Keskihintainen uutuuspuhelin osoittautui valokuvaajan rakkaaksi kesäkaveriksi – testissä OnePlus Nord 3 Kommentit pois päältä artikkelissa Keskihintainen uutuuspuhelin osoittautui valokuvaajan rakkaaksi kesäkaveriksi – testissä OnePlus Nord 3

OnePlus Nord 3

8.5 / 10
Hyvää Premium-tasoa keskihinnalla. Mainio pääkamera, joka antaa anteeksi muiden kameroiden kehnouden. Hillitty muotoilu. Pikalataus on todellakin pikalataus. Näyttö on ensiluokkainen. IP54-luokitus Huonoa Ei erillistä korttipaikkaa. Kehno macro. siinä missä muuhun on panostettu, äänentoistosta on riisuttu paljon. Yhteenveto Puhelin tarjoaa lippulaivan-tasoa keskihintaan. Sen pääkamera osoittautui erittäin mainioksi tapaukseksi. Kuvausharrastajille, jotka eivät halua tuhlata suuria summia pätevälle kamerapuhelimelle, on OnePlus Nord 3 erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Nord-sarja on OnePlussan keskihintainen puhelinsarja, ja Nord 3 on viimeisin tämän sarjan malli, joka julkaistiin heinäkuussa 2023. Keskihintaluokan älypuhelin on varustettu huippupuhelinten teknologialla ja se tarjoaa käyttäjilleen lähes kaiken, mitä puhelimelta voi toivoa. on kaikkien aikojen tehokkain Nord-sarjan puhelin, jossa yhdistyy huikean nopea suorituskyky, häikäisevä valokuvaus ja kaunis ja ajaton -tyyli.

Aikaisemmin testikäyttöömme päätynyt OnePlus Nord CE 3 Lite oli mali, joka oli esimakua, mitä kyseisen sarjan pian saapuvalta kuningasmallilta olisi mahdollista odottaakaan. Tuo pitkä titteli on nyt karsittu mielistämme ja pöydälle on saapunut uusi kuningas, Nord 3. Ennen puhelimen virallista julkistusta, aiemmin tänä kesänä, me Errorilla saimme kunnian tehdä sosiaalisen median käyttöön tarkoitetun kevyen unboxauksen puhelimesta, vielä paljastamatta sen suurempia saloja. Videon voit ottaa haltuun tästä alta:

Muotoilu ja näyttö

OnePlus Nord 3:n muotoilu noudattaa yksinkertaista, mutta samalla hillityn tyylikästä linjaa, joka ei turhia ammu yli. Toisille se voi olla jopa liian perus, mutta omaan, yksinkertaisen miehen makuun, hillitty linja on silmälle oikein passeli. Mikä tärkeintä kuitenkin, puhelin tuntuu mukavalta kädessä. Tempest Gray -mallissa on intensiivinen 2.8D-silkkilasikansi, jossa on himmeä, häikäisemätön ja sormenjälkiä hylkivä pinta, kun taas Misty Green -mallissa on hienovarainen, kiiltävä seladonlasiviimeistely. Silokonisen suojakuoren hankkiminen on vähintäänkin suositeltavaa tuolloin. Tempest Gray-mallimme ei testiaikana tuntunut naarmuuntuvan helposti, mikä on plussaa.

Puhelimessa on siisti ja hillitty muotoilu ja IP54-luokitus, joka on Nord-sarjaan varsin tervetullut uudistus eikä kyseistä luokitusta muutoinkaan halvemman pään puhelimissa tavata kovinkaan usein.

OnePlus Nord 3 älypuhelin taustanaan luontomaisema

Puhelimen etuosassa on 6,74 tuuman 120 Hz Super Fluid AMOLED -näyttö, joka takaa sulavan ja miellyttävän käyttäjäkokemuksen silmille. 1450 nitin kirkkaus saa sisällön näyttämään upealta. Näyttöä ympäröivät kehykset ovat erittäin kapeat, ja näyttörunko -suhde on 93,5 %. 10-bittinen värisyvyys ja tuki HDR10+:lle sai suoratoiston (tässä tapauksessa Netflix) näyttämään miellyttävältä.

