Kaipaatko helvetillistä leffa-Halloweenia? Näitä elokuvia toimittajamme suosittelee Kommentit pois päältä artikkelissa Kaipaatko helvetillistä leffa-Halloweenia? Näitä elokuvia toimittajamme suosittelee

www.errori.net

Halloweenin saapuessa puut pukeutuvat oranssiin ja ruskaan, ja samalla myös öiset varjot syvenevät. Mitäpä olisikaan halloweenin hengessä parempaa kuin kietoutua vilttiin ja antaa kauhuelokuvien johdattaa sinut toiseen todellisuuteen? Errori.net on koostanut teille listan karmivimmista elokuvista, jotka saavat sydämesi hakkaamaan, niskavillasi nousemaan ja toivot, että olisitpa sittenkin katsellut jotain kevyempää.

Listauksen voit tarkistaa trailereiden kera tästä alta:

The Exorcist (1973) (HBO Max)

Manaaja (1973) on kauhuklassikko William Friedkinin ohjauksessa, perustuen Blattyn samannimiseen romaaniin. Elokuvassa tarkastellaan paitsi riivausta, myös perhedynamiikan murtumista teini-ikäisen Reganin muuttuessa. Vuonna 2000 julkaistiin pidennetty versio sisältäen mm. kuuluisan hämähäkkikävelyn. Katolisen kirkon päämanaaja pitää elokuvaa todenmukaisena, mutta huomauttaa liioitelluista erikoistehosteista.

Halloween – Naamioiden yö (1978) (Netflix)

John Carpenterin Halloween – naamioiden yö (1978) esitteli kauhufaneille ikonisen sarjamurhaajan, Michael Myersin. Elokuva on tunnettu modernin slasher-genren pioneerina ja asetti perustan koko Halloween-elokuvasarjalle. Kuuluisa teemasävelmä on ohjaajan itsensä käsialaa. Vuonna 2007 Rob Zombie uudelleenfilmatisoi klassikon, pyrkien palauttamaan elokuvasarjan alkuperäiseen pelottavaan loistoonsa.

The Shining (1980) (vuokrattavissa Viaplay)

Stanley Kubrickin The Shining (1980) on kauhuelokuva perustuen Stephen Kingin 1977 romaaniin. Elokuva kertoo kirjailija Jack Torrancesta (Jack Nicholson), joka ottaa pestin Overlook-hotellissa, ja hänen poikansa Dannysta (Danny Lloyd), jolla on erityisiä psyykkisiä kykyjä. He jäävät hotelliin eristyksiin lumimyrskyn takia, ja paikan yliluonnolliset voimat alkavat vaikuttaa Jackiin. Pian Danny ja hänen äitinsä Wendy (Shelley Duvall) ovat vaarassa Jackin mielen järkkyessä.

The Grudge (2004) (vuokrattavissa Anytime)

Kauna, tunnetaan myös nimellä The Grudge – kirous”, on Takashi Shimizun ohjaama kauhuelokuva vuodelta 2004, joka perustuu hänen aikaisempaan japanilaiseen teokseensa Ju-On: The Grudge” (2003). Elokuvalle on tuotettu kaksi jatko-osaa vuosina 2006 ja 2009. Se on saanut parodiahahmoittelun ”Scary Movie 4” -elokuvassa.

Mirrors (2008) (vuokrattavissa Viaplay)

Mirrors (2008) on yliluonnollinen kauhuelokuva Alexandre Ajan ohjauksessa, pääosissa Kiefer Sutherland, Paula Patton ja Amy Smart. Alun perin nimeltään ”Into the Mirror”, elokuva sai nimensä myöhemmin muutettua. Kuvaukset alkoivat toukokuussa 2007 ja elokuva saapui Yhdysvaltojen teattereihin elokuussa 2008.

The Conjuring (2013) (HBO Max)

The Conjuring (2013) on James Wanin ohjaama kauhuelokuva ja ensimmäinen osa ”Conjuring-universumista”. Elokuvassa Patrick Wilson ja Vera Farmiga näyttelevät Ed ja Lorraine Warrenia, jotka tutkivat paranormaaleja tapahtumia Perronin perheen maalaistalossa vuonna 1971. Elokuva sai ensi-iltansa 2013, keräsi yli 318 miljoonaa dollaria ja on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kauhuelokuvista.

