Immortals: Fenyx Rising on yllättävän nautittava avoimen maailman ubisoft-seikkailu Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Immortals: Fenyx Rising on yllättävän nautittava avoimen maailman ubisoft-seikkailu Switchille

Immortals Fenyx Rising

Immortals: Fenyx Rising (Nintendo Switch)

8.7 / 10
Hyvää Pelaaminen on pitkästä aikaa kivaa. Peli tarjoaa mielekästä tekemistä ja viimeisen päälle hiotut mekaniikat. Huonoa Käsikirjoitus ja dialogi ovat oppikirjaesimerkki huonosta komediakirjoittamisesta. Visuaalisesti peli on tylsä. Yleisesti Se vuoden 2020 Ubisoft-julkaisu, joka kannattaa poimia hyllystä kotiin.

Ensikosketukseni Immortals: Fenyx Risingiin ei välttämättä ollut silkkinen, myönnän, mutta osasin odottaa oleellisen voittavan ennen pitkää. Ubisoftin avoimen maailman pelejä kutsutaan ubipeleiksi ei-niin-mairittelevaan sävyyn sen vuoksi, koska niissä nähdään toistavia ei-niin-innostavia elementtejä toistuvan vuodesta toiseen jo kohta kolmannella vuosikymmenellään. Ilmaannut jonkin konfliktin kautta pelimaailmaan. Joudut todennäköisesti tappamaan koiria tehdäksesi niiden nahoista uuden kukkaron. Joudut kiipeämään torneihin avataksesi karttaa ja valtaamaan tukikohtia saadaksesi jatkuvat vihollisten ilmestymiset pois tutkimusmatkailusi tieltä. Tutkimusmatkailusi joka paljastaa todennäköisesti viheliäisiä minipelejä, arkkuja joista saa kolme kultarahaa ja tarvitset kolmetuhatta. Sulkia, kirjoja, mitä ikinä joita pitää kerätä kolme sataa, että saa jonkin saavutuksen. Niin paljon joutavaa ja joskus vastenmielistäkin (koirien tappaminen, yök) tekemistä että pelit muistuttavat Kummelin tamppaaja-sketsiä joutavan toiminnan skaalassaan.

Immortals: Fenyx Rising ei saa Ubipeli-bingosta kovin helposti täyttä riviä. Arkut ovat jonkinlaisten puzzlejen takana, joiden ratkominen on välillä jopa ihan kivaa. Tukikohdat on korvattu Tartaros-porteilla, joista pääsee joka kerta mielenkiintoiseen ja hyvin suunniteltuun pelialueeseen ja tehtävät ovat ihan hupia. Elämme ajassa jolloin videopelien pelaaminen ei ole enää erityisen kivaa. Pelaaminen tänä päivänä muistuttaa erään vain melko huonon 2000-luvun Adam Sandler-komedian, nimeltään Klik, kaukosäädintä jossa ihminen pystyi ohittamaan tiettyjä elämänvaiheita, mutta hintana oli se että sen teki eräänlaisella ”autopilotilla”. Tarkoitus on tuhota sitä kallisarvoista aikaa aikaa ja soutaa kohti kuolemaa pudottamatta koukkua veteen kalastaakseen. Toinen hirvitys on sitten se ’carpe diem’ -elämäntapa. Se, että aina pitäisi olla inspiroitumassa. Jos on koko ajan liekeissä palaa väistämättä ennen pitkää loppuun. Pienessä puuhastelussa taas ei ole mitään vikaa. Sen täytyy vain olla edes jotenkin mielekästä. Kalmiston lailla hengittävän kartan kahlaaminen on yhtä joutavaa kuin jauhojen kaataminen maahan vain korjatakseen ne harjalla ja kihvelillä takaisin jauhopussiin ja toiminnon toistaminen. Ironisesti pahis Vaas Montenegro hoki kolmosessa hulluuden määritelmää – teet toistuvasti samaa asiaa ja odotat eri lopputulosta.

Aloitetaan ensimmäisestä asiasta minkä Fenyx Rising tekee oikein. Tekemistä on, mutta se on mielekästä. Usein siinä on myös tarina, jota megaärsyttävät Zeus ja Prometheus resitoivat ääneen pelaajan puuhastellessa. Mennään siitä myös ensimmäiseen hutiin, joka on kirjoittaminen. Kirjoittaja voi olla etevä henkilö, jonka edessä on ollut mahdoton tehtävä. Ensinnäkin komedia on genreistä haastavin ja toisekseen ne raamit, joita videopelikirjoittajan täytyy seurata voivat olla yhtä hankalat. Halutaan roisia huumoria joka käy kaikille, ei ota kantaa mihinkään eikä myöskään oikein uskalla nauraa itselleen koska korporaatio korporatisoi sitä korporatismia mitä korporaatio korporatisoi. Valitettavasti huumori ilman konfliktia ei ole huumoria. En tarkoita sitä, että jonkin ukkelin pitäisi voida solvata rahasta lavalla heikompiosaisia ja sen pitäminen mänttinä olisi jotankin haram, vaan sitä että huumori nousee usein arjen vaikeuksista ja epäsuhdasta. Tässä on selvästi tehty niin että on naurettu jollekin tuhansia vuosia sitten ilmeisesti uskontona pidetylle ja tehty sen ajan jumalista vajavaisia – jonka näiden jumaltarustojen aikalaiset osasivat tehdä ihan tarpeeksi hyvin.

