Kissaetsivä Blacksad aloitti tutkimuksensa tänään Kommentit pois päältä artikkelissa Kissaetsivä Blacksad aloitti tutkimuksensa tänään

Blacksad: Under the Skin

PAN Vision Finlandin jakelema ja Microïdsin julkaisema Blacksad: Under the Skin -seikkailupeli on julkaistu tänään. Peli on myynnissä rajoitetun painoksen versiona sekä PlayStation 4- ja One -pelikonsoleille että PC:lle. Lisäksi konsoleille on myynnissä erillinen keräilijänversio.

Juan Diaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon -sarjakuviin perustuva Blacksad: Under the Skin -seikkailupeli henkii mustavalkoisten yksityisetsiväelokuvien tunnelmaa. Pelin keskiössä on tarinan päähenkilö, kissan vaivihkaista olemusta henkivä yksityisetsivä John Blacksad. Koska kyse on film noir -henkisestä rikostarinasta, Blacksadin rinnalla nähdään joukko epäilyttäviä hahmoja ja näiden kohtaloita.

Tunnetun nyrkkeilykerhon omistaja Joe Dunn löytyy kuolleena. Nousevalla nyrkkeilytähdellä, Bobby Yalella, on samanaikaisesti edessään elämänsä kenties merkittävin ottelu. Yale kuitenkin katoaa salaperäisesti kesken kaiken. Edesmenneen Joen tytär Sonia Dunn ottaa salin ja sen velat kontolleen. Osana vyyhtiä hän palkkaa Blacksadin selvittämään Yalen katoamista.

-sarjakuvien tyylikkäät ja persoonalliset eläinperäiset hahmot luovat peliin ainutlaatuisen ja kiehtovan tunnelman. Nämä yhdistetään 1950-lukulaiseen amerikkalaiseen yksityisetsivätarinaan, josta syntyy väkivahva pelipaketti. Sarjakuvista tutut hahmot heräävät eloon vaikuttavalla tavalla. Samalla pelaajalla on mahdollisuus vaikuttaa tarinan kehittymiseen ja eri hahmojen välisiin suhteisiin omilla valinnoillaan.

Tänään julkaistujen PlayStation 4-, One- ja PC -versioiden lisäksi peli julkaistaan myös Nintendo Switch -pelikonsolille sekä rajoitetun painoksen versiona että keräilijänversiona 28. marraskuuta.

Kommentoi

The Settlers: New Allies -strategiapeli ilmestyy helmikuussa – katso uusi video Kommentit pois päältä artikkelissa The Settlers: New Allies -strategiapeli ilmestyy helmikuussa – katso uusi video

The Settlers

Rakastetun ja lähes 30 vuotta vanhan pelisarjan paluuta on odotettu suurella innolla. The Settlers -pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1993 värikylläisellä ja kevyttä strategiaa tarjoavalla tyylillään. Nyt, vajaat 30 vuotta myöhemmin, pelisarja nousee uuteen kukoistukseen The Settlers: New Allies -osan myötä.

Reaaliaikaisten strategiapeliperinteiden tapaan myös The Settlers: New Allies antaa pelaajalle koettavaksi pelimaailman täynnä tutkittavaa ja löydettävää. Samalla peli yhdistelee rakentelua, taktisia yhteenottoja ja oman valtakunnan rakentamista sulavana kokonaisuutena. Eri asioiden välillä tasapainottelu on haastavaa, mutta palkitsevaa.

Pelissä kerätään raaka-aineita ja resursseja omien asukasyhteisöjen rakentamiseen sekä värvätään asukkaista kyvykkäitä yksilöitä joko rakentamaan lisää rakennuksia tai oppimaan sodankäynnin taitoja. Kaikkia taitoja myös tarvitaan, sillä huoleton ja vartioimaton yhteisö voi joutua vihollishyökkäyksen kohteeksi yllättäen. Maailmaa tutkimalla pelaaja voi myös löytää unohdettuja aarteita tai ainutlaatuisia paikkoja sekä muiden kansojen asuttamia alueita. Sodankäyntiin onkin tärkeä valmistautua yllättävien uhkien takia, mikä osaltaan vaatii resursseja ja omia sotilaita.

The Settlers: New Allies on saanut vaikutteita pelisarjan aiemmista osista, jonka lisäksi myös pelaajien palautetta on kuunneltu kokonaisuuden hiomiseksi. Lisäksi pelimoottori tarjoaa yksityiskohtaista ja värikylläistä peligrafiikkaa, upeaa hahmonanimaatiota ja sulavaa pelattavuutta.

Mukana on kolme erilaista pelitilaa, joista jokainen tarjoaa omanlaisen kokemuksen. Yksinpelikampanjassa pelaaja johdattaa kotimaastaan pakenevan kansan kohti uusia maita, jossa tämä kohtaa uudenlaisia haasteita ja myös vihamielisiä ryöstäjiä. Oman valtakunnan perustaminen on työlästä, mutta palkitsevaa.

-tilassa pelaaja pääsee suorittamaan yksittäisiä skenaarioita alati vaikeutuvissa olosuhteissa ja yhä kovempia vihollisia vastaan. Tämä pelitila haastaa sekä uudet että vanhat pelaajat hiomaan taitojaan muuttuvien tilanteiden vaatimusten mukaisesti.

Skirmish- eli kahakkatilassa pelaaja pääsee kokemaan taistelut joko yksin tekoälyä vastaan, moninpelissä muiden pelaajien kanssa tai ottamalla yhteen tekoälyn johtamien joukkojen kanssa yhdistämällä voimat kaverin joukkoihin.

Esimakua pelin tapahtumista voi saada pelin striimilähetyksessä 1. joulukuuta 2022 kello 17 alkaen täällä.

The Settlers: New Allies julkaistaan :lle 17. helmikuuta 2023. Lisäksi peli on kehitysvaiheessa Xbox-, PlayStation ja Switch -pelikonsoleille. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Kommentoi

Tältä näyttää The Witcher 3 -pelin uuden sukupolven versiot – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää The Witcher 3 -pelin uuden sukupolven versiot – katso traileri

The Witcher 3: Wild Hunt

Red on vihdoin julkaisemassa 3: Wild Hunt -hittipelin uuden sukupolven versiot joulukuun 14. päivä. Nyt päivityksestä on saatu tarkempaa tietoa ja ensimmäinen traileri, jonka voit katsoa alta.

Uuden sukupolven versio tuo mukanaan visuaalisia päivityksiä sekä teknisiä parannuksia ja optimointia. Mukana on mm. kuvaustila, säteenseuranta, nopeammat latausajat sekä monia modeja. Mukana on myös Netflix -sarjan inspiroima Nilfgaardian -haarniska.

Alunperin uuden sukupolven versiot oli määrä ilmestyä jo vuonna 2020, mutta niiden julkaisua viivästettiin useampaan otteeseen.

3: Wild Hunt on parhaillaan saatavilla 4, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille, :lle ja Google Stadia -pelipalvelussa. 5 ja sekä S -versiot ilmestyvät joulukuun 14. päivä. Päivitys on ilmainen niille, jotka omistavat pelin jo aiemmille konsoliversioille tai PC:lle.

Kommentoi