OnePlus 12
OnePlus 12 edustaa OnePlussan vuosikymmenen mittaisen huippuosaamisen ja innovaatioiden huipentumaa: puhelimessa on Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform -piiri, patentoitu Trinity Engine -teknologia, 4. sukupolven Hasselblad-Camera for Mobile -järjestelmä, 2K 120 Hz ProXDR -näyttö, 100W SUPERVOOC pikalataus sekä langaton 50W AIRVOOC -pikalataus. Nämä ominaisuudet tarjoavat yhdessä OnePlussan tunnusomaisen nopean ja sulavan lippulaivakokemuksen.
Näin kertoo OnePlus itse omassa tiedotteessaan. Mitenkä lupaukset sitten lunastunee? Otahan tästä alta selvää!
Ensituntuma
OnePlus 12, eli seuraaja kovasti hehkutetulle OnePlus 11 -lippulaivapuhelimelle. Jos tämä edeltäjä on kätösissäsi viettänyt pidempiä hetkiä, et juuri saa kiksejä rungon muutoksista. Etupuoli on niin kuin ennenkin, täynnä näyttöä, ja takapuoli on yksinkertaisesti sanottuna hillitty, paitsi totta kai se massiivinen kamerakavalkaadi, joka on kyllä varsin tyylikkäästi sijoitettuna puhelimen takaosaan.
Alumiinirunko ja Gorilla-lasipinta takana ovat ihan kestävänoloista laatua, eikä siihen muutaman viikon testiajalla helpolla tuntunut naarmuja syntyvän, ei puolelle eikä toiselle.
Videon laitteen unboxauksesta voit ottaa haltuun viralliselta Instagram-tililtämme tai tästä alta:
IP65-luokitus voi kuulostaa taviksen korvaan mellevältä asialta, mutta tässä maailmassa, jossa roiskuu jatkuvasti ympäri nurkkia, se jättää OnePlusin vähän jälkeenpäin. Ei siis kannata pudottaa tätä puhelinta lammikkoon ja odottaa, että siitä selviäisi, kuin ”koira veräjästä”. Vesipetoilu ei nimittäin ole tämän luurin juttu, ja se onkin yksi puhelimen merkittävimpiä miinuspuolia.
Näyttö
OnePlus 12 -puhelimessa on sulava 6,82 tuumainen, 120 hertsin 2K ProXDR-näyttö, jonka virkistystaajuus tarjoaa polun silkkisen sileille visuaaleille, eloisat värit ja erinomaiset katselukulmat Näytön resoluutio on 3168×1440 . Olit sitten suoratoistamassa videoita, pelaamassa tai selaamassa verkkoa, näyttö tarjoaa todella immersiivisen kokemuksen melkeinpä suoraan jo pakasta vedettynä. HDR-sisältö loistaa tällä näytöllä, ja mahdollisuus säätää värintoistoa lisää henkilökohtaisuuden tunnetta.
Näytön kirkkaus voi olla toisille käyttäjille liiankin yliampuva, mutta esimerkiksi valokuvauksen perässä OnePlussan hankkineet tulevat takuulla olemaan tyytyväisestä päästä puhelimen kanssa. Niin minäkin!
Suorituskyky
OnePlus 12:n tehonlähteenä toimii Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform -piiri yhdessä patentoitun Trinity Engine -teknologian kanssa. Tämä takaa äärimmäisen nopean suorituskyvyn, joka ei ole pelkkää sanahelinää – OnePlus 12 pysyy vauhdissa ja suoriutuu vaativista tehtävistä helposti.
Tämä älykäs piiri tarjoaa huippuluokan tehokkuutta jopa 30 % paremmalla suorituskyvyllä ja 25 % parannetulla grafiikkateholla. Trinity Engine -teknologia yhdistettynä jopa 16 Gt:n LPDDR5X RAM-muistiin ja 512 Gt:n UFS 4.0 ROM-muistiin mahdollistaa sen, että OnePlus 12 pitää sovellukset käynnissä taustalla jopa 72 tuntia.
Moniajo sujuu vaivattomasti, ja erityisesti pelaajat arvostavat sulavia kuvataajuuksia ja pientä viivettä.
Akunkesto
5400 milliampeeritunnin akku tarjoaa kunnioitettavan pitkän keston, kestäen helposti täyden päivän useimmille kohtuukäyttäjille. Mukana toimitettu 100 watin laturi ylpeilee uskomattoman nopeista latausnopeuksista, täyttäen puhelimen nollasta sataan prosenttiin alle 30 minuutissa. Tarkka kellotettu aika taisi olla noin 25 minuuttia, kuten mainosmiehetkin lupailevat, ja tämä jos mikä on erinomainen tulos meille hätäisille käyttäjille!