IT (2017) (HBO Max)

IT (2017) on Andy Muschiettin ohjaama kauhuelokuva, joka perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Bill Skarsgård näyttelee pelottavaa Pennywise-klovnia. Elokuva sai ensi-iltansa syyskuussa 2017 ja rikkoi useita box office -ennätyksiä, keräten yli 700 miljoonaa dollaria. Tämä teki siitä kaikkien aikojen tuottoisimman R-luokitellun kauhuelokuvan, ohittaen ”Manaajan”, joka piti ennätystä 44 vuotta. Elokuvaa ylistettiin laajalti ja sitä pidetään yhtenä parhaista Stephen Kingin teoksiin perustuvista filmatisoinneista. Jatko-osana ”IT: Toinen luku” julkaistiin vuonna 2019.

Us (2019) (vuokrattavissa Viaplay)

Us (2019) on Jordan Peelen kirjoittama ja ohjaama psykologinen kauhuelokuva, jossa nähdään tähtinä Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss ja Tim Heidecker. Tarina keskittyy Adelaide Wilsoniin (Nyong’o) ja hänen perheeseensä, jotka joutuvat vaarallisten kaksoisolentojen kohteeksi.

The Invisible Man (2020) (vuokrattavissa Viaplay)

Näkymätön mies (2020) on Leigh Whannelin kirjoittama ja ohjaama tieteiskauhuelokuva, joka ammentaa inspiraationsa HG Wellsin klassikosta sekä vuoden 1933 samannimisestä elokuvasta. Elokuvassa Elisabeth Moss esittää naista, joka on vakuuttunut siitä, että hänen muka kuollut ex-poikaystävänsä (Oliver Jackson-Cohen) stalkkaa ja terrorisoi häntä käyttäen hyväkseen kykyään olla näkymätön. Muissa rooleissa nähdään Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer ja Michael Dorman.

Smile (2022) (vuokrattavissa Viaplay)

Smile (2022) on Parker Finnin kirjoittama ja ohjaama psykologinen kauhuelokuva, joka on hänen ensimmäinen pitkä ohjauksensa. Elokuva pohjautuu hänen aiempaan lyhytelokuvaansa ”Laura Hasn’t Slept” (2020). Tarinassa terapeutti Rose Cotter (Sosie Bacon) todistaa potilaansa erikoista itsemurhaa ja sen jälkeen kokee kasvavasti kauhistuttavia tapahtumia, jotka saavat hänet uskomaan yliluonnolliseen. Muissa päärooleissa ovat Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Kal Penn, Rob Morgan ja Caitlin Stasey, joka toistaa roolinsa lyhytelokuvasta.

Pokemon Stadium täyttää pyöreitä: 25 vuotta innovatiivista Pokemon-taistelua Kommentit pois päältä artikkelissa Pokemon Stadium täyttää pyöreitä: 25 vuotta innovatiivista Pokemon-taistelua

Tänään -kouluttajat ympäri maailman juhlivat merkittävää tapahtumaa – Pokemon Stadiumin 25-vuotispäivää! Peli julkaistiin Japanissa 30. huhtikuuta 1999, ja täytyypäs todeta, että kyseessä ei ollut vain videopeli, vaan mullistava askel koko Pokemon-franchisessa.

Aikaisemmin Pokemon-taistelut olivat rajoittuneet käsikonsolien, kuten Game Boyn, kaksiulotteiseen pikselöityyn maailmaan. kuitenkin herätti rakastetut taskuhirviöt eloon :llä, esitellen pelaajille ensimmäistä kertaa upeat 3D-grafiikat. Charizardin näkeminen kolmiulotteisena näytöllä tai Thunderbolt-iskun voiman todistaminen täydessä 3D:ssä oli vaikuttava kokemus pelaajille.

Mutta Pokemon Stadium ei ollut pelkästään visuaalinen päivitys. Se tarjosi aivan uuden tavan kokea Pokemon-taistelut. Pelaajat pystyivät siirtämään rakkaat Pokemon-tiiminsä suosituista , Blue ja Yellow -versioista taistelemaan Stadiumin erilaisissa turnauksissa. Tekoälyvalmentajien ja salijohtajien kohtaaminen dynaamisessa 3D-stadion-ympäristössä lisäsi verrattomasti jännitystä ja uppoutuvuutta perinteisiin pikselitaisteluihin nähden.

