Jimm’s PC-Store avaa mekaanisten näppäimistöjen salat Kommentit pois päältä artikkelissa Jimm’s PC-Store avaa mekaanisten näppäimistöjen salat

Jimm's PC Store

Tietotekniikan verkkokaupan pioneeri Jimm's -Store kertoo miksi mekaanisten näppäimistöjen kytkimiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Kuka tahansa itseään videopelaajaksi kutsuva tietää, että pelaaminen on välineharrastus. Harrastajat haluavat panostaa paitsi ominaisuuksiin, jotka ovat omiaan parantamaan suoritusta, myös siihen, miltä välineet näyttävät. Laitteista halutaan rakentaa yhtenäisiä ja näyttäviä kokonaisuuksia. Meidän kaikkien onneksi valintaa ei tarvitse tehdä laadun ja estetiikan välillä, sillä jo pitkään johtavat laitevalmistajat ovat tarjonneet näyttävää laatua yhdessä paketissa.

Jokainen, joka on joskus selannut erilaisia näppäimistövaihtoehtoja tietää, kuinka paljon niistä löytyy vaihtelua. Niitä löytyy useita eri kokoja, monilla erilaisilla kytkimillä, erilaisilla ominaisuuksilla, monilla väreillä ja RBG-valoilla. Vaihtoehtoja on loputtomiin ja jokainen on varmasti joskus tuskaillut kyseisen vaihtoehtojen valtameren kanssa joko entisen näppäimistön tultua tiensä päähän tai laitekokoonpanon kaivattua muuten pientä piristystä.

Uuden näppäimistön metsästysprojekti kannattaa aloittaa aina pohtimalla millaiseen käyttöön näppäimistö tulee. Toisin sanoen valintaprosessi kannattaa aloittaa kytkimistä. Kytkimet jakautuvat kolmeen eri kategoriaan, jotka ovat tactile, clicky ja linear.

Clickyt ja tactilet ovat ominaisuuksiltaan keskenään hyvin samankaltaisia. Molemmat vaihtoehdot ovat suosittuja kilpa- ja FPS-pelaajien keskuudessa. Suurin ero kytkinten välillä on niiden painalluksista koituva ääni, joka on tactileissa huomattavasti clickyä vaimeampi. Molempien kytkinten suosio perustuu siihen, että niissä olevan kynnyksen voi tuntea näppäintä painaessa ja juuri tämä sormituntuma on omiaan vähentämään virhepainallusten määrää. Tactilet ovat yleensä väreiltään ruskeita tai kirkkaita ja clickyt sinisiä tai vihreitä, mutta värit voivat vaihdella eri valmistajien välillä.

Lineaariset kytkimet puolestaan soveltuvat parhaiten käyttöön, jossa samaa näppäintä painetaan useita kertoja peräjälkeen, kuten esimerkiksi MMO-pelit. Lineaariset kytkimet ovat väriltään yleensä punaisia, mustia tai keltaisia ja ovat käytettäessä näistä kolmesta vaihtoehdosta kaikista vaimeaäänisin vaihtoehto. Myös niiden sormituntuma on kolmesta vaihtoehdosta kaikista pehmein. Jos näppäimistöä käytetään paljon myös kirjoittamiseen, jäävät lineaariset kytkimet yleensä toisiksi clickyille ja tactileille, jotka ovat runsaaseen kirjoittamiseen lineaarisia mieluisampi vaihtoehto.

Useimmat laitevalmistajat myyvät saman mallin näppäimistöjä useammilla eri kytkimillä. Esimerkiksi suurta suosiota nauttiva tarjoaa näppäimistöjään punaisilla, ruskeilla ja sinisillä kytkimillä eli lineaarisilla, tactileilla ja clickyillä. Ducky on jo alkutaipaleestaan alkaen ollut tunnettu myös panostuksestaan näppäimistöjen ulkoasuun ja vaihtoehtoja löytyy varsin persoonallisista väreistä aina perinteiseen mustaan.

Ducky

Jimm'sin valikoimasta löytyy Ducky One 2- ja Ducky One 3 -tuoteperheet, joista Ducky One 3 julkaistiin viime vuonna. Kivojen eri värien ja monipuolisten kytkinvaihtoehtojen lisäksi Ducky-näppäimistöjä löytyy neljässä eri koossa (60/65/80/100 %). Suurempi prosentti merkitsee suurempaa kokoa. Esimerkiksi 80 prosentin näppäimistö on sellainen, josta puuttuu numeronäppäimistö, mutta muuten siitä löytyvät kaikki perinteiset näppäimet omilta tutuilta paikoiltaan.

