Kuten 90-luvulla tavattiin lauleskella ”Erittäin hyvä, ellei täydellinen” – testissä OnePlus 12 -lippulaivapuhelin Kommentit pois päältä artikkelissa Kuten 90-luvulla tavattiin lauleskella ”Erittäin hyvä, ellei täydellinen” – testissä OnePlus 12 -lippulaivapuhelin

OnePlus 12

9 / 10
Hyvää Erinomainen näyttö. Huippuluokan kamerat. Tehoa löytyy vaikka muille jakaa. Upea muotoilu. Pikalataus. Hintaluokassa kohtaa haastajansa erinomaisesti. Huonoa IP-65 tason vedenkestävyys ei ole tässä maailmassa riittävä. Tekoälyn puute, mikä onneksi kyllä luvattu julkaistavan myöhemmin. Laajakulmakameran pienet ongelmat, sekä valkotasapainon ongelmat zoomin kanssa. Yhteenveto Tässä kohtaa tekisi mieli lainata pientä palasta kultaista 90-lukua ja lauleskella osuvasti itse puhelimesta näin: ”Erittäin hyvä, ellei täydelinen”. Mutta koska en osaa laulaa, joudutte kuuntelemaan tuomioni artikkelin lopussa esiintyvän upotuksen kautta.

12 edustaa OnePlussan vuosikymmenen mittaisen huippuosaamisen ja innovaatioiden huipentumaa: puhelimessa on Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform -piiri, patentoitu Trinity Engine -teknologia, 4. sukupolven Hasselblad-Camera for Mobile -järjestelmä, 2K 120 Hz ProXDR -näyttö, 100W SUPERVOOC pikalataus sekä langaton 50W AIRVOOC -pikalataus. Nämä ominaisuudet tarjoavat yhdessä OnePlussan tunnusomaisen nopean ja sulavan lippulaivakokemuksen.

Näin kertoo OnePlus itse omassa tiedotteessaan. Mitenkä lupaukset sitten lunastunee? Otahan tästä alta selvää!

Ensituntuma

, eli seuraaja kovasti hehkutetulle OnePlus 11 -lippulaivapuhelimelle. Jos tämä edeltäjä on kätösissäsi viettänyt pidempiä hetkiä, et juuri saa kiksejä rungon muutoksista. Etupuoli on niin kuin ennenkin, täynnä näyttöä, ja takapuoli on yksinkertaisesti sanottuna hillitty, paitsi totta kai se massiivinen kamerakavalkaadi, joka on kyllä varsin tyylikkäästi sijoitettuna puhelimen takaosaan.

Alumiinirunko ja Gorilla-lasipinta takana ovat ihan kestävänoloista laatua, eikä siihen muutaman viikon testiajalla helpolla tuntunut naarmuja syntyvän, ei puolelle eikä toiselle.

Videon laitteen unboxauksesta voit ottaa haltuun viralliselta Instagram-tililtämme tai tästä alta:

IP65-luokitus voi kuulostaa taviksen korvaan mellevältä asialta, mutta tässä maailmassa, jossa roiskuu jatkuvasti ympäri nurkkia, se jättää OnePlusin vähän jälkeenpäin. Ei siis kannata pudottaa tätä puhelinta lammikkoon ja odottaa, että siitä selviäisi, kuin ”koira veräjästä”. Vesipetoilu ei nimittäin ole tämän luurin juttu, ja se onkin yksi puhelimen merkittävimpiä miinuspuolia.

Näyttö

OnePlus 12 -puhelimessa on sulava 6,82 tuumainen, 120 hertsin 2K ProXDR-näyttö, jonka virkistystaajuus tarjoaa polun silkkisen sileille visuaaleille, eloisat värit ja erinomaiset katselukulmat Näytön resoluutio on 3168×1440 . Olit sitten suoratoistamassa videoita, pelaamassa tai selaamassa verkkoa, näyttö tarjoaa todella immersiivisen kokemuksen melkeinpä suoraan jo pakasta vedettynä. HDR-sisältö loistaa tällä näytöllä, ja mahdollisuus säätää värintoistoa lisää henkilökohtaisuuden tunnetta.