Kuva: OnePlus

Suorituskyky ja akunkesto

Nord 3:ssa on tehokas suoritin ja riittävästi RAM-muistia, mikä takaa sulavan käyttökokemuksen ja nopeat sovellusten latausajat. Puhelin pärjää hyvin päivittäisissä tehtävissä ja kevyemmissä peleissä. Vakavia hyytymisiä ei juurikaan esiintynyt. Generaattorina puhelimessa toimii 5000 mAh:n akku, jolla porskutti aktiivisen käytön (kuvauksen) verran noin vuorokauden verran. Tähänkin toki vaikuttavat paljon puhelimen taustaprosessit, kuten kirkkaudet ja taustaprosessit, jotka syövät akkua samalla. Kehut tulevat erityisesti tässä kohtaa 80W:n teholla jyskyttävälle Supervooc-laturille, joka antoi tehoa päivään uskomattoman nopeassa ajassa samalla kun aamulla juot rauhassa kahvia ja valmistaudut päivän askareisiin.

Puhelimen muut kamerat eivät pääse loistamaan, mutta pääkamera antaa kaikki synnit anteeksi

50 megapikselin Sony IMX890 kamerasensori OnePlus Nord 3 5G:ssä on sama, jota yhtiö käyttää myös yhtiönsä kovan tason lippulaivoissa, kuten esimerkiksi aiemmin tänä vuonna julkaistussa OnePlus 11-mallissa. Pääkamera sisältää myös kuvanvakaimen, joka on mainio. Tämän lisäksi matkassa on 4 cm:n makro-objektiivi, joka on tasoa 2MP (aukko f/2.4) – sekä 112° ultralaajakulmakamera, joka taasen porskuttaa 8 Megapikselin voimalla ja  f/2,2-aukolla. Videokuvausta laitteella pystyi suorittamaan 4K 60 fps, 1080p 30 / 60 fps -spekseillä.

Sonyn pääkamera suoritti mainiosti niin valoisissa tilanteissa, kuin myös pimeässäkin. AI-tilaa käyttäessä värit saattoivat välissä mennä omaan makuun hieman ”ylikylläisiksi”, mutta makunsa toki kullakin. Kohinaltahan tunnetusti pimeässä ei voida välttyä käsivaralta kuvatessa, mutta kovin häiritseväksi se ei osoittautunut lopulta.

Makro-objektiivit harvoin, etenkään tämän hintaluokan puhelimissa ovat varsinaista kuninkuusluokkaa, ja poikkeuksia ei tapahdu Nord 3:nkaan kohdalla. Samaa voidaan sanoa myös laajakulmasta. Onneksi 50 mm:n pääkamera tasokkuudellaan antaa paljon anteeksi.

Alla muutama mallikuva esimerkkinä pääkameran suoritustasosta:

50 megapikselin Sony IMX890 kamerasensori luonnonhelmassa. Kuva: Jaakko Nygård

Pääkameran väritoisto osoittautui mainioksi, vaikka AI-tilassa korostukset toisinaan hieman yliampuivat. Kuva: Tiia Mällinen

Pimeäkuvaus osoittautui tehokkaaksi, myös väritoistoltaankin. Kuva: Jaakko Nygård
Macro ei laadullaan juurikaan hurraile. Kuva :Jaakko Nygård

