Kansantasavallan kana-ateria – arvostelussa Ring of Elysium Kommentit pois päältä artikkelissa Kansantasavallan kana-ateria – arvostelussa Ring of Elysium

Ring Of Elysium (PC/Steam)

7.4 / 10
Hyvää Liitäminen ja lumilautailu tuovat uutta liikkumista tuttuun genreen. Hyvin toteutettu kokonaisuus. Huonoa Sitä samaa vanhaa tämäkin on. Ei edelleenkään toimivaa ranking-systeemiä. Pelaat myös parhaimpia vastaan ja se on aika tylsää. Kokonaisuus Kelpo ilmaiseksi pelattavaa vaihtelua Fortniteen, joka saattaa olla ainakin yksi viimeisistä nauloista PUBG:n arkkuun.

Jos olet tällä verkkosivulla, olet varmasti joko pelannut tai kuullut pelistä nimeltä Fortnite. Miltei kaikki nuorison ja nuoremman aikuiston edustajat pelaavat sitä, enkä oikein aina ymmärrä miksi. Ring of Elysium kuuluu tällä hetkellä ehkä suosituimpaan moninpelattavien pelien lajityyppiin, eli Battle Royale -peleihin, jossa useampi hahmo laitetaan rajatulle, alati pienenevälle alueelle selviytymään hengissä. Alue on tietty täynnä aseita ja muuta selviytymiseen tarvittavaa välineistöä ja joissain peleissä on jopa ajoneuvoja.

Ring of Elysiumin kehitys on ollut jo tovin tiedossa, mutta se tunnettiin aikaisemmin nimellä Europa. Pelissä täytyy paeta lähestyvää pakkasmyrskyä ja lahdata muut pelaajat kartalta tai yrittää ehtiä kiipeämään helikopteriin. Tämä on hyvin vaikeaa, sillä helikopterin tikkailla on helppo maali muille pelaajille. Usein lopputaistelut keskittyvät helikopterin ympärille ja sille uskaltautuvat saavat maistaa ruutia. Tietysti yhdessä pelissä kävi niin, että vihollisjoukkue ehti täyttää helikopterin ennen omaa joukkuettani, joten yllätyksiä ei puutu.

Idän Battle Royale -voimannäyte

Olet varmasti kuullut bändistäni. Sen nimi on Ghost.

Battle Royale -pelien isänä voidaan pitää Brendan Greene -nimistä herrasmiestä, joka aloitti tekemällä modeja ARMA 2 -peliin. Ring of Elysium tunnettiin vielä vähän aikaa sitten nimellä Europa ja se on Greenen päätyön, eli Playerunknown:in Playerunknown’s Battlegrounds :n eli :n kaltainen. Pelin julkaisija Tencent on kiinalainen teknologiajätti ja maailman suurin pelijulkaisija, jonka omissa nimissä julkaistuihin peleihin kuuluu etenkin kotimarkkinoillaan hyvin suosittuja pelejä, kuten Arena of Valor. Tencent on ollut mukana tekemässä myös PUBG :n mobiiliversion kehittämisessä, joten kokemusta genrestä luulisi löytyvän.

Kehittäjien tausta näkyy muun muassa hahmonkehityksessä, sillä hahmot ovat riippumatta omista valinnoista enemmän tai vähemmän aasialaisen näköisiä. Tämä on tietysti tervetullut ominaisuus, sillä on kiva kokea pelaavansa eurooppalaisena jotain ikäänkuin vieraana, jota Tencentin kotimaan pelaajat ovat saaneet kokea useimpien pelien kohdalla tähän asti. Osa käännöksistä on myös tehty kieliopillisesti hieman hatarasti ja ne tuovat mieleen oman lapsuuteni konsolipelit, jotka olivat usein ei-natiivin japanista englanniksi kääntämiä.

Kavereiden kanssa paljon kivempaa

Tuolla helikopterissa en ole minä. Minä olen kuollut.

Kuten muissa Battle Royale -peleissä, myös tässä on joukkuepeli soolopeliä hauskempaa. Tietty tuttujen kanssa aina mukavampaa, mutta ei se kurjaa ole satunnaistenkaan kanssa, sillä pelaajakanta on vielä melko pieni etenkin Euroopan palvelimilla. Pienen pelaajakannan haittapuolena on kuitenkin toisinaan pitkät odotusajat pelien välillä, joita ilmeisesti täydennetään tällä hetkellä vielä boteilla.

Kovinkaan aloittelijaystävällinen tämäkään peli ei ole, sillä kuten muissakaan genren peleissä, tässä ei ole kutosdivaria mistä aloittaa kiipeäminen. Nouseminen on vähemmän raskasta kun on tuttuja pelaamassa, joten tämä jää täysin esimerkiksi oman ikäluokkani kiinnostuksen ja fokuksen ulkopuolelle. Tähän asti ainoa hyvä ranking-järjestelmä tuntuisi olevan Rocket League -autojalkapallopelissä, jossa nousuun tarvitaan tietty määrä voittoja ja sakottaa tappiosta saman verran kuin antaa voitosta.

