”Jokainen tyypeistä ylitti itsensä ja se on mahtavaa todistaa sellaista” – haastattelussa Good Luck Guysin juontaja Jukka Hildén Kommentit pois päältä artikkelissa ”Jokainen tyypeistä ylitti itsensä ja se on mahtavaa todistaa sellaista” – haastattelussa Good Luck Guysin juontaja Jukka Hildén

Good Luck Guys

Jukka Hildénin juontamassa Prime Video -uutuudessa seurataan kuuden vaikuttajaduon seikkailua Thaimaan kultarannoilla ja viidakon katveessa kaukana kaupungin ylellisyyksistä. Arjen luksus vaihtuu alkeelliseen elämään, jossa matkapuhelinkielto ja monet muut leirielämän haasteet raastavat hermoja. Samalla kilpakaksikoiden selviytymistaidot laitetaan todelliseen tulikokeeseen.

Muhamed Osmanovic & Sofia Tuomola, Linda Danakas & Sergey Hilman, Mathilda Westerberg & Mikael Renwall, Abdirahman Keinaan & Ibrahim Manza, Kira Nissinen & Sara Janhunen sekä Ilona Ylikorpi & Patrick Tamminen kilpailevat pareittain dynamiikkaa ja kommunikaatiotaitoja vaativissa hauskoissa tehtävissä, joissa pärjääminen tuo etuja, jotka tekevät leirielämästä asteen siedettävämpää.

Jukka Hildén johdattaa pilke silmäkulmassa kaksikot läpi matkan, jossa todelliset voittajat pystyvät muuhunkin kuin seuraajiensa viihdyttämiseen sosiaalisessa mediassa. Yksi kerrallaan joukkueet joutuvat jättämään seikkailun, ja lopulta vain yksi joukkue voi voittaa koko 30 000 euron palkintopotin.

Errori.net tavoitti hehkutetun Good Luck Guysin juontajana toimivan Jukka Hildénin, joka avasi meille hieman kyseisen Prime Videon uutuuden saloja. Haastattelun voit lukea tästä alta:

Moi Jukka! Kerrotko lyhyesti alkuun omin sanoin mistä Good Luck Guyssa oikein on kysymys?

Jukka: Good Luck Guys on reality ohjelma, jossa 12 sosiaalisen median tähteä laitetaan pareittain kilpailemaan 30 000 eurosta. Mikä tässä on hienointa niin nämä 12 tähteä ovat sellaisia, joilla ei ole mitään kokemusta tällaisista vähän rankemmista ääriolosuhteista. Ja yhtäkkiä heidät kaikki laitetaan viidakon karuihin olosuhteisiin pois kaikista arkimukavuuksista. Latte- ja kynsibaarit on jouduttu unohtamaan ihan täysin. Mikä tässä oli hienointa, että vaikka kyseessä ei ollutkaan kokeneimpia selviytyjiä, niin he kyllä antoivat kaikkensa kilpailun eteen laittamalla kroppaa likoon.

Se lisättäköön vielä, että kun osallistujat tulivat jo valmiiksi realityohjelmien-maailmasta, niin se oli jo senkin puolesta sopiva draaman sävyttämä konsepti valmiiksi.

Ensimmäisen kilpailun perusteella osallistujille jaettiin majoitus. Parhaassa oli sängyt ja mukavuuksia ja huonoimmassa vain katto pään päällä eli lattialla piti nukkua. Siihen päälle kaikki viidakon vaarat käärmeistä skorpioneihin, niin kyllähän siinä sai varuillaan olla.

Itse kun käveli kuvauspäivän pääteeksi hotellihuoneeseen, niin tyyliin joka kerta jokin kuningaskobra nosti päänsä pusikosta sähisemään, että ”tuuppa vaan tänne” – Jukka naurahtaa

Millä tavoin Good Luck Guys erottuu muista vastaavista reality-sarjoista?

