Kiinnostava konsepti, mutta toteutuksessa mennään metsään ja pahasti – arvostelussa City Eye Kommentit pois päältä artikkelissa Kiinnostava konsepti, mutta toteutuksessa mennään metsään ja pahasti – arvostelussa City Eye

City Eye (PC)

2.5 / 10
Hyvää Ajatus kaunis. Huonoa Toteutus. Toistaa aivan liikaa itseään. Kömpelö.

City Eye -maailmassa sinusta tulee keskusvalvontajärjestelmän operaattori, joka yrittää estää jokaisen pelissä tapahtuvan rikkomuksen vaikutukset. Käytä kaupungin karttoja jäljittääksesi vaarallisia alueita äläkä anna epäiltyjen paeta poliisia.

Konsepti kuulostaa varsin houkuttelevalta, eikös? Vaan entäpä sitten toteutus?

Ensimmäinen asia, joka osuu aloittelevankin pelaajan silmään, on grafiikka. Esimerkiksi puista osa näyttää olevan kesäaikana kuvattuna ja osa taas syksyn väreissä. Grafiikasta osa on 2D:tä ja osa 3D:tä, joka näyttää hieman kömpelöltä. Myös ihmishahmojen grafiikka on kömpelö erityisesti hahmojen juostessa. Välillä vaikeaa saada selvää, pitääkö johonkin tilanteeseen reagoida, kun ihmishahmojen grafiikka on niin heikkolaatuista.

Häiritsevää on, kun valtava oranssi pop up-ikkuna ponnahtaa esiin kesken pelin merkiksi siitä, että on aiemmin onnistunut hälyttämään apua paikalle.

Peli vaikuttaa enemmän early access -peliltä, mutta on ehkä yllättäenkin julkaistu jo valmiina pelinä. Periaatteessa riittää, että katsoo pelkästään 30 sekunnin trailerin, siinä näkee jo koko pelin sisällön. Pelaamalla ei löydy mitään uutta sisältöä. Peli viihdyttää suurin piirtein yhtä paljon kuin traileri.

sinänsä pysyy ehjänä, mutta toteutus erityisesti graafinen puoli ontuu kovasti. Peliä ei jaksa kauan pelata. Äänimaisema City Eyessa oli toteutettu hyvin, vaikka niitä ei paljon ollutkaan: puhelin, kameran liikuttamisen ääni sekä hälytysajoneuvojen äänet.

Ehkäpä pelintekijän tavoitteena onkin saada pelaaja koukuttumaan ja rentoutumaan tekemällä koko ajan samoja toimintoja eli tilata ambulanssi, paloauto tai poliisi? Lisäksi pelin edetessä tulee yhä enemmän hälytystehtäviä, johon tulee reagoida, joten toistuvaa puuhaa ainakin piisaa City Eyen parissa.

Arvio: Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

VR-biljardipeli jaossa ilmaiseksi Steamissä Kommentit pois päältä artikkelissa VR-biljardipeli jaossa ilmaiseksi Steamissä

The Rack

Steamissä on parhaillaan jaossa ilmaiseksi -biljardipeli nimeltään The Rack. Voit katsoa pelin trailerin alta.

Pelissä voi pelata 8 tai 9-palloa realistisella fysiikamallinnuksella. Peli soveltuu niin aloittelijoille kuin jo enemmän lajin parissa viettäneille.

Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä. Peli vaatii toimiakseen -lasit kuten HTC Vive, Rift, Valve Index tai Windows Mixed Reality.

Kommentoi

Kotimainen Kingshunt -peli ilmestyy marraskuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimainen Kingshunt -peli ilmestyy marraskuussa – katso traileri

Kingshunt

yhdessä suomalaisen Vaki Games -kehittäjän kanssa ovat julkaisemassa synkän ja kolmannen personaan 5v5-areenataistelupeliä marraskuun 3. päivä. Voit katsoa pelin trailerin alta.


sekoittaa reaaliaikaista lähi- ja taikataistelua strategiseen tornien ja kätyrien manaukseen. Peli julkaistaan 15 valittavalla sankarilla, ja pelaajat voivat käyttää pelityyleihinsä sopivia lähitaistelu-, etätaistelu- tai yleishahmoja. Jokainen peli koostuu kahdesta viisihenkisestä tiimistä, jotka yrittävät voittaa toisensa hallitsemalla strategisia kohteita ja/tai tuhoamalla vihollisen tukikohdan.

vei nimiinsä kaksi palkintoa WN Dev Contestissa uskomattomilla yksityiskohdillaan ja grafiikoillaan.

”Meistä on todella hienoa jakaa kanssanne. Early Access -julkaisu oli selvä valinta. Se tarjoaa meille tilaisuuden oppia nopeasti ja mukautua kasvavan yhteisön palautteen perusteella. Tarkoituksenamme on toimia läheisessä yhteistyössä pelaajiemme kanssa.”

Teemu Jyrkinen, Vaki Gamesin toimitusjohtaja

Kingshuntin julkaisuominaisuuksiin kuuluvat:

  • Kolmannen persoonan taistelu – Kukista viholliset 5v5-areenalla, joka on valloituspelin ja kaistapohjaiseen torni- ja kätyritoiminnan yhdistelmä.
  • Valitse sankarien kattauksesta ja hallitse niiden pelityyliisi sopivat ainutlaatuiset taidot ja loitsut.
  • Kingshuntissa jokaisella sankarilla on kyky manata voimakkaita kätyreitä ja asettaa mahtavia torneja, mikä tarjoaa pelaajille aitoa valtaa ja verratonta strategista syvyyttä, jota ei ole aiemmin todistettu areenataisteluissa.
  • Avaa voimakkaita riimuja lisätäksesi sankareille uusia passiivikykyjä ja tehosteita ja muokataksesi pelityyliäsi entisestään.

ilmestyy Steam -palvelun Early Accessissa 3. marraskuuta 2022. Pelin beetaviikonloppuun voi ilmoittautua Steamin kautta.

Kommentoi