Kurkkaus kristallipalloon: Tässä ovat vuoden 2023 odotetuimmat pelijulkaisut Kommentit pois päältä artikkelissa Kurkkaus kristallipalloon: Tässä ovat vuoden 2023 odotetuimmat pelijulkaisut

Vuosi 2022 meni ohitse varsin nopeaa ja tuona aikana saimme pelattavaksemme useita toinen toistaan upeampia pelejä. Nyt luoksemme on kuitenkin saapunut uusi vuosi, sekä uudet pelimaailman kujeet. Toimituksessamme otettiin myös asiaksemme kaivaa esille tuo kuuluisa kristallipallo, joka näyttää meille mitä tuleman pitää vuodelle 2023. Tästä kristallipallosta toimittajamme valitsi myös omat kymmenen suosikkiansa.

Julkaisu: 23.2.2023 Kehittäjä: Endnight Games Ltd Julkaisija: Newnight Alustat: PC

Sinut lähetetään etsimään kadonnutta miljardööriä syrjäiseltä saarelta, ja löydät itsesi kannibaalien saastuttamasta helvetistä. Valmista, rakenna ja kamppaile selviytyäksesi yksin tai ystävien kanssa tästä pelottavassa uudessa avoimen maailman selviytymiskauhusimulaattorissa.

Odotettu peli, joka on jatkoa aikoinaan karvoja pystyyn nostattavalle The Forestille.

KartRider: Drift

Julkaisu: 12.1.2023 Kehittäjä: Nexon Korea Corporation Julkaisija: Nexon America Inc. Alustat: PC, Xbox One, PS4

KartRider: Drift on hauska, vapaasti pelattava, monialustainen karting-ajopeli, jossa pelihallin jännitys ja nopea ajelehtiva kilpailu kohtaavat räätälöidyt autot ja hahmojen personoinnin. Peli on varmasti mukava moninpeli, josta löytyy crossplay ominaisuus PC, Xbox one ja playstation 4:lle, sekä se on ilmainen. Eikä sen julkaisuakaan tarvitse onneksi odottaa, kuin vaivaiset viikonpäivät!

Forspoken

Julkaisu: 24.1.2023 Kehittäjä: Luminous Productions Julkaisija: Square Enix Alustat:  PC,

Forspoken seuraa Freyn, nuoren New Yorkilaisen matkaa kauniiseen ja julmaan Athian maahan, Etsiessään tietä kotiin Freyn on käytettävä uusia taikakykyjään kulkeakseen laajojen maisemien läpi ja taistellakseen hirviömäisiä olentoja vastaan.  Peli vaikuttaa hyvältä, sekä mielenkiintoiselta seikkailupeliltä, joka taatusti pitää pelaajansa otteessaan.

Resident Evil 4 (REMAKE)

Julkaisu: 24.3.2023 Kehittäjä: Co., Ltd Julkaisija: CAPCOM Co., Ltd Alustat: PC, Xbox Series, X|S,

Resident Evil 4 on remake vuoden 2005 alkuperäisestä Resident Evil 4:stä. Suunniteltu uudelleen vuodelle 2023 tuomaan huippuluokan selviytymiskauhua. Resident Evil 4 säilyttää pelin olemuksen ja esittelee samalla modernisoidun pelin, uudelleen muotoillun tarinan ja elävästi yksityiskohtaisen grafiikan tehdäkseen tästä viimeisimmän selviytymiskauhupelin, jossa elämä ja kuolema, terrori ja katarsisi kohtaavat. Kieltämättä karvat nousevat pystyyn jo pelkän ennakkotrailerin perusteella, tätä siis odotetaan!

One Piece Odyssey

Julkaisu: 13.1.2023 Kehittäjä: ILCA, Inc. Julkaisija: Entertainment Alustat: PC, PS4, Xbox Series X,

Suositun ONE PIECE -animen maailmaan perustuva uusi roolipeli! Pelaa Olkihattumiehistön jäsenillä upeassa seikkailussa, joka sijoittuu ONE PIECE -maailmaan. Tästä sopiva roolipeli animen ja varsinkin ONE PIECEN faneille.

DIABLO IV

Julkaisu: 6.6.2023 Kehittäjä: Team Julkaisija: Blizzard Entertainment Alustat: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series

Loputon taistelu High Heavensin ja Burning Hellsin välillä jatkuu, kun kaaos uhkaa tuhota Sanctuaryn. Tämä laaja, avoin maailma tuo lupauksen seikkailusta ja tuhosta, sillä siinä on lakkaamattomia teurastettavia demoneja, lukemattomia kykyjä hallita, painajaismaisia vankityrmiä ja legendaarinen saalis. Selviydy ja valloita pimeys – tai alistu varjoille. Tästä kiinnostavaa ja kauan odotettu jatko-osa Diablon pelaajille kesärientoihin!

