Koripallolla hyväntekeväisyyttä: NBA-pelaajat kohtaavat toisensa NBA 2K -pelin parissa, kun oikea kausi ei käynnisty Kommentit pois päältä artikkelissa Koripallolla hyväntekeväisyyttä: NBA-pelaajat kohtaavat toisensa NBA 2K -pelin parissa, kun oikea kausi ei käynnisty

2K20 -ottelu kerää 16 NBA-koripallopelaajaa mittelöimään toisiaan vastaan siitä kuka saa lahjoittaa valitsemaansa COVID-19-hyväntekeväisyyteen. Ensimmäinen virtuaalierä käynnistyi maanantaina aamuyöstä Suomen aikaan, ja sitä pääsi seuraamaan Twitchin kautta.

Tiistaina huhtikuun 7. päivä. 7-11 PM ET käynnistyy puolivärierät, joka pyörähtää Suomen ajassa keskiviikkona kello 2 aamuyöllä. Sitä voi seurata ESPN2 tai NBA.com sivuilta, NBA-sovelluksella tai YouTubesta ja Twitchista. Semifinaaleja päästään jännittämään huhtikuun 11. päivä, joskin kellon aikaa ei ole vielä ilmoitettu.

Ottelulla pelaajat keräävät rahaa hyväntekeväisyyteen, ja voittaja pelaaja saa antaa 100000 dollarin palkkion valitsemaansa, koronavirukseen liittyvään hyväntekeväisyyteen. Ottelu työntää NBA:n pelaajat epämukavuusalueelle, sillä vaikka jokainen pelaaja saa valita kahdeksasta joukkueesta oman tiiminsä, hän ei saa tehdä samaa valintaa kahdesti. Siten kukaan ei voi hyötyä joukkueesta, joka on tutuin ja itselle miellyttävin. Voitot on kerättävä jokaisen neljän eri joukkueen kanssa.

Pelin ohella esitellään pelaajien tekemiä videoita treenivinkeistä ja fanien etäkohtaamisista.

Watch live video from NBA on www.twitch.tv

Ensimmäisellä kierroksella toisensa kohtasivat:
(1) Kevin Durant vs. (16) Derrick Jones Jr.
(2) Trae Young vs. (15) Harrison Barnes
(3) Hassan Whiteside vs. (14) Patrick Beverley
(4) Donovan Mitchell vs. (13) Rui Hachimura
(5) Devin Booker vs. (12) Michael Porter Jr.
(6) Andre Drummond vs. (11) DeMarcus Cousins
(7) Zach LaVine vs. (10) DeAndre Ayton
(8) Montrezl Harrell vs. (9) Domantas Sabonis

Ensimmäisessä pelissä Brooklyn Netsin Kevin Durant ja Miami Heatin Derrick Jones Junior kohtasivat toisensa. Ensimmäiset neljä ottelua voi katsoa tästä:

Kommentoi

Yhdysvaltain armeija tavoittelee nuorten kiinnostusta: armeijalle oma e-urheilun tiimi Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdysvaltain armeija tavoittelee nuorten kiinnostusta: armeijalle oma e-urheilun tiimi

Yhdysvaltain armeija pyrkii herättämään nuorten kiinnostusta toimintaansa, joten se perustaa e-urheilulle oman tiimin. Tiimin värvääjä Ryan Meaux kertoi Stars and Stripes -sivustolle tiimistä, joka tulee edustamaan Yhdysvaltojen armeijaa pelikisoissa sekä tuo armeijan lähemmäksi nyky-yhteiskuntaa.

Armeijan kiinnostus on ollut vähäistä, ja kuluvana vuonna se jäi värväystavoitteestaan noin 7 500 sotilaan verran. Tilanteen tajunnut sihteeri Marshall Williams sanoi, että on aika heittää vanhat keinot syrjään, sillä nykyiset potentiaalit ovat hyvin erilaisia aiempaan verrattuna. E-urheilun oman tiimin perustaminen lisää armeijalle toivoa saavuttaa nykyiset oikeat osaajat.

Meaux kommentoi, että sotilaat ovat osoittaneet kiinnostustaan edustaa armeijaa pelikisoissa. He haluavat näyttää itsestään puolen, jota monet nuoret eivät osaa odottaa. Sotilaista tulee näkyvämpiä ja heihin on helpompi samaistua. Armeijan uskoo, että sotilaiden myötä nuoret näkevät heidät eri valossa ja ymmärtävät kuinka armeijassa voi olla hyvin monipuolisia rooleja.

”Soldiers have expressed a strong desire to represent the Army in competitive gaming. They have shown Army leaders how gaming can help us connect to young people and show them a side of soldiers they may not expect. This initiative will help make our soldiers more visible and relatable to today’s youth … They will be in a support role to help young people see soldiers in a different light and understand the many different roles people can have in the Army.”

Yhdysvaltain armeija saa kaksi tiimiä e-urheilun saralla, jotka molemmat matkustavat kilpailuihin edustaen armeijaa. Toinen tiimeistä tulee painottamaan perinteisempään toiminnalliseen kuntoiluun. E-urheilun jäsenet osallistuvat myös eri armeijan sovellusten ja simulaatioiden betatestaukseen.

Jotta armeijan e-urheiluun voi hakeutua, tulee henkilön olla aktiivinen sekä reserviläinen tai veteraanisotilas. Tiimiin ei voi hakeutua siviilinä tai kansalliskaartina. Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja ensimmäiset karsintaturnajaiset järjestetään joulukuun 8. päivä, jolloin hakijat mittelöivät Tekken 7 -pelin parissa. Voittaja tulee edustamaan armeijaa tammikuussa PAX South -kisoissa.


Armeijan suunnitelmissa on pelatuttaa tiimillä mm. Call of Dutya, Battlefieldiä, Fortnitea, Tekkeniä, Leagua of Legendsiä, PUBG:ta, Overwatchia, FIFAa, Maddenia sekä 2K:ta. Myös Street Fighter toistuu armeijan e-urheilun Facebook-sivun päivityksissä. Armeija ei poissulje mitään e-urheilun peliä, vaan he ovat valmiita testaamaan niitä ennakkoluulottomasti.

Meaux tähdentää, että kaikki sotilaat saavat saman palkan ja edut kuin muut saman tason sotilaat. Lisäksi tiimin jäsenille kustannetaan vaadittavat sertifikaatit, kisat ja muut asiat, jotka vaaditaan työnkuvassa.

Kommentoi