Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen – arvostelussa Logitechin G435-pelikuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen – arvostelussa Logitechin G435-pelikuulokkeet

Logitech G435-pelikuulokkeet

7.2 / 10
Hyvää Kevyet ja miellyttävät päässä. Törröttävän mikrofonin puute helpottaa kuulokkeiden käyttöä muussakin, kuin pelikäytössä. Äänenlaatu yllättää hintatasoon nähden. Ekologinen valmistustapa. Langaton tuki myös mobiililaitteille. Huonoa Keilainmuodostustekniikalla toteutettu mikrofoni ei ole äänenlaadultaan kovinkaan mahtava. Heppoisen oloinen käsissä. Ulkonäkö hieman lelumainen. Ei erillistä sovellusta

Logitechin -pelikuulokemikrofoni on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Yhtiö itse kertoo, että kuulokkeiden tuotannossa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmuovia, jonka lisäksi myös niiden pakkaus on suunniteltu ympäristöystävälliseksi. Näin ollen G435:lle on saatu myös virallinen CarbonNeutral®-sertifiointi. G435:set on suunniteltu erityisesti silmälläpitäen pitkiä pelisessioita, joten kuulokkeiden muotoilun, sekä keveyden ei pitäisi aiheuttaa käytäjälleen suurempia ”rasitusvammoja” pään seudulle.

G435:set odottamassa myyntipakkauksessaan unboxauksen alkamista. kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Pelikuulokkeiden langattomassa tekniikassa yhdistyvät sekä LIGHTSPEED-teknologia että alhaisen viiveen Bluetooth-teknologia. Näin kuulokkeet voidaan liittää langattomasti PC:seen, PlayStation 4 tai PlayStation 5 -konsoliin tai mobiililaitteeseen. Tietokoneeseen tai konsoliin kuulokkeet liitetään langattomasti kuulokkeiden mukana tulevalla USB-A-vastaanottimella, joka toimii huippunopeasti 2,4 gigahertsin taajuudella pelaajien tarpeita palvellen. Bluetooth-yhteyttä hyödynnetään älypuhelimeen liitettäessä, esimerkiksi mobiilipelien kanssa ja musiikkia kuunneltaessa.

Unboxasimme laatikon. Mitä sisältä paljastuikaan?

Erittäin miellyttävät käytössä, mutta keveydellä on hintansa

Päässä kuulokkeet tosiaankin tuntuvat varsin miellyttäviltä keveytensä puolesta. Mainittakoon myös, että kuulokkeiden mikrofoni on sijoitettu korvakuppien sisään, joten siitä plussat etenkin muotoilun ja monipuolisemman käytettävyyden puolesta, sillä mikseipä näiden kanssa tekisi vaikkapa kevyttä lenkkiä ulkoilmassakin. Mikrofonin toteutuksessa on käytetty keilainmuodostustekniikkaa, joka vähentää taustaääniä ja vahvistaa samalla puhujan puheääntä. Kuulokkeiden korvaosat ovat verhoiltu tyylikkäällä lilanvärisellä kankaalla, joka myöskin on varsin miellyttävän tuntoinen korvaa vasten.

Tyylikkäällä muotoilulla ja kierrätysmateriaalilla on kuitenkin kevyet varjopuolensa, sillä käsien hyppysissä kuulokkeet tuntuvat juurikin siltä, että pienelläkin ylitaivuttamisella koko muovipaletti sirpaloituu hetkenä minä hyvänsä käyttäjän käsiin. Keveällä käytettävyydellä on siis hintansa, mikä näkyy itse materiaalin vankkuudessa.

G435:set ovat erittäin miellyttävän tuntoiset päässä Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Äänenlaatu yllättää, mutta liikoja ei kannata kuitenkaan odottaa

Kuulokkeiden 40 millimetrin elementit toistavat ääntä vaikuttavan tarkasti, kirkkaasti ja jämerästi. Kuulokkeet ovat Discord-sertifioidut sekä Dolby Atmos- ja Windows Sonic -yhteensopivat. Jos halvan oloinen ulkomuoto pettää, antaa G435:set käyttäjälleen hieman takaisin tarjoamalla yllättävänkin hyvää äänenlaatua. Tummanpuhuva äänimaisema hallitsee enempi bassolla, eikä mitään maailman erottelevimpaa pakettia ole tarjolla. Se kuitenkin annettakoon anteeksi kuulokkeiden hintatasoon nähden. Ehkäpä myös muovisen ja kevyen rungon vuoksi, äänieristys ei pääse sille tasolle, mitä ehkä pelikuulokkeilta näinä päivinä vaaditaan.

