Kulttipeli NieR täyttää vuosia – ja saa uuden version Kommentit pois päältä artikkelissa Kulttipeli NieR täyttää vuosia – ja saa uuden version

Vuoden 2017 yllätyshitti : Automata nosti ohjaajansa Yoko Taron tähtiasemaan, mutta herran aiemmillakin peleillä on ollut vankka kannattajakuntansa. Omalaatuiset ja taitavasti kirjoitetut tarinat ovat kuitenkin hieman kärsineet siitä, että peleinä ne ovat jääneet puolitiehen. Näin oli myös Automatan esiosan, joka lännessä tunnetaan nimellä NieR. Nyt se on kymmenvuotisjulkaisunsa kunniaksi saamassa uuden version, joka ei kuulemma ole remaster eikä remake, vaan ”version up”. Uusi julkaisu on saamassa nimen ver. 1.2247448139… ja kolme pistettä kuuluvat nimeen.

Alkuperäisen pelin kehittäneen Cavian sijasta puikoissa on nyt (mm. Happy Dungeons, Psycho Break, Super Smash Bros Brawl) ja mukana on myös NieR Automatasta vastanneen Platinum Gamesin senior game designer . Uuteen versioon luvataan ainakin uudet ääninäyttelijät, uudelleenäänitetty musiikki, uusia hahmoja ja sen verran pelisisältöä, että peli tuntuu tuoreelta sen veteraaneillekin. Onpa ilmassa myös uusien loppujen mahdollisuus.

Pelistä julkaistiin alun perin kaksi versiota. Läntinen versio totteli nimeä NieR Gestalt ja siinä rujon näköinen isä yritti pitää huolta tyttärestään. Japanilaisessa NieR Replicantissa nähtiin kaunis nuori poika ja hänen siskonsa. Kieltä lukuunottamatta pelit olivat muutoin identtiset. Tällä kertaa ilmeisesti nähdään lännessäkin nuori protagonisti. Se on vähän sääli ainakin tämmöiselle keski-ikää lähestyvälle isälle, jolle Gestaltin asetelma oli samastuttavampi, mutta josko nuori päähenkilö toisi tällä kertaa pelille enemmän pelaajia.

Tarinansa puolesta NieR on joka tapauksessa rautaa ja toivotaan, että ToyLogic tekee sille oikeutta. Julkaisupäivää ei vielä ole tiedossa, mutta Square Enix – ja allekirjoittanut – toivoo julkaisua juhlavuoden aikana.

Katso traileri alta.

 

 

NieR: Automata saapuu Switchille lokakuussa Kommentit pois päältä artikkelissa NieR: Automata saapuu Switchille lokakuussa

Nier Automata

Toimintaroolipeli on saapumassa Nintendo -konsolille lokakuun 6. päivä.

Kyseessä on The End of Yorha Edition, joka sisältää aiemmin julkaistut lisäosat sekä erityisiä asupaketteja ainoastaan Switch -konsolille.

Alkuperäinen ilmestyi vuonna 2010 ja päivitetty versio ver1.22474487139 ilmestyi viime vuonna ja -konsoleille, sekä :lle.

Useita eri peligenrejä yhdistelevässä pelissä muukalaisten luomat koneet ja ihmisten tekemän androidit sotivat keskenään. Pelin tarinassa seurataan taisteluandroidi 2B, skanneriandroidi 9S sekä A2 -prototyypin haasteita.

Nier: Automata saapuu Nintendo Switchille lokakuun 6. päivä 2022.

Bayonetta 3 ilmestyy ensi vuonna – katso ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Bayonetta 3 ilmestyy ensi vuonna – katso ensimmäinen traileri

Bayonetta 3

Suosittu -pelisarja on saamassa jatkoa kun ilmestyy ensi vuoden puolella Nintendo -konsolille. Pelistä on saatu samalla myös uusi traileri, jonka voit katsoa alta.

Peli lanseerattiin alunperin jo vuonna 2017, mutta sittemmin on ollut vaitonainen pelistä. Pelissä Bayonettan ulkonäköä on päivitetty ja pelissä kuullaan myös uusi ääninäyttelijä.

Luvassa on pelisarjalle ominaista yliampuvaa taistelua ja järkälemäisiä loppuvastustajia. Pelisarjan kolmannessa osassa Bayonetta voi suorana ohjailla vastustajia.

Bayonetta 3 ilmestyy yksinoikeudella Nintendo Switch -konsolille 2022.