The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom on tervetullut, ehkäpä jopa ”Mentolin raikas” tuulahdus Hyrulen värikkääseen maailmaan, ja se tarjoaa Zelda-faneille jotain aivan uutta. Tällä kertaa pelaajat astuvat itse prinsessa Prinsessa Zeldan saappaisiin, vaan eihän siinä rakkaat lukijat vielä kaikki!
Echoes of Wisdom -pelin ytimessä on Zeldan erityislaatuinen kyky käyttää pelin ns.”kaikuja”, joiden käyttö on lähes rajatonta. Kyseinen mekaniikka tuo peliin mielenkiintoista strategista syvyyttä. Pelaajat voivat kutsua esiin hirviöiden armeijoita lyödäkseen viholliset, luoda improvisoituja alustoja vaikeiden reittien ylittämiseksi tai manipuloida ympäristöä lähes ”spedemäisen” kekseliäällä tavalla.
Echoes of Wisdom yhdistää perinteiset Zelda-elementit moderniin avoimen maailman suunnitteluun. Peli sisältää klassisia luolastoja täynnä pulmia ja loppuvastuksia, aivan kuin Super Nintendon legendaarisessa A Link to the Past -pelissä. Ja tähän kohtaan onkin pakko kertoa varsin tunteikkaasti, miksi Echoes of Wisdom onnistui lyömään aikuiselle miehelle turvallisen olon.
Jollain kierolla tapaa, se palautti allekirjoittaneen aikakoneella noin 30 vuotta taaksepäin, kun paikallisesta ”Kirja & Kasetti” -elokuvavuokraamosta sain äitini suostumuksella vuokrata juuri perheellemme saapuneelle SNES-konsolille ,ensimmäisen erillisen pelin. Ja tuo pelihän oli siis kyseinen A Link to the Past.
Mutta älkää rakkaat lukijat kuitenkaan käsittäkö täysin väärin, sillä vaikkakin maailma nojailee vahvasti 30 vuotta taaksepäin, on se kuitenkin napannut matkan varrelta vaikutteensa myös Zelda-pelien lähihistoriastakin.
Hyrule on jälleen kerran elävä ja monimuotoinen maailma, täynnä salaisuuksia ja haasteita. Pelaajat voivat tutkia muinaisia raunioita, vaeltaa vaarallisilla vuorilla ja sukeltaa meren syvyyksiin. Pelin avoin rakenne kutsuu kokeilemaan eri ratkaisuja ja se kyllä palkitsee pelaajan uteliaisuuden siinäkin mielessä.
Visuaalinen puoli saa naaman helottamaan lämpimästä tunnelmastaan
Echoes of Wisdomin viehättävä graafinen huokuu nostalgista kunnioitusta klassisille ylhäältä kuvattaville Zelda-peleille, mutta kuten edellä puhuin pelin maailmasta, ottaa se vähän pieni palasia mukaan tässäkin asiassa Zeldan lähihistoriasta. Pelin värikäs ja yksityiskohtainen maailma herättää Hyrulen eloon, ja hahmosuunnittelu on jotenkin varsin sympaattista. Edelleenkin vieden pelaajan 30 vuotta taaksepäin oman kotitalonsa peräkammariin.
Katsastusraporttiin mahtuu vain pieniä vikoja, joiden perusteella hylsyä ei voi antaa
Vaikka Echoes of Wisdom onkin monilta osin yllättävän upea peli, aivan täydellinen se ei ole kuitenkaan ole. Allekirjoittanut aloitti testaamaan peliä käsikonsolipelaamisen lisäksi testiin tulleella, uudella Samsung The Frame tv:llä, jonka asetukset olivat viimeisen päälle kunnossa. Siltikin epäilykset tv:n suorituskyvystä heräsivät, sillä isolla ruudulla peli alkoi kokemaan ruudunpäivityksen kanssa merkittäviä ongelmia, joita en käsikonsolipelailulla huomannut. Pelko pois saatiin suljettua ainakin telkkarin teknisestä suorittamisesta, sillä kyse on ihan pelissä vallitsevasta ominaisuudesta foorumeiden perusteella.
Taistelumekaniikka pelissä vaatii totuttelua, mutta ehkäpä se onkin pelisarjan tulevaisuuden suunta. Jos vielä jotain pahaa pitäisi sanoa niin tarina, ehkä jää kaiken muun upeuden varjoon.
Keveistä puutteistaan huolimatta The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom on rohkea ja kunnianhimoinen peli, joka tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen. Se toimii takuulla pelisarjaan tutustujille, mutta meille entisille nuorille, se taas toimii melko täydellisenä nostalgiatrippinä. Siltikin täysin uusin maustein! Prinsessa Zeldan tuominen päähenkilöksi haastaa pelaajan ajattelemaan ja lähestymään pulmia uudesta näkökulmasta.
Taivaanmerkit epäilyttivät alkuun, että kyseessä on varsin keskinkertainen kokemus. Voi kuinka väärässä lopulta olinkaan, sillä tähän katsastusraporttiin mahtuu vain pikkuvikoja, ja tietyllä tapaa jopa ”onnenkyyneleitä”. Menehän rakas ystävä pelikaupoille, jos aihe vähänkään kiinnostaa! Vai olisiko kenties tässä aineksia vaikka pukinkonttiin?