelin toiminnoista saadaan runsaasti varianssia jokaisella akselilla liikkumiseen ja hyökkäyksien suunnitteluun ja pelihahmon tasojen kehittämiseen. Vahvuuden jälkeen toinen suurempi heikkous. Visuaalinen anti. Pelin ympäristöt sisältävät paljon mielenkiintoista, mutta jos tätä mielenkiintoista ei tulisi kertojahahmojen selostamana, se olisi pelkkää toisteista höttöä. Estetiikka yrittää olla Zeldaa, mutta päätyy olemaan eräänlainen mieleen jäämätön jokapeli. Alueet ovat ruskeita, vihreitä ja kerran jopa lumisia.

Puntarissa kuitenkin painaa mekaniikka ja pelin tehtäväsuunnittelu sen verran paljon, että alkaa olla aika samantekevää vaikka peli olisi miten kirjoitettu tai näyttäisi miltä. Tärkeintä on se, että pelaaminen on kivaa. Ja se näkyy myös arvosanassa.

Purjeilla kohti pettymyksiä – arvostelussa merirosvoseikkailu Skull and Bones Kommentit pois päältä artikkelissa Purjeilla kohti pettymyksiä – arvostelussa merirosvoseikkailu Skull and Bones

Skull and Bones

Skull and Bones: PS5

4.5 / 10
Hyvää Kaunis pelimaailma, myrskyt, laivojen muokkaaminen, meritaistelut Huonoa Itseään toistavat tehtävät ja pelimekaniikka, "tyhjä" pelimaailma Yhteenveto Skull and Bonesia saatiin odottaa pitkään ja odotus ei ollut sen arvoinen. Koville merirosvopelien faneille se saattaa kuitenkin tuoda hieman fiilisteltävää, joskin siinäkin tapauksessa se kannattaa napata ainoastaan alelaarista.

Olen odottanut Skull and Bonesia kuin aarre aarteenmetsästäjä siitä lähtien, kun ilmestyi vuonna 2013. Upea merirosvomaailma, mukaansatempaavat taistelut ja vapaus seikkailla olivat Black Flagin parhaita puolia. Skull & Bonesin piti olla sen henkinen seuraaja ja sen piti viedä tämä kaava entistä pidemmälle. Ikävä kyllä, lopputulos on pettymyksien täyteinen.

sijoittuu historialliseen Intian valtamereen, kulta-ajan merirosvojen aikakaudelle. Pelaaja ottaa roolin lupaavasta merirosvokapteenista, joka pyrkii kasvattamaan mainettaan ja vaurauttaan. Pelin ytimessä on oman laivaston kehittäminen ja varustaminen. Pelaajat pääsevät valitsemaan erilaisista laivatyypeistä, joilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Laivan tuunaaminen erilaisilla aseilla, panssareilla ja purjeilla onkin yksi pelin mukaansatempaavimmista elementeistä.

Pinnalta kaunis, syvyydessä ontto

Visuaalisesti Skull and Bones on kiitettävällä tasolla. Intian valtameri on toteutettu näyttävästi, auringonpaiste kimmeltelee turkoosilla vedellä ja tiheät viidakot reunustavat rannikoita. Myrskyt ovat näyttävää katseltavaa ja niissä taistelukohtaukset nousevat eeppisiksi. Myös alukset ovat näyttävästi toteutettu.

Mutta kuten usein, kauniin ulkokuoren sisällä pelin yksityiskohtien taso laskee. Hahmot ovat hyvin geneerisiä, eikä pelimaailmassa ole juurikaan mielenkiintoista löydettävää. Aavemaisia linnakkeita ja kätkettyjä lahtia on niukasti verrattuna Black Flagiin.

Itseään toistavaa meritaistelua

Pelin ytimessä on meritaistelu ja sen toteutus on pääosin toimivaa. Pienistä dhow-paateista aina suurempiin Sambuk-aluksiin ulottuva laivasto on monipuolinen ja jokaisella aluksella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tykkien paukkuessa ja laivojen rytäkässä toisiaan vastaan taistelut voivat olla parhaimmillaan todella intensiivisiä.

Valitettavasti pelin tehtävämuotoilu on yksi sen heikoimmista lenkeistä. Pelaaja löytää itsensä usein suorittamassa samoja tehtävätyyppejä, mikä syö pelin pitkäikäisyyttä ja yllättävyyttä. Aarrejahti ja merirosvoelämä jäävät lopulta toissijaisiksi toistuvien meritaisteluiden ja resurssien keräämisen takia.

Lupaus jää lunastamatta

lupaili Skull and Bonesista “AAAA” -tason peliä ja sitä saatiin odottaa pitkään useista viivästymisistä johtuen. Lupaus jää kuitenkin tällä kertaa vain lupaukseksi. Pelistä puuttuu yksinkertaisesti sen hiottuvuus ja monipuolisuus, jota siltä olisi odotettu. Tehtävät alkavat toistaa itseään hyvin nopeasti, eikä pelissä ole juurikaan muuta tekemistä kuin taisteleminen ja resurssien kerääminen.

Toisin kuin Black Flag, Skull and Bones ei tarjoa kiehtovaa narratiivia tai mukaansatempaavia hahmoja, jotka sitoisivat pelaajaa itse peliin. Pelimaailma tuntuu elottomalta verrattuna Black Flagin rikkaaseen historialliseen kontekstiin.

Jos etsit puhtaasti merirosvotaisteluiden adrenaliinia, Skull and Bones voi tarjota sinulle jonkin verran hauskoja hetkiä. Mutta jos kaipaat mukaansatempaavaa tarinaa, kiehtovaa pelimaailmaa tai syvällistä merirosvoelämystä yhdessä kavereiden kanssa, kannattaa suunnata katseesi vaikkapa Assassin's Creed IV: Black Flagiin tai Sea of Thievesiin.

Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla

Ubisoft Classics

+ Classics -pelipalveluun on tulossa kuusi uutta peliä huhtikuun, toukokuun ja kesäkuun aikana. Uudet pelit ovat:

Huhtikuu

  • : Avoimen maailman moottoriurheilupeli, jossa pelaajat voivat kilpailla autoilla, moottoripyörillä, veneillä ja jopa pienkoneilla.
  • : Vauhdikas bilepeli, joka on kuin modernisoitu versio polttopallosta.

Toukokuu

  • : Reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat asutusyhteisöjä ja taistelevat ryövärilaumoja vastaan.
  • : Toimintaseikkailupeli hakkeroinnin maailmasta.

Kesäkuu

  • : Teollisen ajanjakson alkupuolelle sijoittuva strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat kaupunkiympäristöä tyhjästä.
  • 4: Toimintapeli, jossa pelaajat joutuvat keskelle kuvitteellisen Kyratin valtion sisällissotaa.

Ubisoft+ Classics -pelipalvelu on saatavilla PlayStation-pelikonsoleille ja :lle. Tilaus maksaa 7,95 euroa kuukaudessa ja sen voi peruuttaa milloin tahansa.

Palvelussa on tällä hetkellä yli 50 peliä vuosien varrelta, ja valikoima laajenee jatkuvasti. Uusia pelejä lisätään noin kuukauden välein.

Ubisoft+ Classics on hyvä vaihtoehto pelaajille, jotka haluavat pelata vanhempia Ubisoft-pelejä edullisesti ja helposti.