Lautapeliarvostelu – Israelin Paluu Kommentit pois päältä artikkelissa Lautapeliarvostelu – Israelin Paluu

”Matkalla Israelin kansa kohtaa monia vaikeuksia, jotka voivat laskea heidän moraaliaan. Mooseksen (pelaajan) tehtävänä on pitää moraali niin korkealla, että matkanteko ei pysähdy.”

Ensimmäinen lautapeliarvostelu ulkona. Lisää tulossa. Laita ehdotuksia peleistä joista haluaisit tietää enemmän.

Kiitos yhteistyöstä Mesila Games ja Pelikrypta.

Kommentoi

Digitaalisia lautapelejä törkeän halvalla Kommentit pois päältä artikkelissa Digitaalisia lautapelejä törkeän halvalla

Korona on nostanut lautapelien sekä roolipelaamisen suureen suosioon. Kaikki etsivät nyt hyviä ideoita kaverien sekä perheenjäsenien kanssa puuhaamiseen. Yksi mahtava tapa pysyä selväjärkisenä on pelata lautapelejä verkossa. Tähän on vastannut digitaalisen hyväntekeväisyyden Tesla eli Humble Bundle. Paketeissa on aina muuta eri osia jonka saat maksettua enemmän. Rahoista menee osa hyväntekeväisyyteen ja kaikki saavat hyvän mielen.

Small World


Pieni maailma ja paljon eri rotuja. Jokainen pelaaja aloittaa rodulla joka on sattumanvaraisesti valittu sekä rodulle liitetyllä erityispiirteellä. Joskus tästä erityispiirteestä on hyötyä, toisinaan ei lainkaan. Lisäksi roduilla itsellään on jo heihin vaikuttava sääntö joka vaikuttaa miten pelaaja saa pisteitä. Pelaajat valtaavat elintilaa parhaaksi katsomallaan tavalla ja kun rodun elinkaari alkaa näyttää loppuvan voi pelaaja valita uuden rodun ja antaa vanhan kansan kuolla pois. Oikein hauska ja värikäs koko perheen kokemus. Valtavasti uudelleen pelaamis arvoa, varsinkin kun paketissa tulee tuhottomasti eri rotuja sekä karttoja.

Carcassonne


Ranskan legendaarisen linnoituskaupungin nimeä kantava peli jossa rakennetaan laatoista linnoja, maatiloja sekä kappeleita. Kun olet sattumanvaraisesti valitun laatan asettanut pöydälle voit laittaa siihen työläisen, papin yms. hommailijan jolla saat vallattua aluetta itsellesi. Peliin on valtava määrä lisäosia jotka tuovat yleensä muutaman lisäsäännön ja erikoisnappulan mukanaan. Peli on helppo omaksua mutta kokenut pelaaja moppaa pisteet itselleen varsinkin kun kokematon ei tiedä kaikkia pelin säännöistä ulkoa. Pisteenlasku pelin lopussa on varsin silmiä aukaiseva kokemus kun luulet että olet johdossa mutta maatilalliset tuovat toiselle tuplasti pisteitä. Carcassonne on kauan ollut jo tableteilla ja myös siinä toimii erinomaisesti.

Splendor


Lisää kevyttä seurapelaamista tuo Splendor. Jalokivillä leikittely ja yhdistely on mukavaa ajanvietettä näin rahallisesti runtelemassa yhteiskunnassa. Kerää jalokiviä ja osta niillä kauppiaita ja kojuja jotka antavat lisää jalokiviä sekä voittopisteitä. Se kenellä on 15 voittopisteittä lopettaa pelin ja voittaa jos kukaan ei saa häntä kiinni kuluvalla vuorolla. Kevyttä pelaamista joka soveltuu jokaiseen illanistujaiseen tai grillijuhlaan, tähän haavaan sitä voi pelata verkossa.

Scythe


Viljaa ja rautaa! Scythe on erittäin kaunis lautapeli joka kääntyy hienosti myös digitaaliseksi versioksi. Tässä todella suositussa lautapelissä yhdistyy isot mechat ja viktorian aikainen tiede. Ota haltuusi pieni valtakunta ja tee siitä imperiumi. Jaa resurssit oikein ja rakenna itsellesi kerrostalon kokoinen sotakone. Scythessä taistellaan aina samoista alueista, eli jos olet pelannut ennemmin, olet hieman etulyöntiasemassa. Jokaisella maalla on oma alkupaikka ja omat vahvuudet kuin heikkoudet. Scythe on nopea tempoinen ja varsin nautittava lautapeli. Pelissä ei tuurilla pärjää vaan pelaajan on mietittävä mitä on tekemässä ja miksi. Scythen ulkonäkö on silmiä hivelevää ja siihen uppoutuu erittäin mielellään. 1920 luvun höyryävä mekaniikka ja itä-euroopan harmaat sävyt loihtivat mahtavan tunnelman. Peli näyttää hyvin monimutkaiselta mutta oikeasti se on todella helppo kun tajuaa sen perusmekaniikan. Tämä ei ehkä toimi kuin Monopoly vaan tarvii hieman enemmän valmisteluja ja kiinnostuneen peliporukan. Täysin 5/5 es materiaalia.

Voit hankkia paketin täältä.

Kommentoi

Resident Evil 3 -lautapelin Kickstarter käynnistyy myöhemmin tässä kuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 3 -lautapelin Kickstarter käynnistyy myöhemmin tässä kuussa

Resident Evil 3: The Board Game tekee tuloaan markkinoille 28.4. starttaavan joukkorahoituksen muodossa. Lautapelin takana oleva Steamforged Games luo peliä yhteistyössä Capcomin kanssa, ja Steamforged Games vastasikin myös vuoden 2018 Resident Evil 2 -lautapelistä.

Pelissä keskitytään luonnollisesti eloonjäämiseen sekä Raccoon Citysta karkaamiseen kauhujen keskeltä. Jopa neljän pelaajan kesken yhteistyössä pelattaviin pelisessioihin luvataan mahdollisuus kokea yli 19-tuntinen kampanja kattavalla juonella. Pelissä voidaan valita pelattavaksi myös tiettyjä skenaarioita, ja hallintaan voidaan ottaa Resident Evil 3:n tärkeimpiä hahmoja kuten sankaritar Jill Valentine sekä UBCS-palkkasoturi Carlos Oliviera.

”Pelaajien tulee hallita resursseja huolellisesti, tehdä älykkäitä ja tarkoituksenmukaisia ​​päätöksiä ja olla varovaisia ​​Tension Deckin heittämien kurvipallojen suhteen”, tiedoitteessa sanotaan. ”[Tension Deck] on RE2-lautapelistä mukaan tuotu mekaniikka, joka yllättää pelaajia odottamattomilla uhilla imitoiden videopelin karmivaa jännitettä.”

Koko Steamforged Gamesin tiedoite tästä. Kickstarterin alkamista odotellessa projektia pääsee sen sijaan seuraamaan tästä.

Kommentoi