Laatu näkyy ja kuuluu – Arvostelussa Logitech G333 K/DA LTD Edition-Nappikuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Laatu näkyy ja kuuluu – Arvostelussa Logitech G333 K/DA LTD Edition-Nappikuulokkeet

on julkaissut virallisen -tuoteryhmänsä, josta sain arvosteltavakseni valikoiman .

Pakkauksesta paljastuu vaihtopäät korvanappeihin, USB-C sovitin tietokoneelle ja mobiililaitteelle, säilytyspussi sekä itse League of legends-teemaiset limited edition kuulokkeet. Vaihdettavia korvanappeja tulee matkassa kolmea eri kokoa, joista löytyy todennäköisesti sopiva koko jokaiseen korvaan. Korvanapit eristävät erinomaisesti ulkopuoliset äänet, nimittäin kesken pelin nämä päässä ei kuule edes vieruskaverin selityksiä. Napit eivät myöskään rasita korvia käytön aikana, nämä korvilla saattoi kulua huomaamatta useita tunteja ilman tarvetta käyttää näitä välillä pois korvista. Vetoketjullinen säilytyspussi on valmistettu hyvin hengittävästä kankaasta. Aluksi tuntui hieman vastenmieliseltä pyöritellä kuulokkeet tiukaksi keräksi säilytyspussiin mutta kuulokkeet tuntuvat suhteellisen jykeviltä, hajoamista tuskin siis tarvitsee pelätä.

Kuulokkeiden kontrollipaneeli ei valitettavasti toimi muilla laitteilla kuin PC:llä ja mobiililla USB-C sovittimen kanssa, äänenvoimakkuuden joutuu säätämään laitteiden ja konsoleiden sisäisistä asetuksista. Paneelista sen sijaan löytyy erinomainen mikrofoni, joka kuuluu kirkkaasti ja selkeästi niin läheltä kuin kaukaa.

Kuulokkeiden bassoa sekä midejä ja loweja varten on kaksi erillistä kaiutinta. Kuulokkeille olisi hyvä olla olemassa erillinen sovellus josta bassoa voisi säätää, nimittäin tietyissä tilanteissa basso tuli esiin vähän liiankin selvästi. Muu äänimaailma on oikein hyvin balanssissa ja kuulokkeet kuulostavat erittäin hyviltä ~50e hintalapun kuulokkeiksi. Äänimaailma paranee aina vain entisestään juurikin kuulokkeiden mainion eristävyyden vuoksi.

Kuulokkeet ovat hintaluokkaansa nähden varsin loistavat kuulokkeet, jotka eivät rasita korvia ja jotka tarjoavat oikein mahtavan soundin. En sitten tiedä mikä kuulokkeista tekee varsinaiset ””, hyvä mikrofoni kenties?

Hiirenhiljainen työmyyrä – arvostelussa Logitech MX Master 3S Kommentit pois päältä artikkelissa Hiirenhiljainen työmyyrä – arvostelussa Logitech MX Master 3S

Logitech MX Master 3S

Logitech MX Master 3S

9 / 10
Hyvää Laadukas, kaksi vieritysrullaa, tarkkuus, useamman laitteen väliset yhteydet, akunkesto, hiljaiset näppäimet. Huonoa Ei välttämättä tarpeeksi uutta päivittämiseen MX Master 3 -mallista. Yleisesti Yksi parhaimmista työkäyttöön suunnatuista hiiristä.

on uudistanut erityisesti työkäyttöön suunnatun MX-sarjan lippulaivahiiren Master 3S-malliin. Parannellussa mallissa on tarkempi Darkfield-sensori sekä hiirenhiljaiset painikkeet.

Ulkoisesti 3S-malli ei eroa edellisestä 3-mallista, mutta kursorin liikkeistä vastaa paranneltu Darkfield-sensori, joka tarjoaa aiemman 4 000 DPI:n tarkkuuden sijaan 8 000 DPI:n tarkkuuden. Hiirtä voi käyttää jopa lasipinnalla, mikäli sen paksuus ylittää 4 mm.