Ja kyllähän se akku muuten kestää, kuten Juha Mieto aikoinaan laduilla. Raskaan käytönkin jälkeen akku on vielä täynnä tehoa, näytön ollessa kirkkaana ja puhelin testattuna ääriolosuhteissa – jopa keskellä kylmintä Pohjanmaan metsikköä. Kuvaushommissa tämä on erityisen hyvä ominaisuus. Kylmästä metsästä palattuaan puhelin säilytti illaksi kohtuullisen 35 %:n varauksen, joten käyttäjällä oli vielä varaa viettää aikaa sosiaalisen median parissa ilman huolta akun loppumisesta, ennen kuin latausta tarvittiin jälleen.
Mainittakoon myös, että OnePlussan langaton lataus on tehnyt paluunsa tähän puhelinmalliin, vaikka valitettavasti sitä ei päässyt tässä kohtaa itse kokeilemaan käytännössä. Harmi!
Kamerat
OnePlus 12 vakuuttaa kamerateknologiallaan. Merkittävää roolia näyttelee pääkameran Sony LYT-808-sensori. Kamerassa on suuri ƒ/1,6-aukko ja 1/1,4 tuuman kennokoko, mikä takaa suuren syvyysterävyyden ja tuottaa kirkkaita kuvia elävillä mutta luonnollisilla väreillä sekä tarkoilla yksityiskohdilla jopa hämärässä. Tämä kävi hyvin ilmi erilaisten metsämökkitestien aikana.
Puhelimessa on myös 64 MP:n 3x periskooppitelekamera, joka mahdollistaa 3x–120x zoomauksen, antaen käyttäjille mahdollisuuden ikuistaa spontaaneja hetkiä ja muotokuvia myös etäisyydeltä. Korkealaatuinen periskooppiteleobjektiivi toistaa valot ja varjot tarkasti ja luonnollisesti. Kamera suoriutui testistä kohtuullisesti. Mainittakoon, että se mikä näyttää puhelimen näytöllä kohtuulliselta, onkin tietokoneen näytöllä sitten jotain aivan eri luokkaa. Kamera täten valitettavasti hukkaa joskus valkotasapainonsa, eikä se myöskään aina säilytä tarkkuuttansa, kuten ehkä toivoa sopisi.
OnePlus 12:n 114° ultralaajakulmakamera 48 MP:n resoluutiolla mahdollistaa käyttäjille laajan kuvakulman tallentamisen yksityiskohtaisesti. Kamera toimi hyvin tiloja kuvatessa, tuoden esiin todella laadukasta yksityiskohtaa, jopa hämärässä ympäristössä, mutta käsivaralta laadulta ei kannata ihmeitä odotella, vaan tuolloin avuksi kyllä tarvitsee hyvän kolmijalan tai tukevan ”alustan”.
Videopuolella 4K:lla kuvattu materiaali näyttää erittäin vakaalta ja värit ovat eloisat. Videon dynaaminen alue on lähes erinomaisuutta hipova, samoin kuin bittinopeus. Laatu kärsii hieman hämärässä, mutta kohina pysyy minimissä. Värit ovat tasapainossa, ja vakautus toimii myös hyvin.
Esimerkkigalleria
Yhteenveto
OnePlus 12 suoriutuu hyvin kaikilla osa-alueilla ja on perusteltu harppaus edeltäjästään. Siksi sitä on helppo suositella päivitykseksi jopa niille, jotka omistavat edellisen mallin ja haluavat päästä edeltäjästään kohtuuhinnalla eroon, jolle takuulle tänä päivänä löytyy ostajia hyvällä hinnalla vielä. Ja mikä tärkeintä on se, että OnePlus 12 -puhelinta ei ole edelleenkään pilattu hinnalla, vaan sen saa ”marketista” matkaan noin 949€.n hintalapulla. Toki markkinoille on saapunut juuri tällä hetkellä myös sellaisia luureja lähes samaan hintaluokkaan, joissa tekoäly jylläilee apurina jo mukana. Mutta mitäpä tuota hätäilemään, sillä OnePlus on luvannut korjata tämän puutteen lähitulevaisuudessa lippulaivojensa kohdalla, eritoten OnePlus 12 -puhelimen kohdalla.
Tässä kohtaa tekisi mieli lainata pientä palasta kultaista 90-lukua ja lauleskella osuvasti itse puhelimesta näin:
”Erittäin hyvä, ellei täydelinen”
Mutta koska en osaa laulaa, joudutte kuuntelemaan tuomioni alla olevan linkin kautta: