Legendaarinen Winamp teki paluun – nostalgialasit on kuitenkin syytä jättää pöydälle Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarinen Winamp teki paluun – nostalgialasit on kuitenkin syytä jättää pöydälle

25 vuoden ja lukuisien omistajavaihdosten jälkeen yrittää uudistaa itseään jälleen.

Kyseinen legendaarinen musiikkisoitin nousi suosioon MP3-jakopalveluiden, kuten Napsterin ja Kazaan kulta-aikoina, mutta nyt sillä on uusi versio, joka ei näytä eikä toimi entisen kaltaisesti, ei sitten ollenkaan. Sen sijaan Winampin uusi verkkosovellus toimii pääasiassa online-äänilähteiden kokoajana ja tapana luoda yhteyksiä luojien ja fanien välille.

Vanha Winamp-versio ei katoa mihinkään, koska sillä on edelleen yllättävän paljon käyttäjiä, 83 miljoonaa kuukausittaista aktiivikäyttäjää ympäri maailmaa, mutta sen käyttö on vähentynyt. Uudelleenkäynnistys on yritys Winampin nykyiseltä omistajalta, Brysselissä sijaitsevalta Llama Groupilta, tavoittaa yleisöä, joka saattaa olla liian nuori edes tietääkseen ohjelmiston MP3-juurista.

Julkaisuvaiheessa Winampin uusi versio on saatavilla vain verkkoselaimella ja rajoitetuin ominaisuuksin. Käyttäjät voivat suoratoistaa internetradiolähetyksiä ja kuunnella podcasteja, ja he voivat luoda yhteyden yksittäisiin luojiin, jotka ovat kirjautuneet alustalle.

Kolmannella neljänneksellä Winamp suunnittelee julkaisevansa mobiilisovelluksia iOS- ja Android-alustoille sekä kyvyn toistaa paikallisia äänitiedostoja. Työpöytäsovellukset Windowsille ja Macille tulevat saataville neljännellä neljänneksellä.

Uuteen Winampiin voit tutustua tästä

Kommentoi