Kortit kädessä sydämen asioissa – arvostelussa Pivot of Hearts Kommentit pois päältä artikkelissa Kortit kädessä sydämen asioissa – arvostelussa Pivot of Hearts

on Dragonroll Studion kehittämä deittailupeli, joka julkaistiin :lle (). Kyseessä on visuaalinen novelli, jossa pelaaja pääsee tutustumaan useisiin romanttisiin hahmoihin keskustelun ja valintojen kautta. Erikoisuutena peli tuo mukaan korttipakan, jonka avulla pelaaja valitsee erilaisia dialogivaihtoehtoja. Kortteja saa lisää etenemällä pelissä, ja ne vaikuttavat siihen, millaisia suhteita pelaaja voi kehittää.

Ensituntuma pelistä on positiivinen, se toimii moitteettomasti ja vastaa hyvin deittailupelien perusodotuksia. Hiirellä naputtelu on yksinkertaista, mutta korttijärjestelmä tuo peliin hieman syvyyttä ja taktikointia. Toisaalta, kun kortit loppuvat kriittisellä hetkellä, se voi estää halutun valinnan tekemisen, mikä tuntuu turhauttavalta ja jopa estää etenemisen toivotulla tavalla.

Pelin musiikki ansaitsee erityismaininnan, se on iloista, energistä ja tukee loistavasti pelin kepeää ja romanttista tunnelmaa. Myös visuaalinen ilme on miellyttävä: hahmodesignit ovat selkeitä ja taustakuvat tukevat pelin maailmaa onnistuneesti.

Pivot of Hearts koostuu pitkälti dialogista ja valinnoista. Pelaaja pääsee rakentamaan suhteita eri hahmojen kanssa, mutta hahmoista saisi irti vielä enemmän, jos mukana olisi esimerkiksi tietopaneeli, joka näyttäisi aiemmat kohtaamiset ja suhdetason. Kontrollit ovat hyvin yksinkertaiset: kaikki tapahtuu hiirellä, eikä varsinaista haastetta ole. Tämä sopii genreen, mutta pelin syvyyttä voisi kasvattaa esimerkiksi lisäämällä vaihtoehtoisia reittejä tai taitojen avaamista.

Pivot of Hearts on charmikas ja tunnelmallinen deittailupeli, joka tarjoaa mukavaa viihdettä genrestä kiinnostuneille. Korttijärjestelmä tuo mukavaa vaihtelua, vaikka sen toteutuksessa on vielä parannettavaa. Musiikki ja visuaalinen tyyli ovat pelin vahvimpia puolia, ja kokonaisuutena se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli kevyttä tarinavetoista kokemusta hakeville.

Arvostelu: Mallu Millie

8 / 10
Hyvää: + Upea äänimaailma + Korttijärjestelmä tuo vaihtelua +Tyylikkäät grafiikat ja tunnelma +Mukaansa tempaava tarina +DND (Dungeons & Dragons) viittaukset Huonoa: – Korttien loppuminen estää valintojen tekemistä – Hahmotiedot ja suhdetasot puuttuvat vielä toistaiseksi Yhteenveto: Ehdottomasti lämmin suositus visual novelleja rakastaville!

Cladun X3 saapuu länteen vuonna 2025 – luvassa pikselimättöä neljällä alustalla Kommentit pois päältä artikkelissa Cladun X3 saapuu länteen vuonna 2025 – luvassa pikselimättöä neljällä alustalla

Hyviä uutisia retro-tyylistä ja toimintaroolipeleistä kiinnostuneille. NIS America on ilmoittanut tuovansa japanilaisen -pelin länsimarkkinoille vielä tänä vuonna. Peli ilmestyy digitaalisena versiona 5:lle, :lle, Nintendo Switchille sekä :lle Steamissä.

Cladun X3 on pikseligrafiikkaan nojaava toimintaroolipeli, jossa pelaajat taistelevat julmassa kuolemapelissä nimeltä Arcanus Cella. Pelissä on mukana hurjia hirviöitä, tappavia ansakoita ja pimeitä luolia, joissa pelaajan tehtävänä on selviytyä ja kasvaa pelin pahimmaksi konnaksi. Tarjolla on myös mahdollisuus tehdä liittolaisia, koska kukapa haluaisi selvitä maailmaa uhkaavasta kaaoksesta yksin?

Pelisarjalle tyypillisesti Cladun X3:ssa voit muokata melkein kaiken: hahmot, aseet, kaupungit ja jopa musiikin. Valittavana on kuusi eri asetyyppiä ja kymmenen eri ammattia, joilla pääset testaamaan erilaisia pelityylejä. Erikoisuutena on Magic Circle -järjestelmä, jossa taustalla olevat liittolaiset tukevat eturintamassa taistelevaa sankaria erilaisilla bonuksilla ja jopa suojaavat iskuilta.

Jos pidät klassisen retrohenkisistä pikselitaisteluista ja haluat hallita pimeyden puolta, Cladun X3 kannattaa pitää silmällä tänä vuonna.

PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista

Sony

Muistatko ajan, jolloin tuntui puskevan uutta peliä joka kuukausi? No, ne ajat ovat rakkaat kansalaiset nyt takanapäin. Uusi analyysi paljastaa, että Sonyn omien studioiden tekemien ensimmäisen osapuolen (first-party) pelien määrä on laskenut yli 70 % :n kulta-ajoista.

:n aikana (2006–2013) julkaisi peräti 91 omaa peliä, mukana oli jättihittejä kuten , ja The Last of Us, mutta myös kokeellisia pieniä helmiä, joita harva enää muistaa. Verrattuna siihen :llä julkaistiin enää 34 ensipeliä, ja :llä tähän mennessä vain 18. Tahti on kuin hidastetusta videosta.

Mutta mistä oikein on kyse? Ei huonosta menestyksestä tai laiskuudesta, päinvastoin. Jokainen uusi peli on nykyisin jättihanke, jonka tekemiseen saattaa kulua jopa seitsemän vuotta ja yli 270 miljoonaa euroa, kuten :n tapauksessa. Sony on siirtynyt vähemmän, isompia, parempia -strategiaan, panostetaan jättipeleihin, jotka viedään myös :lle ja ehkä valkokankaalle.

Tämä muutos ei ole pelkästään numeroita, se vaikuttaa siihen, miltä PlayStation tuntuu. Ennen tarjolla oli yllätyksiä, outouksia ja pientä hulluutta. Nyt painopiste on elokuvamaisissa jättiseikkailuissa. Laatu on yhä huipussaan, mutta vaihtelu, luovuus ja yllättävyys ovat kutistuneet.