Keilainmuodostustekniikalla toteutettu, ja upotettu mikrofoni ehkä tekee pientä häviötä äänenlaadussa nimenomaan toteutetun tekniikan vuoksi. Bassot ainakin jäävät ainakin puheessa piiloon, jonka lisäksi ylimääräistä herkkyyttä on myöskin havaittavissa.

Vakavasti otettava vaihtoehto hintatasossaan

G435 –pelikuulokkeet ovat saatavana kolmena eri väriyhdistelmänä. Näitä ovat mustan ja neonkeltaisen yhdistelmä, sinisen ja vadelmanpunaisen sekoitus sekä luonnonvalkoista ja syreeninliilaa yhdistävä vaihtoehto. Värien leikkisyys tuo pirteyttä pelikuulokkeisiin ja antaa käyttäjälleen mahdollisuuden heijastaa omia mieltymyksiään näyttävällä tavalla. Kuulokekupeissa on myös sokeainkirjoitusta näkövammaisia varten, jotta kuulokkeet on helpompi ottaa käyttöön oikein päin.

Vaikkakin G435-Lightspeed kuulokkeet saattavatkin tuntua halvoilta ja heppoisilta, ovat sen vahvuudet kuitenkin sitä luokkaa, että kuulokkeita tohtii helpostikin suositella eteenpäin hintatasonsa vuoksi. Ja tokikin aiemmin mainittu ekologinen valmistustapa täytyy nostaa palkintopallille. Jos sinulla on hintahaarukkana noin 80€ tuleville pelikuulokkeillesi, on Logitechin G435-malli varteenotettava vaihtoehto kauppojen hyllyillä.

Teksti: Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

Logitech mullistaa kilpapelaamisen äänentoiston uuden sukupolven pelikuulokkeillaan Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech mullistaa kilpapelaamisen äänentoiston uuden sukupolven pelikuulokkeillaan

Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED

on tuomassa huipputason grafeeniteknologian osaksi langattomien pelikuulokkeiden äänentoistoa uusien Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED -pelikuulokkeiden myötä.

Kilpapeliammattilaisten ja muiden huippupelaajien tarpeisiin suunnitellut langattomat Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED -pelikuulokkeet ovat yhdistelmä erottelukykyistä äänentoistoa, huipputason teknologiaa ja miellyttävää muotoilua. Huipputason peliammattilaisten kanssa yhteistyössä suunnitellut pelikuulokkeet ovat alansa ensimmäiset, joissa käytetään vallankumouksellisia PRO-G GRAPHENE -elementtejä.

”Logitech G PRO -sarjan perusajatuksena on luoda ammattipelaajien ja muiden pelaamiseen vihkiytyneiden vaatimukset täyttäviä oheislaitteita. Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED -pelikuulokkeilla olemme saavuttaneet vaikuttavan suorituskyvyn grafeenivalmisteisilla kuuloke-elementeillä. Nämä elementit toistavat ääntä uskomattoman upeasti äärimmäisen vähäisellä säröllä ja vieläpä hyvin kevyellä kuulokerakenteella. Hifi-tason äänentoisto mahdollistaa ammattipelaajien potentiaalin ennenkuulumattomalla tavalla.”

kommentoi Logitech G PRO -tuotepäällikkö Chris Pate

Kilpapelaamisessa äänentoiston selkeys ja pelaajien välinen kommunikointi ovat äärimmäisen tärkeitä menestyksen kannalta. Joskus pientenkin äänten kuuleminen voi merkitä eroa voiton ja tappion välillä, kun kyse on vain sekunnin murto-osan reaktioajasta. Uusissa 50 millimetrin tarkkuussäädetyissä PRO-G-elementeissä käytetään herkkiä grafeenikalvoja. Näiden ainutlaatuisen luonnollinen joustavuus takaa ensiluokkaisen äänentoiston, jollaista ei ole ennen pelikuulokkeissa kuultu. Kuuloke-elementtien kohinanvaimennuksen, säröttömyyden ja luonnollisen tarkan äänentoiston ansiosta pelaajat voivat erottaa äänet selkeästi eri etäisyyksiltä ja jopa paikantaa näiden sijainnin äänen tulokulman perusteella.

