Kissaetsivä Blacksad aloitti tutkimuksensa tänään Kommentit pois päältä artikkelissa Kissaetsivä Blacksad aloitti tutkimuksensa tänään

Blacksad: Under the Skin

PAN Vision Finlandin jakelema ja Microïdsin julkaisema -seikkailupeli on julkaistu tänään. Peli on myynnissä rajoitetun painoksen versiona sekä - ja -pelikonsoleille että :lle. Lisäksi konsoleille on myynnissä erillinen keräilijänversio.

Juan Diaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon Blacksad-sarjakuviin perustuva Blacksad: Under the Skin -seikkailupeli henkii mustavalkoisten yksityisetsiväelokuvien tunnelmaa. Pelin keskiössä on tarinan päähenkilö, kissan vaivihkaista olemusta henkivä yksityisetsivä John Blacksad. Koska kyse on film noir -henkisestä rikostarinasta, Blacksadin rinnalla nähdään joukko epäilyttäviä hahmoja ja näiden kohtaloita.

Tunnetun nyrkkeilykerhon omistaja Joe Dunn löytyy kuolleena. Nousevalla nyrkkeilytähdellä, Bobby Yalella, on samanaikaisesti edessään elämänsä kenties merkittävin ottelu. Yale kuitenkin katoaa salaperäisesti kesken kaiken. Edesmenneen Joen tytär Sonia Dunn ottaa salin ja sen velat kontolleen. Osana vyyhtiä hän palkkaa Blacksadin selvittämään Yalen katoamista.

Blacksad-sarjakuvien tyylikkäät ja persoonalliset eläinperäiset hahmot luovat peliin ainutlaatuisen ja kiehtovan tunnelman. Nämä yhdistetään 1950-lukulaiseen amerikkalaiseen yksityisetsivätarinaan, josta syntyy väkivahva pelipaketti. Sarjakuvista tutut hahmot heräävät eloon vaikuttavalla tavalla. Samalla pelaajalla on mahdollisuus vaikuttaa tarinan kehittymiseen ja eri hahmojen välisiin suhteisiin omilla valinnoillaan.

Tänään julkaistujen PlayStation 4-, Xbox One- ja PC -versioiden lisäksi peli julkaistaan myös Nintendo -pelikonsolille sekä rajoitetun painoksen versiona että keräilijänversiona 28. marraskuuta.

Killer Instinct taistelupeli ladattavissa ilmaiseksi PC:lle ja Xboxille Kommentit pois päältä artikkelissa Killer Instinct taistelupeli ladattavissa ilmaiseksi PC:lle ja Xboxille

Killer Instict

Övereistä taisteluistaan tunnettu on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi :lle sekä -konsoleille.

Vuonna 2017 ilmestynyt peli kuuluu pelisarjaan, joka sai alkunsa jo vuonna 1994 kun ensimmäinen osa ilmestyi Super Nintendolle sekä :lle.

Peli tarjoaa yliampuvia taisteluita, villejä taistelijoita, rokkaavaa musaa sekä liudan comboja.

Ilmaisversiossa pelaajat voivat taistella viikottain vaihtuvalla taistelijalla yksinpelissä sekä paikallisessa moninpelissä, että verkossa rankatuissa otteluissa.

Voit ladata Killer Instinct pelin ilmaiseksi PC:lle Steamistä ja Xboxille Microsoft Storesta.

Sotilassairaalapeli War Hospital ilmestyy tammikuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Sotilassairaalapeli War Hospital ilmestyy tammikuussa

War Hospital

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema -sairaalasimulaatio yhdistää kiehtovalla tavalla toisiinsa strategista taktikointia ja sairaalan hallinnointia.

Ensimmäisen maailmansodan tapahtumat ovat täynnä tragedioita ja karuja ihmiskohtaloita. War Hospital -pelissä kauheuksia käsitellään toiveikkuuden kautta, sillä sotilassairaalassa hoidetaan ja kuntoutetaan haavoittuneita sotilaita.

War Hospital ei ole vain peli, vaan syvältä kouraiseva ja tunteita kanavoiva kokemus maailmansodan kammottavuuksien keskeltä. Peli luo silmäyksen sodan länsirintamalle, jossa loukkaantuneita sotilaita kannetaan sotilassairaalaan hoitoon. Jokainen hoidettava potilas on ihminen ja yksilö, jolla on oma tarinansa ja kokemuksensa. Niinpä peli käsitteleekin näitä sodan tyrskyihin joutuneita henkilöitä huomattavasti henkilökohtaisemmin kuin itse sotimista kuvaavat pelit.

Peliteknisesti War Hospital yhdistää toisiinsa reaaliaikaisten strategiapelien kiireellisyyttä ja hallittavuutta managerointipelien syvällisyyteen ja monimuotoisuuteen. Kun mukaan lisätään roolipelimäisiä piirteitä, hahmotarinoita ja selviytymispelien traagisuutta, on käsillä ainutlaatuinen kokonaisuus riipaisevalla näkökulmalla.

Syvästi hahmovetoinen pelikokemus tarjoaa tarinansa varrella kehityskaaria niin hoitokeinoihin kuin myös hoitohenkilökunnan taitotasoihin. Samalla pelaaja joutuu tasapainottelemaan olemassa olevien resurssien kanssa ja tekemään vaikeita päätöksiä. Tämä tekee pelistä sekä tunteikkaan että palkitsevan kokemuksen.

Uhrien kokemat vammat, haavoittumiset ja loukkaantumiset perustuvat tosiasiallisten kokemusten kirjoon, mikä tuo pelin lähelle todellisuutta ja oikeita tapahtumia. Myös käytössä olevat keinot ja teknologia perustuvat aikakauden mukaiseen osaamiseen ja ymmärrykseen.

War Hospital julkaistaan 11. tammikuuta 2024 sekä - ja Series X/S -pelikonsoleille että :lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.