Kun omituiset otukset ottavat yhteen – arvostelussa JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R Kommentit pois päältä artikkelissa Kun omituiset otukset ottavat yhteen – arvostelussa JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R

JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R (PC)

7 / 10
Hyvää Mielenkiintoinen konsepti. Tyylikäs- sekä viihdyttävä. Mielenkiintoa herättävä, vaikkei alkuperäissarja olisikaan entuudestaan tuttu. Paljon eri hahmoja- sekä kustomisaatiota. Huonoa Kehno nettikoodi. Yksinpeli on aika yksitoikkoista. Ei story-modea.

Jojo’s Bizarre Adventures: All Star Battle R on suosittuun kulttimainettakin nauttivaan -sarjaan perustuva taistelupeli, joka pyrkii pysymään uskollisena alkueperäisen anime-sarjan tyylille. Peliin on saatu mukaan sarjasta tutut alkuperäisnäyttelijät, jotka heittelevät sarjastakin tuttuja letkautuksia dialogeissaan. Pelissä on mukana kaikkiaan 50 eri hahmoa.

Jojo’s Bizarre Adventuresissa tapahtuvat taistelut perustuvat alkuperäissarjassakin esiintyneisiin kohtauksiin, joten varsinaista ”story-modea” ei pelissä siis ole. Tämän vuoksi pelaajalle olisikin hyvä, että alkuperäissarjan tapahtumat ovat entuudestaan tuttuja, muutoin pelisessiot saattavat tuntua siltä, että käydyt taistelut ovat kaikki vain satunnaisia taisteluita ihan missä sattuu.

Monipuolista mäiskettä

Pelissä on mukana all-star mode, joka on pelin pääasiallinen mode. Siinä unlockkataan mm. lisää pelin sisältöä. Se sisältää tietyn määrän salaisia tehtäviä, mitkä eivät tokikaan ole pelaajalle pakollisia, mutta niitä läpäisemällä peliin saa huomattavan määrän lisää sisältöä. Yksinpelissä on lisäksi ”-mode” ja ”endless-tila”, jossa taistelun tiimellyksessä vihollisia hyppii pelaajan eteen loputtomasti. ”Practice-modessa” pelaaja voi harjoitella eri hahmojen liikkeitä, komboja- sekä yleensäkin pelin mekaniikkoja.

Moninpelistä löytyy perinteinen 1 vs.1 -mode, sekä 3 vs.3 -battle. Tämän lisäksi tarjolla on myös ”tournament-mode”, jossa maksimissaan 8 pelaajaa voi ottaa mittaa toisistaan. Onlinesta löytyy ”ranked mode” ja ”player match”, jossa voi pelata kutsun lähettämällä esimerkiksi kaveria vastaan. Viikoittain peliin myös päivitetään online-tehtäviä, joita läpäisemällä peliin voi hankkia lisää sisältöä.

Komboja kombon perään

Yksinpeli kiteytyy botteja vastaan taistelemiseen, sekä hahmojen kustomointiin. Tämän lisäksi tarjolla ei ole juurikaan muuta, mikä tekeekin pelikokemuksesta yksin varsin suppean. Jojo’s Bizarre Adventure kaipaisi enemmänkin niin sanottua ohjaavaa tutoriaalia. Tarjolla on kuitenkin tekstimuotoiset selitykset mekaniikoista, toisin sanoen pelaajalle jätetään jäljelle oma tulkinta, kuinka niitä kannattaa käyttää.

”Online-modessa” nettikoodi ei ollut toimiva, sillä se tuntui pelittävän vakaallakin yhteydellä hyvin epäluotettavasti. Lagittamista oli havaittavissa suurissa määrin, mutta hyviä yhteyksiä saattaa löytyä, mikäli toinen pelaaja sijaitsee esimerkiksi lähialueella. ”Ranked-matchissa” pelaaja ei juurikaan voi vaikuttaa siihen, mitä vastaan lopulta tulee. Tuolloin ”Player-match” on parempi vaihtoehto, kun voi valita vapaasti, ketä vastaan taistelee. Sekin tosin on valitettavasti rajattu vain kahteen pelaajaan.

