Laihaa yhden viikonlopun hupia – arvostelussa Lego Brawls Kommentit pois päältä artikkelissa Laihaa yhden viikonlopun hupia – arvostelussa Lego Brawls

LEGO Brawls

Lego Brawls (Nintendo Switch)

4 / 10
Hyvää Kaunis kakku päältä. Brawls-pelin idea on hauska. Huonoa Liiankin yksinkertainen tuurilla seilaava laiva. Käy hyvinkin nopeasti tylsäksi. Tarjoilee liian vähän mielenkiintoista tekemistä, eikä koukuta muiden vastaavien pelien tavoin juuri ollenkaan.

Alunperin vuonna 2019 mobiililaitteille ilmestyneessä Lego Brawlsissa pelaajat muokkaavat itselleen oman hahmon ja taistelevat sillä tutuissa maisemissa. Taisteluvälineenä voi käyttää kaikkea aina patongista piirakkapyssyyn sekä mankasta rakettinyrkkeihin.

Pelissä on laajat moninpelitilat ja pelata voi joko paikallisesti tai verkossa kahdeksan pelaajan voimin. Mukana on myös neljän pelaajan co-op tila. Mitään mullistavaa ei edes yritäkään tarjota, sillä samaisessa sarjassa painivia pelejä on etenkin konsoleille saapunut suurissa määrin aikaisemminkin. Yhtenä kuuluisana esimerkkinä mainittakoon Nintendon maailmasta tutun Super Smash Brosin, joka ajaa asiansa aina vain vuosienkin jälkeen.

Mitä uutta Lego Brawlsilla on sitten tarjota konsoleille jo julkaistuihin saman painisarjan peleihin verrattuna?

Ensin hymyilytti, mutta sitten….

Aloittaessaan Lego Brawls nappaa pelaajansa hyvin lyhyeen alkututoriaaliin, jossa pelin hyvin lyhyet- sekä yksinkertaiset liikkeet ja näppäinyhdistelmät käydään lävitse. Tämän jälkeen pejaaja heitetäänkin suoraan asiaan. Pelaajalla on valittavanaan vaatimattomat kaksi pelitilaa. Brawl-tila, joka on pelin perinteisempi online-moodi nopeaa matsaamista varten, kun taas pelin toinen ”Party-tila” on tarkoitettu enemmänkin paikallispelejä varten kutsulinkkeineen, tai miksei toki niinkin, että vieressäsi sohvalla istuu ihan aito ihminen jakamassa kanssasi pelikokemuksesi.

Kummassakin pelitilassa on valittavanaan vaatimattomasti vain kaksi erilaista ottelytyyliä. Vapaaottelu- sekä tiimitila. Vapaaottelussa mäiskitään lyhykäisyydessään hyvin pienellä taistelukentällä keskenään, kun tiimitila taasen sisältää pelikenttää hieman laajemminkin, mutta tarjoaa myöskin erilaisia tehtäviä, joita toteutetaan joukkueittain. Peliin on saatavilla teemoja kuten esimerkiksi Jurassic World, Lego Ninjago, Pirates jne jne, jotka tuovat ihan kivan lisän tasojen visuaaliseen puoleen.

Alkuun Lego Brawls vaikuttaa oikeinkin hupaisalta tapaukselta, mutta valitettavasti hupi alkaa lässähtämään kasaan hyvinkin nopeasti. Pelistä todellakin huomaa, että se on alunperin tarkoitettu mobiililaitteilla, eikä uudelleentulemiseen ole sen kummempiin tehty sen suurempia muutoksia konsoleita, tai PC:täkään varten. Pelin taistelut ovat sekavia, tuurilla seilaavia laivoja, ja tämän kaiken lisäksi vielä turhankin yksinkertaisia.

Kun yksinkertaiseksi tarkoitettu on vähän liiankin yksinkertaista

Toiminnaltaan Lego Brawls ajaa sinäänsä asiansa. Mekaniikat ovat yksinkertaisuudessaan kuitenkin toimivat, vaikkei niissä olekaan lähdetty tavoittelemaan kuuta taivaalta. Lego-sarjan peleille uskollisesti Lego Brawls on visuaalisesti kaunista katseltavaa, vaikka taistelut itsessään käyvätkin usein varsin sekaviksi. Silmäkarkkia halajaville paketti on kunnossa ja mainittakoon erikseen myös Lego Brawlsin äänimaisemat, jotka ovat onneksi taattua Lego-sarjan laadukasta tasoa. Valitettavasti pakettia ei voida pelastaa muilla tekijöillä, kun itse pelaaminen on tehty niin kovin latteaksi kokemukseksi.

