Kansantasavallan kana-ateria – arvostelussa Ring of Elysium Kommentit pois päältä artikkelissa Kansantasavallan kana-ateria – arvostelussa Ring of Elysium

Ring Of Elysium (PC/Steam)

7.4 / 10
Hyvää Liitäminen ja lumilautailu tuovat uutta liikkumista tuttuun genreen. Hyvin toteutettu kokonaisuus. Huonoa Sitä samaa vanhaa tämäkin on. Ei edelleenkään toimivaa ranking-systeemiä. Pelaat myös parhaimpia vastaan ja se on aika tylsää. Kokonaisuus Kelpo ilmaiseksi pelattavaa vaihtelua Fortniteen, joka saattaa olla ainakin yksi viimeisistä nauloista PUBG:n arkkuun.

Jos olet tällä verkkosivulla, olet varmasti joko pelannut tai kuullut pelistä nimeltä Fortnite. Miltei kaikki nuorison ja nuoremman aikuiston edustajat pelaavat sitä, enkä oikein aina ymmärrä miksi. Ring of Elysium kuuluu tällä hetkellä ehkä suosituimpaan moninpelattavien pelien lajityyppiin, eli Battle Royale -peleihin, jossa useampi hahmo laitetaan rajatulle, alati pienenevälle alueelle selviytymään hengissä. Alue on tietty täynnä aseita ja muuta selviytymiseen tarvittavaa välineistöä ja joissain peleissä on jopa ajoneuvoja.

Ring of Elysiumin kehitys on ollut jo tovin tiedossa, mutta se tunnettiin aikaisemmin nimellä Europa. Pelissä täytyy paeta lähestyvää pakkasmyrskyä ja lahdata muut pelaajat kartalta tai yrittää ehtiä kiipeämään helikopteriin. Tämä on hyvin vaikeaa, sillä helikopterin tikkailla on helppo maali muille pelaajille. Usein lopputaistelut keskittyvät helikopterin ympärille ja sille uskaltautuvat saavat maistaa ruutia. Tietysti yhdessä pelissä kävi niin, että vihollisjoukkue ehti täyttää helikopterin ennen omaa joukkuettani, joten yllätyksiä ei puutu.

Idän Battle Royale -voimannäyte

Olet varmasti kuullut bändistäni. Sen nimi on Ghost.

Battle Royale -pelien isänä voidaan pitää Brendan Greene -nimistä herrasmiestä, joka aloitti tekemällä modeja 2 -peliin. Ring of Elysium tunnettiin vielä vähän aikaa sitten nimellä ja se on Greenen päätyön, eli Playerunknown:in Playerunknown’s Battlegrounds :n eli PUBG:n kaltainen. Pelin julkaisija on kiinalainen teknologiajätti ja maailman suurin pelijulkaisija, jonka omissa nimissä julkaistuihin peleihin kuuluu etenkin kotimarkkinoillaan hyvin suosittuja pelejä, kuten Arena of Valor. Tencent on ollut mukana tekemässä myös PUBG :n mobiiliversion kehittämisessä, joten kokemusta genrestä luulisi löytyvän.

Kehittäjien tausta näkyy muun muassa hahmonkehityksessä, sillä hahmot ovat riippumatta omista valinnoista enemmän tai vähemmän aasialaisen näköisiä. Tämä on tietysti tervetullut ominaisuus, sillä on kiva kokea pelaavansa eurooppalaisena jotain ikäänkuin vieraana, jota Tencentin kotimaan pelaajat ovat saaneet kokea useimpien pelien kohdalla tähän asti. Osa käännöksistä on myös tehty kieliopillisesti hieman hatarasti ja ne tuovat mieleen oman lapsuuteni konsolipelit, jotka olivat usein ei-natiivin japanista englanniksi kääntämiä.

Kavereiden kanssa paljon kivempaa

Tuolla helikopterissa en ole minä. Minä olen kuollut.

