Keskihintainen uutuuspuhelin osoittautui valokuvaajan rakkaaksi kesäkaveriksi – testissä OnePlus Nord 3 Kommentit pois päältä artikkelissa Keskihintainen uutuuspuhelin osoittautui valokuvaajan rakkaaksi kesäkaveriksi – testissä OnePlus Nord 3

OnePlus Nord 3

8.5 / 10
Hyvää Premium-tasoa keskihinnalla. Mainio pääkamera, joka antaa anteeksi muiden kameroiden kehnouden. Hillitty muotoilu. Pikalataus on todellakin pikalataus. Näyttö on ensiluokkainen. IP54-luokitus Huonoa Ei erillistä korttipaikkaa. Kehno macro. siinä missä muuhun on panostettu, äänentoistosta on riisuttu paljon. Yhteenveto Puhelin tarjoaa lippulaivan-tasoa keskihintaan. Sen pääkamera osoittautui erittäin mainioksi tapaukseksi. Kuvausharrastajille, jotka eivät halua tuhlata suuria summia pätevälle kamerapuhelimelle, on OnePlus Nord 3 erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Nord-sarja on OnePlussan keskihintainen puhelinsarja, ja Nord 3 on viimeisin tämän sarjan malli, joka julkaistiin heinäkuussa 2023. Keskihintaluokan älypuhelin on varustettu huippupuhelinten teknologialla ja se tarjoaa käyttäjilleen lähes kaiken, mitä puhelimelta voi toivoa. on kaikkien aikojen tehokkain Nord-sarjan puhelin, jossa yhdistyy huikean nopea suorituskyky, häikäisevä valokuvaus ja kaunis ja ajaton -tyyli.

Aikaisemmin testikäyttöömme päätynyt OnePlus Nord CE 3 Lite oli mali, joka oli esimakua, mitä kyseisen sarjan pian saapuvalta kuningasmallilta olisi mahdollista odottaakaan. Tuo pitkä titteli on nyt karsittu mielistämme ja pöydälle on saapunut uusi kuningas, Nord 3. Ennen puhelimen virallista julkistusta, aiemmin tänä kesänä, me Errorilla saimme kunnian tehdä sosiaalisen median käyttöön tarkoitetun kevyen unboxauksen puhelimesta, vielä paljastamatta sen suurempia saloja. Videon voit ottaa haltuun tästä alta:

Muotoilu ja näyttö

OnePlus Nord 3:n muotoilu noudattaa yksinkertaista, mutta samalla hillityn tyylikästä linjaa, joka ei turhia ammu yli. Toisille se voi olla jopa liian perus, mutta omaan, yksinkertaisen miehen makuun, hillitty linja on silmälle oikein passeli. Mikä tärkeintä kuitenkin, puhelin tuntuu mukavalta kädessä. Tempest Gray -mallissa on intensiivinen 2.8D-silkkilasikansi, jossa on himmeä, häikäisemätön ja sormenjälkiä hylkivä pinta, kun taas Misty Green -mallissa on hienovarainen, kiiltävä seladonlasiviimeistely. Silokonisen suojakuoren hankkiminen on vähintäänkin suositeltavaa tuolloin. Tempest Gray-mallimme ei testiaikana tuntunut naarmuuntuvan helposti, mikä on plussaa.

Puhelimessa on siisti ja hillitty muotoilu ja IP54-luokitus, joka on Nord-sarjaan varsin tervetullut uudistus eikä kyseistä luokitusta muutoinkaan halvemman pään puhelimissa tavata kovinkaan usein.

OnePlus Nord 3 älypuhelin taustanaan luontomaisema

Puhelimen etuosassa on 6,74 tuuman 120 Hz Super Fluid AMOLED -näyttö, joka takaa sulavan ja miellyttävän käyttäjäkokemuksen silmille. 1450 nitin kirkkaus saa sisällön näyttämään upealta. Näyttöä ympäröivät kehykset ovat erittäin kapeat, ja näyttörunko -suhde on 93,5 %. 10-bittinen värisyvyys ja tuki HDR10+:lle sai suoratoiston (tässä tapauksessa Netflix) näyttämään miellyttävältä.