Uuden sukupolven pelikuulokkeissa on myös monipuolinen liitettävyys. Huippunopean langattoman LIGHTSPEED-teknologian lisäksi kuulokkeissa on langaton Bluetooth-yhteys sekä 3,5 millimetrin stereoliitäntä. Virtaa langattomaan käyttöön riittää yhdellä latauksella peräti 50 tunniksi. Kuulokkeiden langattomassa äänentoistossa on jopa 30 metrin kantama.

Ammattipelaajien kanssa yhteistyössä suunnitelluissa kuulokkeissa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttömukavuuteen. Kuulokkeiden kevyt, mutta kestävä seosmetallirunko tuntuu miellyttävältä käyttää pitkissäkin pelisessioissa. Kääntyville kuulokekupeille on vaihdettavat keinonahka- ja veluuripinnoitetut pehmusteet. Logitech G PRO -kuulokkeet ovat ensi kertaa saatavana mustan lisäksi myös valkoisina.

Pelikuulokkeiden kuuden millimetrin mikrofoni on irrotettavissa. Mikrofonin hertanmallinen suuntakuvio soveltuu erinomaisesti puheäänen tallentamiseen. Kehittyneen Blue VO!CE -ääniohjelmiston ansiosta puheääni kuulostaa äärimmäisen selkeältä suodattaen samalla tehokkaasti taustamelun.

Lisäksi Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED -pelikuulokkeissa hyödynnetään DTS Headphone:X 2.0 -tilaääniteknologiaa, jonka ansiosta pelaaja voi paikallistaa äänen suunnan ja suhteellisen etäisyyden.

Logitech G PRO -tuotemallisto on suunniteltu erityisen Design by Collaboration -ohjelman mukaisesti, jossa tehdään läheistä yhteistyötä maailman johtavien ammattipelaajien ja pelijoukkueiden kanssa. Ohjelman ansiosta tuotesuunnittelussa voidaan ottaa huomioon pelaajien toiveet ja tarpeet jo varhaisessa vaiheessa osana tuotekehitystä.

”Olen aina kokenut Logitech G:n arvostavan palautettani ja mielipiteitäni osana tuotekehitystä. Juuri tämän takia heidän tuotteensa tarjoavat parasta suorituskykyä ja ovat suosituimpia kilpapelaajien keskuudessa. Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED -pelikuulokkeita käyttäessäni nautin entistä paremmasta käyttömukavuudesta ja erinomaisesta mikrofonista. Uudet grafeenielementit tuntuivat mullistavalta, sillä niiden ansiosta tunsin saavani lisäetua pelaamisessa.”

kommentoi Natus Vincere -tiimin Counter-Strike-ammattipelaaja Oleksandr ”s1mple” Kostyljev

Hinta ja saatavuus

Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED -pelikuulokkeet tulevat saataville kesäkuu alussa 269 euron kuluttajahintaan.

Kommentoi

Logitechin kannettava pilvipelikonsoli saapui Eurooppaan Kommentit pois päältä artikkelissa Logitechin kannettava pilvipelikonsoli saapui Eurooppaan

Logitech G Cloud

yhdistää pilvipalveluiden tehoa hyödyntävän pelaamisen osaksi kannettavaa pelikonsoliteknologiaa uuden G Cloud -pelikonsolin myötä.

Yhdysvalloissa aiemmin julkaistu Logitech G Cloud -pelikonsoli on nyt saatavilla myös Suomessa. Pelikonsolin Euroopan-julkaisua juhlistetaan avajaistarjouksella, johon sisältyy pelilaitteen lisäksi pilvipelaamisen mahdollistavan Xbox Game Pass Ultimate -pelipalvelun kuuden kuukauden tilauksen. Tarjous sisältää myös kuukauden tilaukset Priority- ja -palveluissa. Tarjous on voimassa 22. toukokuuta ja 22. kesäkuuta välisen ajan tai niin kauan, kun tuotteita riittää.

