Laihaa yhden viikonlopun hupia – arvostelussa Lego Brawls Kommentit pois päältä artikkelissa Laihaa yhden viikonlopun hupia – arvostelussa Lego Brawls

LEGO Brawls

Lego Brawls (Nintendo Switch)

4 / 10
Hyvää Kaunis kakku päältä. Brawls-pelin idea on hauska. Huonoa Liiankin yksinkertainen tuurilla seilaava laiva. Käy hyvinkin nopeasti tylsäksi. Tarjoilee liian vähän mielenkiintoista tekemistä, eikä koukuta muiden vastaavien pelien tavoin juuri ollenkaan.

Alunperin vuonna 2019 mobiililaitteille ilmestyneessä Lego Brawlsissa pelaajat muokkaavat itselleen oman hahmon ja taistelevat sillä tutuissa maisemissa. Taisteluvälineenä voi käyttää kaikkea aina patongista piirakkapyssyyn sekä mankasta rakettinyrkkeihin.

Pelissä on laajat moninpelitilat ja pelata voi joko paikallisesti tai verkossa kahdeksan pelaajan voimin. Mukana on myös neljän pelaajan co-op tila. Mitään mullistavaa Lego Brawls ei edes yritäkään tarjota, sillä samaisessa sarjassa painivia pelejä on etenkin konsoleille saapunut suurissa määrin aikaisemminkin. Yhtenä kuuluisana esimerkkinä mainittakoon Nintendon maailmasta tutun Super Smash Brosin, joka ajaa asiansa aina vain vuosienkin jälkeen.

Mitä uutta Lego Brawlsilla on sitten tarjota konsoleille jo julkaistuihin saman painisarjan peleihin verrattuna?

Ensin hymyilytti, mutta sitten….

Aloittaessaan Lego Brawls nappaa pelaajansa hyvin lyhyeen alkututoriaaliin, jossa pelin hyvin lyhyet- sekä yksinkertaiset liikkeet ja näppäinyhdistelmät käydään lävitse. Tämän jälkeen pejaaja heitetäänkin suoraan asiaan. Pelaajalla on valittavanaan vaatimattomat kaksi pelitilaa. Brawl-tila, joka on pelin perinteisempi online-moodi nopeaa matsaamista varten, kun taas pelin toinen ”Party-tila” on tarkoitettu enemmänkin paikallispelejä varten kutsulinkkeineen, tai miksei toki niinkin, että vieressäsi sohvalla istuu ihan aito ihminen jakamassa kanssasi pelikokemuksesi.

Kummassakin pelitilassa on valittavanaan vaatimattomasti vain kaksi erilaista ottelytyyliä. Vapaaottelu- sekä tiimitila. Vapaaottelussa mäiskitään lyhykäisyydessään hyvin pienellä taistelukentällä keskenään, kun tiimitila taasen sisältää pelikenttää hieman laajemminkin, mutta tarjoaa myöskin erilaisia tehtäviä, joita toteutetaan joukkueittain. Peliin on saatavilla teemoja kuten esimerkiksi Jurassic World, Lego Ninjago, Pirates jne jne, jotka tuovat ihan kivan lisän tasojen visuaaliseen puoleen.

Alkuun Lego Brawls vaikuttaa oikeinkin hupaisalta tapaukselta, mutta valitettavasti hupi alkaa lässähtämään kasaan hyvinkin nopeasti. Pelistä todellakin huomaa, että se on alunperin tarkoitettu mobiililaitteilla, eikä uudelleentulemiseen ole sen kummempiin tehty sen suurempia muutoksia konsoleita, tai PC:täkään varten. Pelin taistelut ovat sekavia, tuurilla seilaavia laivoja, ja tämän kaiken lisäksi vielä turhankin yksinkertaisia.

Kun yksinkertaiseksi tarkoitettu on vähän liiankin yksinkertaista

Toiminnaltaan Lego Brawls ajaa sinäänsä asiansa. Mekaniikat ovat yksinkertaisuudessaan kuitenkin toimivat, vaikkei niissä olekaan lähdetty tavoittelemaan kuuta taivaalta. Lego-sarjan peleille uskollisesti Lego Brawls on visuaalisesti kaunista katseltavaa, vaikka taistelut itsessään käyvätkin usein varsin sekaviksi. Silmäkarkkia halajaville paketti on kunnossa ja mainittakoon erikseen myös Lego Brawlsin äänimaisemat, jotka ovat onneksi taattua Lego-sarjan laadukasta tasoa. Valitettavasti pakettia ei voida pelastaa muilla tekijöillä, kun itse pelaaminen on tehty niin kovin latteaksi kokemukseksi.

Täyteen lähes 40 euron hintalappuun nähden Lego Brawls on röyhkeän tuntoinen rahastus, joka ei tarjoa tarpeeksi mielenkiintoista tekemistä, jotta sen parissa viihtyisi yhtä viikonloppua pidempään. Kun konsoleille on tarjolla useita saman tyylisiä huomattavasti paremmin toteutettuja kilpailijoita, jää Lego Brawls valitettavasti näiden pelien varjoon odottamaan sitä ihanaa päivää, kun kaupan myyjä siirtää kaikki kopiot kyseisestä pelistä kaupan alelaariin. Tuona kauniina päivänä Lego Brawls saattaa olla ehkä hieman enemmän ”rahansa väärti”.

Kommentoi

LEGO Brawls -taistelupeli ilmestyi – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa LEGO Brawls -taistelupeli ilmestyi – katso julkaisutraileri

LEGO Brawls

Bandai Namco on julkaissut LEGO Brawls -taistelupelinsä tänään syyskuun 2. päivä. Peli on saatavilla PlayStation, sekä Switch -konsoleille. Voit katsoa julkaisutrailerin alta.

Alunperin vuonna 2019 mobiililaitteille ilmestyneessä pelissä pelaajat muokkaavat itselleen oman hahmon ja taistelevat sillä tutuissa maisemissa. Taisteluvälineenä voi käyttää kaikkea aina patongista piirakkapyssyyn sekä mankasta rakettinyrkkeihin.

Pelissä on laajat moninpelitilat ja pelata voi joko paikallisesti tai verkossa kahdeksan pelaajan voimin. Mukana on myös neljän pelaajan co-op tila.

on saatavilla 5, PlayStation 4, Series X ja S, sekä Switch -konsoleille.

Kommentoi

Street Fighter 6 -taistelupelin uudella videolla nähdään Kimberly ja Juri Kommentit pois päältä artikkelissa Street Fighter 6 -taistelupelin uudella videolla nähdään Kimberly ja Juri

Street Fighter 6

Capcom on julkaisemassa seuraavaa 6 -peliä ensi vuoden puolella ja nyt pelistä on saatu uusi pelivideo. Voit katsoa sen alta.

Videolla nähdään pelin hahmot akrobaattinen Kimberly sekä ilkeästi persoonallinen Juri. Yhteensä pelistä on paljastettu seitsemän hahmoa, joihin kuuluvat Ryu, Chun-Li, Guile, Jamie sekä Luke.

6 -peli ilmestyy ensi vuoden puolella 5, PlayStation 4, Series X ja S -konsoleille, sekä :lle. Peli juhlistaa pelisarjan 35-vuotista taivalta.

Kommentoi