Juuri 30 vuotta täyttänyt The X-Files sai myös lukuisia videopeliversiointeja – kaksi oli ylitse muiden Kommentit pois päältä artikkelissa Juuri 30 vuotta täyttänyt The X-Files sai myös lukuisia videopeliversiointeja – kaksi oli ylitse muiden

Kun puhutaan 90-luvun ikonisista televisiosarjoista, nousee ehdottomasti yhdeksi huipuksi, eikä ainoastaan omassa genressään, vaan yleisestikin tv-viihteen saralla. Sarja keskittyi FBI-agenttien Fox Mulderin ja Dana Scullyn paranormaalien tapausten tutkimukseen. Sarja jätti pysyvän jälkensä popkulttuuriin. Eilen sarja juhlisti kolmekymppisiään. Harvempi muistaa, että sarjasta julkaistiin lukuisia pienemmän skaalan peliversiointeja ja kaksi järkälemäisempää pelijulkaisua, jotka jättivät omalla tavallaan jälkensä myös pelihistoriaan.

Tällaisia ne olivat:

The X-Files Game

Vuonna 1998, sarjan huipulla julkaistiin ensimmäinen videopeli otsikolla The X-Files Game. Peli interaktiivinen elokuva-tyylinen point-and-click-seikkailupeli, jonka on kehittänyt HyperBole Studios ja julkaissut Fox Interactive. Peli julkaistiin Microsoft Windowsille, Mac OS:lle ja PlayStationille. Sen sijaan, että pelaaja olisi ohjannut Mulderia tai Scullya, hän ohjasi FBI-agentti Craig Willmorea, joka tutki Mulderin ja Scullyn katoamista.

Peli sijoittuu The X-Files -sarjan kolmannen tuotantokauden aikajanaan. Tarina keskittyy nuoreen FBI-agenttiin, Craig Willmoreen Seattlista. Hänet määrätään etsimään kaksi kadonnutta agenttia, Fox Mulderia ja Dana Scullya, jotka viimeksi nähtiin Everettin alueella, Washingtonissa. Selvitäkseen mysteeristä Willmoren on varustauduttava monenlaisten työkalujen ja varusteiden, kuten yövision, digikameran, henkilökohtaisen digiavustajan (Apple Newton) ja lukkojen avausvälineiden, sekä perinteisen poliisilaitteiston kanssa.

Tutkimuksensa aikana Willmore saa rinnalleen Seattlen poliisilaitoksen etsivän, Mary Astadourianin. Pelissä kukoistaa myös pieni romantiikka näiden kahden välillä.

Monet TV-sarjasta tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa pelissä, mukaan lukien David Duchovny (Mulder) ja Gillian Anderson (Scully). Pelin tapahtumat ja kuvaukset on ankkuroitu Seattleen, ja moni sarjan näyttelijöistä teki cameo-roolinsa pelissä juuri ennen elokuvaprojektin aloittamista.

Tarina sisältää lukuisia viittauksia sarjan pääjuonen mytologiaan.

The X-Files Game saavutti kaupallista menestystä. Pelin myynti Yhdysvalloissa nousi viidenneksi heti julkaisunsa jälkeen ja säilytti paikkansa useita viikkoja. Kesäkuussa 1998 se oli yhdeksänneksi myydyin PC-peli Yhdysvalloissa, ja peli pysyi myyntilistoilla elokuuhun asti. Pelin tietokoneversio myi Yhdysvalloissa 64,680 kappaletta ja tuotti yli 2,7 miljoonaa dollaria. Isossa-Britanniassa se debytoi sijalla #1 ja pysyi top 10:ssä yhdeksän viikon ajan. HyperBole'n Jason VandenBerghe'n mukaan peli saavutti kärkisijat useimmissa maissa, joissa se julkaistiin, erityisesti Euroopassa ja Japanissa, joissa ”The X-Files” oli erityisen suosittu. Pelin kokonaismyynti oli noin miljoona kappaletta.

The X-Files: Resist Or Serve

The X-Files: Resist or Serve on vuonna 2004 julkaistu selviytymiskauhupeli, jonka kehitti Black Ops Entertainment ja julkaisi Vivendi Universal Games PlayStation 2 -konsolille. Pelin tarina sijoittuu sarjan seitsemännelle tuotantokaudelle ja tarjoaa kolme uutta jaksoa, joissa FBI-agentit Fox Mulder ja Dana Scully tutkivat outoja kuolemia Coloradossa. Tutkimukset vievät heidät lopulta Tunguskaan, Venäjälle, missä he löytävät yli sata vuotta sitten sinne syöksyneen avaruusaluksen.

Peli julkistettiin joulukuussa 2002 ja sen julkaisu oli alun perin suunniteltu vuodelle 2003. Thomas Schnauz, joka kirjoitti sarjan kahta jaksoa, kirjoitti myös pelin käsikirjoituksen. Sarjan alkuperäiset näyttelijät antoivat äänensä pelin hahmoille ja Mark Snow'n säveltämä sarjan musiikki soi pelissä. Peli julkaistiin Pohjois-Amerikassa maaliskuussa 2004 ja Euroopassa kaksi kuukautta myöhemmin. Xbox-versio oli suunnitteilla, mutta se peruttiin.

Peli mainostettiin The X-Files -sarjan seitsemännen kauden kadonneina jaksoina. Se sai sekavia arvosteluja ja vertauksia Resident Evil -pelisarjaan. Pelin tarina, ääninäyttely ja musiikki saivat kiitosta, mutta sen grafiikkaa, ohjauksia ja kamera-asetuksia kritisoitiin.

Scifi-seikkailupeli Trüberbrook ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Scifi-seikkailupeli Trüberbrook ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Trüberbrooktr

Pelikauppapaikka jakaa parhaillaan ilmaiseksi :lle scifi-aiheista seikkailupeliä . Voit katsoa pelin trailerin alta.

Vuonna 2019 ilmestyneen scifi-mysteeripeli sijoittuu 1960-luvun vaihtoehtoiseen universumiin, jossa yhdysvaltalainen nuori tiedemies Hans Tannhauser lähtee lomailemaan Eurooppaan.

Loma tuo mukanaan rakkautta, ystävyyttä, uskollisuutta, itsensä löytämistä ja tietenkin dinosauruksia. Pelin upeat grafiikat ovat käsinpiirrettyjä.

Pelin insipiraationa ovat toimineet mm. , , sekä .

Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

The X-Files saamassa jatkoa Creed ja Black Panther ohjaajalta Kommentit pois päältä artikkelissa The X-Files saamassa jatkoa Creed ja Black Panther ohjaajalta

Näyttäisi siltä, että -sarja olisi saamassa jatkoa ja elokuvien ohjaajan Ryan Cooglerin toimesta.

Aiheesta kertoi sarjan luoja Chris Carter antamassaan haastattelussa kanadalaiselle radio-ohjelmalle On the Coast With Gloria Macarenko. Vielä ei ole varmaa minkälainen sarja on kyseessä.

Animoitu komediasarja The X-Files: Albuquerque on myöskin tuloillaan -kanavan ja Chris Carterin toimesta. Tulevassa sarjassa joukko agentteja selvittää Fox Mulderille ja Dana Scullylle kelpaamattomat yliluonnollisia tapauksia.

Alkuperäisen The X-Files sarjan viimeisimmät 10. ja 11. kaudet nähtiin vuosina 2015-2018.