Kansantasavallan kana-ateria – arvostelussa Ring of Elysium Kommentit pois päältä artikkelissa Kansantasavallan kana-ateria – arvostelussa Ring of Elysium

Ring Of Elysium (PC/Steam)

7.4 / 10
Hyvää Liitäminen ja lumilautailu tuovat uutta liikkumista tuttuun genreen. Hyvin toteutettu kokonaisuus. Huonoa Sitä samaa vanhaa tämäkin on. Ei edelleenkään toimivaa ranking-systeemiä. Pelaat myös parhaimpia vastaan ja se on aika tylsää. Kokonaisuus Kelpo ilmaiseksi pelattavaa vaihtelua Fortniteen, joka saattaa olla ainakin yksi viimeisistä nauloista PUBG:n arkkuun.

Jos olet tällä verkkosivulla, olet varmasti joko pelannut tai kuullut pelistä nimeltä . Miltei kaikki nuorison ja nuoremman aikuiston edustajat pelaavat sitä, enkä oikein aina ymmärrä miksi. kuuluu tällä hetkellä ehkä suosituimpaan moninpelattavien pelien lajityyppiin, eli -peleihin, jossa useampi hahmo laitetaan rajatulle, alati pienenevälle alueelle selviytymään hengissä. Alue on tietty täynnä aseita ja muuta selviytymiseen tarvittavaa välineistöä ja joissain peleissä on jopa ajoneuvoja.

Ring of Elysiumin kehitys on ollut jo tovin tiedossa, mutta se tunnettiin aikaisemmin nimellä . Pelissä täytyy paeta lähestyvää pakkasmyrskyä ja lahdata muut pelaajat kartalta tai yrittää ehtiä kiipeämään helikopteriin. Tämä on hyvin vaikeaa, sillä helikopterin tikkailla on helppo maali muille pelaajille. Usein lopputaistelut keskittyvät helikopterin ympärille ja sille uskaltautuvat saavat maistaa ruutia. Tietysti yhdessä pelissä kävi niin, että vihollisjoukkue ehti täyttää helikopterin ennen omaa joukkuettani, joten yllätyksiä ei puutu.

Idän Battle Royale -voimannäyte

Olet varmasti kuullut bändistäni. Sen nimi on Ghost.

Battle Royale -pelien isänä voidaan pitää -nimistä herrasmiestä, joka aloitti tekemällä modeja -peliin. Ring of Elysium tunnettiin vielä vähän aikaa sitten nimellä Europa ja se on Greenen päätyön, eli :in Playerunknown's Battlegrounds :n eli :n kaltainen. Pelin julkaisija on kiinalainen teknologiajätti ja maailman suurin pelijulkaisija, jonka omissa nimissä julkaistuihin peleihin kuuluu etenkin kotimarkkinoillaan hyvin suosittuja pelejä, kuten Arena of Valor. Tencent on ollut mukana tekemässä myös PUBG :n mobiiliversion kehittämisessä, joten kokemusta genrestä luulisi löytyvän.

Kehittäjien tausta näkyy muun muassa hahmonkehityksessä, sillä hahmot ovat riippumatta omista valinnoista enemmän tai vähemmän aasialaisen näköisiä. Tämä on tietysti tervetullut ominaisuus, sillä on kiva kokea pelaavansa eurooppalaisena jotain ikäänkuin vieraana, jota Tencentin kotimaan pelaajat ovat saaneet kokea useimpien pelien kohdalla tähän asti. Osa käännöksistä on myös tehty kieliopillisesti hieman hatarasti ja ne tuovat mieleen oman lapsuuteni konsolipelit, jotka olivat usein ei-natiivin japanista englanniksi kääntämiä.

Kavereiden kanssa paljon kivempaa

Tuolla helikopterissa en ole minä. Minä olen kuollut.

Kuten muissa Battle Royale -peleissä, myös tässä on joukkuepeli soolopeliä hauskempaa. Tietty tuttujen kanssa aina mukavampaa, mutta ei se kurjaa ole satunnaistenkaan kanssa, sillä pelaajakanta on vielä melko pieni etenkin Euroopan palvelimilla. Pienen pelaajakannan haittapuolena on kuitenkin toisinaan pitkät odotusajat pelien välillä, joita ilmeisesti täydennetään tällä hetkellä vielä boteilla.

Kovinkaan aloittelijaystävällinen tämäkään peli ei ole, sillä kuten muissakaan genren peleissä, tässä ei ole kutosdivaria mistä aloittaa kiipeäminen. Nouseminen on vähemmän raskasta kun on tuttuja pelaamassa, joten tämä jää täysin esimerkiksi oman ikäluokkani kiinnostuksen ja fokuksen ulkopuolelle. Tähän asti ainoa hyvä ranking-järjestelmä tuntuisi olevan -autojalkapallopelissä, jossa nousuun tarvitaan tietty määrä voittoja ja sakottaa tappiosta saman verran kuin antaa voitosta.

