Katsaus pelaamisen vuoteen 2020 Kommentit pois päältä artikkelissa Katsaus pelaamisen vuoteen 2020

Mobile Gaming

Vuosi 2020 oli monella tapaa poikkeuksellinen, toivottavasti ainutlaatuinen. Olosuhteiden pakosta suuri osa meistä joutui viettämään aikaa kotona enemmän kuin koskaan aiemmin. Viihteen tarve kasvoi järkyttävästi ja pelaaminen houkutteli entistä enemmän väkeä viettämään aikaa pelien kanssa.

Pelaaminen on jatkuvassa murroksessa ja muutoksessa, uusia pelejä ja päivityksiä sataa viikoittain. Pelien sisäiset metat ja strategiat muuttuvat yhtä nopeasti kuin kuukaudet vaihtuvat, ja jopa uusia genrejä syntyy jatkuvaan tahtiin. Vuonna 2021 onkin odotettavissa samojen trendien vahvistuminen, jotka viitoittivat tietä vuonna 2020.

Streamaaminen ja -teknologia olivat tulenkantajia vuonna 2020, mutta vuonna 2021 ei pelimaailman trendit tule todellakaan rajoittumaan pelkästään näihin teemoihin.

Pilvipelaaminen

Pilvipelaaminen on uudenlainen palvelu, joka mahdollistaa pelien pelaamisen piilvipalvelun kautta. Kun peli pyörii pilvipalvelun kautta, on paikallinen asennus tarpeeton. Viimeisimmän teknologian myötä pelaajilla ei enää esiinny tarvetta päivittää tietokonetta viimeisimpään ohjelmistoversioon tai vaihtaa puhelintaan uudempaan malliin voidakseen pelata viimeisimpiä pelejä.

Vuoden 2021 aikana 5G-verkko tulee näkymään myös pilvipelaamisen suosion odotetussa kasvussa. Järjettömän nopeat datansiirtonopeudet tulevat tekemään pilvipelaamisesta äärettömän kätevää ja nopeaa. Pilvipelaamisesta tuleekin edullinen tapa pelata sekä tietokoneella- että mobiilissa.

Vuoden 2020 todistamiemme näkymien perusteella voidaan nyt ennustaa, että pilvipelaaminen tulee mullistamaan pelaamisen markkinoita suuresti lähitulevaisuudessa.

Pokémon GO

Mobiilipelit

Mobiiliteknologian kehittyminen on johtanut siihen, että mobiilipelaaminen on suositumpaa ja monimuotoisempaa kuin koskaan aiemmin. Angry Birdsien kaltaisista 2D läpimurtopeleistä ollaan kuljettu pitkä matka. Viime vuoden suosituimmat pelit olivat sekoitus klassikoita ja uutuuksia. pelisarja on esimerkiksi siirtynyt mobiiliin, ja takavuosien klassikko on edelleen suursuosiossa.

Mobiilipelaamisen osuutta kaikesta pelaamisesta on arvioitu jopa 60% suuruiseksi. Markkinoiden koko mobiilissa kasvoi noin kymmenellä miljardilla vuonna 2020, ja 2021 odotettavasti jatkaa tätä nousukiitoa.

Mobiilipelaamisen suosio ja sen kasvu ilmeni myös rahapelaamisen suosion kasvussa. Nykyään pelitarjoajat tuovat tarjontansa myös mobiiliin, ja ominaisuuksiltaan nämä mobiilialustat ovatkin samalla viivalla työpöytävastineidensa kanssa. Valitse paras kasino ja pelaa erilaisilla bonuksilla, kuten ilmaiskierrokset.

Sosiaaliset pelit

Vuosien varrella pelivalmistajat ovat onnistuneet sijoittamaan peleihin erilaisia ominaisuuksia jotka mahdollistavat sosiaalisen kanssakäymisen pelien sisällä. Viime vuonna pelaajat ottivat niin sanotusti kopin sosiaalisesta aspektista pelien sisällä. Vaikka poikkeusolot todennäköisesti päättyvät vuonna 2021, on silti todennäköistä, että sosiaaliset pelit jatkavat suosiossa.

Pelaajien kanssa kommunikointiin on olemassa monia mahdollisuuksia, ja vuorovaikutusta pääsee tekemään esimerkiksi joukkuepelimuodoissa ja team chateissa.

Pelissä yhteistyö ja toisia pelaajia vastaan pelaaminen tavoitteen saavuttamiseksi tuo lisää syvyyttä peleihin. Tälläistä ei pelkästään tietokonetta vastaan pelaamalla saa aikaan. Sosiaaliset pelit antavat mahdollisuuden pitää ystäviin ja tuttaviin yhteyttä pelaamisen yhteydessä.

Yksi viime vuoden suursuosikeista on , joka on pelinä varsin leppoisa ja koominen, mutta todella sosiaalinen ja joukkuehenkinen.

Streamaaminen ja live-streamaaminen

Loppunsa saaneen vuosikymmenen aikana pelaamisesta on tullut todellinen ammatti, suuria kansainvälisiä pelitapahtumia järjestetään stadikoilla ja jäähalleissa. Suuret yleisöt ympäri maailman kerääntyvät katsomaan suosikkipelejään, ja joukkueitaan. Pandemia perui viime vuoden suuret tapahtumat, joten ne siirrettiin luonnollisesti tulevalle vuodelle.

Tapahtumien sijasta suoratoistetut pelit Twitchissä ja Youtubessa keräsivät suurta mielenkiintoa. Eri peleissä pelaajat saavuttavat legendaarisen statuksen ja tämä status tuo mukanaan yleisön peliharrastajien joukosta Twitchiin tai Youtubeen.