Peli tarjosi myös monipuolisesti erilaisia taisteluvaihtoehtoja vastaamaan pelaajien mieltymyksiä. Yksittäistaisteluista aina kaoottisiin nelinpelaajien joukkueturnauksiin oli kaikille pelityyleille sopivaa haastetta. Kilpailuhenkisille kouluttajille Salijohtajien linnake tarjosi vaikean koetuksen, joka huipentui mittelöön legendaarisen Mr. Fujin kanssa.

Taisteluiden lisäksi Pokemon Stadium tarjosi pelaajille runsaasti oheistoimintoja. Minipelit olivat hauska vaihtelu ja tarjosivat erilaisia haasteita, kuten Poke Pallojen heittoa maaleihin tai labyrintin selvittämistä Pikachu-hahmona. Stadion sisälsi myös kattavan Pokemon-vuokrausjärjestelmän, jonka avulla pelaajat saattoivat kokeilla erilaisia tiimejä ilman omien Pokemonien siirtämistä.

Pokemon Stadiumin vaikutus Pokemon-sarjaan on kiistaton. Se ei ainoastaan luonut pohjan tuleville Pokemon-peleille omaksua 3D-grafiikkaa, vaan se myös loi syvemmän yhteyden pelaajien ja heidän Pokemonien välille. Oli todella erityistä nähdä rakastetut otukset taistelemassa kolmiulotteisessa ympäristössä. Pokemon Stadium on edelleen arvostettu helmi sarjan historiassa.

Vielä tänäänkin Pokemon Stadiumilla on erityinen paikka monien Pokemon-kouluttajien sydämessä. Sen painotus kilpailuhenkisiin taisteluihin ja Pokemonien siirtämisen tuomaan muistoon on osoitus Pokemon-maailman kestävästä suosiosta. Joten juhlistaessamme 25-vuotispäivää, nostetaan virtuaalista hattua (tai vaikka Poke Palloa, jos ei muuta) Pokemon Stadiumin kunniaksi – pelin, joka toi Pokemon-taisteluiden jännityksen ensimmäistä kertaa valkokankaalle.

Alien: Romulus -ohjaaja esitteli karmivaa mekaanista facehuggeria Kommentit pois päältä artikkelissa Alien: Romulus -ohjaaja esitteli karmivaa mekaanista facehuggeria

Alien: Remulus

-päivän kunniaksi Alien: Romulus -elokuvan ohjaaja Fede Álvarez jakoi kulissien takana kuvatun videon sarjan facehugger-olioista toiminnassa.

Lähes 20 sekunnin pituisessa X (entinen Twitter) videoleikkeessä Álvarez käyttää mekaanista radio-ohjattavaa facehuggeria, joka liikkuu kuvauspaikalla lattialla kuin jättiläismäinen hevosenkenkärapu.

”Leikin lempilelullani Alien: Romulus -kuvauspaikalla viime kesänä”, Álvarez kirjoitti. ”Hauskaa Alien-päivää kaikille!”

Álvarez paljasti myös, että elokuvan facehugger (monien katsojien painajaisten lähde) on Uudessa-Seelannissa toimivan erikoistehoste- ja rekvisiittafirman Wētā Workshopin käsialaa.

Aiemmassa haastattelussa IGN:lle Álvarez kertoi, että facehuggerit olivat häntä eniten pelottavia Alien-saagan olioita. Tämä johti luonnollisesti hänen päätökseensä asettaa elokuvan päähenkilön (Cailee Spaeny) niiden lauman jahtaamaksi.

Alien: Remulus
”Ajatus siitä, mitä tapahtuisi jos facehugger nappaa sinut, toivoisit varmatenkin xenomorfia. Toivoisit nopeaa kuolemaa sen sijaan, mitä sinulle tapahtuu, jos yksi niistä saa sinut kiinni”, Álvarez sanoi.
”Konseptillisesti se on vain niin kauhistuttavaa. Ja vaikka tavallaan on paljon asioita, jotka ovat tuttuja, niitä ei teknisesti koskaan tapahtunut uudelleen ensimmäisen elokuvan jälkeen, tai niistä vihjaillaan muissa elokuvissa jollain tavalla. Mutta tässä olemme olleet hyvin puristeja monessa asiassa.”

Tämä tuotos on itsenäinen elokuva, joka seuraa nuorta avaruussiirtokuntalaisten ryhmää, joka on joutunut loukkuun etäasemalle, joka vilisee xenomorfeja. Spaeyn lisäksi näyttelijäkaartiin kuuluvat David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn ja Aileen Wu.

Alien: Romulus saapuu elokuvateattereihin 16. elokuuta 2024.

Lähde: IGN