Kuva: OnePlus

Suorituskyky ja akunkesto

Nord 3:ssa on tehokas suoritin ja riittävästi RAM-muistia, mikä takaa sulavan käyttökokemuksen ja nopeat sovellusten latausajat. Puhelin pärjää hyvin päivittäisissä tehtävissä ja kevyemmissä peleissä. Vakavia hyytymisiä ei juurikaan esiintynyt. Generaattorina puhelimessa toimii 5000 mAh:n akku, jolla porskutti aktiivisen käytön (kuvauksen) verran noin vuorokauden verran. Tähänkin toki vaikuttavat paljon puhelimen taustaprosessit, kuten kirkkaudet ja taustaprosessit, jotka syövät akkua samalla. Kehut tulevat erityisesti tässä kohtaa 80W:n teholla jyskyttävälle Supervooc-laturille, joka antoi tehoa päivään uskomattoman nopeassa ajassa samalla kun aamulla juot rauhassa kahvia ja valmistaudut päivän askareisiin.

Puhelimen muut kamerat eivät pääse loistamaan, mutta pääkamera antaa kaikki synnit anteeksi

50 megapikselin Sony IMX890 kamerasensori OnePlus Nord 3 5G:ssä on sama, jota yhtiö käyttää myös yhtiönsä kovan tason lippulaivoissa, kuten esimerkiksi aiemmin tänä vuonna julkaistussa OnePlus 11-mallissa. Pääkamera sisältää myös kuvanvakaimen, joka on mainio. Tämän lisäksi matkassa on 4 cm:n makro-objektiivi, joka on tasoa 2MP (aukko f/2.4) – sekä 112° ultralaajakulmakamera, joka taasen porskuttaa 8 Megapikselin voimalla ja  f/2,2-aukolla. Videokuvausta laitteella pystyi suorittamaan 4K 60 fps, 1080p 30 / 60 fps -spekseillä.

Sonyn pääkamera suoritti mainiosti niin valoisissa tilanteissa, kuin myös pimeässäkin. AI-tilaa käyttäessä värit saattoivat välissä mennä omaan makuun hieman ”ylikylläisiksi”, mutta makunsa toki kullakin. Kohinaltahan tunnetusti pimeässä ei voida välttyä käsivaralta kuvatessa, mutta kovin häiritseväksi se ei osoittautunut lopulta.

Makro-objektiivit harvoin, etenkään tämän hintaluokan puhelimissa ovat varsinaista kuninkuusluokkaa, ja poikkeuksia ei tapahdu Nord 3:nkaan kohdalla. Samaa voidaan sanoa myös laajakulmasta. Onneksi 50 mm:n pääkamera tasokkuudellaan antaa paljon anteeksi.

Alla muutama mallikuva esimerkkinä pääkameran suoritustasosta:

50 megapikselin Sony IMX890 kamerasensori luonnonhelmassa. Kuva: Jaakko Nygård

Pääkameran väritoisto osoittautui mainioksi, vaikka AI-tilassa korostukset toisinaan hieman yliampuivat. Kuva: Tiia Mällinen

Pimeäkuvaus osoittautui tehokkaaksi, myös väritoistoltaankin. Kuva: Jaakko Nygård
Macro ei laadullaan juurikaan hurraile. Kuva :Jaakko Nygård

Tutustu testikuviin laajemmin alla olevasta galleriasta

Lopputuomio

OnePlussan Nord-sarja on osoittautunut laadukkaaksi keskihintaisen älypuhelimen valinnaksi, ja uusin tulokas, OnePlus Nord 3, vahvistaa tämän. Sarja jatkaa yksinkertaista ja tyylikästä muotoilulinjaa, joka ei yritä liikaa. Puhelin tarjoaa lippulaivan-tasoa keskihintaan, joka on tällä kirjoitushetkellä vaatimattomat 499€. Puhelimen pääkamera osoittautui erittäin mainioksi tapaukseksi ja siitä tulikin varsin mieluisa kesäkaveri harrastajalle. Kuvausharrastajille, jotka eivät halua tuhlata suuria summia pätevälle kamerapuhelimelle, on OnePlus Nord 3 erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Tutkimus: Suomalaiset selaavat somea yli 20 päivää vuodessa Kommentit pois päältä artikkelissa Tutkimus: Suomalaiset selaavat somea yli 20 päivää vuodessa

Keskivertosuomalainen käyttää puhelintaan doomscrollaamiseen eli päämäärättömään sisällön selaamiseen lähes puolitoista tuntia päivässä. Vuodessa se tekee yli 500 tuntia, eli yli 20 vuorokautta elämästä kuluu TikTokien, uutisotsikoiden ja meemien virtaan uppoutuneena. Nuorilla aikuisilla tilanne on vielä hurjempi: 18–24-vuotiaat selaavat jopa 143 minuuttia päivässä.

