Kirsten Dunstin On Becoming a God in Central Florida alkaa – Ensimmäisen jakson tähtenä Alexander Skarsgård Kommentit pois päältä artikkelissa Kirsten Dunstin On Becoming a God in Central Florida alkaa – Ensimmäisen jakson tähtenä Alexander Skarsgård

On Becoming a God in Central Florida

Emmy- ja Golden Globe -voittaja Kirsten Dunstin 10-osainen minisarja saa Suomen ensi-iltansa + -suoratoistopalvelussa sunnuntaina marraskuun 1. päivä. Tumma komedia kertoo Dunstin esittämästä matalapalkkaisesta Krystal Stubbsista, joka jahtaa amerikkalaista unelmaa 90-luvun alun Floridassa.

Sarja kertoo Krystal Stubbsista, orlandolaisen vesipuiston matalapalkkaisesta työntekijästä. Dunstin esittämä Stubbs juonittelee tiensä ylöspäin miljardien dollarien kulttimaisessa Founders American Merchandise -pyramidihuijauksessa, joka on ajanut hänen perheensä perikatoon. Paremmasta elämästä haaveilevan naisen toimet alkavat lopulta vaikuttaa kaikkiin hänen läheisiinsä.

Nokkelan, 90-luvun floridalaista ajankuvaa tarjoavan satiirin kaksi ensimmäistä jaksoa ovat katsottavissa Paramount+-palvelussa sunnuntaina 1. marraskuuta, minkä jälkeen sarjasta julkaistaan uusi jakso kerran viikossa. Dunstin lisäksi sarjaa tähdittävät Théodore Pellerin (Genesis), Beth Ditto (Nocturnal Animals), Mel Rodriguez (The Last Man on Earth) ja Ted Levine (The Silence of the Lambs). Sarjan ensimmäisen jakson vierailevana tähtenä nähdään ruotsalainen Alexander Skarsgård Travis Stubbin roolissa.

Kehuttu On Becoming a God in Central Florida nousi Yhdysvalloissa keskusteluihin aiemmin tänä vuonna, kun Emmy-palkintoraati määritti sarjan yli 30 minuutin kestonsa vuoksi draamakategoriaan komediakategorian sijaan. Dunstia oli pidetty yhtenä vahvimpana ehdokkaana komediasarjan parhaan naisnäyttelijän Emmy-palkinnon saajaksi. Tähti oli kuitenkin ehdolla Golden Globe – ja Critics' Choice Television Awards -palkintoihin Krystal Stubbsin roolistaan. Sarjan luojat Robert Funke ja Matt Lutsky olivat puolestaan ehdolla Writers Guild of American palkintogaalassa parhaasta käsikirjoituksesta. Sarjan tuottajien joukosta löytyvät muun muassa George Clooney ja Grant Heslov.

”Verkostomarkkinointi verrattavissa kultteihin”

Käsikirjoituksesta välittömästi innostunut Kirsten Dunst ei tiennyt sarjan aiheena olevista pyramidihuijauksista paljoakaan ennen projektin aloittamista.

– Tällainen verkostomarkkinointi ei ollut minulle juurikaan tuttua, mutta olen sen sijaan perehtynyt kultteihin ja sen sellaiseen. Mielestäni tämä on hyvin verrattavissa niihin, sarjan tähti kertoo.

Sarjan kuvauksiin mahtui monia värikkäitä vaiheita. Mukana ollut vauva toi omat haasteensa, mutta vastikään itse lapsen saanut Dunst sopeutui hyvin väsyneen äidin rooliin.

– Krystalissa on paljon kiihkoa, jota en aina saa ilmaista hahmoissa. Olin juuri saanut lapsen, ja tunsin paljon asioita, joita halusin päästää ulos. Laitoin rooliin kaiken, mitä minulla oli sisälläni, ja olin emotionaalisesti niin haavoittuva kuin mahdollista. Olin todella väsynyt ja teimme pitkiä päiviä, joten muutin sen muotoon, jossa hahmoni oli väsynyt ja teki paljon töitä.

Tähti oli myös joutua kohtaamaan kuvauksissa pahimman pelkonsa.

– Jaksossa 2 minun piti tanssia käärmeen kanssa. Vihaan käärmeitä. Sanoin tekijöille, että teidän on hankittava kuminen käärme, tästä ei tule yhtään mitään. Ohjaaja sanoi siihen, ettei voi kuvata minua pitelemässä kumista käärmettä, ei tästä tule yhtään mitään. Sitten päädyimmekin ideaan, jossa tanssin kahden minuun kiinnitetyn nuken kanssa. Se oli lopulta yksi hauskimmista asioista, joita olen koskaan tehnyt, Dunst kuvailee.

Paramount+ on tällä hetkellä Suomessa saatavilla :n ja -palvelun kautta, ja uudelleenlanseerauksen myötä palvelusta tulee saataville myös suoraan kuluttajille suunnattu, erikseen tilattava sovellus.

Elisa ja Nelonen Media syventävät yhteistyötään – Elisa Viihteen alkuperäissarjat siirtyvät Ruutu+ -tilauksen piiriin Kommentit pois päältä artikkelissa Elisa ja Nelonen Media syventävät yhteistyötään – Elisa Viihteen alkuperäissarjat siirtyvät Ruutu+ -tilauksen piiriin

on tänään tiedottanut syventävänsä yhteistyötä Nelonen Median kanssa. Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat lokakuusta alkaen katsottavissa -tilauksella. Samalla alkuperäissarjat poistuvat Elisa Viihde Viaplaysta 30. syyskuuta, ja palvelu jatkaa Viaplay-nimellä.