Jukka: Tosiaan kuten vähän pohjustinkin, niin monesti selviytymisohjelmiin hakee mukaan sellaisia henkilöitä, joilla on ääriolosuhteissa hommat hallussa ja muutenkin jo vankkaa kokemusta vastaavasta. Mukana sellaisessa on yleensä ihmisiä, jotka haluavat testata omia äärirajojaan. Tässä meidän ohjelmassamme osallistujat ovat sitten aivan päinvastaista. Mainitsen hauskana esimerkkinä sen, että meidän jengimme yritti saada esimerkiksi tulta aikaiseksi niin, että ne laitto silkkipaidan hehkulampun ympärille ja odottelivat, että jokos tässä kohta alkaisi savu nousemaan!

Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin mainita, että vaikka kilpailijoilla ei ollut mitään hajua selviytymisestä, niin silti jokainen laitto itsensä täysillä likoon ja yritti parhaansa. Se oli mahtavaa katseltavaa!

Sarja perustuu kansainväliseen tosi-tv formaattiin, onko siihen saatu mukaan jotain erityisen ”suomalaista”?

Jukka: Kaupasta löytyi suomalaista suklaata, suomalaista olutta ja Finlandia Vodkaa. (Jukka kertoo nauraen). Niiden hintalappu oli kuitenkin sen verta korkea, että kukaan ei raaskinut niitä ostaa. Mähän itse pidin myös kyseistä putiikkia niin täytyy paljastaa sen verta, että mä olin aika tiukkana näiden asioiden suhteen.

Jonain yönä on kuitenkin mahdollista, että tää meidän tähtijoukko oli tehnyt ”pienen keikan” tänne meidän kioskiin. Sen inventaarion jäljiltä näytti, että muutama Finlandia Vodka ja bisse puuttui hyllystä. *nauraa*

Mutta ihan vakavissaan sanottuna, niin suomalainen sisu on se mikä meillä näkyi vahvasti. Suomalaisilla oli selviytymisylpeys kohdillaan ja mistään ei juurikaan valitettu! Mehän on täällä peräpohjolassa jo totuttu sen verta karuihin olosuhteisiin räntäsateessa, että mitäpä sitä valittelemaan turhia.

Good Luck Guys

Miten kilpailijat löydettiin ja millaisin kriteerein heidät valittiin?

Jukka: Kilpailijoita haettiin uudentyyliseen realityyn, jossa laitetaan itsensä likoon ja tullaan olemaan viidakon olosuhteissa. Kilpailijoille kerrottiin mistä on kysymys, mutta jätettiin silti vähän auki, että mikä tää ohjelma oikein on. Sitä kautta sitten käytiin vähän läpi näitä sometähtiä haastatteluiden kera ja siitä porukasta sitten valittiin sopivat 12 tyyppiä, joissa on vähän erilaisia persoonia ja erilaisia puolia. Ohjelmahan on just niin hyvä kuin sen tähdetkin ovat. Jos joukossa on esimerkiksi pessimistinen henkilö, joka myrkyttää koko ilmapiirin tai sitten kaikki ovat vain yksinkertaisesti niin super- hyviä, niin ohjelmasta jää puuttumaan kaikki konflikti mikä tekee tällaisesta konseptista koukuttavan ja mielenkiintoisen. Itse en virallisesti ollut mukana sarjan castauksessa. 

Miten kilpailijoiden pudottaminen tapahtui. Ratkaisiko tehtävissä onnistuminen vai jokin muu seikka, kuten äänestys?

Jukka: Tässähän ei suoraan äänestetty ketään pihalle. Seremoniassa sen sijaan äänestettiin kaksi joukkuetta kaksintaisteluun. Ja sen hävinnyt joukkue pudotettiin kisasta. Itse pidän siitä, että ketään ei äänestetä pihalle vaan kilpailija pystyy tosiaan taistelemaan sen oman selviytymisen puolesta. Ja ne kaksintaistelutehtävät oli tosi makeita ja mielenkiintoisia. Oli ihan jännittävä seurata niitä, että kumpi tästä nyt tipahtaa ulos.

Oli oikeasti hieno nähdä, että ketä tässä päätettiin äänestää. Se ei ollut niin laskelmoitua kuin jossain normaaleissa selviytymisohjelmissa, että kaikki yrittää niitä kovimpia kilpailijoita savustaa ulos. Tuli joskus ihan puun takaa sellainenkin, että ”aijaa, päätitte sitten kaikki äänestää punaista!”