Glorious

Joskus kuitenkin käy niin, ettei mieluisaa näppäimistöä löydä, vaikka vaihtoehtoja olisi kuinka runsaasti. Paatuneimmat harrastajat ja tuunaajat tietävätkin varmasti jo custom-näppäimistöistä eli kokonaisuudessaan itse rakennetuista tai pienemmässä mittakaavassa tuunatuista vaihtoehdoista.

Tällaisia mahdollisuuksia tarjoaa esimerkiksi , joka valmistaa paitsi valmiita näppäimistöjä, myös komponentteja, joilla näppäimistön voi rakentaa itse. Jimm'sin monipuolisesta Glorious-valikoimasta löytyy erilaisia näppäimistöjen runkoja, kytkinalustoja, kytkimiä, näppäinhattuja ja kaapeleita. Oman näppäimistön rakentamisessa kannattaa lähteä liikkeelle barebone-rungosta ja siitä, minkä kokoisen näppäimistön haluaa. Tästä on helppo jatkaa kytkimiin ja itse näppäinhattuihin, jotka ovat esteettiseltä kannalta näppäimistön ehkä näyttävin osa.

Tärkeintä on, että näppäimistösi – kuten muutkin oheislaitteesi – miellyttää juuri sinua. Olipa valintasi sitten valmiin tuotteen raahaaminen ostoskoriin tai yksittäisten komponenttien kerääminen ja omin käsin kasaaminen, se on varmasti juuri oikea valinta sinulle.

Hinta ja saatavuus

Ducky- ja Glorious-näppäimistöt ja niiden osat ovat saatavana välittömästi. Valmiiden näppäimistöjen hinnat alkavat 89,90 euron kuluttajahinnasta.

Lentotaistelupeli The Falconeer ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Lentotaistelupeli The Falconeer ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

The Falconeer

-pelaajille on tarjolla ilmaseikkailuja tällä viikolla, sillä on lunastettavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta. Tämä BAFTA-ehdokas lentotaistelupeli on soolokehittäjä Tomas Salan käsialaa ja tarjoaa pelaajille mahdollisuuden hypätä jättimäisen taistelulinnun selkään ja tutkia upeaa maailmaa.

Pelissä pääset lentämään majesteettisen taistelulinnun selässä, tutustumaan henkeäsalpaavaan merimaailmaan sekä osallistumaan eeppisiin ilmataisteluihin. The Falconeer tarjoaa useita kampanjoita, joissa pelaaja pääsee kokemaan maailman eri osapuolten näkökulmia. Matkasi varrella kohtaat erilaisia tehtäviä ja sivutehtäviä, puolustat laivoja merirosvoilta ja krakenilta sekä taistelet jättimäisiä rapukaupunkeja ja teknologiaa hallitsevaa The Mancer Order-järjestöä vastaan.

The Falconeer -ilmaisjakso Epic Games Storessa päättyy 11. heinäkuuta, joten nappaa peli nyt ilmaiseksi!

Historiallista seikkailua ilmaiseksi PC:lle – nappaa The First Templar talteen ennen kuin on liian myöhäistä Kommentit pois päältä artikkelissa Historiallista seikkailua ilmaiseksi PC:lle – nappaa The First Templar talteen ennen kuin on liian myöhäistä

The First Templar

Klassikkopelien ystäville huikea uutinen! .com tarjoaa -peli – Special Editionin ilmaiseksi rajoitetun ajan. Kyseessä on toimintaseikkailupeli, jossa pelaaja pääsee keskiaikaiseen Eurooppaan temppeliherran ja hänen naispuolisen kumppaninsa saappaisiin. Kaksikko selvittää salaisuuksia Temppeliherrain ritarikunnan ympärillä ja on osallisena suuressa salaliitossa.

Peli sisältää sekä yksinpeli- että yhteistyöpelimoodin. GOG.comin jakama versio on Special Edition, joka sisältää myös lisäsisältöä. The First Templar on yleensä saatavilla noin 9,99 eurolla, joten kyseessä on oiva tilaisuus napata peli ilmaiseksi kokoelmaasi.

Tarjous päättyy heinäkuun 6. päivä, joten toimi nopeasti! GOG.com tunnetaan DRM-vapaista peleistään, joten The First Templar on pelattavissa myös ilman verkkoyhteyttä. Voit ladata pelin täältä.