Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen – arvostelussa Logitechin G435-pelikuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen – arvostelussa Logitechin G435-pelikuulokkeet

Logitech G435-pelikuulokkeet

7.2 / 10
Hyvää Kevyet ja miellyttävät päässä. Törröttävän mikrofonin puute helpottaa kuulokkeiden käyttöä muussakin, kuin pelikäytössä. Äänenlaatu yllättää hintatasoon nähden. Ekologinen valmistustapa. Langaton tuki myös mobiililaitteille. Huonoa Keilainmuodostustekniikalla toteutettu mikrofoni ei ole äänenlaadultaan kovinkaan mahtava. Heppoisen oloinen käsissä. Ulkonäkö hieman lelumainen. Ei erillistä sovellusta

Logitechin G435-pelikuulokemikrofoni on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Yhtiö itse kertoo, että kuulokkeiden tuotannossa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmuovia, jonka lisäksi myös niiden pakkaus on suunniteltu ympäristöystävälliseksi. Näin ollen G435:lle on saatu myös virallinen CarbonNeutral®-sertifiointi. G435:set on suunniteltu erityisesti silmälläpitäen pitkiä pelisessioita, joten kuulokkeiden muotoilun, sekä keveyden ei pitäisi aiheuttaa käytäjälleen suurempia ”rasitusvammoja” pään seudulle.

G435:set odottamassa myyntipakkauksessaan unboxauksen alkamista. kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Pelikuulokkeiden langattomassa tekniikassa yhdistyvät sekä LIGHTSPEED-teknologia että alhaisen viiveen Bluetooth-teknologia. Näin kuulokkeet voidaan liittää langattomasti :seen, PlayStation 4 tai PlayStation 5 -konsoliin tai mobiililaitteeseen. Tietokoneeseen tai konsoliin kuulokkeet liitetään langattomasti kuulokkeiden mukana tulevalla USB-A-vastaanottimella, joka toimii huippunopeasti 2,4 gigahertsin taajuudella pelaajien tarpeita palvellen. Bluetooth-yhteyttä hyödynnetään älypuhelimeen liitettäessä, esimerkiksi mobiilipelien kanssa ja musiikkia kuunneltaessa.

Unboxasimme laatikon. Mitä sisältä paljastuikaan?

Erittäin miellyttävät käytössä, mutta keveydellä on hintansa

Päässä kuulokkeet tosiaankin tuntuvat varsin miellyttäviltä keveytensä puolesta. Mainittakoon myös, että kuulokkeiden mikrofoni on sijoitettu korvakuppien sisään, joten siitä plussat etenkin muotoilun ja monipuolisemman käytettävyyden puolesta, sillä mikseipä näiden kanssa tekisi vaikkapa kevyttä lenkkiä ulkoilmassakin. Mikrofonin toteutuksessa on käytetty keilainmuodostustekniikkaa, joka vähentää taustaääniä ja vahvistaa samalla puhujan puheääntä. Kuulokkeiden korvaosat ovat verhoiltu tyylikkäällä lilanvärisellä kankaalla, joka myöskin on varsin miellyttävän tuntoinen korvaa vasten.

Tyylikkäällä muotoilulla ja kierrätysmateriaalilla on kuitenkin kevyet varjopuolensa, sillä käsien hyppysissä kuulokkeet tuntuvat juurikin siltä, että pienelläkin ylitaivuttamisella koko muovipaletti sirpaloituu hetkenä minä hyvänsä käyttäjän käsiin. Keveällä käytettävyydellä on siis hintansa, mikä näkyy itse materiaalin vankkuudessa.

G435:set ovat erittäin miellyttävän tuntoiset päässä Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Äänenlaatu yllättää, mutta liikoja ei kannata kuitenkaan odottaa

Kuulokkeiden 40 millimetrin elementit toistavat ääntä vaikuttavan tarkasti, kirkkaasti ja jämerästi. Kuulokkeet ovat Discord-sertifioidut sekä Dolby Atmos- ja Sonic -yhteensopivat. Jos halvan oloinen ulkomuoto pettää, antaa G435:set käyttäjälleen hieman takaisin tarjoamalla yllättävänkin hyvää äänenlaatua. Tummanpuhuva äänimaisema hallitsee enempi bassolla, eikä mitään maailman erottelevimpaa pakettia ole tarjolla. Se kuitenkin annettakoon anteeksi kuulokkeiden hintatasoon nähden. Ehkäpä myös muovisen ja kevyen rungon vuoksi, äänieristys ei pääse sille tasolle, mitä ehkä pelikuulokkeilta näinä päivinä vaaditaan.