Pukin pelisuositukset: Syöksy joulun taikaan videopelien avulla, osa 1 Kommentit pois päältä artikkelissa Pukin pelisuositukset: Syöksy joulun taikaan videopelien avulla, osa 1

Joulu lähestyy, ja samalla kun loskaiset kadut täyttyvät vihdoinkin lumesta ”valkoisen kurittajan” ansiosta , on aika valmistautua joulunodotukseen. Mikä olisikaan parempi tapa viettää talvi-iltoja kuin kietoutua vilttiin ja sukeltaa jouluteemaisten videopelien lumoavaan maailmaan jouluisella teemalla? Errori.net on koonnut sinulle listan tunnelmallisista ja hauskoista peleistä, jotka tuovat joulun taian suoraan ruudullesi.

Ensimmäisen artikkelin poiminnat voit ottaa haltuun alta:

Dead Rising 4

käyttää joulua taustanaan, vaikka lomakausi yleensä liittyy perheeseen ja yhdessäoloon. Peli asettaa pelaajat taistelemaan lähes loputtomia aaltoja kuolleita vastaan. Dead Rising 4 antaa pelaajille mahdollisuuden hyödyntää monia joulukoristeita auttaessaan päähenkilö Frank Westiä puhdistamaan nimensä ja tutkimaan zombien leviämistä Coloradoon.

Mikäpä olisikaan tämän tunnelmallisempaa virittäytymistä kohti jouluaattoa?

Batman: Arkham Origins


Jouluisilla Gotham Cityn kaduilla seikkaileva Batman on tähdittänyt joitakin kaikkien aikojen parhaista supersankaripeleistä, ja Arkham Origins on laajalti tunnustettu Yön ritarin hienoimpana virtuaalisena tulkintana. Ikävä kyllä on usein Arkham-perheen musta lammas, mutta ei siltikään toivoton tapaus.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing onnistuu vangitsemaan jokaisen vuodenajan tunnelman, mutta New Horizons osuu maaliin erityisen hyvin joulun aikaan. Pelin sisäinen Joulupäivä, kuten sitä kutsutaan, muuttaa koko saaren talvisen lumoavaksi maailmaksi, jos asut pohjoisella pallonpuoliskolla, tai eloisan aurinkoiseksi päiväksi, jos olet etelässä. Joka tapauksessa luvassa on herkkuja.

Olitpa sitten pukeutumassa jouluasuihin, koristelemassa puita tai vaihtamassa leluja, Jingle-poro on siellä opastamassa sinua kohti ihanaa juhla-aikaa.

To be continued……

Stranger Things VR lupaa viedä pelaajan Hawkingsin synkimpien salaisuuksien äärelle Kommentit pois päältä artikkelissa Stranger Things VR lupaa viedä pelaajan Hawkingsin synkimpien salaisuuksien äärelle

-studio Tender Clawsin odotettu pelijulkaisu, VR, jättää fanit hieman pidemmälle odotukselle, kun sen julkaisu Questille on siirretty. Alun perin suunniteltu marraskuulle 2023, julkaisu lykkääntyy hieman, kun studio ilmoittaa tarvitsevansa lisää aikaa varmistaakseen pelaajille parhaan mahdollisen pelikokemuksen. Uusi julkaisupäivä paljastetaan kuuleman mukaan hyvinkin pian.

Stranger Things VR:ää kehittänyt Tender Claws, tunnettu aiemmista VR-peleistään kuten Virtual Virtual Reality ja The Under Presents, lupaa tuoda pelaajille ainutlaatuisen kokemuksen Stranger Things -maailmasta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pelin tarkempi esittely paljastaa, että pelaajat saavat tutustua ennen näkemättömällä tavalla Stranger Things -maailmaan Vecnan roolissa. Vecna, pelin päähenkilö, tutkii tuntemattomia todellisuuksia, muodostaa mielisaarekkeen ja suunnittelee kostoa Eleveniä ja Hawkinsia vastaan.

Lisätietoa listauksen muodossa, mitä tulevaisuudessa ilmestyvältä peliltä voidaan odottaa:

  1. Telekineettisiä Voimia: Pelaajat voivat tarttua, murskata ja heittää vastustajiaan telekineettisten voimien avulla, tuoden ainutlaatuista toimintaa VR-maailmaan.
  2. Mielikuvituksellisia Matkoja: Pelaajat pääsevät elämään muistoja Henryn ajasta Hawkinsin laboratoriossa ja kokeilemaan toiseen maailmaan yhteydessä olevaa mielisaartta, mikä lupaa tarjota visuaalisesti vaikuttavia kokemuksia.
  3. Fanien Suosikkihahmojen Manipulointi: Pelaajat voivat asua fani-suosikkihahmojen, kuten Will Byersin ja Billy Hargroven, unissa ja muistoissa, manipuloiden heitä tekemään pelaajan tahtoa.
  4. Lopullinen Taistelu: Pelin huipentumana pelaajat seisovat Vecnanä ja käyttävät voimiaan tehdäkseen lopullisen vastarinnan, pelastaakseen ystävänsä ja viemään tarinan jännittävään päätökseen.
  5. Portaalien Hallinta: Pelaajat voivat avata ja sulkea portteja maailmojen ja todellisuuksien välillä, luoden lisäulottuvuutta pelikokemukseen.

Vaikka julkaisu lykkääntyy hieman, Tender Claws, Meta ja vakuuttavat, että viivästys on tehty tarjotakseen pelaajille mahdollisimman laadukkaan pelikokemuksen. Pidetään siis silmällä uusia päivityksiä ja tietoa Stranger Things VR:n julkaisusta, kun odotamme innolla pääsyä Upside Downin kiehtovaan maailmaan!