Keskihintainen uutuuspuhelin osoittautui valokuvaajan rakkaaksi kesäkaveriksi – testissä OnePlus Nord 3 Kommentit pois päältä artikkelissa Keskihintainen uutuuspuhelin osoittautui valokuvaajan rakkaaksi kesäkaveriksi – testissä OnePlus Nord 3

OnePlus Nord 3

8.5 / 10
Hyvää Premium-tasoa keskihinnalla. Mainio pääkamera, joka antaa anteeksi muiden kameroiden kehnouden. Hillitty muotoilu. Pikalataus on todellakin pikalataus. Näyttö on ensiluokkainen. IP54-luokitus Huonoa Ei erillistä korttipaikkaa. Kehno macro. siinä missä muuhun on panostettu, äänentoistosta on riisuttu paljon. Yhteenveto Puhelin tarjoaa lippulaivan-tasoa keskihintaan. Sen pääkamera osoittautui erittäin mainioksi tapaukseksi. Kuvausharrastajille, jotka eivät halua tuhlata suuria summia pätevälle kamerapuhelimelle, on OnePlus Nord 3 erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Nord-sarja on OnePlussan keskihintainen puhelinsarja, ja Nord 3 on viimeisin tämän sarjan malli, joka julkaistiin heinäkuussa 2023. Keskihintaluokan älypuhelin on varustettu huippupuhelinten teknologialla ja se tarjoaa käyttäjilleen lähes kaiken, mitä puhelimelta voi toivoa. Nord 3 on kaikkien aikojen tehokkain Nord-sarjan puhelin, jossa yhdistyy huikean nopea suorituskyky, häikäisevä valokuvaus ja kaunis ja ajaton OnePlus-tyyli.

Aikaisemmin testikäyttöömme päätynyt OnePlus Nord CE 3 Lite oli mali, joka oli esimakua, mitä kyseisen sarjan pian saapuvalta kuningasmallilta olisi mahdollista odottaakaan. Tuo pitkä titteli on nyt karsittu mielistämme ja pöydälle on saapunut uusi kuningas, Nord 3. Ennen puhelimen virallista julkistusta, aiemmin tänä kesänä, me Errorilla saimme kunnian tehdä sosiaalisen median käyttöön tarkoitetun kevyen unboxauksen puhelimesta, vielä paljastamatta sen suurempia saloja. Videon voit ottaa haltuun tästä alta:

Muotoilu ja näyttö

:n muotoilu noudattaa yksinkertaista, mutta samalla hillityn tyylikästä linjaa, joka ei turhia ammu yli. Toisille se voi olla jopa liian perus, mutta omaan, yksinkertaisen miehen makuun, hillitty linja on silmälle oikein passeli. Mikä tärkeintä kuitenkin, puhelin tuntuu mukavalta kädessä. Tempest Gray -mallissa on intensiivinen 2.8D-silkkilasikansi, jossa on himmeä, häikäisemätön ja sormenjälkiä hylkivä pinta, kun taas Misty Green -mallissa on hienovarainen, kiiltävä seladonlasiviimeistely. Silokonisen suojakuoren hankkiminen on vähintäänkin suositeltavaa tuolloin. Tempest Gray-mallimme ei testiaikana tuntunut naarmuuntuvan helposti, mikä on plussaa.

Puhelimessa on siisti ja hillitty muotoilu ja IP54-luokitus, joka on Nord-sarjaan varsin tervetullut uudistus eikä kyseistä luokitusta muutoinkaan halvemman pään puhelimissa tavata kovinkaan usein.

OnePlus Nord 3 älypuhelin taustanaan luontomaisema

Puhelimen etuosassa on 6,74 tuuman 120 Hz Super Fluid AMOLED -näyttö, joka takaa sulavan ja miellyttävän käyttäjäkokemuksen silmille. 1450 nitin kirkkaus saa sisällön näyttämään upealta. Näyttöä ympäröivät kehykset ovat erittäin kapeat, ja näyttörunko -suhde on 93,5 %. 10-bittinen värisyvyys ja tuki HDR10+:lle sai suoratoiston (tässä tapauksessa Netflix) näyttämään miellyttävältä.

Kuva: OnePlus

Suorituskyky ja akunkesto

Nord 3:ssa on tehokas suoritin ja riittävästi RAM-muistia, mikä takaa sulavan käyttökokemuksen ja nopeat sovellusten latausajat. Puhelin pärjää hyvin päivittäisissä tehtävissä ja kevyemmissä peleissä. Vakavia hyytymisiä ei juurikaan esiintynyt. Generaattorina puhelimessa toimii 5000 mAh:n akku, jolla porskutti aktiivisen käytön (kuvauksen) verran noin vuorokauden verran. Tähänkin toki vaikuttavat paljon puhelimen taustaprosessit, kuten kirkkaudet ja taustaprosessit, jotka syövät akkua samalla. Kehut tulevat erityisesti tässä kohtaa 80W:n teholla jyskyttävälle Supervooc-laturille, joka antoi tehoa päivään uskomattoman nopeassa ajassa samalla kun aamulla juot rauhassa kahvia ja valmistaudut päivän askareisiin.