Toiminta keskittyy kolmen eri tehoisen hyökkäysnappulan käyttämiseen ja yhdistelemiseen. On myös dodge-nappula jolla voi väistää sivuille, peli on kuitenkin fundamentaalitasolla 2D. Erilaisia erikoishyökkäyksiä voi tehdä Street Fighterista tutuilla ”alas taakse/alas eteen”-kiepautuksilla. Jokaisella hahmolla on käytettävissä mittari, joka kasvaa sitä mukaa kun jakaa tai ottaa itse osumaa. Mittaria käyttämällä voi mm. tehostaa tai peruuttaa erikoisliikkeitä ja täytenä laukaista spektaakkelimaisen ”superin”, joka vie osuessaan vastustajalta aimo määrän hipareita. ”Light attackia” naputtamalla voi käynnistää aloittelijoille tarkoitetun ”Easy beat”-toiminnon, joka suorittaa pienestä määrästä mittaria valmiiksi taputellun kombon. Kokeneemman pelaajan taas voi odottaa käyttävän mittaria mm. kombojensa parantamiseen ja spesiaaleja keskeyttämällä vastustajan pään sekoittamiseen.

Omituisten otusten kerhossa suurin osa on kohdillaan

Pelin hahmovalikoima on persoonallinen, sillä pelistä löytyy mm. ihmisten lisäksi robotteja, lintuja, koiria, hevosia jne. Hahmoissa itsessään on suuri määrä tutkittavaa, sillä jokainen hahmo toimii täysin eri tavalla. Hahmoihin- sekä taustoihin paneutuminen on mielekästä puuhaa, mutta siihen saakin upottaa päivä, ellei jopa viikkotolkulla aikaa.

Peli on grafiikoiltaan tyylikäs, sarjakuvamainen ja niistä saa hyvin selvää vaikka seassa onkin jatkuvaa toimintaa- sekä ruuduntäytettä. Ääninäyttelijät tekevät laadukasta työtä, ja heidän suoritustaan on miellyttävä kuunnella. Pelin musiikki sopii taisteluiden keskelle, vaikka kyseessä ei olekaan itse sarjasta tunnettuja sävellyksiä.

Jojo’s Bizarre Adventure on mielenkiintoinen teos, vaikkakin pelin online on vielä tällä hetkellä varsin vaatimaton ongelmiensa vuoksi. Tulevaisuudessa tähän sopii kuitenkin odottaa korjaavaa patchia, jolloin pelinautinto saadaan vaaditulle tasolle. Kaikkiaan. Jojo’s Bizarre Adventure yllätti pelaajansa positiivisesti, ja vaikkakaan lähdemateriaali ei ollut pelaajalle tarpeeksi tuttua, sai se kiinnostumaan alkuperäismateriaalista huomattavissa määrin.

Kommentoi

Toimintaroolipeli Tales of Arise rikkoi pelisarjan ennätyksen – myi yli miljoona kappaletta Kommentit pois päältä artikkelissa Toimintaroolipeli Tales of Arise rikkoi pelisarjan ennätyksen – myi yli miljoona kappaletta

Tales of Arise

Bandai Namcon toimintaroolipeli on rikkonut pelisarjan myyntiennätyksen myymällä yli miljoona kappaletta alle viikossa.

”Olemme erittäin ylpeitä ja nöyriä nähdessämme fanien ja uusien tulokkaiden vastaanoton Tales of Arisea pelatessa. Tavoitteemme oli avata pelisarja mahdollisimman monelle pelaajalle, kuitenkin säilyttäen Tales -sarjan sielun ja ainutlaatuisuuden, jonka ansiosta pelisarja on pysynyt vahvana yli 25 vuoden ajan. Haluamme kiittää pelaajia tuesta.”

Kertoo Yusuke Tomizawa, Tales of Arise -tuottaja,

Muista myös lukea Errorin arvostelu Tales of Arise -pelistä. Pelistä kehuttiin erityisesti sen kauneutta ja toimivuutta. Pelin avoin maailma olisi kuitenkin saanut olla vielä hieman avoimempi.

on saatavilla 5, PlayStation 4, ja S sekä One -konsoleille ja PC:lle.

Kommentoi

Legendaarinen Pac-Man täyttää tänään 40 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarinen Pac-Man täyttää tänään 40 vuotta

Pac-Man Championship Edition 2

Bandai Namcon ikoninen Pac-Man hahmo täyttää tänään 40 vuotta. Hahmo nähtiin ensimmäistä kertaa 22. toukokuuta vuonna 1980. Pac-Man muistetaan erityisesti pelihallien kuninkaana 80-luvulla.

on ilmoittanut juhlistavansa Pac-Mania tänä vuonna useissa tapahtumissa ja erilaisissa juhlajulkaisuissa. Keltaisen pillerinsyöjän kunnianosoitukset alkavat pian Twitchissä, jossa peliä pääsee tahkoamaan nyt neljän pelaajan voimin. Pac-Man Live Studio --sivulla käynnistyy tapahtuma, jossa käyttäjät voivat pelata klassikkopeliä nelinpelinä suoraan verkkosivustolla ilman tietokoneelle ladattavia tiedostoja.

Kommentoi