Millaisia ”Thaimaan kultarannikot ja viidakon katveet” olivat kuvauspaikkana? Miten tuotanto sujui?

Jukka: Sarjaahan on ranskalaisen tuotantoyhtiön toimesta tehty nyt pari kautta Itä-Thaimaassa Koh Samuin puolella. Tosi kaunista seutua ja idyllistä. Ehkä jopa vähän koskemattoman näköistä aluetta. Kun sä ymmärrät sen Thaimaan kulttuurin ja sen, miten ihmiset siellä on niin, se tuotantohan on aika lepposaa. Kyllähän ne siis saa aikaan, mutta kun jotain luvataan niin siinä saattaa sitten kestää. Sitten kun ymmärrät, että Thaimaassa kaikki tapahtuu vähän omalla ajallaan ja omalla painollaan niin se helpottaa.

Sitten kun siellä on siellä täällä kaiken maailman myrkkykäärmeitä ja muuta mukavaa, niin se tuo semmoisen mukavan jännityksen, mikä on muutakin kuin kilpailijoiden omaa pohdintaa siitä, että ”mitähän tänään on iltapalaksi”.

Iltapalahan siis oli aika riisipainoitteista. Kilpailijoillahan oli mahdollisuus löytää omat ruokansa viidakosta tai ostaa niitä kaupasta tai voittaa. Mutta näillä mentiin sattuneesta syystä. Viidakossa toki oli esimerkiksi vesimeloneja, kookospähkinöitä ja banaaneja, mutta jos sä ekana iltana syöt kaiken niin ei se ihan sitä tarkoita, että se banaani olisi seuraavana päivänä takaisin puuhun kasvanut.

Millainen tämä oli kokemuksena sinulle?

Jukka: Tosi kiva! Mähän en ole aiemmin tällaisia realityja juontanut ja jopa ihan syystäkin, koska olen tuntenut, että se ei ihan ole se mun maailma. Kuitenkin kun olen tätä ”selviytymistä” tehnyt esimerkiksi Ultimate Escape -Finland ohjelmassa niin sikäli oli tosi kiva hypätä sellaiseen kokemukseen itse juontajaksi. Oli siis kerrankin sellainen tilanne, ettei tarvinnut itse olla missään ryönäämässä!

Varmasti oli mukavaa, kun sai aina kuvauspäivän päätteeksi kävellä itse takaisin hotellille?

Jukka: Joo mä menin hotellille, otin pina coladan ja miettein, että mitenhän mukavasti ne nukkuu siellä majan lattialla *nauraa*

Jukka lisää vielä edelliseen

Jokainen ohjelman tyypeistä ylitti itsensä ja se on aivan mahtavaa aina todistaa sellaista. Sehän on aina mahtava hetki elämässä, kun joku antaa parastaan, vaikka kyseessä ei olisikaan hänelle luontaisin juttu. Mutta sitten kun joku tekee sen ja hyppää ulos omilta mukavuusalueiltaan, niin onhan se makee olla todistamassa, kuinka voimaannuttavaa se on ihmiselle.

Tuliko muuten vastaan mitään merkittäviä vaaratilanteita, kuten aiemmin mainitsemallesi Norjalaisryhmälle?

Jukka: No me tosiaan vältyimme aika paljon sellaisilta. Tuotantoyhtiö oli kyllä tehnyt todella tarkat turvasuunnitelmat, joka siis kuuluu ihan asiaan. Näissä tuotannoissa pidetään turvallisuussuunnitelmista kiinni ihan 100 prosenttisesti. Meillä oli sellainen thaimaalainen vanha armeijan käynyt konkari, joka tarkasti aina jokaisen kuvauspaikan läpi.

Kävi meillä toki kerran niin, että kuvauksissa kerran ennen seremonian alkua, puusta tipahti noin 7 metrinen python. Siinä kyllä sadasosasekunnissa koko kuvausryhmä oli veke alueelta. Lähtönopeus ja reaktiot oli siis kunnossa kaikilla!

Kyllähän nää öttiäiset ja kaikki on aina vähän sellainen henkinen pelote. Tuotantoyhtiö kyllä varmistaa aina, että ihmiset ovat turvassa.