Puhelimen muut kamerat eivät pääse loistamaan, mutta pääkamera antaa kaikki synnit anteeksi

50 megapikselin Sony IMX890 kamerasensori OnePlus Nord 3 5G:ssä on sama, jota yhtiö käyttää myös yhtiönsä kovan tason lippulaivoissa, kuten esimerkiksi aiemmin tänä vuonna julkaistussa OnePlus 11-mallissa. Pääkamera sisältää myös kuvanvakaimen, joka on mainio. Tämän lisäksi matkassa on 4 cm:n makro-objektiivi, joka on tasoa 2MP (aukko f/2.4) – sekä 112° ultralaajakulmakamera, joka taasen porskuttaa 8 Megapikselin voimalla ja  f/2,2-aukolla. Videokuvausta laitteella pystyi suorittamaan 4K 60 fps, 1080p 30 / 60 fps -spekseillä.

Sonyn pääkamera suoritti mainiosti niin valoisissa tilanteissa, kuin myös pimeässäkin. AI-tilaa käyttäessä värit saattoivat välissä mennä omaan makuun hieman ”ylikylläisiksi”, mutta makunsa toki kullakin. Kohinaltahan tunnetusti pimeässä ei voida välttyä käsivaralta kuvatessa, mutta kovin häiritseväksi se ei osoittautunut lopulta.

Makro-objektiivit harvoin, etenkään tämän hintaluokan puhelimissa ovat varsinaista kuninkuusluokkaa, ja poikkeuksia ei tapahdu Nord 3:nkaan kohdalla. Samaa voidaan sanoa myös laajakulmasta. Onneksi 50 mm:n pääkamera tasokkuudellaan antaa paljon anteeksi.

Alla muutama mallikuva esimerkkinä pääkameran suoritustasosta:

50 megapikselin Sony IMX890 kamerasensori luonnonhelmassa. Kuva: Jaakko Nygård

Pääkameran väritoisto osoittautui mainioksi, vaikka AI-tilassa korostukset toisinaan hieman yliampuivat. Kuva: Tiia Mällinen

Pimeäkuvaus osoittautui tehokkaaksi, myös väritoistoltaankin. Kuva: Jaakko Nygård
Macro ei laadullaan juurikaan hurraile. Kuva :Jaakko Nygård

Tutustu testikuviin laajemmin alla olevasta galleriasta

Lopputuomio

OnePlussan Nord-sarja on osoittautunut laadukkaaksi keskihintaisen älypuhelimen valinnaksi, ja uusin tulokas, OnePlus Nord 3, vahvistaa tämän. Sarja jatkaa yksinkertaista ja tyylikästä muotoilulinjaa, joka ei yritä liikaa. Puhelin tarjoaa lippulaivan-tasoa keskihintaan, joka on tällä kirjoitushetkellä vaatimattomat 499€. Puhelimen pääkamera osoittautui erittäin mainioksi tapaukseksi ja siitä tulikin varsin mieluisa kesäkaveri harrastajalle. Kuvausharrastajille, jotka eivät halua tuhlata suuria summia pätevälle kamerapuhelimelle, on OnePlus Nord 3 erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Ennen kuntoilun mittareita, nyt kätevä apu oman terveyden seurantaan – näin paljon älykellot ovat kehittyneet OnePlussan raportin mukaan Kommentit pois päältä artikkelissa Ennen kuntoilun mittareita, nyt kätevä apu oman terveyden seurantaan – näin paljon älykellot ovat kehittyneet OnePlussan raportin mukaan

Puettava teknologia on harpannut uudelle aikakaudelle. Siinä missä älykellot olivat aiemmin lähinnä kuntoilun mittareita, tarjoavat ne nykyään kehittyneitä terveyden seurannan ominaisuuksia, jotka voivat auttaa käyttäjiä tunnistamaan jopa vakavia sairauksia. Uusimmat mallit, kuten Watch 3, tuovat sydämen, verisuonten ja unen tarkkailun jokaisen ulottuville.

Globaali teknologiabrändi OnePlus nostaa esiin kolme keskeistä ominaisuutta, joiden avulla omaa terveydentilaa voi seurata helposti kotona – tai vaikka lenkkipolulla.

1. EKG-seuranta – sydämen rytmihäiriöt ajoissa kiinni

EKG eli sydänfilmi on aiemmin ollut sairaalaympäristöön sidottu mittaus. Nyt se löytyy useista huippuluokan älykelloista. EKG seuraa sydämen sähköistä toimintaa ja voi tunnistaa epäsäännöllisiä sydämenlyöntejä tai rytmihäiriöitä.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen yksi suurimmista työikäisten kuolinsyistä Suomessa, joten varhainen havainnointi voi olla elintärkeää. Jos älykello havaitsee poikkeavaa sykettä, on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen lisätutkimuksia varten.