Näytön kirkkaus voi olla toisille käyttäjille liiankin yliampuva, mutta esimerkiksi valokuvauksen perässä OnePlussan hankkineet tulevat takuulla olemaan tyytyväisestä päästä puhelimen kanssa. Niin minäkin!

Kuva: Errori.net

Suorituskyky


OnePlus 12:n tehonlähteenä toimii Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform -piiri yhdessä patentoitun Trinity Engine -teknologian kanssa. Tämä takaa äärimmäisen nopean suorituskyvyn, joka ei ole pelkkää sanahelinää – OnePlus 12 pysyy vauhdissa ja suoriutuu vaativista tehtävistä helposti.

Tämä älykäs piiri tarjoaa huippuluokan tehokkuutta jopa 30 % paremmalla suorituskyvyllä ja 25 % parannetulla grafiikkateholla. Trinity Engine -teknologia yhdistettynä jopa 16 Gt:n LPDDR5X RAM-muistiin ja 512 Gt:n UFS 4.0 ROM-muistiin mahdollistaa sen, että OnePlus 12 pitää sovellukset käynnissä taustalla jopa 72 tuntia.

Moniajo sujuu vaivattomasti, ja erityisesti pelaajat arvostavat sulavia kuvataajuuksia ja pientä viivettä.

Kuva: Errori.net

Akunkesto

5400 milliampeeritunnin akku tarjoaa kunnioitettavan pitkän keston, kestäen helposti täyden päivän useimmille kohtuukäyttäjille. Mukana toimitettu 100 watin laturi ylpeilee uskomattoman nopeista latausnopeuksista, täyttäen puhelimen nollasta sataan prosenttiin alle 30 minuutissa. Tarkka kellotettu aika taisi olla noin 25 minuuttia, kuten mainosmiehetkin lupailevat, ja tämä jos mikä on erinomainen tulos meille hätäisille käyttäjille!

Ja kyllähän se akku muuten kestää, kuten Juha Mieto aikoinaan laduilla. Raskaan käytönkin jälkeen akku on vielä täynnä tehoa, näytön ollessa kirkkaana ja puhelin testattuna ääriolosuhteissa – jopa keskellä kylmintä Pohjanmaan metsikköä. Kuvaushommissa tämä on erityisen hyvä ominaisuus. Kylmästä metsästä palattuaan puhelin säilytti illaksi kohtuullisen 35 %:n varauksen, joten käyttäjällä oli vielä varaa viettää aikaa sosiaalisen median parissa ilman huolta akun loppumisesta, ennen kuin latausta tarvittiin jälleen.

Mainittakoon myös, että OnePlussan langaton lataus on tehnyt paluunsa tähän puhelinmalliin, vaikka valitettavasti sitä ei päässyt tässä kohtaa itse kokeilemaan käytännössä. Harmi!

Kamerat

OnePlus 12 vakuuttaa kamerateknologiallaan. Merkittävää roolia näyttelee pääkameran Sony LYT-808-sensori. Kamerassa on suuri ƒ/1,6-aukko ja 1/1,4 tuuman kennokoko, mikä takaa suuren syvyysterävyyden ja tuottaa kirkkaita kuvia elävillä mutta luonnollisilla väreillä sekä tarkoilla yksityiskohdilla jopa hämärässä. Tämä kävi hyvin ilmi erilaisten metsämökkitestien aikana.

Puhelimessa on myös 64 MP:n 3x periskooppitelekamera, joka mahdollistaa 3x–120x zoomauksen, antaen käyttäjille mahdollisuuden ikuistaa spontaaneja hetkiä ja muotokuvia myös etäisyydeltä. Korkealaatuinen periskooppiteleobjektiivi toistaa valot ja varjot tarkasti ja luonnollisesti. Kamera suoriutui testistä kohtuullisesti. Mainittakoon, että se mikä näyttää puhelimen näytöllä kohtuulliselta, onkin tietokoneen näytöllä sitten jotain aivan eri luokkaa. Kamera täten valitettavasti hukkaa joskus valkotasapainonsa, eikä se myöskään aina säilytä tarkkuuttansa, kuten ehkä toivoa sopisi.