Olisiko vielä loppuun jotain, mitä haluaisit itse vapaasti kertoa Good Luck Guysta?

Jukka: Meno muissa selviytymisohjelmissa on usein liian totista. Se on joskus vähän raskasta, kun on kaikkea selkään puukottamista ja muuta mistä saadaan aina lehdistä lukea. Mun mielestä tässä sarjassa oli koko ajan sellainen pilke silmäkulmassa mukana koko ajan, kun kilpailijat ajatteli, että ”herranen aika, enhän mä ole mikään Rambo vaan mä tykkään käydä jalkahieronnassa. Ja täällä mä vaan kädet sidottuna ryömin mutavellien läpi”. Mä tykkäsin tästä asenteesta tosi paljon. Toivon, että ohjelma ottaa tuulta alleen ja sitä päästäisiin tekemään tulevaisuudessa mahdollisesti lisää.

Niin, sometähdet ja realitytähdethän ei Suomesta ainakaan kesken lopu?

Jukka: No niinhän sitä voisi ajatella, mutta kyllä eräskin Jukka Hildenkin on pyörinyt 20 vuotta joka paikassa teidän aivolohkojanne kuluttamassa. *naurahtaa*

Kiitoksia haastattelusta, Jukka!

Jukka: Kiitoksia ja mukavaa päivänjatkoa sinne loskan keskelle!

Good Luck Guys jaksoja on katsottavissa nyt Prime Videossa

Haastattelu: Sytykkeen / Centria Ammattikorkeakoulun Digiosaamisella työelämään -hanke

Amazonin tilausvideopalvelu, on nyt saatavilla Suomessa. Katso Amazonin alkuperäissarjoja ja muuta eksklusiivista sisältöä Prime Video- palvelusta. Prime jäsenillä on pääsy sarjoihin ja loistaviin elokuvaklassikoihin, kuten Clarkson’s Farm, The Wheel of Time, The Grand Tour, The boys, Nine Perfect Strangers, Without Remorse, The Tomorrow War, The Office, Jack Ryan, Fleabag, Marvelous Mrs Maisel ja paljon muuta. Uusi video julkaistaan joka maanantai, keskiviikko ja lauantai kello 17:00.

Good Luck Guys on Prime Videon tuorein satsaus suomenkieliseen ohjelmatuotantoon, jolla palvellaan erityisesti paikallista yleisöä. Loppuvuodesta 2022 toi suomalaiskatsojien saataville myös muita paikallisia tuotantoja, mukaan lukien kilpailullinen reality The Bridge, piilokameratyyppinen viihdeohjelma Saara Aalto Pränkkää Suomea sekä saunomista rakastavalle kansalle suunnattu deittiohjelma Lemmenlöylyt.

Kommentoi

Nämä sarjat ja leffat nähdään huhtikuussa Prime Videolla Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä sarjat ja leffat nähdään huhtikuussa Prime Videolla

Suoratoistopalvelu on paljastanut uusia sarjoja ja leffoja joita tullaan näkemään palvelussa huhtikuussa 2023. Mukana on mm. Redefined: J.R. Smith -dokumenttisarja -pelaajasta, tositarinaan perustuva On a Wing and a Prayer -elokuva sekä The Marvelous Mrs. Maisel -sarjan päätöskausi.

Redefined: J.R. Smith

4.4.2023

Redefined: J.R. Smith on neliosainen dokumenttisarja entisestä -pelaajasta J.R. Smithistä, jonka tarina on muistutus siitä, että päättäväisyydellä ja sitkeydellä voi voittaa vaikeimmatkin takaiskut ja menestyä elämässä. Vain 19-vuotiaana NBA:han suoraan lukion jälkeen valittu J.R. huomaa yhtäkkiä olevansa ilman NBA-sopimusta, jonka myötä hän joutuu palaamaan takaisin lähtöruutuun ja määrittelemään elämänsä suunnan uudelleen. Sarja kuljettaa katsojaa J.R:n matkassa, kun hän asettaa itselleen uudet tavoitteet, hankkii koulutuksen ja lähtee tavoittelemaan uutta urheilullista intohimoaan golftiimin jäsenenä North Carolina A&T:ssä, maan suurimmassa etnisessä yliopistossa.