2. Verisuonten kunto ja veren happipitoisuus – elintärkeää tietoa kehon toiminnasta

Valtimoterveyden mittaaminen oli vielä muutama vuosi sitten harvojen herkkua, mutta nyt myös se onnistuu ranteesta. arvioi verisuonten elastisuutta, joka kertoo valtimoiden joustavuudesta. Elastisuuden heikentyminen voi olla merkki alkavasta korkeasta verenpaineesta tai muista verenkiertoelimistön ongelmista.

Samalla älykello mittaa veren happipitoisuutta (SpO2), joka kertoo, kuinka hyvin keuhkot ja sydän toimivat yhdessä. Normaali taso on 94–100 %. Jos arvot ovat toistuvasti matalat, kyse voi olla esimerkiksi hengitysongelmista tai unihäiriöistä.

3. Unenlaadun seuranta ja apu unihäiriöihin

Suomalaisten univaje on merkittävä kansanterveysongelma – lähes viidesosa kertoo nukkuvansa liian vähän. OnePlus Watch 3 ei mittaa ainoastaan univaiheita (kevyt, syvä, REM), vaan myös kuorsauksen voimakkuutta, kestoa ja esiintymistiheyttä. Kello voi myös havaita hengityshäiriöitä, jotka voivat viitata esimerkiksi uniapneaan.

Muutaman yön käytön jälkeen kello luo käyttäjälleen unen laatuprofiilin ja antaa henkilökohtaista palautetta ja vinkkejä unen parantamiseen. Näin käyttäjä saa työkaluja parempaan palautumiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Teknologia terveyden tukena – ei diagnoosin korvaajana

Vaikka älykellot, kuten OnePlus Watch 3, eivät ole lääkinnällisiä laitteita, ne tarjoavat käyttäjille arvokasta suuntaa antavaa tietoa terveydestä ja auttavat tekemään parempia arjen valintoja.

Edistyneet ominaisuudet tukevat ennaltaehkäisyä ja voivat toimia tärkeänä muistutuksena siitä, että sydämen ja unen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota – jo ennen kuin oireita ilmenee.

Epävarmuus jarruttaa suomalaisten seikkailuhaaveita – OnePlus ja tunnetut tähdet rohkaisevat arjen irtiottoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Epävarmuus jarruttaa suomalaisten seikkailuhaaveita – OnePlus ja tunnetut tähdet rohkaisevat arjen irtiottoihin

Vaikka seikkailut houkuttelevat monia suomalaisia, suuri osa kokee esteitä niiden toteuttamiseen. OnePlussan tuore kysely paljastaa, että kolmasosa suomalaisista ei tiedä, mistä aloittaa, ja siksi haaveet jäävät helposti arjen jalkoihin. Nyt yhdistää voimansa kolmen tunnetun suomalaisvaikuttajan kanssa kannustaakseen ihmisiä rikkomaan rutiinejaan, ja seikkailemaan omalla tavallaan.

OnePlussan tutkimuksen mukaan suurimpia esteitä seikkailuille ovat epävarmuus ja tietämättömyys (30 %), taloudelliset rajoitteet (49 %), ajan puute (25 %) ja itsevarmuuden puute (20 %). Kysely liittyy -lippulaivapuhelimen lanseeraukseen, jossa korostuvat korkea suorituskyky, kestävyys ja luotettavuus – ominaisuuksia, jotka sopivat täydellisesti arjen pieniin ja suuriin haasteisiin.

Mukana kampanjassa on kolme suomalaista nimeä, joiden elämässä seikkailut ja vastoinkäymisten ylittäminen ovat arkea: rap-artisti Ege Zulu, vuorikiipeilijä Lotta Hintsa ja muotisuunnittelija Bakari Diarra.

”Mun arki on aika hektistä ja tykkään olla monessa jutussa mukana. Parhaat seikkailut ei ole aina ne pisimmät tai kalleimmat, vaan ne, jotka haastaa. On tärkeää uskaltaa kokeilla uutta ja tukea muita niiden omissa jutuissa”, Ege Zulu kertoo.

Hintsa puolestaan painottaa valmistautumisen ja rohkeuden yhdistelmää:


”Isot vuoret on joskus arjen nousumetrejä. Pitää uskaltaa kokeilla ja välillä poistua mukavuusalueelta, mutta toisia ei saa unohtaa – tukeminen on tärkeä osa seikkailua.”

Bakari Diarra muistuttaa, että kaikki seikkailut eivät näytä samanlaisilta:


”Mä oon aina tehnyt omaa juttua. Joskus on ollut mutkia matkassa, mutta parhaat ideat syntyy just silloin. Pitää vaan miettiä boksin ulkopuolelta ja olla valmis näkemään vähän vaivaa.”

OnePlus kannustaa kampanjallaan suomalaisia tekemään tilaa omannäköisille irtiotoille – olivat ne sitten luontoretkiä, luovia projekteja tai itsensä ylittämistä arjessa. Seikkailun ei tarvitse olla suuri tai kallis ollakseen merkityksellinen.