Kaipaatko helvetillistä leffa-Halloweenia? Näitä elokuvia toimittajamme suosittelee Kommentit pois päältä artikkelissa Kaipaatko helvetillistä leffa-Halloweenia? Näitä elokuvia toimittajamme suosittelee

www.errori.net

Halloweenin saapuessa puut pukeutuvat oranssiin ja ruskaan, ja samalla myös öiset varjot syvenevät. Mitäpä olisikaan halloweenin hengessä parempaa kuin kietoutua vilttiin ja antaa kauhuelokuvien johdattaa sinut toiseen todellisuuteen? Errori.net on koostanut teille listan karmivimmista elokuvista, jotka saavat sydämesi hakkaamaan, niskavillasi nousemaan ja toivot, että olisitpa sittenkin katsellut jotain kevyempää.

Listauksen voit tarkistaa trailereiden kera tästä alta:

The Exorcist (1973) (HBO Max)

Manaaja (1973) on kauhuklassikko William Friedkinin ohjauksessa, perustuen Blattyn samannimiseen romaaniin. Elokuvassa tarkastellaan paitsi riivausta, myös perhedynamiikan murtumista teini-ikäisen Reganin muuttuessa. Vuonna 2000 julkaistiin pidennetty versio sisältäen mm. kuuluisan hämähäkkikävelyn. Katolisen kirkon päämanaaja pitää elokuvaa todenmukaisena, mutta huomauttaa liioitelluista erikoistehosteista.

Halloween – Naamioiden yö (1978) (Netflix)

John Carpenterin Halloween – naamioiden yö (1978) esitteli kauhufaneille ikonisen sarjamurhaajan, Michael Myersin. Elokuva on tunnettu modernin slasher-genren pioneerina ja asetti perustan koko Halloween-elokuvasarjalle. Kuuluisa teemasävelmä on ohjaajan itsensä käsialaa. Vuonna 2007 Rob Zombie uudelleenfilmatisoi klassikon, pyrkien palauttamaan elokuvasarjan alkuperäiseen pelottavaan loistoonsa.

The Shining (1980) (vuokrattavissa Viaplay)

Stanley Kubrickin The Shining (1980) on kauhuelokuva perustuen Stephen Kingin 1977 romaaniin. Elokuva kertoo kirjailija Jack Torrancesta (Jack Nicholson), joka ottaa pestin Overlook-hotellissa, ja hänen poikansa Dannysta (Danny Lloyd), jolla on erityisiä psyykkisiä kykyjä. He jäävät hotelliin eristyksiin lumimyrskyn takia, ja paikan yliluonnolliset voimat alkavat vaikuttaa Jackiin. Pian Danny ja hänen äitinsä Wendy (Shelley Duvall) ovat vaarassa Jackin mielen järkkyessä.

The Grudge (2004) (vuokrattavissa Anytime)

Kauna, tunnetaan myös nimellä The Grudge – kirous”, on Takashi Shimizun ohjaama kauhuelokuva vuodelta 2004, joka perustuu hänen aikaisempaan japanilaiseen teokseensa Ju-On: The Grudge” (2003). Elokuvalle on tuotettu kaksi jatko-osaa vuosina 2006 ja 2009. Se on saanut parodiahahmoittelun ”Scary Movie 4” -elokuvassa.

Mirrors (2008) (vuokrattavissa Viaplay)

Mirrors (2008) on yliluonnollinen kauhuelokuva Alexandre Ajan ohjauksessa, pääosissa Kiefer Sutherland, Paula Patton ja Amy Smart. Alun perin nimeltään ”Into the Mirror”, elokuva sai nimensä myöhemmin muutettua. Kuvaukset alkoivat toukokuussa 2007 ja elokuva saapui Yhdysvaltojen teattereihin elokuussa 2008.

The Conjuring (2013) (HBO Max)

The Conjuring (2013) on James Wanin ohjaama kauhuelokuva ja ensimmäinen osa ”Conjuring-universumista”. Elokuvassa Patrick Wilson ja Vera Farmiga näyttelevät Ed ja Lorraine Warrenia, jotka tutkivat paranormaaleja tapahtumia Perronin perheen maalaistalossa vuonna 1971. Elokuva sai ensi-iltansa 2013, keräsi yli 318 miljoonaa dollaria ja on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kauhuelokuvista.

IT (2017) (HBO Max)

IT (2017) on Andy Muschiettin ohjaama kauhuelokuva, joka perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Bill Skarsgård näyttelee pelottavaa Pennywise-klovnia. Elokuva sai ensi-iltansa syyskuussa 2017 ja rikkoi useita box office -ennätyksiä, keräten yli 700 miljoonaa dollaria. Tämä teki siitä kaikkien aikojen tuottoisimman R-luokitellun kauhuelokuvan, ohittaen ”Manaajan”, joka piti ennätystä 44 vuotta. Elokuvaa ylistettiin laajalti ja sitä pidetään yhtenä parhaista Stephen Kingin teoksiin perustuvista filmatisoinneista. Jatko-osana ”IT: Toinen luku” julkaistiin vuonna 2019.