On a Wing and a Prayer

7.4.2023

On a Wing and a Prayer on tositarinaan pohjautuva elokuva uskosta ja selviytymisestä, jossa seurataan amerikkalaisperheen painajaismaista lentomatkaa yksityislentokoneella. Kun lentokapteeni menehtyy yllättäen sairauskohtaukseen, on perheen isän Dougin (Dennis Quaid) otettava ohjat käsiinsä saadakseen lentokoneen turvallisesti maihin ja perheensä pelastetuksi.

The Marvelous Mrs. Maisel kausi 5.

14.4.2023

The Marvelous Mrs. Maisel -sarjan viidennellä ja viimeisellä tuotantokaudella Midge on lähempänä unelmiensa täyttymistä kuin koskaan. Samalla hän huomaa, että niiden toteutuminen ovat vielä kaukana edessäpäin.

Greek Salad

14.4.2023

Tom, 26, ja hänen sisarensa Mia, 22, ovat Xavierin ja Wendyn (L’Auberge Espagnole) lapsia, ja kun heidän isoisänsä kuolee, he perivät hänen maatilansa Ateenasta. New Yorkissa startup-alalle kouluttautunut Tom matkustaa sisarensa luokse Kreikkaan, mutta paikalle päästyään huomaa, että sisko, jonka hän on uskonut opiskelevan Erasmus-ohjelmassa, onkin oikeasti kapinallisaktivisti. Sisarusten erimielisyydet ja erilaiset elämäntavat tekevät perinnön jakamisesta monimutkaista, mutta pian he huomaavat asuvansa kollektiivisesti joukon nuoria kanssa, jotka ovat tulleet kaikkialta Euroopasta – kuten heidän vanhempansakin 25 vuotta aiemmin. Samalla kollektiivinen elämä auttaa heitä pääsemään lähemmäksi toisiaan. Greek Salad käsittelee terävähuomioisesti eurooppalaisten nuorten elämää ja heidän kokemuksiaan nyky-yhteiskunnasta niin hyvine kuin huonoine puolineen.

Alex Borstein: Corsets & Clown Suits

18.4.2023

Kolminkertainen Emmy-voittaja ja Marvelous Mrs. Maisel -hittisarjan tähtinäyttelijä Alex Borstein saa ensimmäisen Amazon Original -komediajaksonsa. Jaksossa Borstein yhdistelee henkilökohtaisia ja fiktiivisiä elementtejä samalla pilaillen leikkisästi katsojien havainnointikyvyn kustannuksella. Ainutlaatuinen erikoisjakso tarjoaa pirskahtelevaa komedian ja musiikin vuoropuhelua, samalla johdattaen yleisön Borsteinin mielen syvyyksiin, jossa korsetit ja klovniasut ovat samaan aikaan sekä provosoivia että vilpittömän humoristisia.

21.4.2023

Dead Ringers -sarja on moderni versio David Cronenbergin vuoden 1988 Erottamattomat-trilleristä, jonka pääosassa nähtiin tuolloin näyttelijä Jeremy Irons. Nyt näyttelijä Rachel Weisz luotsaa Dead Ringers -sarjaa tuplaroolissa eläytyen lääkärikaksosten Elliot ja Beverly Mantlen hahmoihin. Sarjassa kaksoset jakavat keskenään kaiken, niin huumeet, rakastajat kuin häpeilemättömän asenteenkin tehdä mitä huvittaa – samalla kun he venyttävät lääketieteen eettisiä rajoja tavoitteenaan haastaa vanhentuneet käytännöt ja tuoda naisten terveydenhuoltokysymykset suurempaan tietoisuuteen.

