Kolme suomalaiskuljettajaa mukana WRC-rallin esports-mestaruusfinaaleissa tulevana lauantaina Kommentit pois päältä artikkelissa Kolme suomalaiskuljettajaa mukana WRC-rallin esports-mestaruusfinaaleissa tulevana lauantaina

WRC 8

Yli kahdeksan kuukautta kestänyt ja 12 haastekisaa kattanut WRC Powered by Hyundai -rallikisa on edennyt finaaliturnaukseen, joka järjestetään tulevana lauantaina.

Finaaliturnauksissa on mukana yhdeksän finalistia, joista peräti kolme on suomalaisia virtuaalikuljettajia. Suomalaiset Mika ”MIHALO” Laitinen, Marko ”STAATTINEN” Räisänen ja Jukka ”JHTL85” Lehtinen kisaavat tämän vuoden mestaruudesta toisiaan sekä vuoden 2018 ja 2017 maailmanmestareita Jon Armstrongia ja Lohan ”Nexl” Blancia vastaan. Finaalipelaajat on karsittu 200 000 pelaajan joukosta viikkohaasteiden ja WRC -turnausten kautta.

Yhdessä WRC Promoterin ja Wales Rally GB:n kanssa kisat järjestävä pelijulkaisija Bigben vie finaalikuljettajat kisaamaan Wales Rally GB -tapahtumaan Llandudno WRC -varikkoalueelle tämän viikon lauantaina 5. lokakuuta. Kisapäivänä virtuaalikuljettajat ajavat yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joilla selvitetään kisaajien keskinäinen paremmuus. Neljä parhaiten pärjännyttä kuljettajaa pääsevät finaalikisaan, joka järjestetään samana päivänä klo 20.00 Suomen aikaa. Lopullinen mestaruus ratkaistaan kolmessa viimeisessä erikoiskokeessa.

WRC Powered by Hyundai -rallikisa esitetään WRC:n, WRC-videopelin, Hyundai Motorsportin, Thrustmasterin, Playseatin ja Red Bull Gamingin omissa sosiaalisen median kanavissa. Sen lisäksi kisaa voi seurata WRC+ -digialustalla, virallisten WRC TV-lähetysten kautta sekä yhteistyökumppaneiden kautta, joita ovat Motorsport Network ja Red Bull. Viime vuoden finaalia seurasi yli kaksi miljoonaa katsojaa ympäri maailman.

WRC-rallipelin elektronisen urheilun kilpailut jatkuvat vuonna 2020. WRC 8 -rallipelin viikoittaiset erikoishaasteet valmentavat pelaajia kisaamaan toistensa kanssa ja haastamaan taitonsa eri erikoiskokeissa. Matka vuoden 2020 mestaruuskisoihin alkaa Rallye Monte Carlo -tapahtuman aikaan tammikuussa 2020.

WRC 8 on kansainvälisen autourheiluliiton virallinen rallipeli ja sisältää ajankohtaiset tiedot kauden 2019 kuljettajista ja tiimeistä. Entistä näyttävämpi peligrafiikka, tarkemmin nuotitettu kartanlukija, ja monipuolisempi urapelitila ovat olennaisia tekijöitä rallipelissä. Myös ajoneuvojen tarkempi mallinnus, dynaamiset säätilavaihtelut ja entistä realistisempi fysiikanmallinnus tuovat WRC 8 -peliin entistä paremman kisatunnelman. WRC 8 on saatavilla sekä PlayStation 4-, Xbox One- ja Switch -pelikonsoleille että PC:lle.

Kommentoi

Virtuaalinen rakennustyömaapeli Construction Simulator ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Virtuaalinen rakennustyömaapeli Construction Simulator ilmestyy syyskuussa

Construction Simulator

PAN Vision Finlandin jakelema ja Astragonin julkaisema Construction Simulator -rakennussimulaatio tarjoaa syksyllä tekemistä kymmenien eri ammattimerkkien voimalla.

Kukapa ei olisi joskus haaveillut isoista rakennusprojekteista, maan mylläyksestä tai isojen työkoneiden ohjaimiin tarttumisesta. Construction Simulator tekee tämän kaiken mahdolliseksi, mutta vie asian vielä pidemmälle tarjoamalla pelaajalle ensiluokkaisen rakennussimulaation täynnä työkoneita, erilaisia tehtäviä ja kiehtovaa pakerrettavaa. Peli viekin lapsuuden hiekkalaatikkoleikit työkoneineen lähes todellisuuden tasolle, mutta ilman hikoilua tai hurjan kalliiden työkoneiden hankintaa.

Construction Simulator sisältää kaksi suurta pelikarttaa, jotka ovat saaneet innoituksensa Saksasta ja Yhdysvalloista. Kumpikin pelikartoista sisältää oman pelikampanjansa sekä kymmeniä erilaisia tehtäviä, kuten vaikkapa satama-alueen uudistamisen, kaupungin vihreän energian suunnitelmien toteuttamisen tai turistikohteiden vetonaulojen rakentamisen. Kummallakin maalla on omat haasteensa, tehtävänsä ja asiakkaansa, jotka työllistävät pelaajan hallitsemaa rakennusfirmaa. Pelikartat eroavat toisistaan myös maantieteellisesti, joka tuo omanlaisen tunnelman kumpaankin ympäristöön.

Pelaajan käytössä on kymmenittäin oikeita ja virallisesti lisensoituja työkoneita ja kulkuneuvoja, joista pelaaja voi tehdä hankintansa erilaisten tehtävien toteuttamiseen. Jokainen ajoneuvoista on mallinnettu yksityiskohtaisesti ja realistisesti. Mukana olevia merkkejä ovat muun muassa Atlas, BELL, Bobcat, Bomag, CASE, Caterpillar, Cifa, DAF, Doosan, Kenworth, Liebherr, MAN, Mack Trucks, Meiller-Kipper, Nooteboom, Palfinger, Scania, Schwing Stetter, Still, Wacker Neuson ja Wirtgen Group. Pelin erilaisten laitteiden, työkoneiden ja ajoneuvojen lisäksi myös pelaajahahmo voidaan varustaa laadukkailla suojavarusteita. Näistä vastaa peliin lisensoitu valmistaja Engelbert Strauss.

Kahden erilaisen yksinpelikampanjan ohella Construction Simulatorista voi myös nauttia peräti neljän pelaajan moninpelissä, jolloin rakentaminen ja ympäristön muokkaaminen sujuvat vauhdikkaasti yhdessä.

Construction Simulator tulee saataville 20. syyskuuta 5, PlayStation 4 ja Xbox One -pelikonsoleille. Pelin Xbox One -versio on yhteensopiva myös sekä S -pelikonsolien kanssa.

Kommentoi

Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri

Overwatch 2

Blizzard on julkaissut uuden trailerin tulevasta 2 -pelin uudesta Junker Queen hahmosta. Voit katsoa trailerin alta.

Junker Queen -hahmo on kyberneettisesti kyvykäs, erittäin liikkuva ja käyttää aseenaan raidetykkiä.

Aiemmin ilmoitettiin, että 2 tulee olemaan ilmaispelattava ja se tulee korvaamaan aikaisemman Overwatch -pelin kokonaisuudessaan.

2 lanseerattiin alunperin vuonna 2019 Blizzconissa, mutta sen jälkeen pelistä ei kuultu juurikaan. Vuonna 2020 ja 2021 pelin käsikirjoittaja Michael Chu ja ohjaaja Jeff Kaplan jättivät Blizzardin.

2 ilmestyy Early Access tilassa 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, sekä Nintendo Switch -konsoleille, että PC:lle.

Kommentoi