Täyteen lähes 40 euron hintalappuun nähden Lego Brawls on röyhkeän tuntoinen rahastus, joka ei tarjoa tarpeeksi mielenkiintoista tekemistä, jotta sen parissa viihtyisi yhtä viikonloppua pidempään. Kun konsoleille on tarjolla useita saman tyylisiä huomattavasti paremmin toteutettuja kilpailijoita, jää Lego Brawls valitettavasti näiden pelien varjoon odottamaan sitä ihanaa päivää, kun kaupan myyjä siirtää kaikki kopiot kyseisestä pelistä kaupan alelaariin. Tuona kauniina päivänä Lego Brawls saattaa olla ehkä hieman enemmän ”rahansa väärti”.

DOOM ja DOOM II saivat uuden päivityksen – SIGIL II nyt virallisesti mukana Kommentit pois päältä artikkelissa DOOM ja DOOM II saivat uuden päivityksen – SIGIL II nyt virallisesti mukana

Bethesdan ja Nightdive Studiosin julkaisema + DOOM II -remasterointi on saanut kolmannen päivityksensä, ja mukana tulee kauan odotettu lisäys: John Romeron SIGIL II on nyt virallisesti osa pelipakettia.

Alkujaan elokuussa 2024 julkaistu uusittu versio toi klassiset DOOM-pelit uudelle sukupolvelle parannellulla grafiikalla, ristiinpelattavalla moninpelillä ja helpoilla modausmahdollisuuksilla. Uusin päivitys vie pakettia taas askeleen eteenpäin.

Päivitys 3 tuo mukanaan:

  • SIGIL II: John Romeron uusin DOOM-lisäosa sisältyy nyt virallisesti pelivalikkoon, eikä sitä tarvitse enää etsiä erillisenä modina.
  • Korjauksia useisiin kaatumis- ja ääniongelmiin, erityisesti modien yhteensopivuuteen liittyen.
  • PS4- ja PS5-versiot saivat lisätilaa modien latauksille: PS4:lle nyt 5GB ja PS5:lle peräti 20GB.

On kuitenkin hyvä huomioida, että SIGIL II:n modiversion tallennukset eivät toimi uuden virallisen version kanssa. Modiversio pysyy kuitenkin edelleen saatavilla niille, jotka siihen ovat jo tarttuneet.

Päivitys on ladattavissa nyt kaikille alustoille, mukaan lukien , One, Xbox Series X|S, PS4, PS5 ja .

Hades II tulee ensin Nintendon konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Hades II tulee ensin Nintendon konsoleille

Supergiantin odotettu roguelike-seikkailu seuraa edeltäjänsä jalanjälkiä.

Kun siirtyy pois Early Access -vaiheesta ja julkaistaan virallisesti versiona 1.0 myöhemmin tänä vuonna, -pelaajat saavat nauttia pelistä ensimmäisinä. Tiistaina julkaistussa Creator's Voice -esittelyvideossa vahvistettiin, että 2 ja alkuperäinen Switch ovat ainoat konsolit, joilla peli julkaistaan aluksi. Tämä linjaa Supergiant Gamesin 2. huhtikuuta julkaisemaa FAQ-päivitystä, jossa kerrottiin keskittyvän tällä hetkellä ainoastaan -, - ja Switch-alustoihin.

Hades II julkaistaan ensin konsoleilla :lle. – Todettiin videolla.

Tämä tarkoittaa, että - ja -pelaajien on odotettava myöhempää ajankohtaa saadakseen pelin käsiinsä. Myös ensimmäinen Hades käytti samaa julkaisustrategiaa: ensin PC:lle ja Switchille, ja vasta myöhemmin Sonyn ja Microsoftin alustoille.

vakuuttaa, että peli toimii loistavasti Nintendon laitteilla. Molemmilla versioilla tähdätään 60 ruudun sekuntinopeuteen, ja Switch 2:n suurempi ja tarkempi 1080p-näyttö tuo siihen oman lisänsä.

Molemmat versiot pyörivät sujuvasti tavoitteena 60 FPS, ja Switch 2 hyödyntää korkearesoluutioista näyttöä täysillä. – Supergiant Games vakuutti.

Julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu, mutta peli on edelleen vuoden 2025 julkaisuikkunassa. Helmikuussa peli sai laajan Warsong Update -päivityksen, jossa lisättiin mm. Ares-hahmo, uudistettu Altar of Ashes ja lopputaistelu. Julkaisua ennen on luvassa vielä yksi iso päivitys.

Nintendo-pelaajat voivat siis jo lämmitellä peukaloitaan – Zagreuksen sisar Melinoë on pian valmis lähtemään kuolemanjälkeiseen taisteluun.