”Kun Elon Musk käskee painua v*ttuun” – mainostajien kaikkoamien X-palvelusta on alkanut rytinällä Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kun Elon Musk käskee painua v*ttuun” – mainostajien kaikkoamien X-palvelusta on alkanut rytinällä

Elon Muskin juutalaisvastaiseksi katsottu viestintä on aiheuttanut suurten mainostajien, kuten Applen ja Disneyn, päätöksen keskeyttää mainostaminen -palvelussa.

Viime aikoina viestipalvelu X:ään liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet, kun miljardööri ilmaisi tukea viestille, joka levitti juutalaisvastaista salaliittoteoriaa. Viestissä väitettiin, että juutalaiset tuovat maahanmuuttajia länsimaihin heikentääkseen valkoista valtaväestöä. Tämä toiminta sai laajaa kritiikkiä, mukaan lukien Valkoisen talon taholta.

Tämä juutalaisvastaiseksi katsottu viestintä sai aikaan sen, että useat merkittävät mainostajat, kuten , , ja , päättivät keskeyttää mainostamisen viestipalvelussa. Boikotti voi asettaa yrityksen taloudellisesti hankalaan tilanteeseen, ja Musk on pahoitellut kyseistä viestiä, kuvaillen sitä pahimmaksi ja tyhmimmäksi julkaisukseen, jonka hän on ikinä tehnyt.

Musk pahoitteli tapahtunutta keskiviikkona New York Timesin Dealbook-konferenssissa ja totesi, että hänen viestinsä oli tulkittu väärin. Hän myös mainitsi pyrkineensä selventämään päivitystään myöhemmissä viesteissään samaisessa viestiketjussa.

Vaikka Musk myönsi mainostajien toiminnan vaikuttavan viestipalvelun toimintaan, hän vakuutti, ettei aikojen saatossa ole aikomusta taipua mainostajien painostuksen alla.

”Jos joku yrittää kiristää minua mainoksilla, kiristää minua rahalla: painu vittuun, Musk lisäsi, saaden aikaan järkyttyneen hiljaisuuden.”

Karkeista sanoistaan huolimatta Musk myönsi, että mainostajien toimet voivat vaikuttaa X-palvelun toimintaan. Tilanne jatkuu, kun X/ käsittelee seurauksia ja Muskin anteeksipyyntöä.

Apple Music testaa saumatonta musiikin siirtoa muista palveluista SongShift-integraation avulla Kommentit pois päältä artikkelissa Apple Music testaa saumatonta musiikin siirtoa muista palveluista SongShift-integraation avulla

saattaa pian tehdä muiden musiikkipalveluiden vaihtamisen helpommaksi -käyttäjille. Raporttien (Eli Reddit-langan) mukaan suoratoistopalvelu testaa integraatiota SongShift-nimisen kolmannen osapuolen sovelluksen kanssa, joka yksinkertaistaa musiikkikirjastojen ja soittolistojen siirtämistä eri palveluiden välillä.

Tällä hetkellä kokeiluvaiheessa uusimmassa Musicin beetaversiossa Androidille, ominaisuus tarjoaisi ilmoituksen asennuksen aikana tai asetuksissa, kysyen käyttäjiltä haluavatko he saumattomasti tuoda tallennettua musiikkiaan ja soittolistojaan muista palveluista suoraan Apple Music -kirjastoonsa.

Tämä näyttäisi vahvistavan, että Apple tekee yhteistyötä SongShiftin kanssa integroidakseen sen ominaisuudet osaksi omaa sovellustaan, tarjoten näin sujuvamman siirtymisen käyttäjille, jotka harkitsevat vaihtoa Apple Musicista Spotifyyn tai muihin kilpailijoihin.

Vaikka tämä on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin beetatestaajiin eikä täysin toiminnallinen, tämä kehitys vihjaa Applen mahdollisesta strategiasta houkutella uusia käyttäjiä yksinkertaistamalla siirtymisprosessia.

On epäselvää, saavuttaako tämä SongShift-integraatio lopulta Apple Musicin -versioon, sillä ominaisuuksien yhdenmukaisuus Android- ja iPhone-versioiden välillä ei aina ole taattua. Kuitenkin itse testi merkitsee potentiaalista muutosta Applen lähestymistavassa, tehdä musiikkipalveluiden vaihtamisesta vähemmän vaivalloista Android-käyttäjille.

Applen Vision Pro -virtuaalilasit myivät loppuun 10 päivässä vahvalla alkumyynnillä Kommentit pois päältä artikkelissa Applen Vision Pro -virtuaalilasit myivät loppuun 10 päivässä vahvalla alkumyynnillä

Apple Vision Pro

Poikkeuksellisella suorituksellaan on ilmoittanut myyneensä loppuun -virtuaalilasien alkuerän vain 10 päivässä niiden tullessa saataville ennakkotilauksiin, lähteiden mukaan. Asiakkaat ostivat noin 200 000 kappaletta 3 500 dollarin hintaisesta virtuaalitodellisuuslaseista niiden ennakkotilausjakson alkaessa tammikuun 19. päivänä. Lasit saapuvat yrityksen myymälöihin perjantaina.

Min-Chi Kuo, TF International Securities -analyytikko, alun perin arvioi myyntimäärien olevan välillä 160 000 ja 180 000 ennakkotilauskannan perusteella. Kuo näkee Vision Pro:n ”niche-tuotteena”, jolla on suuri kysyntä Applen omien asiakkaiden keskuudessa.

Vaikka ennakkotilaukset alkoivat yli 10 päivää sitten, ostajien on käytävä liikkeessä saadakseen lasit oikein sovitettuna. Lasit toimivat silmien liikkeiden ja muutaman yksinkertaisen käsiliikkeen avulla.

Apple CEO Tim Cook esitteli Vision Pro:n kehittäjäkonferenssissa viime kesäkuussa, ja laite on saanut pääasiassa myönteisiä arvioita medioilta, jotka pääsivät testaamaan sitä Applen valvomissa tiukoissa esittelyissä. Kuitenkin laitteen korkea hintalappu saattaa rajoittaa alkumyynnin määrää.

Vision Pro, joka on hinnoiteltu seitsemän kertaa kalliimmin kuin Meta Platformsin uusin virtuaalitodellisuuslasi, Quest 3, voi laajentaa teknologian yleisöä peliyhteisön ja teknologiaharrastajien ulkopuolelle. Strategisesti Apple on sisällyttänyt kyvyn ottaa 3D-videoita Vision Pro:n avulla sen uusimpiin huippuluokan iPhones-malleihin, 15 Pro ja 15 Pro Max, viitaten yrityksen odotuksiin laajemmasta markkinasta.

Applen etsiessä keinoja kasvattaa myyntiään lievän liikevaihdon laskun jälkeen viimeisellä tilikaudellaan syyskuussa, Vision Pro:n menestys voi avata tien edullisemmille versioille, tehdäkseen virtuaalitodellisuusteknologiasta saatavilla laajemmalle yleisölle. Applen uusin tuoteaventuuri merkitsee merkittävää virstanpylvästä, kun iPhone-jättiläinen ylläpitää edelleen huomattavaa liikevaihtoa, ylittäen 383 miljardia dollaria, josta iPhonet vastaavat yli puolesta. Vision Pro:n saatavuus myymälöissä perjantaina todennäköisesti ylläpitää kiinnostusta ja kysyntää Applen viimeisimmälle innovaatiolle.

Lähde: New York Post