Talvinen seikkailu joka antaa tilaa liikkumiselle

Miten Ring of Elysium eroaa massasta? Talvi on tulossa myös PUBG :n palettiin aavikon ja lehtipuiden lisäksi, joten ympäristö on vain pienen tovin yksilöllinen. Muutamasta suosituimmasta areenapelistä poiketen omaa pelihahmon kasvoja voi muokata, mutta usein ne peittyvät naamioiden ja lakkien alle. Merkittävin ero kuitenkin on liikkumisessa. Peli antaa käyttöön parempia välineitä liikkumiseen. Jo PUBG :stä tuttujen autojen lisäksi voi liikkua lumikelkalla ja aina mukana olevilla liiturilla sekä lumilaudalla.

Fiksu etenee varovaisesti. Tässä edettiin kuitenkin liian varovaisesti, koska helikopteri karkasi alta (yltä) pois.

Ring of Elysium on kuitenkin kelpo vaihtoehto Battle Royale -pelaajille, sillä se on hyvin toteutettu ja kehittäjät metsästävät valppaina bugeja ja turvallisuusaukkoja. Pelin tuntuma on erinomainen ja laskettelijoiden paratiisiksi tehty eurooppalainen laskettelukylä on mielikuvituksellisesti toteutettu. Aseet ovat melko perinteisiä joten pelaajalla on käytössä pääasiassa tilannetaju ja osumatarkkuus. Jos Fortnite alkaa maistua puulta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kyseessä on tällä hetkellä genren parhaimmistoon kuuluva peli.

Virtuaalinen Holokaustimuseo tulossa Fortniteen Kommentit pois päältä artikkelissa Virtuaalinen Holokaustimuseo tulossa Fortniteen

Uusimman Holokaustimuseon sijainti saattaa tulla yllätyksenä kaikille, jotka eivät tunne yhtä historian menestyneimmistä videopeleistä. Alunperin – tyylisenä online-taistelupelinä lanseeratusta Epic Gamesin Fortnitesta on tullut uskomattoman suosittu sen pelin sisäisen rakennus -ominaisuuksien myötä.


Nyt peliin on tulossa holokaustimuseo, jonka on suunnitellut Luc Bernard, mies The Light in the Darknessin takana, jota pidetään ensimmäisenä holokaustia käsittelevänä opetuspelinä. The Light in the Darkness julkaistiin aiemmin tänä vuonna. Se antaa pelaajille mahdollisuuden pelata puolalaisena juutalaisperheenä, joka yritti – ja epäonnistui – paetessaan holokaustin kauhuja Ranskassa. Se on tuskallinen kokemus.

”Ihmiset itkevät usein pelin lopussa”, pelin ohjaaja kertoo Euronews Culturelle.

Light in the Darkness -peli on saatavilla ilmaiseksi ja se on ladattu ympäri maailmaa.

Bernardille suuri motivaattori on löytää tapoja edistää opetusta Holokaustista. Joten avasi ovensa idealle kehittää projekti Holocaust Museum -pelin sisälle.


”80 % amerikkalaisista ei ole käynyt museossa. Okei, tehdään sitten digitaalinen yhden suurimman videopelin kanssa.”, Bernald kertoo.

Kun tarkastellaan holokaustimuseoiden valtavia budjetteja, hän ei voinut kyseenalaistaa museoiden tehokkuutta opetusvälineenä.

Holokaustikoulutuksen parantaminen on erityisen tärkeää, koska viimeiset eloonjääneet todistajat kuolevat. Kauheiden tapahtumien selittäminen seuraavalle sukupolvelle on ratkaisevaa, sillä on olemassa kasvavaa huolta siitä, että monet nuoremmat pelaajat kasvavat usein ympäristössä, jossa he kieltävät holokaustin tapahtuneen.

Fortniteen tulevalla Holokaustimuseolla ei ole vielä julkaisupäivää.

The Witcher saapuu Fortniteen – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher saapuu Fortniteen – katso traileri

Fortnite x The Witcher

on tuomassa yhteistyössä Epic Gamesin kanssa päähahmon Geralt of Rivian osaksi peliä.

Geralt saapuu osaksi peliä pelin neljättä kautta ja tulee saataville kauden puolessa välissä. Videolla nähdään miten Geralt on tyylitelty osaksi Fortniteä.

on saamassa seuraavan sukupolven konsoleiden päivityksen joulukuun 14. päivä.