Kohta hyppii palikat silmille – LEGO lanseeraa uuden sekoitetun todellisuuden pelin Quest 3:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Kohta hyppii palikat silmille – LEGO lanseeraa uuden sekoitetun todellisuuden pelin Quest 3:lle

The LEGO Movie 2 Videogame

Meta ilmoitti Connect-kehittäjäkonferenssissaan, että tuo markkinoille sekoitetun todellisuuden pelin Quest 3 -laitteelle, jonka nimi on LEGO Bricktales. Tämä palikka-aiheinen pulmapeli vie pelaajat useisiin pienoismallimaisemiin, jotka on rakennettu palikka palikalta.

Pelaajat pääsevät seikkailemaan syvälle viidakkoon, auringon paahtamiin aavikoihin, vilkkaaseen kaupungin kulmaan, keskiaikaiseen linnaan ja trooppisille Karibian saarille. Pelin tavoitteena on auttaa näiden maailmojen minihahmoja ratkaisemaan pulmia ja vapauttamaan uusia taitoja tarinan edetessä, mikä avaa mahdollisuuksia tutkia näitä maailmoja syvemmin ja löytää niiden monia salaisuuksia.

Mutta LEGO Bricktales ei ole pelkästään pulmia ja taitoja. Kuten Meta kertoo pelin Quest Store -sivulla, pelaajat voivat rakentaa monenlaisia esteettisiä ja toiminnallisia kohteita. Esimerkiksi markkinakojuja ja musiikkilaatikoita, tai jopa rakentaa toimivan nosturin tai gyrokopterin. Kukin dioraama tarjoaa useita rakennuspaikkoja, joissa pelaajille annetaan palikoiden sarja ja heidän tehtävänään on keksiä toimiva rakennus.

LEGO Bricktales on yhteensopiva paitsi Quest 3:n, myös Quest 2:n ja Quest Pro:n kanssa, ja se julkaistaan 7. joulukuuta 2023.

Assassin’s Creed -saapuu Meta VR-laitteille marraskuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed -saapuu Meta VR-laitteille marraskuussa – katso traileri

Assassin's Creed Nexus VR

Ubisoft julkaisee marraskuussa suositun Assassin's Creed -pelisarjan antisankarit omassa seikkailussaan Meta Quest -virtuaalilaseille.

Huippusuosittu Assassin's Creed – pelisarja on tuonut pelejä usealle pelikonsolille sekä älypuhelimille. Nyt pelisarja valtaa myös suositut Meta Quest -virtuaalilasit, kun Assassin's Creed Nexus julkaistaan omana VR-seikkailunaan. Ainutlaatuinen pelikokemus tuo mukanaan kolme suosikkihahmoa pelisarjan eri aikakausilta ja peleistä. Näitä ovat tutut nimet, kuten Italian oma Ezio Auditore, amerikkalainen Connor ja kreikkalaissoturi Kassandra.

Tuttuun Assassin's Creed -tapaan mukana on parkouria ja vapaata kiipeilyä sekä hiippailua ja kiehtovia taisteluita, unohtamatta pelisarjalle ominaista hiippailua ja salamurhaamista. Tällä kertaa kaikki kuitenkin koetaan virtuaalilaseilla ensimmäisen persoonan kuvakulmasta.

Pelin tapahtumat saavat alkunsa, kun valeasuinen hakkeri työskentelee kuvitteellisen Abstergo-yhtiön tiloissa estääkseen tämän suunnitelmat muinaisen teknologian käytöstä. Pelaajahahmo toimii Abstergon kyberturvallisuuspäällikkö Dominika Wilkin alaisuudessa, joka mahdollistaa sukeltamisen virtuaalimaailmoihin renessanssiajan Italiassa, vallankumousvaiheen Yhdysvalloissa ja muinaisessa Kreikassa. Dominika Wilkin ääninäyttelijänä toimii palkittu näyttelijätär Morena Baccarin.

Jokaisella pelin kolmesta keskushahmosta on erilaiset aseensa ja tyylinsä. Esimerkiksi Kassandra ja Connor käyttävät pitkän kantaman aseenaan lyhytjousta, kun taas Ezio luottaa salakavalaan pienoisvarsijouseen. Lähitaistelussa Ezio ja Kassandra suosivat miekkoja, mutta Connor hoitaa hommansa Tomahawk-kirveellä. Samainen lähitaisteluase toimii myös heittoaseena. Lisäksi pelaajan ohjastamat hahmot voivat käyttää heittoveitsiä ja pommeja sekä pelisarjalle ominaisia piiloveitsiä.

Pelisarjalle ominaisesti mukana on paljon hiippailua, kiipeilyä, vapaata tutkimista ja ikonisia uskonloikkia. Matkan varrella pelaaja kohtaa tuttuja historiallisia hahmoja eri aikakausilta. Luvassa onkin ensiluokkaisen jännittävä ja kiehtova pelikokemus ensimmäisen pelaajan kuvakulmasta.

Assassin's Creed Nexus VR julkaistaan 16. marraskuuta , ja -virtuaalilaseille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

LEGO 2K Drive -ajopelin ensimmäinen pelikausi käynnistyy Fast & Furious -autoilla Kommentit pois päältä artikkelissa LEGO 2K Drive -ajopelin ensimmäinen pelikausi käynnistyy Fast & Furious -autoilla

LEGO 2K Drive

Pelijulkaisija 2K ja suosituista leluista tuttu Group laajentavat -ajopeliään yhdessä Universal Gamesin ja Digital Platformsin kanssa tuomalla peliin odotetun Drive Pass 1 -kisakauden.

Vauhdikas, palikkapitoinen ja hersyvää huumoria tarjoava LEGO 2K Drive -ajopeli aloittaa uuden vaiheen 28. kesäkuuta. Ensimmäinen Drive Pass -kausi sisältää 100 saavutustasoa, jotka sisältävät pelin sisäisiä palkintoja sekä valikoiman uusia haastetehtäviä. Uuden kauden lisätehtävät sekä erilaiset temppuhaasteet ovat saatavilla kaikille pelaajille.

Erikseen ostettavan Premium Drive Pass -kausikortin ostajille kuuluu ensimmäisen pelikauden lisäksi kymmenen uutta kulkuneuvoa, Bricklandia-pelimaailman uudet ammattilaiset ja erilaisia varustepaketteja. Kulkuneuvovalikoimassa nähdään muun muassa Fast & Furious -leffoista tuttuja autoja, kuten vuoden 1970 Dodge Charger R/T ja Nissan Skyline GT-R.

Kisakuntaa täydentävät siskokset Rita ja Lita Malachi sekä teknikko Ronnie, jotka Premium-kausikortin omistaja saa käyttöönsä hahmovarastoonsa. Varustepaketit sisältävät tarroja, rakennuspalikoita ja tuunausosia, joilla omista autoistaan saa entistäkin monipuolisempia kisarasseja.

Uuden pelikauden sisältö on koettavissa jokaisen pelaajan omaan tahtiin, sillä tekemisessä ei ole minkäänlaista takarajaa. Mikäli pelaaja haluaa päivittää ilmaisen pelikauden Premium Drive Pass -kausikortin tasolle, pelaaja saa käyttöönsä kaikki ansaitut lisäosat ja varusteet takautuvasti edistymisen mukaisesti.

LEGO 2K Drive on saatavilla , ja S, , ja Nintendo -konsoleille sekä :lle. Pelin ikäraja on PEGI 7.