Keilainmuodostustekniikalla toteutettu, ja upotettu mikrofoni ehkä tekee pientä häviötä äänenlaadussa nimenomaan toteutetun tekniikan vuoksi. Bassot ainakin jäävät ainakin puheessa piiloon, jonka lisäksi ylimääräistä herkkyyttä on myöskin havaittavissa.

Vakavasti otettava vaihtoehto hintatasossaan

G435 –pelikuulokkeet ovat saatavana kolmena eri väriyhdistelmänä. Näitä ovat mustan ja neonkeltaisen yhdistelmä, sinisen ja vadelmanpunaisen sekoitus sekä luonnonvalkoista ja syreeninliilaa yhdistävä vaihtoehto. Värien leikkisyys tuo pirteyttä pelikuulokkeisiin ja antaa käyttäjälleen mahdollisuuden heijastaa omia mieltymyksiään näyttävällä tavalla. Kuulokekupeissa on myös sokeainkirjoitusta näkövammaisia varten, jotta kuulokkeet on helpompi ottaa käyttöön oikein päin.

Vaikkakin G435-Lightspeed kuulokkeet saattavatkin tuntua halvoilta ja heppoisilta, ovat sen vahvuudet kuitenkin sitä luokkaa, että kuulokkeita tohtii helpostikin suositella eteenpäin hintatasonsa vuoksi. Ja tokikin aiemmin mainittu ekologinen valmistustapa täytyy nostaa palkintopallille. Jos sinulla on hintahaarukkana noin 80€ tuleville pelikuulokkeillesi, on Logitechin G435-malli varteenotettava vaihtoehto kauppojen hyllyillä.

Teksti: Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

Hillitty ulkokuori, mutta huippuluokan täsmällisyyttä – arvostelussa Logitechin G303 Shroud Edition -pelihiiri Kommentit pois päältä artikkelissa Hillitty ulkokuori, mutta huippuluokan täsmällisyyttä – arvostelussa Logitechin G303 Shroud Edition -pelihiiri

Logitech G303 Shroud Edition -pelihiiri

8.3 / 10
Hyvää Kevyt ja miellyttävä käsissä. Täsmällisen tarkka. Näppäimiä hillitty määrä, joita myöskin pystyy ohjelmoimaan itselleen mieluisiksi. Mahtava liikkuvuus alustasta riippumatta. Huonoa Ulkonäkö pelihiireksi hieman tylsähkö. Vasenkätisiä ei ole huomioitu ehkä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Maailman Counter-Strike: Global Offensive -pelihuippuihin ja seuratuimpiin pelistriimaajiin lukeutuva shroud tunnetaan äärimmäisen taidokkaasta pelaamisestaan. Nopeat reaktiot, tarkka tähtäys ja hyvä pelisilmä tekevät shroudista ihaillun ja rakastetun pelaajan. Hänen ja Logitech G:n yhteistyönä syntynyt G303 Shroud Edition -pelihiiri on päivitetty vastaamaan shroudin vaatimuksia ja mieltymyksiä. Tämä näkyy ja tuntuu hiiren keskeisissä ominaisuuksissa, kuten hiiren muotoilussa, pinnoitteessa, painossa ja monissa yksityiskohdissa.

Entisenä CS:GO-ammattipelaajana ja suosittuna pelistriimaajana tutuksi tullut Michael ”shroud” Grzesiek tietää tarkalleen, mitä hän pelihiireltään vaatii. Uusi hiiri onkin toteutettu hänen vertaansa vailla olevan ymmärryksensä ja kokemuksensa perusteella.

Unboxasimme myös meille saapuneen testihiiren. Videolta paljastuu, mitä myyntipakkaus pitääkään sisällään.

Tylsä ulkokuori hämää

G303 Shroud -pelihiiri ei herätä ulkoisesti varsinaisesti suuria tunteita, sillä ulkonäöltään se ei juurikaan erotu ns. perus ”toimistohiiristä”. Käytössä ja kätösien hellässä huomassa todellisuus on kuitenkin jotain aivan muuta, sillä hiiri itsessään tuntuu erittäinkin mukavalta. Kokonsa- sekä muotoilun puolesta se myöskin asettuu kämmeniin niin, että pelituntuma on takuulla hyvällä tasolla. Nämä osoittautuvat tarpeellisiksi ominaisuuksiksi esimerkiksi FPS-pelien parissa, kun sormien liikkeiden täytyy olla salamaakin nopeampaa. Toki huomioon täytyy ottaa myös pelaajien itsensä kämmenkoot. Tässä testijoukossa kuitenkin mielipiteet olivat lähes yksimieliset.