Us (2019) (vuokrattavissa Viaplay)

Us (2019) on Jordan Peelen kirjoittama ja ohjaama psykologinen kauhuelokuva, jossa nähdään tähtinä Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss ja Tim Heidecker. Tarina keskittyy Adelaide Wilsoniin (Nyong’o) ja hänen perheeseensä, jotka joutuvat vaarallisten kaksoisolentojen kohteeksi.

The Invisible Man (2020) (vuokrattavissa Viaplay)

Näkymätön mies (2020) on Leigh Whannelin kirjoittama ja ohjaama tieteiskauhuelokuva, joka ammentaa inspiraationsa HG Wellsin klassikosta sekä vuoden 1933 samannimisestä elokuvasta. Elokuvassa Elisabeth Moss esittää naista, joka on vakuuttunut siitä, että hänen muka kuollut ex-poikaystävänsä (Oliver Jackson-Cohen) stalkkaa ja terrorisoi häntä käyttäen hyväkseen kykyään olla näkymätön. Muissa rooleissa nähdään Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer ja Michael Dorman.

Smile (2022) (vuokrattavissa Viaplay)

Smile (2022) on Parker Finnin kirjoittama ja ohjaama psykologinen kauhuelokuva, joka on hänen ensimmäinen pitkä ohjauksensa. Elokuva pohjautuu hänen aiempaan lyhytelokuvaansa ”Laura Hasn’t Slept” (2020). Tarinassa terapeutti Rose Cotter (Sosie Bacon) todistaa potilaansa erikoista itsemurhaa ja sen jälkeen kokee kasvavasti kauhistuttavia tapahtumia, jotka saavat hänet uskomaan yliluonnolliseen. Muissa päärooleissa ovat Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Kal Penn, Rob Morgan ja Caitlin Stasey, joka toistaa roolinsa lyhytelokuvasta.

Beetlejuice 2 on purkissa – ohjaaja Tim Burton paljasti ensimmäisen kulissien takaisen kuvan Kommentit pois päältä artikkelissa Beetlejuice 2 on purkissa – ohjaaja Tim Burton paljasti ensimmäisen kulissien takaisen kuvan

Ohjaaja otti torstaina kännykän kauniiseen käteensä, ja kirjautui Instagramiin ilmoittaakseen, että vuosikymmeniä odotetun jatko-osan kuvaaminen on saatu päätökseen.

Burton kiitti näyttelijöitä ja tiimiä heidän työstään uuden elokuvan parissa samalla paljastaen vilauksen ikonisesta lavasteesta, joka palaa uudessa elokuvassa.

-kuvassa Burton istuu odotushuoneessa tuonpuoleisessa, johon Alec Baldwinin ja Geena Davisin hahmot niin ikimuistoisesti vierailivat vuoden 1988 alkuperäisessä elokuvassa.

Vaikka Beetlejuice 2:sen -juonesta ei ole paljastettu yksityiskohtia, käsikirjoitus on peräisin Burtonin Wednesday -kirjoittajilta Alfred Goughilta ja Miles Millarilta. Elokuva tuo takaisin Winona Ryderin roolin Lydia Deetzinä, tällä kertaa tyttären kanssa, jota esittää ”Wednesday”-sarjan tähti Jenna Ortega.

Catherine O'Hara palaa rooliin Delia Deetzinä, palaa Beetlejuicen rooliin, ja Monica Bellucci näyttelee Beetlejuicen vaimoa.

Macaulay Culkinin Hollywoodin Walk of Famelle saama tähti toi mukanaan tunteikkaan jälleennäkemisen Kommentit pois päältä artikkelissa Macaulay Culkinin Hollywoodin Walk of Famelle saama tähti toi mukanaan tunteikkaan jälleennäkemisen

Hollywoodin Walk of Famelle ilmestyi perjantaina uusi tähti, ja se kuuluu kaikkien aikojen parhaimpien jouluhupailujen tähdelle.

, 90-luvun klassikoiden Yksin Kotona ja 2: Eksynyt New Yorkissa tähti monien muiden elokuvien joukossa, sai tällä viikolla tähtensä Hollywoodin Walk of Famella. Onnittelijoiden joukossa oli hänen ruudulla näyttelemä äitinsä rakastetusta elokuvasarjasta, Catherine O'Hara.

O'Hara, joka surullisen kuuluisasti jätti poikansa Kevinin yksinään kotiin lentokoneessa Ranskaan joulua varten vuoden 1990 Chris Columbuksen ja John Hughesin elokuvassa, totesi perjantaina, että Yksin Kotona on ja pysyy niin rakastettuna juuri Culkinin ansiosta.

”Se on Macaulayn täydellinen suoritus Kevin McAllisterina, joka antoi meille sen pienen jokapojan uskomattomalle seikkailulle”, hän sanoi.

”Tiedän, että teit todella kovasti töitä”, jatkoi O'Hara, ”mutta teit näyttelemisen näyttämään maailman luonnollisimmalta asianteolta.”