Kotimainen kävelysimulaattori Good Mourning saapui Steamin Early Accessiin Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimainen kävelysimulaattori Good Mourning saapui Steamin Early Accessiin

Good Mourning

Maailman ensimmäinen läpipeluihin perustuva kävelysimulaattori Steamin Early Accessissiin. Synkkä ja katkera. Hauska ja lämminhenkinen. Haikea ja kaunis. Good Mourning on peli jota ei voi määritellä.

Good Mourning on kokeellinen pelikerrontaa uudistava peli, jossa pelin sisältö on jokaisella pelikerralla erilainen. Pelin kerroksellinen tarina rakentuu useista läpäisykerroista ja on samalla maailman ensimmäinen läpipeluihin perustuva kävelysimulaattori. Pelin on kehittänyt vaasalainen pelistudio Oy.

Steamin Early Access -palvelussa lokakuun 23. päivä julkaistu peli kertoo tarinansa satunnaistamalla yhden pelikerran sisällön kymmenistä erillisistä kentistä. Kehitystyö jatkuu koko Early Access -vaiheen ajan, jolloin peliin lisätään uutta sisältöä säännöllisinä päivityksinä. Platonic Partnershipin tavoitteena on rakentaa Good Mourningista peli, jossa jokainen pelikerta on erilainen.

Pelin tarina rakentuu arkisen elämän ympärile. Valinnoilla ja seurauksilla on erittäin tärkeä rooli. Sisältö esitetään fantasian keinoin, jota entisestään korostetaan minimalistisen surrealistisella audiovisuaalisella toteutuksella. Tarina esittelee tavallisen elämän ylä- ja alamäet. Mukana on myös vakavia ja ikäviä teemoja.

Killer Instinct taistelupeli ladattavissa ilmaiseksi PC:lle ja Xboxille Kommentit pois päältä artikkelissa Killer Instinct taistelupeli ladattavissa ilmaiseksi PC:lle ja Xboxille

Killer Instict

Övereistä taisteluistaan tunnettu on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi :lle sekä -konsoleille.

Vuonna 2017 ilmestynyt peli kuuluu pelisarjaan, joka sai alkunsa jo vuonna 1994 kun ensimmäinen osa ilmestyi Super Nintendolle sekä :lle.

Peli tarjoaa yliampuvia taisteluita, villejä taistelijoita, rokkaavaa musaa sekä liudan comboja.

Ilmaisversiossa pelaajat voivat taistella viikottain vaihtuvalla taistelijalla yksinpelissä sekä paikallisessa moninpelissä, että verkossa rankatuissa otteluissa.

Voit ladata Killer Instinct pelin ilmaiseksi PC:lle Steamistä ja Xboxille Microsoft Storesta.

Sotilassairaalapeli War Hospital ilmestyy tammikuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Sotilassairaalapeli War Hospital ilmestyy tammikuussa

War Hospital

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema -sairaalasimulaatio yhdistää kiehtovalla tavalla toisiinsa strategista taktikointia ja sairaalan hallinnointia.

Ensimmäisen maailmansodan tapahtumat ovat täynnä tragedioita ja karuja ihmiskohtaloita. War Hospital -pelissä kauheuksia käsitellään toiveikkuuden kautta, sillä sotilassairaalassa hoidetaan ja kuntoutetaan haavoittuneita sotilaita.

War Hospital ei ole vain peli, vaan syvältä kouraiseva ja tunteita kanavoiva kokemus maailmansodan kammottavuuksien keskeltä. Peli luo silmäyksen sodan länsirintamalle, jossa loukkaantuneita sotilaita kannetaan sotilassairaalaan hoitoon. Jokainen hoidettava potilas on ihminen ja yksilö, jolla on oma tarinansa ja kokemuksensa. Niinpä peli käsitteleekin näitä sodan tyrskyihin joutuneita henkilöitä huomattavasti henkilökohtaisemmin kuin itse sotimista kuvaavat pelit.

Peliteknisesti War Hospital yhdistää toisiinsa reaaliaikaisten strategiapelien kiireellisyyttä ja hallittavuutta managerointipelien syvällisyyteen ja monimuotoisuuteen. Kun mukaan lisätään roolipelimäisiä piirteitä, hahmotarinoita ja selviytymispelien traagisuutta, on käsillä ainutlaatuinen kokonaisuus riipaisevalla näkökulmalla.

Syvästi hahmovetoinen pelikokemus tarjoaa tarinansa varrella kehityskaaria niin hoitokeinoihin kuin myös hoitohenkilökunnan taitotasoihin. Samalla pelaaja joutuu tasapainottelemaan olemassa olevien resurssien kanssa ja tekemään vaikeita päätöksiä. Tämä tekee pelistä sekä tunteikkaan että palkitsevan kokemuksen.

Uhrien kokemat vammat, haavoittumiset ja loukkaantumiset perustuvat tosiasiallisten kokemusten kirjoon, mikä tuo pelin lähelle todellisuutta ja oikeita tapahtumia. Myös käytössä olevat keinot ja teknologia perustuvat aikakauden mukaiseen osaamiseen ja ymmärrykseen.

War Hospital julkaistaan 11. tammikuuta 2024 sekä - ja /S -pelikonsoleille että :lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.