Kuten muissa Battle Royale -peleissä, myös tässä on joukkuepeli soolopeliä hauskempaa. Tietty tuttujen kanssa aina mukavampaa, mutta ei se kurjaa ole satunnaistenkaan kanssa, sillä pelaajakanta on vielä melko pieni etenkin Euroopan palvelimilla. Pienen pelaajakannan haittapuolena on kuitenkin toisinaan pitkät odotusajat pelien välillä, joita ilmeisesti täydennetään tällä hetkellä vielä boteilla.

Kovinkaan aloittelijaystävällinen tämäkään peli ei ole, sillä kuten muissakaan genren peleissä, tässä ei ole kutosdivaria mistä aloittaa kiipeäminen. Nouseminen on vähemmän raskasta kun on tuttuja pelaamassa, joten tämä jää täysin esimerkiksi oman ikäluokkani kiinnostuksen ja fokuksen ulkopuolelle. Tähän asti ainoa hyvä ranking-järjestelmä tuntuisi olevan Rocket League -autojalkapallopelissä, jossa nousuun tarvitaan tietty määrä voittoja ja sakottaa tappiosta saman verran kuin antaa voitosta.

Talvinen seikkailu joka antaa tilaa liikkumiselle

Miten Ring of Elysium eroaa massasta? Talvi on tulossa myös PUBG :n palettiin aavikon ja lehtipuiden lisäksi, joten ympäristö on vain pienen tovin yksilöllinen. Muutamasta suosituimmasta areenapelistä poiketen omaa pelihahmon kasvoja voi muokata, mutta usein ne peittyvät naamioiden ja lakkien alle. Merkittävin ero kuitenkin on liikkumisessa. Peli antaa käyttöön parempia välineitä liikkumiseen. Jo PUBG :stä tuttujen autojen lisäksi voi liikkua lumikelkalla ja aina mukana olevilla liiturilla sekä lumilaudalla.

Fiksu etenee varovaisesti. Tässä edettiin kuitenkin liian varovaisesti, koska helikopteri karkasi alta (yltä) pois.

Ring of Elysium on kuitenkin kelpo vaihtoehto Battle Royale -pelaajille, sillä se on hyvin toteutettu ja kehittäjät metsästävät valppaina bugeja ja turvallisuusaukkoja. Pelin tuntuma on erinomainen ja laskettelijoiden paratiisiksi tehty eurooppalainen laskettelukylä on mielikuvituksellisesti toteutettu. Aseet ovat melko perinteisiä joten pelaajalla on käytössä pääasiassa tilannetaju ja osumatarkkuus. Jos Fortnite alkaa maistua puulta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kyseessä on tällä hetkellä genren parhaimmistoon kuuluva peli.

Kommentoi

The Witcher saapuu Fortniteen – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher saapuu Fortniteen – katso traileri

Fortnite x The Witcher

on tuomassa yhteistyössä Gamesin kanssa The Witcher päähahmon of Rivian osaksi peliä.

saapuu osaksi peliä pelin neljättä kautta ja tulee saataville kauden puolessa välissä. Videolla nähdään miten Geralt on tyylitelty osaksi Fortniteä.

on saamassa seuraavan sukupolven konsoleiden päivityksen joulukuun 14. päivä.

Kommentoi

The Callisto Protocol -kauhupelin pelialue esillä uudella trailerilla Kommentit pois päältä artikkelissa The Callisto Protocol -kauhupelin pelialue esillä uudella trailerilla

The Callisto Protocol

Striking Distance -pelifirman uudesta The Callisto Protocol -kauhuselviytymispelistä on saatu uusi traileri, joka avaa pelin tapahtumapaikkaa Black Iron -vankilaa. Voit katsoa trailer alta.

Peli sijoittuu 300 vuotta tulevaisuuteen ja siinä pelaajat omaksuvat Jacob Leen roolin. Lee on joutunut Jupiterin kuu Callistolla sijaitsevaan korkeimman turvaluokan vankilaan, jossa alkaa tapahtua kummia.

Pelaajien täytyy selviytyä vankilasta ja taistella nopeasti kehittyviä vastustajia vastaan. Matkalla kerätään aseita, varusteita ja uusia kykyjä.

The Callisto Protocol ilmestyy 2. joulukuuta PlayStation 5:lle, :lle, Xbox Onelle, Xbox Seriesille ja PC:lle Steamin kautta.

Kommentoi