STAR WARS

Julkaisu: 17.3.2023 Kehittäjä: Respawn Julkaisija: Electronic Arts. Alustat:  PlayStation 5, Xbox Series X ja Series S, PC

Cal Kestisin tarina jatkuu STAR WARS pelissä, joka on koko galaksiin ulottuva kolmannen persoonan toimintaseikkailupeli. Tämä tarinavetoinen yksinpeli alkaa viisi vuotta sitten Star Wars: Fallen Order -pelin tapahtumien jälkeen ja seuraa Calin yhä epätoivoisemmaksi käyvää taistelua, kun galaksi vajoaa syvemmälle pimeyteen. Imperiumin galaksin reunamille työntämä Cal huomaa olevansa uusien ja tuttujen uhkien ympäröimänä. Yhtenä viimeisistä hengissä olevista jediritareista Calin on asetuttava vastarintaan galaksin synkimpinä aikoina – mutta miten pitkällä hän on valmis menemään suojellakseen itseään, miehistöään ja jediritarikunnan perintöä.

The Day Before

Julkaisu: 1.3.2023 Kehittäjä: FNTASTIC Julkaisija: MYTONA Alustat: PC, Xbox Series,

The Day Before on avoimen maailman MMO-selviytymispeli, joka sijoittuu tappavaan, pandemian jälkeiseen Amerikkaan jossa lihannälkäiset tartunnan saaneet ja selviytyjät tappavat toisiaan, ruoan, aseiden ja autojen vuoksi. Mielenkiintoisen oloinen selviytymispeli, joka on myös yksi ennakkosuosikki peleistä, jotka ovat tulossa Steamiin.

Julkaisu: 21.2.2023 Kehittäjä: Mundfish Julkaisija: Focus Entertainment, 4Divinity Alustat: PC, PS4, PS5, Xbox one, Xbox Series X/S

Osallistu räjähtäviin kohtaamisiin hullussa ja ylevässä utopistisessa maailmassa. Mukauta taistelutyylisi jokaiselle vastustajalle, käytä ympäristöäsi ja päivitä varusteitasi suorittaaksesi tehtäväsi. Jos haluat saavuttaa totuuden, joudut maksamaan verellä.

Horizon: Call Of The Mountain

Julkaisu: 22.2.2023 Kehittäjä: Firespite Julkaisija: Alustat: PS5

Pelin tarina seuraa Ryasia, entistä Shadow Carja – kapinallista, joka tuomitaan sovittamaan rikoksensa liittymällä retkikuntaan, joka on lähetetty tutkimaan uutta Sundomille kohdistuvaa uhkaa. Matkansa aikana Ryas tapaa lukuisia uusia ja palaavia hahmoja, mukaan lukien franchising päähenkilö Aloy. Peli tulee olemaan myös yksi ensimmäisiä -VR kokemuksia, joten kieli pitkällä tätä tullaan odottamaan monessakin mielessä.

Fire Emblem Engage

Julkaisu: 20.1.2023 Kehittäjä: Intelligent Systems Julkaisija: Nintendo Alustat: Nintendo Switch

Sodassa Tunturilohikäärmettä vastaan neljä valtakuntaa työskenteli yhdessä muiden maailmojen sankareiden kanssa sinetöidäkseen tämän suuren pahan. Tuhat vuotta myöhemmin tämä sinetti on heikentynyt ja Tunturilohikäärme on heräämässä uudelleen. Kun olet jumalallinen lohikäärme, käytä monipuolisia strategioita ja vankkaa räätälöintiä kohtaaksesi kohtalosi – kerää 12 tunnussormusta ja tuo rauha takaisin Elyoksen mantereelle. Tämä peli oli myös yksi ennakkosuosikeista vuonna 2023.

Teksti: Ronja Räisälä

Kommentoi

Tältä tuleva The Day Before -selviytymispeli näyttää säteenseurannalla – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä tuleva The Day Before -selviytymispeli näyttää säteenseurannalla – katso traileri

The Day Before

Kovasti odotetusta uudesta avoimen maailman zombieselviytymismoninpelistä The Day Before on saatu tuore pelivideo, jolla nähdään peli koko komeudessaan säteenseurannalla varustettuna.

Pelin piti ilmestyä jo viime vuonna, mutta sittemmin pelin ilmoitettiin viivästyvän tämän vuoden puolelle Unreal Engine 5 -pelimoottoriin siirtymisen vuoksi.

The Division ja The Last of Us -peleistä ammentava The Day Before sijoittuu pandemian jälkeiseen Amerikkaan, jossa lihan selviytyjät taistelevat zombeja sekä muita selviytyjiä vastaan keräten ruokaa, aseita ja ajoneuvoja.

The Day Before ilmestynee maaliskuun 1. päivä 2023 PC:lle Steamin kautta sekä PlayStation 5 ja sekä S -konsoleille.