Tutustu testikuviin laajemmin alla olevasta galleriasta

Lopputuomio

OnePlussan Nord-sarja on osoittautunut laadukkaaksi keskihintaisen älypuhelimen valinnaksi, ja uusin tulokas, OnePlus Nord 3, vahvistaa tämän. Sarja jatkaa yksinkertaista ja tyylikästä muotoilulinjaa, joka ei yritä liikaa. Puhelin tarjoaa lippulaivan-tasoa keskihintaan, joka on tällä kirjoitushetkellä vaatimattomat 499€. Puhelimen pääkamera osoittautui erittäin mainioksi tapaukseksi ja siitä tulikin varsin mieluisa kesäkaveri harrastajalle. Kuvausharrastajille, jotka eivät halua tuhlata suuria summia pätevälle kamerapuhelimelle, on OnePlus Nord 3 erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Kännykkäfirman mekaaninen näppäimistö on äärimmäisen laadukas – arvostelussa OnePlus Keyboard 81 Pro Kommentit pois päältä artikkelissa Kännykkäfirman mekaaninen näppäimistö on äärimmäisen laadukas – arvostelussa OnePlus Keyboard 81 Pro

OnePlus Keyboard 81 Pro

OnePlus Keyboard 81 Pro

8.5 / 10
Hyvää Laadukas kokonaisuus, mukava kirjoitustuntuma, retroileva tyylikkyys, erillinen säätöpainike, muokattavuus ja ohjelmoitavuus Huonoa Hidas langaton yhteys, paino saattaa olla joillekkin kynnyskysymys, näppäinhatut eivät läpäise valoa, jyrkkä ja korkea kirjoituskulma ei ole kaikkien makuun Laadukas kokonaisuus muokattavuutta arvostaville.

Android-puhelimistaan tunnettu kiinalainen yllätti aiemmin tänä vuonna hyppäämällä -oheislaitteiden markkinoille julkaisemalla mekaanisen Keyboard 81 Pro -näppäimistön.

Varsin hintava näppäimistö perustuu vahvasti suosittujen kustomoitavien näppäimistöjen valmistajan Keychronin Q1 Pro -malliin. Mutta mitä tuohon yli 250 euron hintalapulle saa vastineeksi ja miten se eroaa Keychronin versiosta? Tutustutaampa laitteeseen tarkemmin.

OnePlus Keyboard 81 Pro
OnePlus Keyboard 81 Pro on järkelemäinen ilmestys. Painoakin kertyy lähes 2 kiloa.

Ensimmäinen huomio näppäimistössä on sen massiivinen koko. 75% näppäinasettelua raamittaa jyhkeä metallinen reunus. Korkeutta on lähes 4 sentin verran jalustan ollessa alhaalla ja lähes 5 senttiä sen ollessa yläasennossa. Tuo metallinen jalusta onkin yksi ominaisuuksista, joka erottaa 81 Pron Keychronin vastaavasta. Painoa tälle järkälemäiselle tekeleelle kertyy lähes kaksi kiloa, joten laneille se ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Toinen erottava tekijä on näppäinhatut, jotka ovat klassisen sylinterinmalliset, kun taas Q1 Prossa ne ovat varustettu pallomaisella KSA-profiililla. Väriltään ne ovat tyylillään retroilevat valko-harmaa-punaisen sävyiset. Malliltaan hatut ovat “double-shot” tyyppiä, eli niisä on käytetty kahta eri muovikerrosta. Toista näppäimen pohjalle ja toista näppäimen tekstille. Tietylle käyttäjäkunnalle harmillisesti valaistus ei näy näppäinten läpi.

OnePlus Keyboard 81 Pro
Kokoero korostuu kun näppäimistö asetetaan Keychronin matalaprofiilisen K7 -näppäimistön vierelle.

81 Pro on erityisen mukava käyttää ja näppäintuntuma on sopivan napakka, mutta ei kuitenkaan liian mekaaninen. Tämä johtuu sen erityisestä tuplatiivisterakenteesta, jossa kytkimet on eroteltu metallisesta rakenteesta silikonilevyllä. Näppäimistön oikeaa ylänurkkaa hallitsee pyörivä säätönappi, jonka voi ohjemoida haluamaansa toimintoon, kuten vaikkapa äänentason säätöön tai zoomausta varten.

Säätönapin lisäksi kaikki näppäimistön painikkeet ovat ohjelmoitavissa ja QMK-firmwaren ja VIA-ominaisuuden avulla. VIA mahdollistaa näppäimistön näppäinten komentojen vaihdon ilman firmwaren päivitystä.