OnePlussan teettämässä kyselytutkimuksessa selvisi, että 35 prosenttia suomalaisista kokee doomscrollaamisen syövän tuottavuutta, ja joka neljäs sanoo sen latistavan luovuuden. Silti lähes puolet selailee puhelinta sängyssä, ja melkein yhtä moni myöntää tehneensä sitä jopa vessassa. Rehellisimmät tunnustavat doomscrollanneensa myös häissä tai treffeillä.

Mikä suomalaisia sitten koukuttaa? Eniten selaillaan ihmissuhteisiin, reality-tähtiin, rahavinkkeihin ja toksiseen hyvinvointiin liittyvää sisältöä , eikä negatiiviset uutiset jää paljoa jälkeen.

Vastaiskuksi doomscrollaukselle julkaisee heinäkuussa retrohenkisen -pelin, jossa uudella -puhelimella ammutaan netin stereotyyppisiä somehirviöitä: huijareita, salaliittoteoreetikkoja ja muita digidemoneita. Tarkoituksena on herätellä ihmisiä hyödyntämään ruutuaikaa paremmin, vaikka sitten pelin muodossa.

OnePlus Nord 5 julkaistaan 8. heinäkuuta ja peli seuraa perässä 23. heinäkuuta. Kampanjassa voi voittaa muun muassa lähes 1600 euron arvoisen laitepaketin tai alennuksia uudesta puhelimesta. Ja ehkä tärkeimpänä: hetken tauon doomscrollauksesta.

OnePlus Nord CE5 lupaa suorituskykyä ja akkukestoa ilman kompromisseja Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus Nord CE5 lupaa suorituskykyä ja akkukestoa ilman kompromisseja

on jälleen vauhdissa, ja tällä kertaa tähtäimessä ovat tehokkuutta kaipaavat, mutta lompakostaan tarkat käyttäjät. Uusi julkaistaan 8. heinäkuuta, ja se tuo mukanaan vakuuttavaa rautaa keskihintaluokkaan. Puhelimessa jyllää MediaTek Dimensity 8350 Apex -suoritin, joka tekee arkisista sovelluksista, mobiilipeleistä ja tekoälyhärpäkkeistä sulavaa hupia. Ja kyllä, luvassa on 1,47 miljoonaa pistettä AnTuTu-testissä. Ei huono.

Akunkestosta ei tarvitse juurikaan stressata. Nord CE5:n 5 200 mAh akku jaksaa pitkään, ja kun virta lopulta loppuu, 80 watin SUPERVOOC-pikalataus täyttää puhelimen tyhjästä täyteen alle tunnissa. OnePlus on myös kehittänyt järjestelmätason älylatausta: Battery Health Engine ja Bypass Charging pitävät akun viileänä ja pitkäikäisenä, vaikka pelaisit tuntikausia putkeen.

Mutta eihän OnePlus malttanut jättää siihen. Julkaisussa saadaan myös uudet OnePlus Buds 4 -kuulokkeet, jotka lupaavat 45 tuntia kuunteluaikaa latauskotelon kanssa. Äänenvoimakkuutta säädetään sormella liu'uttamalla, ja pikalataus antaa tuntikaupalla toistoa vain muutamissa minuuteissa. Mukana ovat myös fiksut ominaisuudet kuten Google Fast Pair ja yhteys kahteen laitteeseen samanaikaisesti.

Hintaa laitteille ei vielä virallisesti paljastettu, mutta odotettavissa on tutun OnePlus-tyylinen paketti: lippulaivatason speksejä ilman lippulaivahintaa. Julkaisu on 8. heinäkuuta, silloin nähdään, onko CE5 tämän kesän kuumin puhelinkortti.