Kuva: Errori.net

OnePlus 12:n 114° ultralaajakulmakamera 48 MP:n resoluutiolla mahdollistaa käyttäjille laajan kuvakulman tallentamisen yksityiskohtaisesti. Kamera toimi hyvin tiloja kuvatessa, tuoden esiin todella laadukasta yksityiskohtaa, jopa hämärässä ympäristössä, mutta käsivaralta laadulta ei kannata ihmeitä odotella, vaan tuolloin avuksi kyllä tarvitsee hyvän kolmijalan tai tukevan ”alustan”.

Videopuolella 4K:lla kuvattu materiaali näyttää erittäin vakaalta ja värit ovat eloisat. Videon dynaaminen alue on lähes erinomaisuutta hipova, samoin kuin bittinopeus. Laatu kärsii hieman hämärässä, mutta kohina pysyy minimissä. Värit ovat tasapainossa, ja vakautus toimii myös hyvin.

Esimerkkigalleria

Yhteenveto

OnePlus 12 suoriutuu hyvin kaikilla osa-alueilla ja on perusteltu harppaus edeltäjästään. Siksi sitä on helppo suositella päivitykseksi jopa niille, jotka omistavat edellisen mallin ja haluavat päästä edeltäjästään kohtuuhinnalla eroon, jolle takuulle tänä päivänä löytyy ostajia hyvällä hinnalla vielä. Ja mikä tärkeintä on se, että OnePlus 12 -puhelinta ei ole edelleenkään pilattu hinnalla, vaan sen saa ”marketista” matkaan noin 949€.n hintalapulla. Toki markkinoille on saapunut juuri tällä hetkellä myös sellaisia luureja lähes samaan hintaluokkaan, joissa tekoäly jylläilee apurina jo mukana. Mutta mitäpä tuota hätäilemään, sillä OnePlus on luvannut korjata tämän puutteen lähitulevaisuudessa lippulaivojensa kohdalla, eritoten OnePlus 12 -puhelimen kohdalla.

Tässä kohtaa tekisi mieli lainata pientä palasta kultaista 90-lukua ja lauleskella osuvasti itse puhelimesta näin:

”Erittäin hyvä, ellei täydelinen”

Mutta koska en osaa laulaa, joudutte kuuntelemaan tuomioni alla olevan linkin kautta:

OnePlus -yhtiön uutuuspuhelin saa varsin komean erikoisversion, joka on omistettu Genshin Impact -pelin faneille Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus -yhtiön uutuuspuhelin saa varsin komean erikoisversion, joka on omistettu Genshin Impact -pelin faneille

julkisti tänään erityisen -älypuhelimen, yhteistyössä HoYover-sarjan kanssa, joka on omistettu suositulle Impact -pelin faneille. Tämä erikoisversio tarjoaa vertaansa vailla olevan pelikokemuksen huipputeknologiallaan, yhdessä Keqing-hahmon inspiroiman tyylin kanssa, joka näkyy niin puhelimen ulkonäössä, ohjelmistossa kuin juhlavassa pakkauksessakin.

”Yhteistyömme HoYover-sarjan kanssa on nostanut OnePlus 12R Genshin Impact Edition -puhelimen uusiin korkeuksiin. Emme tarjoa pelkkää puhelinta, vaan pääsyn mobiilipelimaailmaan ilman kompromisseja grafiikan tai suorituskyvyn suhteen. Olemme todella halunneet varmistaa, että käyttäjät voivat nauttia keskeytyksettä korkealaatuisesta grafiikasta ja suorituskyvystä pelatessaan puhelimillaan. Uskomme, että käyttäjät tulevat huomaamaan tämän”, sanoi Kinder Liu, OnePlussan operatiivinen johtaja (COO).