Näppäimistö on saatavilla kahdella eri kytkinvaihtoehdolla ja kaikkien näppäimien kytkimet ovat vaihdettavissa lennosta. Kytkimet ovat kehitetty yhteistyössä Keychronin kanssa. Punaiset Winter Bonfire kytkimet tarjoavat palautteen keskivaimealla äänellä ja 0,5 mm aktivointipisteellä. Summer Breeze kytkimet ovat puolestaan kalliimman version täysin lineaariset kytkimet.

Yhteys näppäimistöön onnistuu langattomasti Bluetooth yhteyden avulla tai USB-C -kaapelin avulla. Langaton yhteys on rajoitettu valitettavasti 90 hz:n, joten ainakaan langattomana näppäimistö ei ihan nopeimpaan pelaamiseen välttämättä sovellu. Näppäimistön takaa löytyy USB-C -liittiminen lisäksi kytkin, josta voi vaihtaa Windows ja Mac käyttöjärjestelmän välillä sekä virtakytkin, jonka avulla valitaan myös yhteyden tyyppi.

OnePlus Keyboard 81 Pro
Näppäimistö on RGB-taustavalaistu ja erilaisia dynaamisia valaistuvaihtoehtoja on lukuisia. Tässä näppäimistön Errorin värimaailmassa.

Yhteyden voi muodostaa samanaikaisesti kolmen eri laitteen välillä ja vaihtaminen onnistuu kätevästi näppäinyhdistelmien avulla. Näppäimistöstä löytyy RGB-taustavalaistus, johon on ennalta ohjelmoitu lukuisia eri liikkeitä. Akun kestoksi luvataan 100 tuntia valaistuksen alhaisinta tasoa käytettäessä. Luonnollisesti tämä pitenee huomattavasti, jos valoja ei pidetä päällä.

OnePlus Keyboard 81 Pro tarjoaa laadukkaan ja näyttävän kokonaisuuden koti- ja työkäyttöön sekä kevyeen pelaamiseen. Hintaluokka saattaa olla monille liian korkea, mutta jos tarve on vahvasti muokattavalle mekaaniselle näppäimistölle, on Keyboard 81 Pro siihen oiva valinta.

OnePlus ja OPPO julkaisevat samanaikaisesti taittuvanäyttöiset älypuhelimet Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus ja OPPO julkaisevat samanaikaisesti taittuvanäyttöiset älypuhelimet

OnePlus julkaisee pian kaikkien aikojen ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa. Yhtiö pyrkii tarjoamaan ”Never Settle” -brändin hengen mukaisen laitteen, joka tarjoaa tinkimättömän lippulaivakokemuksen sekä myös suuren näytön hyödyt.

Yhdessä kehitetty mestariteos

OnePlus on toiminut käyttäjäkeskeisellä lähestymistavalla, tunnistaen käyttäjien tarpeita ja pyrkimällä tarjoamaan nopeita ja sulavaa käyttökokemusta. OPPO:n ja OnePlussan yhdistymisen jälkeen vuonna 2021 yhtiön tutkimus- ja kehitysvalmiudet ovat vahvistuneet ja käyttöön on otettu lukuisia alan johtavia teknologioita. on jo julkaissut kaksi taittuvanäyttöistä laitetta sukupolvea, kun taas OnePlussan viimeisin lippulaivapuhelin on saavuttanut laajasti suosiota.

Tämä taittuvanäyttöinen älypuhelin on yhdessä OPPO-tiimin ja -tiimin kehittämä. Haluamme luoda synergiaa ja tuoda kahden tiimin parhaat puolet yhteen. Molemmilla tiimeillä on vahvaa kokemusta, ja tällä taittuvanäyttöisellä älypuhelimella on erilainen markkinastrategia eri maissa ja alueilla.

