”Kun Isäni On Turbomieskin tarjoaa laadukkaampaa jouluviihdettä” – arvostelussa Candy Cane Lane Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kun Isäni On Turbomieskin tarjoaa laadukkaampaa jouluviihdettä” – arvostelussa Candy Cane Lane

Eddie Murphy palasi televisioruuduille uudessa jouluelokuvassaan, Candy Cane Lane, joka on julkaistu tänään yksinoikeudella Prime Videolla.

Elokuvassa nähdään myös muita tähtinäyttelijöitä, kuten Tracee Ellis Ross, Jillian Bell ja Nick Offerman. Ohjaaja Reginald Hudlin, Murphy ja tuottaja Brian Grazer yhdistävät voimansa ensimmäistä kertaa sitten 1992 julkaistun Boomerang-elokuvan. pohjautuu käsikirjoittaja Kelly Youngerin lapsuuden joulumuistoihin Kalifornian samannimisellä kadulla.

Candy Cane Lane kertoo yhden miehen ristiretkestä, tässä tapauksessa yrityksestä voittaa naapuruston epävirallinen talojen koristelukilpailu. Chris Carver on joulufanaatikko, joka on päättänyt voittaa tittelin näyttävimmästä talosta naapurustossa. Ja tästä asiastahan ei nimittäin tingitä!

Elokuvan juoni käynnistyy Chrisin yllättävästä irtisanomisesta, ja yllättäen tämä johtaa hänet seikkailuun, jossa on enemmän jouluista dramatiikkaa kuin Suomen hallituksen hallitusneuvotteluissa. Vaan eihän totuutta perheelle viitsi siinä vaiheessa kertoa, kun on päättänyt, että tästä joulusta tulee kautta aikain paras, oli paska tuulettimessa kuinka ikävästi tahansa. Onneksi uskoa tulevaan tarjoaa myös jouluinen kilpailu, jossa voit voittaa itsellesi huimat 100 000 dollaria….

Kun Isäni On Turbomieskin alkaa vaikuttamaan hyvältä vaihtoehdolta…

Candy Cane Lane on elokuva, joka yrittää ”muka nokkelalla” tyylillään pistellä jokaista mahdollista ampiaispesää, mutta iskut ovat liian heppoisia. Se pyrkii myös olemaan ovela käsikirjoituksessaan, mutta kun mikään kömpelyydessään ei oikeastaan naurata – kuten esimerkiksi Isäni On Turbomiehessä, joka sentään kamppailee ”paskimman jouluelokuvan” tittelistä – on suunta tuolloin hyvin huolestuttava.

Elokuvan näyttelijäsuoritukset ovat menevää tasoa, eikä Eddie Murphy kiinnityksenä tällaiseen poljentoon, kuulosta lainkaan hassummalta. Vaan vähänpä tiesivät viisaammat, sillä elokuvaa katsoessaan tulee väkisinkin sellainen olo, että herra Murphy sinnittelee kohtausten läpi tylsistyneenä siinä tiedossa, että kyllä tästä lohdukkeeksi lompakko ainakin, edes hieman paksuuntuu. Ja sillä rahalla saa jo melko ison joulukinkun!

Visuaalisesti- ja ohjauksellisesti Candy Cane Lanessa ei juurikaan ole moitittavaa ja tunnelmaan istuva soundtrack on ihan asiansa ajavaa virttä täynnä. Valitettavasti nämä seikat ajavat itse tarinan ja suorituksienkin yli, eikä se ole hyvä merkki lainkaan.

Candy Cane Lane muistuttaa katsojaan lähes jokaisesta mahdollisesta perhedraaman sävyttämästä jouluelokuvien kliseistä, mutta kun mikään kierrätys ei ota tuulta alleen vuonna 2023, alkaa jo mielessään pohtimaan, minkähän vanhan kunnon viihdyttävän jouluelokuvan sitä katsoisi heti tämän perään.

Kaiken kaikkiaan Candy Cane Lane on kuin lahja, jota ei toivonut, mutta silti sen myyntipakkaus saa uskomaan, että ehkäpä tämä ei lainkaan hassumpi olekaan? Valitettavasti täytyy todeta, että on monia asioita, jotka sopivat jouluun, mutta…..

Eddie Murhpy ei kuitenkaan sellainen ole.

Elokuvateattereissa: Ei tiedossa

Kotijulkaisupäivä: 1. joulukuuta 2023

Ohjaaja: Reginald Hudlin

Pääosissa: Eddie Murhpy, Tracee Ellis Ross, Jillian Bell ja Nick Offerman

Jakelija: Amazon Video

Candy Cane Lane (Prime Video)

5 / 10

Koskettava elämäkertaelokuva Ferrarin perustajasta saapuu Prime Videolle ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Koskettava elämäkertaelokuva Ferrarin perustajasta saapuu Prime Videolle ensi viikolla

Ferrari

Koskettava elämäkertaelokuva Enzo Ferrarista saa ensi-iltansa Videolla 24. helmikuuta. Elokuvan pääosissa nähdään huippunäyttelijät Adam Driver, Penelope Cruz ja Shailene Woodley. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

On vuosi 1957, ja entinen Formula 1 -kilpa-autoilija, ikoninen Enzo on kriisin partaalla. Konkurssi uhkaa autotehdasta, jonka Enzo Ferrari ja hänen vaimonsa Laura rakensivat tyhjästä kymmenen vuotta aiemmin.

Samalla heidän intohimoista, mutta myrskyisää avioliittoaan varjostaa heidän poikansa Dinon menetys vuotta aiemmin. Ferrari myös kamppailee toisen, avioliiton ulkopuolella syntyneen poikansa, Pieron virallisen tunnustamisen kanssa. Samaan aikaan kiihkeä intohimo kilpa-ajamista kohtaan ajaa Enzo Ferrarin äärirajoille, kun hän suuntaa kohti Mille Migliaa, vaarallista liki 1 000 mailin kilpailua Italian halki.

Kovasti odotettu elämäkertaelokuva Enzo Ferrarista saa ensi-iltansa 24. helmikuuta.

Tältä Conor McGregor ja Post Malone näyttävät tulevassa Road House -kulttielokuvan uusinnossa – katso kuvat Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä Conor McGregor ja Post Malone näyttävät tulevassa Road House -kulttielokuvan uusinnossa – katso kuvat

Road House

Video on julkaisemassa uusintoa 80-luvun lopun -kulttielokuvasta maaliskuun 21. päivä. Nyt leffan pääosien esittäjistä on saatu uusia kuvia. Alta näet miltä mm. Jake Gyllenhaal, vapaaottelija Conor McGregor sekä räppäri Post Malone näyttävät leffassa.

Leffan on ohjannut Doug Liman ja käsikirjoituksesta vastanneet Anthony Bagarozzi ja Charles Mondry. Elokuva perustuu David Lee Henryn ja Hilary Henkin alkuperäiseen käsikirjoitukseen.

Gyllenhaalin, McGregorin ja Post Malonen lisäksi elokuvassa nähdään Daniela Melchior, Billy Magnussen, Jessica Williams, Joaquim de Almeida, Lukas Gage, Arturo Castro, B.K. Cannon, Beau Knapp, Darren Barnet, Dominique Columbus, Bob Menery, Catfish Jean, Kevin Carroll, Travis Van Winkle sekä Hannah Lanier.

Road House saapuu -palveluun maaliskuun 21. päivä.