Elisa aloittaa Nelonen Median kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on tarjota suomalaisille yhdistelmä huippulaatuista sisältöä, erityisesti kotimaisia alkuperäissarjoja, elokuvia, viihdeohjelmia ja urheilua.

”Suomalaisten kiinnostus kotimaisia sisältöjä kohtaan kasvaa. Nelonen Median kanssa voimme tarjota vaihtoehdon, jossa kotimaiset laatusisällöt ovat kattavasti saatavilla yhdestä paikasta. Elisa satsaa jatkossakin laadukkaisiin sisältöihin ja Elisa Viihde tv-palveluun. Olemme merkittävä kotimaisten sisältöjen tilaaja ja kansainvälistäjä. Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat palkittuja ja kansainvälisessä levityksessä”, kertoo liiketoimintajohtaja Sami Aalto Elisalta.

Ruutu+-tilaajat pääsevät lokakuun alusta lähtien katsomaan myös Elisa Viihteen alkuperäissarjoja. Elisa Viihde -asiakkaille Ruutu+ on saatavilla suoraan tv-palvelusta.

”Elisa Viihteen laadukkaat ja palkitut kotimaiset sisällöt täydentävät upeasti Ruudun ohjelmakirjastoa ja vahvistavat Ruudun asemaa parhaiden kotimaisten sisältöjen kotina. Jatkuvasti muuttuvalla suoratoistomarkkinalla kilpailemme myös kansainvälisten jättiläisten kanssa: suomalaisten yleisöjen tunteminen ja parhaat kotimaiset sisällöt ovat tässä kisassa meille ehdoton kilpailuetu”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Kaikki Elisa Viihde Viaplayssa jo julkaistut Elisa Viihde -alkuperäissarjat näkyvät Ruutu+-tilauksella 1. lokakuuta alkaen. Uudet Elisa Viihteen alkuperäissarjat tulevat jatkossa ensimmäisenä katsottavaksi Ruutu+-tilauksella. Esimerkiksi odotettu Ivalon kolmas kausi julkaistaan Ruudussa 4. lokakuuta.

Elisa Viihde -tv-palvelun suoratoistovalikoima kasvaa, kun tarjontaan tulee Ruutu+-tilaus elokuun aikana. Elisa Viihteen alkuperäissarjat poistuvat Elisa Viihde Viaplaysta 30. syyskuuta, ja palvelu jatkaa Viaplay-nimellä. Myös Viaplayn suoratoistopalvelu ja kanavapaketit ovat jatkossa edelleen saatavilla Elisan kautta.

Elisa on kertonut tiedottavansa lähipäivinä Elisa Viihde Viaplayn suoratoistopalvelua tilaaville asiakkaille tulevasta muutoksesta.

Murhamysteerillä maustettu perhedraama – Jeff Danielsin ja Maura Tierneyn tähdittämä American Rust ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Murhamysteerillä maustettu perhedraama – Jeff Danielsin ja Maura Tierneyn tähdittämä American Rust ilmestyy syyskuussa

American Rust

Yhdeksänosaisessa Showtimen draamasarjassa Rust Beltin kaupunkia ravisuttavat murhauutiset asettavat poliisipäällikön vaikean valinnan eteen. Kerran viikossa maanantaisin ilmestyvässä sarjassa tasapainoillaan perheen, rakkauden ja oikeuden välillä.

Sarjaa tähdittävät muun muassa The Newsroomista tuttu Emmy-voittaja Jeff Daniels ja suositussa draamasarjassa The Affairissa näytellyt Emmy-ehdokas Maura Tierney. Showtimen ja Boat Rocker Studiosin yhteistyössä toteuttaman sarjan päätuottajina toimivat sarjan päähenkilöä näyttelevä Daniels yhdessä alan palkintoehdokkuuksia saavuttaneen käsikirjoittajan Dan Futtermanin kanssa.

Jeff Daniels nähdään Del Harrisin roolissa.

Philipp Meyersin romaaniin perustuva on samanaikaisesti sekä ajaton tarina synkän menneisyyden varjoista ja paremman tulevaisuuden toivosta, mutta myös koukuttava kuvaus perhedraamasta. Pennsylvaniassa sijaitsevan Rust Beltin kaupungin mutkikas poliisipäällikkö Del Harris (Daniels) joutuu päättämään perheen ja oikeuden väliltä suojellakseen rakastamansa naisen (Tierney) poikaa, kun kaupungissa leviävät uutiset murhasta.

Sarjan näyttelijäkaartiin lukeutuvat myös The Queen's Gambit -sarjasta tuttu Bill Camp, West Side Storysta tuttu David Alvarez, Colonysta tuttu Alex Neustaedter sekä Supernaturalin Mark Pellegrino, The Residentin Rob Yang ja lyhytelokuvassa It Is Decidedly So näytellyt Julia Mayorga.

Danielsin ja Futtermanin lisäksi tuottajina toimivat Michael De Luca (Escape at Dannemora), Adam Rapp (The Looming Tower), Paul Martino (Inside Game), Katie O'Connell Marsh (Narcos, Hannibal) ja Ellis. Uusi jakso julkaistaan joka maanantai + -suoratoistopalvelussa 13. syyskuuta alkaen.