Kommentoi

Nämä kaikki pelit julkaistiin Game Awards 2022 -tapahtumassa Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä kaikki pelit julkaistiin Game Awards 2022 -tapahtumassa

Star Wars Jedi: Survivor

Kuluneella viikolla järjestettiin jälleen kerran vuotuinen Game Awards -pelitapahtuma, jossa palkittiin vuoden parhaita pelejä ja paljastettiin samalla tulevia pelejä. Olemme koonneet tähän artikkeliin mielenkiintoisimpia poimintoja kyseisestä tapahtumasta.

Dune: Ascension

Dune -saaga on saamassa uuden avoimen maailman moninpelin nimeltään Dune: Awakening. Pelissä pelaajat yrittävät selviytyä ja päästä Arrakiksen hallitsijaksi. Peli ilmestynee ensi vuoden puolella.

Hades II

Suosittu ja palkittu vuoden 2020 roguelike Hades on saamassa jatkoa Hades II -pelin myötä. Pelin pääosassa nähdään Princess of the Underworld. Hades II ilmestynee ensi vuoden puolella PC:lle.

Star Wars Jedi: Survivor

Electronic Artsin ja Respawn Entertainmentin tulevasta Star Wars Jedi: Survivor -toimintaseikkailusta saatiin myös uusi traileri. Peli ilmestynee maaliskuun 17. päivä 2023 PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille, että PC:lle.

Death Stranding 2

Hideo Kojima puolestaan paljasti kovasti odotetun jatko-osan Death Stranding -pelille. Death Stranding 2 -pelistä saatiin samalla ensimmäinen traileri. Mystisellä videolla nähdään Lea Seydouxin (Spectre, No Time To Die) hahmo sekä Norman Reeduksen tuttu Sam.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Tulevasta Suicide Squad: Kill the Justice League -pelistä saatiin tuore traileri, jolla nähdään pahis-Batman. Peli ilmestynee PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille, että PC:lle toukokuun 26. päivä 2023.

Atomic Heart

Tulevasta Atomic Heart -räiskintäpelistä saatiin vihdoin ensimmäinen pelivideo. Peli vie pelaajat vaihtoehtoiselle 1950-luvulle, jossa palvelusroboteista ja älykkäistä sotakoneista on tullut todellisuutta. Peli ilmestyy PlayStation ja Xbox -konsoleille sekä PC:lle helmikuun 21. päivä 2023.

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Sonyn Horizon Zero Dawn -toimintaseikkailupeli on saamassa jatko-osan nimeltään Burning Shores. Lisäosasta saatiin uusi traileri, jolla Aloy lentelee tuliperäisessä maastossa. Lisäosa ilmestyy huhtikuun 19. päivä 2023.

Diablo IV

Kovasti odotettu Diablo IV -roolipeli sai vihdoin virallisen julkaisuajankohtansa tapahtumassa. Peliä päästään pelaamaan kesäkuun 6. päivä 2023. Samalla pelistä saatiin uusi traileri, jolla nähdään arkkienkeli Inarius, joka haastaa pahuuden tyttären Lilithin.

Crash Team Rumble

Activision on julkaisemassa Crash Bandicoot -aiheista moninpeliä nimeltään Crash Team Rumble. Pelissä kaksi neljän pelaajan tiimiä ottavat mittaa toisistaan pelisarjalle tutuilla hahmoilla. Peli ilmestyy ensi vuoden puolella.

Armored Core VI: Fires of Rubicon

Elden Ring -pelin kehittäjä FromSoftware on julkaisemassa uutta Armored Core -peliä. Tuleva Armored Core VI: Fires of Rubicon -peli ilmestynee ensi vuoden puolella PlayStation ja Xbox -konsoleille sekä PC:lle.

Tekken 8

Tekken 8 -taistelupelistä saatiin tapahtuman yhteydessä uusi video, joka avaa pelin tarinaa sekä näyttää ensimmäisen vilauksen itse peliin. Peli ilmestynee ensi vuoden puolella PlayStation 5 sekä Xbox Series X ja S -konsoleille, että PC:lle.

Final Fantasy XVI

Tapahtumassa saatiin myös uusi traileri tulevasta Final Fantasy XVI -pelistä. Trailerilla perehdytään syvemmin pelin tarinaan ja maailmaan. Videolla nähdään myös pelimaailmaa, taistelua sekä vastustajia. Peli ilmestynee PlayStation 5 -konsolille kesäkuun 22. päivä 2023.

Company of Heroes 3

Taktinen Company of Heroes 3 -strategiapeli on saapumassa PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille ensi vuoden puolella. Pelissä on mm. täysin uusittu käyttöliittymä, joka tukee konsolipelaamista.

Destiny 2: Lightfall

Tapahtumassa parhaan jatkuvan pelin ehdolla ollut Destiny 2 on saamassa uuden Lightfall lisäosan helmikuun 28. päivä 2023. Nyt lisäosasta saatiin ensimmäinen traileri. Lisäosa tuo peliin uuden alaluokan nimeltään Strand, sekä neonvalojen kyllästyttämän Neptunus planeetan Neomuna metropoliksen.

Kommentoi