Silloin kun pelin riisuu pelkiksi mekaniikoiksi, siitä tulee lopulta melko syvä ja mielenkiintoinen. Tämä ei ole mikään kovin pieni vahvuus, vaan se nostaa pelin korkeimpaan pelitalonsa sarjaan. Pomotaistelut ovat tarpeeksi hyviä tuodakseen mielenkiintoa peliin vaikka usein hyökkäyksien määrä näillä on kovin pieni. Pelin toiminnoista saadaan runsaasti varianssia jokaisella akselilla liikkumiseen ja hyökkäyksien suunnitteluun ja pelihahmon tasojen kehittämiseen. Vahvuuden jälkeen toinen suurempi heikkous. Visuaalinen anti. Pelin ympäristöt sisältävät paljon mielenkiintoista, mutta jos tätä mielenkiintoista ei tulisi kertojahahmojen selostamana, se olisi pelkkää toisteista höttöä. Estetiikka yrittää olla Zeldaa, mutta päätyy olemaan eräänlainen mieleen jäämätön jokapeli. Alueet ovat ruskeita, vihreitä ja kerran jopa lumisia.

Puntarissa kuitenkin painaa mekaniikka ja pelin tehtäväsuunnittelu sen verran paljon, että alkaa olla aika samantekevää vaikka peli olisi miten kirjoitettu tai näyttäisi miltä. Tärkeintä on se, että pelaaminen on kivaa. Ja se näkyy myös arvosanassa.

Kommentoi

Netflixin Blood of Zeus -animaatiosarja saapuu Immortals: Fenyx Rising -peliin Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin Blood of Zeus -animaatiosarja saapuu Immortals: Fenyx Rising -peliin

Blood of Zeus (Netflix)

Immortals: Fenyx Rising -toimintapelin ja Blood of Zeus -animaatiosarjan mytologiset maailmat yhtyvät väliaikaisesti, kun peli täydentyy animaatiosarjan mukaisella tehtävällä. Se johdattaa pelajaan toismaailmallisten olentojen kohtaamiseen ja tuo vastaan hurjat pedot Chimeran ja Cerberusin.

Palkinnoksi tehtävän suorittamisesta pelaaja saa kotkakorun ja Blood of Zeus -teemaiset muokkausvaihtoehdot hahmolleen ja kumppaneilleen. Näitä ovat hahmon panssarit, siivet, ratsu, eläinkumppani ja kokonaisvaltainen asepaketti. Sekä varuste- että asepaketti ovat erikseen ostettavissa myös pelitapahtuman loppumisen jälkeen.

Kreikkalaisista tarustoista innoituksensa saanut Immortals Fenyx Rising tarjoaa kuvankauniin ja värikkään avoimen pelimaailman. Sitä täplittää joukko toinen toistaan oudompia hirviöitä, jotka osaltaan yrittävät pysäyttää Fenyxin vääjäämättömältä vaikuttavan etenemisen. Apunaan Fenyxillä on valikoima ainutlaatuisia legendaarisia varusteita, kuten Akilleen miekka, Odysseuksen jousi ja Daidaloksen siivet. Näitä myös tarvitaan, sillä myyttiset hirviöt ovat vahvoja ja kestäviä. Lisäksi pelimaailma on täynnä erilaisia ratkottavia pulmia, aina pienistä ongelmista massiivisen Tartaroksen kammottaviin kammioihin. Eikä sankariseikkailu olisi mitään ilman loisteliaita ja merkittäviä aarteita, joita Fenyx kerää talteen matkan varrella. Matkan varrella edistyminen palkitaan sekä uusin asein, panssarein ja jumalallisin voimin, joita myös tarvitaan voimakkaampia vihollisia vastaan taisteltaessa.

Immortals Fenyx Rising on saatavana Xbox Series X ja S-, Xbox One-, Nintendo Switch-, PlayStation 5- sekä PlayStation 4 -pelikonsoleille, että pc-tietokoneille Epic Games- ja Store -kauppapaikkojen kautta. Lisäksi peli on saatavilla +- ja Google Stadia -pelitilauspalveluista. Peli tullaan myöhemmin julkaisemaan myös Amazon Luna-pelipalvelussa.

Kommentoi

Assassin’s Creed Valhalla -aiheinen vaatemallisto tuli myyntiin Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Valhalla -aiheinen vaatemallisto tuli myyntiin

Charli Cohen x Assassin’s Creed

Charli Cohen ja juhlistavat Assassin’s Creed Valhalla -toimintaroolipeliä näyttävällä ja trendikkäällä vaatemallistolla. Charli Cohen murtaa konkreettisten esineiden ja digitaalisen maailman välisiä raja-aitoja pyrkimyksenään yhdistää kaksi erilaista kokemusmaailmaa toisiinsa. Assassin’s Creed -pelisarja tunnetaan paitsi vapaudestaan ja avoimuudestaan, myös vapaamuotoisen liikkumisen, tyylin ja asenteen pelillisenä keihäänkärkenä. Toisiaan tukevat brändit muodostavatkin yhdessä näyttävän ja tyyliä hehkuvan kaksikon.

Charli Cohen x Assassin’s Creed -vaatemallistossa yhdistyvät toisiinsa Assassin’s Creed -pelisarjan tyyli sekä Charli Cohenin AR-tekniikkaa hyödyntävä teknologia, laadukkaat valmistusmateriaalit ja korkeatasoiset valmistusmenetelmät.

Yhteistyötä esittelemään on luotu näyttävä konseptivideo, joka luo silmäyksen pelisarjassa esiteltyyn geneettiseen muistiin ja liikkumisen vapauteen. Videoon ja vaatemallistoon voi tutustua täällä.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla Xbox Series X ja S-, Xbox One-, PlayStation 5- sekä PlayStation 4 -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC:lle. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Google Stadia-pelipalveluista.

Kommentoi