Tavoitteena on ollut parhaan taittuvanäyttöisen puhelimen luominen. OPPO-tiimille on kertynyt vahvaa kokemusta taittuvanäyttöisten suunnittelusta ja kamerateknologiasta, kun taas OnePlus on tunnettu nopeasta ja sulavasta käyttökokemuksesta ja huippusuorituskyvystä. Alert slider eli tilakytkin, josta on tullut OnePlus-fanien rakastama, on myös tässä laitteessa.

Saranateknologian kehitystä

Perinteiseen älypuhelinten muotoiluun verrattuna kokoontaitettavissa älypuhelimissa on yksi keskeinen ominaisuus: sarana. Sarana on kriittinen komponentti, joka ei vaikuta ainoastaan laitteen sisällä olevaan tilaan, vaan myös sen yleiseen kestävyyteen ja käyttöikään.

Yli kuudellasadalla saranateknologiaan liittyvillä patentilla olemme edistyneet merkittävästi taittuvanäyttöisen älypuhelinkokemuksen kehittämisessä. Ne, jotka kokeilivat ensimmäistä taittuvanäyttöistä Oppo Find N:ää kaksi vuotta sitten, saattavat muistaa, että puhelinta suljettaessa ei jäänyt huomattavaa rakoa ja puhelin pysyi tukevasti kiinni, vaikka sen väliin laitettaisiin ohut paperipala.
Taittuvanäyttöisen OnePlus-mallin tapauksessa olemme kehittäneet 35 patenttia erityisesti saranaan liittyen. Huolellisen materiaalivalinnan ansiosta olemme onnistuneet pienentämään saranan kokoa ja painoa samalla kun olemme vahvistaneet sen lujuutta.

Verrattuna OPPO Find N2:ssa käytettyyn saranaan, OnePlus-laitteen saranassa on jopa 31 komponenttia vähemmän. Tämä ei ainoastaan kevennä laitetta, vaan myös tarjoaa parannuksia materiaalisuunnittelussa ja kasvattaa yleisesti lujuutta. OnePlus-laitteen sarana on 37 % pienempi kuin Find N2:n vastine.
Optimoimalla saranakokoa olemme luoneet laitteeseen lisää tilaa, jolloin voimme tarjota kuluttajille monipuolisia kokemuksia. Pienempi, hienostunut saranarakenne avaa taittuvanäyttöiselle älypuhelimelle uusia mahdollisuuksia, parantaen sen käytettävyyttä.

Paras taittuvanäyttöinen älypuhelin tähän mennessä

OnePlus ei ole ensimmäinen kilpailija taittuvanäyttöisissä puhelimissa, mutta kun päätimme lähteä mukaan tähän kilpailuun, meidän haluamme tarjota parhaan mahdollisen puhelimen.
Kun tarkastellaan käyttäjien tarpeita taittuvanäyttöiselle laitteelle, suuri näyttö on ilmeinen. Käyttäjät odottavat kuitenkin myös laitetta, joka on kompakti ja miellyttävä pitää kädessä. Juuri tämän pyrimme toteuttamaan.

Taittuvanäyttöinen puhelimemme tarjoaa enemmän kuin suuren näytön kokemuksen. Siinä on kevyt ja ohut muotoilu, tehokas kamera ja se tarjoaa nopean ja sulavan käyttökokemuksen. Kun kaikki nämä näkökohdat ovat täysin tasapainossa, voimme todella kutsua sitä taittuvanäyttöiseksi lippulaivapuhelimeksi.

OnePlus on saavuttanut vahvan maineen nopean ja sulavan käyttökokemuksen tarjoajana, ja voimme taata, että tätä perintöä jatketaan myös uudessa laitteessamme. Parantaaksemme käyttäjiemme kokemusta teemme tiivistä yhteistyötä Googlen kanssa sovellusten mukauttamisen parantamiseksi taittuvanäyttöisille puhelimille. Tavoitteemme on varmistaa, että käyttäjät todella tuntevat ainutlaatuisen sovelluskokemuksen suuremmalla näytöllä.