Hiiren päänäppäimet vasen ja oikea ovat vaihtuneet uusiin hiljaisiin Quiet Click -kytkimiin, jotka ovat jopa 90 % hiljaisemmat kuin edeltäjässä. Yhteensä painikkeita hiiressä on 7. Mukana on perinteisten lisäksi mm. edellinen ja seuraava, sovelluksen vaihto sekä vieritysrullan vaihtonäppäin.

Yhteydet hoituvat edelleen Bluetoothin avulla, mutta Unifying USB-vastaanotin on vaihtunut Logitechin uuteen Bolt -vastaanottimeen.

Siihen uudistetut ominaisuudet jäävätkin, sillä kaikki muut ominaisuudet ovat täysin samaa. Vieritysrulla on tuttu sähkömagneettinen MagSpeed Smartshift, joka kykenee vierittämään jopa 1 000 riviä sekunnissa. Mukana on myös aiemmasta mallista tuttu kätevä peukalovieritysrulla, jolla hoituu esimerkiksi zoomaus tai vaakavieritys.

500 mAh:n litiumpolymeeriakun kesto on myös samainen 70 tuntia täyteen ladattuna ja minuutin pikalatauksella 3 tuntia. Lataus tapahtuu USB-C kaapelin avulla. Hiiren pohjassa on myös tuttu kolmen laitteen kytkin, jolla eri laitteilla työskentely onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Laite toimii moitteettomasti sekä , Linux, Mac, Android sekä iPad -laitteilla, mutta hiirestä on saatavilla myös “For Mac” -versio, joka toimitetaan ilman Logitech Bolt -vastaanotinta.

Laitteen hallinta tapahtuu Logitech Options+ -sovelluksen avulla ja myös aiemmasta tuttu Flow -sovellus on edelleen käytössä. Sen avulla voi hallita ja siirtää tiedostoja eri laitteiden välillä.

Arvostelun kirjoitushetkellä n. 100 euron hintaluokassa pyörivä Logitech MX 3S on yksinkertaisesti yksi parhaimmista työskentelyyn suunnatuista hiiristä markkinoilla. Se on laadukkaasti rakennettu ja ergonominen. MX Master 3S on saatavilla tumman harmaana sekä vaalean värisenä.

MX Master 3SMX Master 3
Tarkkuus8 000 DPI4 000 DPI
NäppäimetQuiet Click
YhteysBluetooth & Logitech BoltBluetooth & Logitech Unifying
Pituus124,9 mm124,9 mm
Leveys84,3 mm84,3 mm
Korkeus51 mm51 mm
Paino141 g141 g
Hintan. 100 €n. 80 €

Helppokäyttöinen suoratoistovalaisin, jossa hinta-laatusuhde kohtaa – arvostelussa Logitechin Litra Glow Kommentit pois päältä artikkelissa Helppokäyttöinen suoratoistovalaisin, jossa hinta-laatusuhde kohtaa – arvostelussa Logitechin Litra Glow

Logitech Litra Glow

Logitech Litra Glow

8.4 / 10
Hyvää Paljon valinnanvaraa kirkkauden ja valon lämpötilan suhteen. Mahdollisuus käyttää ilman G Hub ohjelmistoa. Hyvät kiinnitysmahdollisuudet mm. 1/4" kierre (Mahdollisuus kolmijalka kiinnitykseen). Parantaa paljon web-kameran kuvan tasoa. USB Type-C Huonoa Ei mahdollisuutta muuttaa värilämpötilaa kelvinasteikolla. Diffuusori ei pehmennä valoa tarpeeksi. Kaareva näyttö saattaa aiheuttaa vaikeuksia valon sijoittamiseksi. Sisäisen akun puuttuminen.

Maailman johtavimpiin oheislaitteiden valmistajiin kuuluva on tuonut myyntiin suoratoistovalaisimen, joka luo laadukkaan valaistuksen videoita ja suoratoistoa varten pienellä vaivalla.