Visuaalisesti mukaansatempaavat grafiikat

OnePlus 12R Genshin Impact -erikoisversiossa on OnePlussan HyperRendering-tekniikka, jolla saavutetaan realistisia valaistustehosteita optimoimalla sekä grafiikkasuoritin että näyttö, mikä johtaa todenmukaisempaan HDR-grafiikkaan peleissä. Puhelimen 120Hz ProXDR-näyttö LTPO 4.0:lla tukee jopa 2160Hz PWM-himmennystä ja erittäin korkeaa näytön kirkkautta jopa 4500 nitin huippukirkkauteen asti. Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 -lasi takaa näytölle myös parhaan mahdollisen suojan. Näyttö tukee myös Dolby Vision- ja HDR10+ -teknologioita ja sille on myönnetty TÜV Rheinland Intelligent Eye Care -sertifikaatti.

Nopeaa ja sulavaa pelaamista

OnePlus 12R Genshin Impact -erikoisversio on optimoitu pelikokemusta varten. HyperBoost teknologia nopeuttaa pelien latausnopeutta ja HyperTouch-tekniikka nostaa kosketusvasteen 1000 Hz:iin minimoiden latenssin. Puhelin ratkaisee myös keskusmuistiongelmia RAM-Vita muistin suorituskykykiihdyttimen avulla, tehostaen sovellusten käynnistysnopeuksia ja siirtymiä sovellusten välillä. OnePlussan testien perusteella puhelin voi pitää Genshin Impact pelisovelluksen ja jopa kuusi taustasovellusta käynnissä 72 tunnin ajan.

Lisäksi OnePlus 12R Genshin Impact Editionissa on 360 asteen korkean suorituskyvyn peliantenni, joka varmistaa nopeat verkkoyhteydet. Se tarjoaa 12 tehokasta ja monisuuntaista antennia, joista kolme on erityisesti suunniteltu tarjoamaan nopeamman, tasaisemman ja vakaamman yhteyden pelaamiseen.

Nauti pitkäkestoisesta suorituskyvystä ja monipuolisesta liitettävyydestä

OnePlus 12R Genshin Impact Edition yhdistää tehokkaan laitteiston alan johtaviin teknologioihin ja tarjoaa pelaajille pisimmän sekä mukaansatempaavimman pelikokemuksen. Suuri 5 500 mAh:n akku sekä 100 W SUPERVOOC-pikalataus tarkoittavat, ettei akunkestosta tai sen lataamisesta tarvitse olla huolissaan. Trinity Enginen CPU-Vita-teknologian ansiosta OnePlus 12R Genshin Impact Edition pystyy tunnistamaan Genshin Impact pelin eri skenaarioita ja säätämään automaattisesti optimaalisen tasapainon korkean suorituskyvyn ja alhaisen virrankulutuksen välillä.

Jopa laskennallisesti vaativissa Genshin Impactin peliskenaarioissa, kuten kartan tutkimisessa tai päätarinan tehtävien suorittamisessa puhelimen näyttö voi toimia keskimäärin 59,4 FPS:llä yli tunnin ajan ilman liiallista lämpenemistä. Jopa yli tunnin kestävissä pelisessioissa uusi Cryo velocity -jäähdytysjärjestelmä auttaa pitämään OnePlus 12R Genshin Impact -erikoisversion viileänä entistä pidempään. Uusi järjestelmä varmistaa paremman lämmönpoistotehokkuuden ja pitää puhelimen vakaana, nopeana ja reagoivana.

Keqingin inspiroima uniikki tyyli ja keräilytuotteet

OnePlus 12R Genshin Impact Edition on OnePlussan ja HoYover-sarjan yhteistyö, jossa pääosassa on Genshin Impactin Keqing-hahmo. Puhelimen Electro Violet -väri on saanut vaikutteita Keqingin hahmosta. Takakansi on koristeltu hopeanvalkoisilla riikinkukon kuvioilla, ja sen alareunassa on Keqingin salama-stiletto-elementti. Puhelimen runko on valmistettu Electro Etching etsausprosessilla ja puhelimen yläreunaan on kaiverrettu Keqingin nimi. Tämä heijastaa valoa ja voi heijastaa ”Keqing”-sanan läheisille pinnoille valaistuna.