Talvinen seikkailu joka antaa tilaa liikkumiselle

Miten Ring of Elysium eroaa massasta? Talvi on tulossa myös PUBG :n palettiin aavikon ja lehtipuiden lisäksi, joten ympäristö on vain pienen tovin yksilöllinen. Muutamasta suosituimmasta areenapelistä poiketen omaa pelihahmon kasvoja voi muokata, mutta usein ne peittyvät naamioiden ja lakkien alle. Merkittävin ero kuitenkin on liikkumisessa. Peli antaa käyttöön parempia välineitä liikkumiseen. Jo PUBG :stä tuttujen autojen lisäksi voi liikkua lumikelkalla ja aina mukana olevilla liiturilla sekä lumilaudalla.

Fiksu etenee varovaisesti. Tässä edettiin kuitenkin liian varovaisesti, koska helikopteri karkasi alta (yltä) pois.

Ring of Elysium on kuitenkin kelpo vaihtoehto Battle Royale -pelaajille, sillä se on hyvin toteutettu ja kehittäjät metsästävät valppaina bugeja ja turvallisuusaukkoja. Pelin tuntuma on erinomainen ja laskettelijoiden paratiisiksi tehty eurooppalainen laskettelukylä on mielikuvituksellisesti toteutettu. Aseet ovat melko perinteisiä joten pelaajalla on käytössä pääasiassa tilannetaju ja osumatarkkuus. Jos Fortnite alkaa maistua puulta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kyseessä on tällä hetkellä genren parhaimmistoon kuuluva peli.

Kommentoi

30-vuotisjuhlaansa viettävän Assembly-tapahtuman ohjelma on julkaistu Kommentit pois päältä artikkelissa 30-vuotisjuhlaansa viettävän Assembly-tapahtuman ohjelma on julkaistu

Assembly 2022

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen Helsingin Messukeskuksen valtaa jälleen tuhansien pelinäyttöjen ja led-valojen loiste, kun Assembly Summer 2022 eli Suomen suurin pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuuriin keskittyvä tapahtuma juhlitaan 4.-7.8.2022.

Ensimmäinen Assembly järjestettiin vuonna 1992, joten tämän kesän tapahtuma on Assemblyn 30-vuotisjuhla. Tapahtuman pääpaino on e-urheilun lisäksi vahvasti tapahtuman juurilla demoskenessä eli digitaalisen taiteen alakulttuurissa. Viimeksi Assembly Summer nähtiin vuonna 2019 ja se keräsi yli 20 000 digitaalisesti valveutunutta kävijää.

Nelipäiväisen tapahtuman aikana kävijät pääsevät tutustumaan pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuuriin keskittyvään runsaaseen ohjelmaan. Tapahtumaan on saatavilla sekä konepaikka- että kävijälippuja, joita voi ostaa Tiketistä. Valitsemalla toimitustavaksi Kivran, kävijät saavat erilaisia etuja, kuten nopeamman sisäänpääsyn ja pääsyliput ilman toimituskuluja.

Turnaukset ja pelaaminen

Assemblyilla on kaksi kilpapelaamiseen keskittyvää ohjelmalavaa. Tapahtumassa nähdään ammattilaistason esports-turnauksia, joista isoimpana on Pro -turnaus. Sen 15 000 euron palkintopotista saapuvat ottelemaan kutsuvieraina Suomen parhaat joukkueet ENCE Academy, Gaming, Esports ja Team Temp.

Tuttuun tapaan luvassa on myös useita avoimia turnauksia, joista osaan voi osallistua omalta konepaikalta. Nämä ovat Bring Your Own Computer eli BYOC-turnauksia, joiden voittajille on luvassa tuotepalkintoja sekä mainetta ja kunniaa. Avoimia harrastelijatason turnauksia järjestetään Counter-Strike: Global Offensive-, Overwatch-, Valorant-, PUBG- ja Rocket League -pelien parissa. Tarkemmat palkinnot ja turnausten mahdollistavat kumppanit ilmoitetaan heinäkuun alussa.

Suuren suosion saaneen taistelupelilava Assymyllyn kehässä pääsee näkemään, kokemaan ja osallistumaan myllytykseen Guilty Gear: Strive-, Street Fighter V: CE-, Tekken 7-, The King of Fighters XV- ja Super Smash Bros. Ultimate -peleissä. Assymyllyssä palkintopottina on 1 000 euroa jokaisessa pelissä.

Pelilavalla nähdään myös KOR-FIN Esports Festival 2022 -tapahtuman PUBG-ottelu. Siinä korealaiset ja suomalaiset ottelevat siitä, kumpi maa on parempi PUBG-pelissä. Striimin tuotanto järjestetään ja lähetetään Assembyilta. Kaiken tämän lisäksi juhlatapahtumaan on luvassa myös muita turnauksia, jotka julkaistaan heinäkuun aikana.