Logitech on striimaajille ja sisällöntuottajille suunniteltu valaisin. Sen kompaktin koon ansiosta valaisimen saa pienempäänkin tilaan vaivattomasti. Valaisin toimii USB-C johdolla. Valon asetuksia on helppo vaihtaa Logitechin omalla G Hub-sovelluksella. Mikäli et halua asentaa sovellusta, onnistuu säätöjen muokkaaminen myös valon takana olevista napeista. Vaikkakin valo on kompakti, se antaa muovisen vaikutelman ja sen kiinnitys on varsin hutera varsinkin kaareville näytöille. Valon kiinnityksessä on pidike johdolle, jotta se saadaan pois näkyvistä. Valon voi onneksi irroittaa alkuperäisestä kiinnityksestä ja se on mahdollista laittaa vaikkapa kolmijalkaan.  

Vaikka valo on suunniteltu striimaamiseen, sen ominaisuudet ovat kuitenkin erityisesti pelistriimajien eduksi. Hyvä lisäys olisi akkukäyttöisyys, mutta myöskin se, että valon saisi vaivattomasti kiinnitettyä esimerkiksi suoraan kameraan. Tuolloin pienellä lisäyksellä Litra Glow taipuisi huomattavasti monipuolisempaan käyttöön . Tähän hintaluokkaan ei oikein muita vastaavia löydy, mutta sijoittamalla vähän lisää löytyy vastaavanlaisia valoja paremmilla ominaisuuksilla.  

Logitech Litra Glow
Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Logitech for Creators -tuotemerkin alla julkaistu Litra Glow -suoratoistovalaisin on suunnattu ensisijaisesti vaikuttajille ja sisällöntuottajille auttamaan laadukkaiden videoiden ja striimien luomisessa. Valaisimessa on reunaton diffuusori, joka pehmentää valon ja poistaa terävät varjot valaistuksen kohteesta. Logitech Litra Glow on helppo ottaa käyttöön, sillä valaisin on käyttövalmis vain liittämällä usb-johto tietokoneeseen tai muuhun jännitelähteeseen. Valaisimessa on viisi oletusasetusta, joista löytyy erilaisia vaihtoehtoja värilämpötilalle ja kirkkaudelle valaistustarpeen mukaan. Eri asetuksia voidaan säätää suoraan valaisimen painikkeilla. Valaistuksen tarkempi hienosäätö onnistuu helposti Logitech G HUB -ohjelmistolla, josta voidaan säätää värilämpötilaa ja kirkkautta sekä määrittää omia valmisasetuksia.

250 lumenin enimmäisteho riittää kohtalaisen hyvin valaisemaan kohteen, kunhan valaisinta ei aseteta liian kauaksi. Mukana tuleva 1,5 metrin USB-C – USB-A -johto jää helposti lyhyeksi, jos vapaata USB-porttia ei löydy valaisimen läheisyydestä. Valaisimen säädöt sai helposti miellyttäviksi, eikä valo juurikaan häikäissyt pidemmässäkään käytössä. Valaisimessa on myös monipuolisesti kiinnitettävä jalusta, jonka avulla valaisin voidaan asettaa esimerkiksi tietokonenäytön päälle tai erilliseen kuvausjalustaan. Jalustan avulla voidaan helposti säätää valaistuksen kulmaa ja korkeutta.

Logitech Litra Glow
Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Vaikkakin Litra Glow:n runko on heppoisen oloinen, on sen kompaktius ja hyvä valovoima hyvä lisä striimeihin. Litra Glow on saatavilla tällä hetkellä esimerkiksi Verkkokaupasta ja Logitechin omilta verkkosivuilta noin 70 euron hintaan. Sisäisen akun puuttuminen vähentää valaisimen käyttötarkoituksia, mutta kaikesta huolimatta Litra Glow on helppokäyttöinen tuote, joka parantaa minkä tahansa kameran tasoa.

Arvio: Digiosaamisella työelämään -hanke