”Olemme innoissamme tuodessamme Logitech G Cloud -pelikonsolin Eurooppaan ja voidessamme tehdä yhteistyötä alan johtavien kumppaneiden kanssa. Logitech G Cloud mahdollistaa uudenlaisen tavan nauttia pelaamisen iloista satojen eri pelien parissa. Toivommekin pelikonsolin päätyvän mahdollisimman monien pelaajien käsiin.”

kommentoi Logitech G:n toimitusjohtaja Ujesh Desai

Tencent Gamesin kanssa yhteistyössä suunniteltu laite kykenee suorituskykyiseen pelaamiseen langatonta lähiverkkoa hyödyntäen. Kevytrakenteinen ja kannettava pelikonsoli on suunniteltu pelattavuus etusijalla. Huippuluokan ohjaus- ja hallintapainikkeet, tarkka ja värikylläinen täysteräväpiirtoinen näyttö ja tehokas akku mahdollistavat pelaamisen uudella tavalla. Konsolilla voi pelata suoratoistamalla pelejä Xbox Games Pass -tilauksella Xbox-pilvipalvelusta tai vaihtoehtoisesti käyttämällä pc-pelaamisen mahdollistavia pilvipalveluita, kuten NVIDIA GeForce NOW tai oman tietokoneen pilveen tuovaa Shadow PC -palvelua.

”Shadow pyrkii tekemään parasta mahdollista teknologiaa, joka olisi kaikkien saatavilla ja kaikilla mahdollisilla laitteilla. Yhteistyömme Logitechin kanssa on strategisesti tärkeä päätös meille. Shadow PC ja Logitech G Cloud yhdessä mahdollistavat tehokkaan pelitietokoneen käytön kannettavassa muodossa. Pelaajan käytössä on valtavasti pelejä ja näiden modeja sekä muita sovelluksia. Olemme innoissamme Logitechin nostaessa pelaamisen uudelle tasolle ja odotamme malttamattomina, mitä kaikkea peliyhteisö keksiikään laitteella tehdä luovuuden herätessä loistoonsa.”

kommentoi Shadowin myynti- ja markkinointijohtaja Jérôme Arnac.

Lisäksi Logitech G Cloudilla voidaan striimata pelejä myös omalta Xbox-pelikonsolilta Xbox-sovelluksella tai Steam-palvelun pelejä SteamLink-toiminnolla. Pelejä voi myös ladata konsolille Google Play -kauppapaikasta. Lisäksi pelikonsoli soveltuu videostriimien katseluun.

Monipuolisen säädettävyyden ansiosta pelikonsolia voidaan räätälöidä käyttäjänsä tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kaikki pelikonsolin fyysiset painikkeet voidaan määritellä toimimaan sen näytöllä tietyissä kohdissa. Tällöin painikkeet emuloivat kosketusnäytön toimintaa peleissä, joissa perinteistä ohjainta ei käytetä. Myös suuntaohjainten eli tattien herkkyyttä voi säätää. Tämä mahdollistaa tarkemman tai herkemmän hallittavuuden tilanteen mukaan. Näiden ohella liipaisinten herkkyyttä voidaan määrittää asettamalla näille niin sanotut kuolleet alueet.

Täysteräväpiirtoinen 1080p-kosketusnäyttö 60 hertsin ruudunpäivityksellä ja 16:9 kuvasuhteella takaa upean kuvan kaikenlaisissa peleissä. Peräti 12 tunnin akunkeston ansiosta pelikonsolista riittää virtaa jopa koko päivän käyttöön. Painoa pelikonsolilla on vain 463 grammaa. Logitech G CLOUD on yhteensopiva satojen eri konsoli- ja älypuhelinpelien kanssa, joten valikoimaa riittää sekä kevyempään satunnaispelailuun että vaativiinkin peleihin. Esimerkkejä yhteensopivista huippunimistä ovat Fortnite, League of Legends ja Genshin Impact NVIDIA GeForce NOW -palvelussa sekä Minecraft Legends, Forza Horizon 5 ja Halo Infinite Xbox Cloud Gaming -palvelussa.

Kaikki Logitech G -tuotteet ovat hiilineutraaleja eli niiden hiilijalanjälki on hyvitetty kestävän kehityksen toimenpiteillä ja luontoystävällisillä materiaalivalinnoilla, kuten käyttämällä paperia FSC-sertifioiduista metsistä.

Hinta ja saatavuus

Logitech G CLOUD -pelikonsoli on saatavilla parhaillaan 359 euron hintaan.

Kommentoi