Assyilla voi tehdä myös nostalgisen vierailun retropelien maailmaan. Paikalla on Pelihalli Sugoin rakastettuja arcade-pelikoneita, joita kävijät pääsevät pelaamaan ilmaiseksi. Skrolli-lehden pisteellä Creative Zonessa pääsee pelaamaan vanhoja pelejä verkossa. Nostalgiaa tuo myös I love 8-bit -näyttely, joka tarjoaa käyttökokemuksen 80-luvun rakastetuimpien tietokoneiden parissa. Luvassa on myös muuta pelikulttuuriin liittyvää sisältöä.

Digitaalinen taide ja kulttuuri

Assembly on saanut alkunsa 90-luvulla demopartyna eli tapahtumana, jonne saavuttiin esittelemään ja ihailemaan tietokoneiden avulla luotuja taideteoksia. Yhä tänä päivänä tapahtuman keskiössä on digitaalinen taide eli demokompot, joita nykyään löytyy ohjelmoinnin lisäksi myös useissa audiovisuaalisissa kategorioissa. Demoja nähdään niin pelinkehityksen, ohjelmoinnin, valokuvaamisen, musiikin, grafiikan kuin demojen, oldskool-demojen ja rajoitettujen demojen kompojen parissa.

Creative Zonelta löytyy Assemblyjen luovan toiminnan keskus, jossa pääsee tutustumaan ohjelmointiin, pelinkehitykseen ja elektroniikkaan sekä teknologiaan yleisesti. Creative Zonen Hacklab tutustuttaa kävijät ihmeellisiin koneisiin ja laitteisiin, kuten Tsernobyl-ydinreaktorisimulaattoriin ja 3D-tulostimiin. Paikan päällä on myös Skrolli- ja Rewind -lehdet, joiden osastolla voi kokeilla tuttuja ja erikoisempia kotimikroja sekä pelata moninpelejä kavereiden kanssa. Tarjolla on myös workshopeja muun muassa pelinkehityksen parissa.

Scene Lounge tarjoaa olohuoneen, jonne mediataiteesta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan demoihin ja muihin harrastajiin. Siellä on tarjolla myös omia kilpailuja ja lähestyttäviä kompoja.

Arttech-seminaareissa voi seurata luentoja liittyen polttaviin teknologisiin aiheisiin ja sisältöihin.

Tapahtumassa nähdään myös cosplay-kilpailu, jossa kilpaillaan sekä yksilö- että ryhmäkategoriassa hahmoiksi pukeutumisen taidoista. Cosplay-finaali on nähtävissä lauantaina 6.8. päälavalla, jolloin fiktio konkretisoidaan upeiksi lavaesityksiksi ja tarkkaan hiotuiksi puvuiksi.

Aktiviteetit ja Expo-alue

Expo-alueen toimijoiden ohjelmistosta löytyy lisää turnauksia, aktiviteetteja, arvontoja sekä huikeita Assytarjouksia. Niitä tarjoavat muun muassa kumppanimme Jimm’s -Store ja Gigantti. Streamcorner by IS tuo jälleen kerran paikan päälle kotimaan parhaimpia striimaajia.

Assembly Friends -osastoilla ohjelmasta vastaavat erilaiset pelialan järjestöt ja toimijat, kuten Female Gaming Finland, Pelaajat.com, Esports, Gaming, Enhanced Esports ja Social Gaming.

Tarjolla on paljon keskusteluja, pelistriimejä, kilpailuja, bingoa ja peliohjelmaa. Lisäksi expo-alueelta löytyy useiden eri -alan toimijoiden pisteitä, joissa voi tutustua tietotekniikan kiinnostaviin villityksiin ja ilmiöihin. Lisää julkistuksia heinäkuulle on vielä luvassa myös expo-alueen ja aktiviteettien suhteen.

Oleskelu ja ajanvietto

Sisätilojen pisteiltä löytyy rentoutumiseen varattuja alueita. Tämän vuoden juhlatapahtumassa tarjolla on myös ulkoalue, jonne kävijät voivat tulla rentoutumaan ja herkuttelemaan pelisessioiden välissä. Ulkoalueelta löytyy useita ruokarekkoja, kuten Dah Boban kuplateet, Happy Wafflesin näyttävät ja gluteenittomat kuplavohvelit, Crusty’s Pizzan suussa sulavat pizzasiivut sekä Mr. Deliciousin herkulliset kebabit ja falafelit.

Kommentoi

Tulevasta The Callisto Protocol -kauhupelistä saatiin uusia kuvia Kommentit pois päältä artikkelissa Tulevasta The Callisto Protocol -kauhupelistä saatiin uusia kuvia

The Callisto Protocol

Striking Distance -pelifirman uudesta The Callisto Protocol -kauhuselviytymispelistä on saatu uusia kuvia. Pelin kehittäneen studion johdossa on Dead Space -pelien suunnittelusta vastannut Glen Schofield.

Peli sijoittuu samaan universumiin suositun battle royale peli PUBG:in kanssa, mutta The Callisto Protocolin tapahtumat alkavat 300 vuotta myöhemmin. Sen kehityksestä kerrottiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2019.

The Callisto Protocol -pelin on määrä ilmestyä vielä tänä vuonna :lle ja konsoleille.

Kommentoi