Shroud G303 on ulkonäöltään varsin hillitty. RGB-valojen puute saattaa tuottaa osalle pettymyksen, sillä kyseisestä pelihiirestä löytyy vain yksi pieni merkkiledi. Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Logitechin G HUB -ohjelmistolla voidaan ohjelmoida hiiren näppäimet omanlaisiksiin- sekä valitsemaan valitsemaan neljä erilaista DPI:tä. Yhteensä napukoita hiirestä löytynee siis kokonaiset viisi kappaletta, joista kaksi peukalonäppäintä sijaitsevat hiiren vasemmalla puolella. Harmaita hiuksia tiedossa tämän puolesta siis vasenkätisille pelaajille.

Huippuluokan tarkkuutta

Vaikkakaan edellisessä emme päässeet hehkuttelemaan led-valoshowien ja muiden ulkoisten hienouksien puolesta, täytyy Logitechille nostaa suuresti hattua muuten täsmällisesti maaliin osuvalla tuotekehityksellä. Käsituntuman ja mahtavan rullauksen lisäksi alustasta riippumatta, myöskään tarkkuudesta ei ole tingitty. Täsmällisyys näkyy ja tuntuu!

G303 Shroud -pelihiirestä on lopulta melko moneksi. Se on täsmällinen suorittaja pelailussa, mutta keveytensä puolesta hiiri soveltuu myös mihin tahansa muuhunkin tietokonekäyttöön. Huvittelun rinnalla hiiri livahtikin usein myös työläppäreiden kaveriksi laukkuun, sillä keveytensä ja tuntuman vuoksi se on erittäinkin miellyttävä käyttää. Tokikaan täydellistä pakettia 129€ hintaan Shroud edition ei tarjoa, mutta pelialan ammattilaiset tulevat tuotetta takuulla arvostamaan.

Kommentoi

Logitech tuo väriä kilpapelaamiseen uuden langattoman hiiren myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech tuo väriä kilpapelaamiseen uuden langattoman hiiren myötä

Logitech G PRO X Superlight

päivitti äärimmäisen kevyen, tehokkaan ja langattoman Logitech G PRO X Superlight -pelihiiren pinkillä väriversiolla.

Pinkin värityksen saanut pelihiiri painaa alle 63 grammaa ja tarjoaa uuden sukupolven langatonta tekniikkaa suorastaan häkellyttävän näyttävässä muodossa. Pirteän ulkoasun suojassa jyllää vaikuttava tekniikka. Tehokas HERO 25K -anturi takaa tarkan hallittavuuden kaikenlaisissa peleissä ja on suunniteltu ennen kaikkea vaativaan kilpapelaamiseen. Anturin toimintaa vauhdittaa langaton LIGHTSPEED-teknologia, jonka ansiosta hiiri toimii luotettavasti ja viiveettä.

Logitech G PRO X Superlight

Suorituskyky etusijalla suunniteltu PRO X Superlight on G -malliston kevein ja nopein langaton PRO-pelihiiri. Langattomalla 2,4 gigahertsin taajuudella toimivaa virtapihiä pelihiirtä voi käyttää yhdellä latauksella jopa 70 tuntia. Pinkin hiiren isot ja liukkaat PTFE-jalakset takaavat keveän ja vaivattoman liikkeen sekä huippuluokan hallittavuuden.

Äärimmäisen suorituskykyinen HERO 25K -liikeanturi kykenee jopa 25 600 dpi-arvon tarkkuuteen ja onkin alan ensimmäinen alle mikrometrin liikkeen tunnistava anturi. Tämä on saavutettu ilman tasoitusta, vääristymää tai epätarkkuutta. Hiiren virrankäyttöjärjestelmä osaa myös älykkäästi säätää anturin tarkkuutta käytön mukaan, mikä osaltaan alentaa virrankulutusta.

Hinta ja saatavuus

G PRO X Superlight -pelihiiri tulee myyntiin pinkkinä versiona 169 euron hintaan. Hiiren kumppaniksi on julkaistu myös suuri G840 XL -hiirimatto samalla pinkillä värityksellä 59 euron hintaan. Lisäksi hiirtä löytyy aiemmin julkaistuna mustana ja valkoisena mallina.

Kommentoi