Konami koodin kehittäjä Kazuhisa Hashimoto on kuollut Kommentit pois päältä artikkelissa Konami koodin kehittäjä Kazuhisa Hashimoto on kuollut

Konami Code

Code -nimellä tunnetun legendaarisen koodin kehittäjä Kazuhisa Hashimoto on kuollut 61-vuotiaana.

Konami koodi syntyi vuonna 1985 kun Hashimoto oli kääntämässä peliä -konsolille. Testauksessa hän kuitenkin huomasi pelin olevan liian haastava ja lisäsi koodin, jonka avulla sai lisävoimia. Koodi kuitenkin unohtui ja päätyi lopulliseen julkaisuversioon, josta pelaajat sen äkkäsivät.

Ilmiöksi muodostunut koodi on sittemmin ympätty moneen muuhunkin peliin. Se löytyy monien Konamin pelien lisäksi mm. , , ja -peleistä.

Legendaarinen NES-peli Duck Hunt täyttää tänään 40 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarinen NES-peli Duck Hunt täyttää tänään 40 vuotta

Vuonna 1984 ilmestynyt -klassikko saavuttaa tänään kunnioitettavan 40 vuoden iän, kun se näki päivänvalonsa Japanissa 21.4.1984. Tuolloin sen ensimmäisenä alustana oli -pelikonsoli.

Valopistoolipeli, joka hurmasi pelaajat innovatiivisella pelattavuudellaan ja suloisen retrohenkisellä grafiikallaan, on edelleen yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista NES-peleistä. Vaikka pelin konsepti on yksinkertainen, osoittautui se aikanaan ja osoittautuu edelleen todella koukuttavaksi.

Pelaajat tarttuivat ikoniseen NES Zapperiin, asetta muistuttavaan ohjaimeen, ja tähtäilivät ruudulla lenteleviä sorsia. Onnistuneesta osumasta sai pisteitä, mutta ohi ammuttua seurasi pelin legendaarisin piirre – metsästyskoiran ilkikurinen nauru. Peli tarjosi myös erilaisia ​​tiloja, mukaan lukien savikiekkoammuntaa muistuttavan haasteen.

Duck Huntin suosio ei rajoittunut vain innovatiiviseen ohjaimeen. Peli pursui kevytmielistä tunnelmaa. Aiemmin mainittu naurava koira sekä hauskat taustatekijät, kuten ohi lentävät varikset, toivat peliin aavistuksen humoristista sävyä. Mukana oli myös bonuskierros, jossa pelaajat ampuivat pensaiden taakse piilotettuja maalita – yksinkertainen mutta koukuttava haaste.

Legendaarisen pelin historia

Duck Huntin kehityshistoria on yhtä kiehtova kuin itse peli. NES-järjestelmän suunnittelija Gunpei Yokoi tunnetaan luovuudestaan ja innovatiivisista ideoistaan. Hän oli keskeinen hahmo Game & Watch -käsikonsolien luomisessa, ja kerrotaan hänen saaneen inspiraation Duck Huntiin nähtyään huvipuistossa pelaajien ampuvan valopistoolilla. Yokoi halusi tuoda samanlaisen kokemuksen kotioloihin ja kehitti NES-Zapperin.

Pelin kehitystyössä oli mukana myös toinen pelimaailman legendoista – Shigeru Miyamoto, joka tunnetaan myös Super Mario Brosin ja The Legend of Zelda -pelien luojana. Miyamoto vastasi pelin ohjelmoinnista ja lisäsi siihen useita ominaisuuksia, kuten bonuskierroksen ja vaikeustason säädön.

Duck Huntin julkaisu vuonna 1984 oli valtava menestys. NES-paketti, joka sisälsi sekä konsolin että Duck Huntin, auttoi myymään miljoonia NES-laitteita maailmanlaajuisesti. Pelistä tuli nopeasti yksi NES-järjestelmän myydyimmistä peleistä, ja se nosti valopistooliohjaimen suosioon.

Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia

Muutaman päivän sisällä jo toinen -pelien emulaattori on poistunut App Storesta. Aiemmin tällä viikolla Game Boy -emulaattori nousi App Storen kärkeen ennen kuin Apple poisti sen tekijänoikeusrikkomusten vuoksi. Nyt toisen emulaattorin poistumisen takana on kuitenkin itse kehittäjä.

Bimmy Emulator oli, kuten nimestä voi päätellä, NES-emulaattori iPhoneille, iPadeille ja yhteensopiville Apple Silicon Maceille. Sovellus julkaistiin 0,99 dollarin hintaan, mutta se tehtiin myöhemmin ilmaiseksi ladattavaksi.

Muiden -pohjaisten emulaattorien tavoin Bimmy NES ei tullut valmiiksi pelien kanssa. Sen sijaan käyttäjien odotettiin hankkivan omat ROM-tiedostonsa ja lataavan ne emulaattoriin iOS Tiedostot -sovelluksen avulla.

Bimmy NES ei kuitenkaan ollut kauaa saatavilla, sillä kehittäjä Tom Salvo poisti sovelluksen nopeasti. Macin mukaan Salvo sanoi ”poistaneensa sovelluksen pelosta. Kukaan ei ottanut minuun yhteyttä.”

On oletettu, että tekijänoikeusrikkomusten pelon (kuten :n kohdalla) sijaan Salvoa huolestutti enemmän se, että NES-sanan käyttäminen sovelluksen nimessä saattaisi aiheuttaa ongelmia. Jäämme näkemään, julkaiseeko hän sovelluksen uudelleen uudella nimellä.

Lähde: TimeExtension