OnePlus 12R Genshin Impact -erikoisversiossa on tarkasti räätälöity OxygenOS 14 -käyttöliittymä, joka vastaa Genshin Impactin Teyvat-fantasiamaailmaa. Tähän kuuluu esimerkiksi mukautetut järjestelmäsovelluskuvakkeet, Electro Element -pikalatausanimaatio ja eksklusiivinen Always-On näyttö. Puhelimessa on myös personalisoidut käynnistyksen ja sormenjälkilukituksen avauksen animaatiot ja live-taustakuva.

Puhelin toimitetaan eksklusiivisessa lahjapakkauksessa, joka sisältää erityisiä keräilytuotteita ja lisävarusteita Genshin Impact -faneille, kuten Lightning Stiletto -muotoisen SIM-kortin poistotyökalun, violetin Electro Element- laturin ja violetin USB Type- C-latauskaapelin violetilla LED-valolla.

Hinta ja saatavuus

OnePlus 12R Genshin Impact Edition -erikoisversio on tilattavissa OnePlus.com -verkkokaupan kautta. Ennakkotilaukset alkavat 28. helmikuuta 2024 ja laitteen suositushinta on 749 €. Ennakkotilaajat OnePlus.comin kautta saavat 50 € alennuksen sekä suojakotelon kaupan päälle. Opiskelijat saavat vielä 10 % alennuksen.

Puhelinvalmista OnePlus kokeilee siipiään uudelleen älykellojen parissa – yhtiön uutuuskello lanseerataan ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Puhelinvalmista OnePlus kokeilee siipiään uudelleen älykellojen parissa – yhtiön uutuuskello lanseerataan ensi viikolla

Barcelonassa 26. helmikuuta järjestettävien Mobile World Congress (MWC) -messujen aikana esittelee uuden -älykellon, joka edustaa yhtiön itsensä mukaan sekä eleganssia että kestävyyttä. Watch 2:n akunkesto kerrotaan olevan huippuluokkaa, ja se tarjoaa käyttäjilleen vertaansa vailla olevan luotettavuuden päivittäiseen käyttöön, noudattaen yhtiön ”Never Settle” -filosofiaa.

”OnePlus Watch 1:n jälkeen, kolme vuotta myöhemmin Watch 2 on vihdoin valmis, ja olemme erittäin luottavaisia tähän tuotteeseen. Luottamuksemme perustuu merkittäviin teknologisiin edistysaskeliimme ekosysteemimme kehittämisessä. Älykellokokemus ei ole pelkästään parantunut, vaan myös muuttunut,” kommentoi Kinder Liu, OnePlussan operatiivinen johtaja (COO).

Käyttäjäkeskeinen innovaatio on ollut keskeisessä roolissa OnePlus Watch 2:n suunnittelussa. Erityistä huomiota on kiinnitetty akunkestoon, jotta älykello olisi luotettava kumppani käyttäjän arjessa. Jopa 100 tunnin akunkestolla Smart Mode -tilassa OnePlus haastaa älykellomarkkinat tarjoamalla keskeytyksettömän käyttökokemuksen.

OnePlus Watch 2:n muotoilu on ensiluokkainen ja hienostunut. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko yhdessä kellotaulun safiirikristallin kanssa tarjoavat ajatonta eleganssia ja kestävyyttä päivittäisessä käytössä. Kello on saanut inspiraationsa -puhelimesta, ja se on täydellinen kumppani OnePlus 12 -sarjan laitteille. OnePlus Watch 2 on saatavilla kahdessa värivaihtoehdossa: tumman hopeana tai vaalean hopeana (Black Steel ja Radiant Steel).