Judy Blume Forever

21.4.2023

Jo vuosikymmenten ajan Judy Blumen radikaali rehellisyys on lohduttanut ja kiehtonut lukijoitaan – ja nostanut hänet julkisen debatin keskipisteeseen murrosikään ja seksiin liittyvissä monimutkaisissa kysymyksissä. Nyt rakastettu amerikkalainen kirjailija jakaa avoimesti tarinansa. Emmy-palkitut elokuvantekijät Davina Pardo ja Leah Wolchok kuvaavat elokuvassaan Blumen matkaa pelokkaasta, mielikuvituksellisesta lapsesta tarinankertojapioneeriksi, joka antoi äänen lasten ja teini-ikäisten fyysiselle ja henkiselle elämälle ja nousi mielipiteitä jakavaksi kirjailijaksi, joka edelleen taistelee sensuuria vastaan. Judy Blume Forever kertoo huumorin ja herkkyyden keinoin – sekä sopivassa määrin murrosikäisten mielenmaisemasta ammentaen – naisesta, jonka uraauurtavat kirjat muuttivat miljoonien lukijoiden tavan ymmärtää itseään, seksuaalisuuttaan ja sitä, mitä aikuiseksi kasvaminen tarkoittaa.

kausi 1.

28.4.2023

Sarjan alkaessa on kulunut kahdeksan vuotta siitä, kun keskeisiä maailmantapahtumia manipuloiva, varjoissa toimiva Manticore-järjestö onnistui kaatamaan globaalin -vakoojaverkoston, jonka perimmäinen tehtävä oli taata ihmisten turvallisuus kaikkialla. Citadelin kaatumisen jälkeen eliittiagentit Mason Kane (Richard Madden) ja Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) onnistuivat niukasti pakenemaan, minkä aikana heidän muistonsa pyyhkiytyivät. Autuaan tietämättöminä menneisyydestään, he elävät tahoillaan uusien identiteettiensä turvin, kunnes eräänä yönä Masonin entinen agenttikollega Bernard Orlick (Stanley Tucci) saapuu ja pyytää apua estääkseen Manticoren tavoitteet luoda uusi maailmanjärjestys.

Muita uusia julkaisuja huhtikuussa 2023:

Carlito’s Way – 1.4.2023
Warcraft – 1.4.2023
The Purge: Election Year – 1.4.2023
Kung Fu Panda 3 [Dub] – 1.4.2023
Nocturnal Animals – 1.4.2023
Central Intelligence – 1.4.2023
Fifty Shades of Grey – 1.4.2023
Home (2015) – 1.4.2023
Trolls [Dub] – 1.4.2023
Escape from Pretoria – 1.4.2023
How to Train Your Dragon – 1.4.2023
The Witch – 1.4.2023
Angels & Demons – 1.4.2023
About Time – 1.4.2023
Men in Black – 2.4.2023
Song to Song – 2.4.2023
The Imitation Game – 2.4.2023
Their Finest – 3.4.2023
American Underdog – 9.4.2023
Manchester by the Sea – 15.4.2023
Resident Evil: Welcome to Raccoon City – 16.4.2023
Silver Linings Playbook – 22.4.2023
The Amazing Spider-man 2 – 30.4.2023

Kommentoi

The Marvelous Mrs. Maisel -sarjan viimeisestä kaudesta saatiin virallinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa The Marvelous Mrs. Maisel -sarjan viimeisestä kaudesta saatiin virallinen traileri

The Marvelous Mrs. Maisel Season 5

on julkaissut virallisen trailerin tulevasta The Marvelous Mrs. Maisel -sarjan viidennestä päätöskaudesta. Voit katsoa trailerin alta.

Viidennellä kaudella Midge Maisel pääsee lähemmäksi unelmiaan kuin koskaan aiemmin. Mutta onko asia kuitenkaan niin?

Sarjan luoja Amy Sherman-Palladino ja vastaava tuottaja Daniel Palladino kertovat olleensa täysin varmoja miten sarja saadaan päätökseen aina neljännen kauden loputtua.

Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluu Emmy-voittaja Rachel Brosnahan, nelinkertainen Emmy-voittaja Tony Shalhoub, kolminkertainen Emmy-voittaja Alex Borstein, Emmy-ehdokas Marin Hinkle, Michael Zegen, Kevin Pollak, Caroline Aaron, SAG Award -voittaja Reid Scott, Alfie Fuller sekä Jason Ralph.

The Marvelous Mrs. Maisel -sarjan viides kausi starttaa Prime Videolla huhtikuun 14. päivä.

Kommentoi