Kymmenen vuotta avaruussekoilua – Kerbal Space Program -pelin kehitys tulee päätökseen Kommentit pois päältä artikkelissa Kymmenen vuotta avaruussekoilua – Kerbal Space Program -pelin kehitys tulee päätökseen

Kerbal Space Program

Pähkähullun -avaruusrakettipelin kehitys on loppunut kun sen julkaisusta on kulunut nyt kymmenen vuotta. Pelin kehittäjä tulee jatkossa keskittymään jatko-osan kehitykseen.

Even though we still may release a minor patch here and there when needed, with this patch we are officially completing the 1.12 update, as well as the sustained development of the original KSP, as we are now shifting gears towards the development of KSP2.

Kerbal Space Program ilmestyi alunperin vuonna 2011 ja siinä pelaajat voivat rakentaa oman avaruusrakettinsa ja lentää sillä realistisen fysiikanmallinnuksen kera. Peli on sittemmin saanut useita päivityksiä ja käännöksiä eri alustoille ja konsoleille.

Kerbal Space Program 2 lanseerattiin alunperin Gamescom -tapahtumassa vuonna 2019. Sen julkaisijana toimii Private Division ja kehityksestä vastaa alkuperäinen kehittäjä Squad sekä Intercept Games. Pelin odotetaan ilmestyvän ensi vuoden puolella PC:lle ja konsoleille.

Take-Two sulkee Kerbal Space Program 2 -pelistudion – pelin kehitys kuitenkin jatkuu Kommentit pois päältä artikkelissa Take-Two sulkee Kerbal Space Program 2 -pelistudion – pelin kehitys kuitenkin jatkuu

Kerbal Space Program 2

on vahvistanut, että sen suunnitelmissa on vähentää työvoimaansa 5 prosentilla. Julkaisija irtisanoo 70 työntekijää Seattlessa. Näillä näkymin studio sekä OlliOlli World ja studio suljetaan. Take-Two on kuitenkin lupaillut että 2:n kehitys jatkuu Private Division -tytäryhtiön kautta.

Irtisanomiset ovat osa Take-Two:n jatkuvaa kustannustenhallintaa ja julkaisija pyrkii parhaillaan vähentämään henkilöstömääräänsä 5 prosentilla parantaakseen katemarginaaliaan. Yhtiö ilmoitti irtisanomisista vain muutamaa viikkoa sen jälkeen, kun se oli käyttänyt 460 miljoonaa dollaria Gearboxin hankintaan Embracer Groupilta.

Take-Two ei ole kommentoinut, vaikuttavatko irtisanomiset muihin sen kehityshankkeisiin. Yhtiö on viime vuosina keskittynyt aggressiviseen yritysostoihin, hankkimalla muun muassa Codemastersin ja Zyngan. Jotkut analyytikot ovat ilmaisseet huolensa siitä, että yhtiö on ottanut liian paljon velkaa rahoittaakseen nämä hankinnat. Irtisanomiset voidaan nähdä yrityksenä parantaa taloudellista asemaansa.

Kerbal Space Program 2 ilmestyi vihdoin – katso julkaistraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Kerbal Space Program 2 ilmestyi vihdoin – katso julkaistraileri

Kerbal Space Program 2

Kovasti odotettu ja useaan otteeseen viivästynyt 2 -peli on vihdoin ilmestynyt :lle. Samalla pelistä on saatu uusi julkaisutraileri, jonka voit katsoa alta.

Pelissä on yli 350 uutta ja muokattavaa osaa, paranneltu ohjeistus uusille pelaajille sekä täysin uusi avaruus tutkittavaksi.

Pelin oli tarkoitus ilmestyä alunperin jo vuonna 2020, mutta julkaisua siirrettiin useampaan otteeseen. Aikataulumuutosten ohessa pelin kehitys siirtyi useiden vaiheiden kautta Take-Two:n alaisuuteen, kun tämä samalla rekrytoi Star Theoryn työntekijöitä riveihinsä.

Peli on odotettua jatkoa vuonna 2011 ilmestyneelle Kerbal Space Program -pelille.

-peli on saatavilla Early Access tilassa PC:lle. Pelin ja sekä S -versiot ilmestyvät Early Access jakson jälkeen.